agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Bardak menekşe (Gloxinia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1368.htm)

aysemelike 12-06-2007 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 116732)
Cahide Hanım, yazın olur ama sanki kışın dayanamaz soğuğa gibi geliyor bana, ama ısıyı temin ederseniz neden olmasın :)

Teyzem aynı afrika menekşesi gibi güneş gören bir cam önünde kışlar dahil üç yıldır bakıyor bardak menekşesine, çok da güzel büyümüş. Deneyebilirsiniz bence....

hfz 12-06-2007 11:44

2 Eklenti(ler)
Sevgili Arb73, ben de sapını uzun bırakmıştım yaprağı suya koyarken. Sizinkini görünce kestim hemen.;)

Bu arada Gloxiniam çiçeğini açtı. Beyaz ve yalın.:p Pek bir kibar görünüyor.;) Webcam'da çektiğim için daha net olamıyor resimler.:(

Oğuzhan 12-06-2007 17:58

Haf güle güle büyüt beyaz ayrı bir güzel..
Benim tomucukların bir kısmı açmadan çürüyor.Bu neden ki ?
Offf ya offf
Çokmu üstüne düşüyoruz.

arb73 12-06-2007 18:50

HFZ hn. çiçeğinize maşallah diyelim.Benim Gloxinia da diğer arkadaşların başına geldiği gibi hemen hemen bütün tomurcuklarını döktü:(.Sulama konusunda gayet istikrarlı davranmama besin konusunda da gereğini yapmama rağmen malesef çiçeklerini göremedim.Ama yinede çiçeğimden ümidimi kesmiş değilim beklentilerim hala mevcut.Bu sene olmasada seneye kısmetse çiçeklerini görürüz inşallah.

hfz 12-06-2007 18:55

Sevgili Elfogi, Arb73,

Çok üzüldüm.:( Bildiğim kadarıyla bir kez çiçek vermiyor. Yani tekrar tekrar tomurcuk yapıp çiçek veriyor. Geçen yıl annemin Gloxinia'ları hiç çiçeksiz kalmadı. O yüzden ümidinizi kaybetmeyin.

Penelophe 15-06-2007 20:10

4 Eklenti(ler)
Gloxinia yaprağı çimlendirme denemem sonunda sonuç verdi :)
Ama bu nasıl bir çimlenmedir çözebilmiş değilim.
Şimdi bu erken mi yavru verecek, yoksa geç mi?

Fatma E. 24-06-2007 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 116195)
ben5-6 senedir yetiştiriyorum.Bazen senede 2 kere açıyor.Yumrusunu iyi muhafaza edin.Ben 1-2 tanesini 12 ay suluyorum.Belki yumru yoruluyor,fakat
öbür türlü yumruyu dışarıda muhafaza edemiyorum.

Benim geçen yıl aldığım gloxiniam da malesef öldü :( Kışın hiç yaprağı kalmamıştı, kökü var diye sulamaya devam ettim ve yeniden yeşermişti. Ama yaprakları biraz büyüyünce kararmaya başlıyor sonra da dökülüyordu. Israrla atmadım. Sonunda geçen hafta ne kök kaldı ne yaprak. Toprağına başka çiçek ekecektim ki yumrusunu farkettim. Şimdi yumruyu başka bir saksıya aldım. Pek umudum yok ama bir türlü kıyamıyorum atmaya. Siz yumruyu nasıl saklamamı tavsiye edersiniz?

arb73 30-06-2007 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 116988)
Sevgili Elfogi, Arb73,

Çok üzüldüm.:( Bildiğim kadarıyla bir kez çiçek vermiyor. Yani tekrar tekrar tomurcuk yapıp çiçek veriyor. Geçen yıl annemin Gloxinia'ları hiç çiçeksiz kalmadı. O yüzden ümidinizi kaybetmeyin.

Sevgili Hfz Hn.aynen dediğiniz gibi oldu.En sonunda Gloxinia'mın (her ne kadar 1 tanecik de olsa)çiçeğini görmek nasip oldu.Şimdi üzerinde yeni tomurcuklar da var ama tabi ki sayı (nazardan dolayı) :) :D vermiyorum.

hfz 30-06-2007 20:44

Çok sevindim sevgili Arb73,

Ne renk? Katlı mı? Merak ettim. Aman fazla sulamayın biliyorsunuz çok suyu sevmiyorlar. Ben benim beyazı da anneme verdim.. Maşallah sürekli tomurcuktalar..

arb73 30-06-2007 20:57

Teşekkür ederim.Rengi uçları beyaz içi vişne rengi ve yalınkat.Şu an kendi bilgisayarımdan yazmadığım için fotoğraf yükleyemiyorum.Bir ara fotoğrafını da yüklerim.

hfz 30-06-2007 21:13

:eek: :eek: :eek:

Sevgili Arb73, öyle bir renk hiç görmedim... Bir an önce resmini görmek isterim.

Hatta daha ileri gidip bir yumrunuza talip olmak isterim.:dilli: :dilli: İki adet idi yanılmıyorsam. Karşılığında verebileceğim hangi çiçek olursa da veririm. Hatta listeleyebilirim bile verebileceğim çiçeklerimi.:p

Ne dersiniz?

Çok mu ileri gittim?:o :o :o

arb73 01-07-2007 13:17

Benim Gloxinia'nın fotoğrafları.http://img185.imageshack.us/img185/2...m002hx5.th.jpghttp://img165.imageshack.us/img165/7...m008sn5.th.jpg.
http://img165.imageshack.us/my.php?i...esim008sn5.jpg
http://img185.imageshack.us/img185/2703/resim002hx5.jpg

arb73 01-07-2007 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 123589)
:eek: :eek: :eek:

Sevgili Arb73, öyle bir renk hiç görmedim... Bir an önce resmini görmek isterim.

Hatta daha ileri gidip bir yumrunuza talip olmak isterim.:dilli: :dilli: İki adet idi yanılmıyorsam. Karşılığında verebileceğim hangi çiçek olursa da veririm. Hatta listeleyebilirim bile verebileceğim çiçeklerimi.:p

Ne dersiniz?

Çok mu ileri gittim?:o :o :o

Çiçekleri ve yaprakları geçtikten sonra,yumrunun birini size ayırdım bile.

hfz 01-07-2007 22:06

:eek: :eek: Oy, oy, oy.... O ne güzellik öyle.:dilli: Maşallah, 41 kere....

Sevgili Arb73,

Gerçekten çok güzelmiş. Allah nazarlardan saklasın.. Ayrıca beni düşündüğünüz için de çok teşekkür ederim. Anneciğime tüm renklerinden aldım. İnanılmaz seviyor onları. Annem mutlu, Gloxinialar mutlu..:p Artık nasıl bakacağını da biliyor.;) Ama sizdeki renk hiç biryerde yok. Sanırım bizler yumru aldığımızdan piyasada yok bunlar. Dilerseniz ben de size benim yalın beyazın birini verebilirim. Veya başka bir Gloxinia alabilirim.

Sevgili Adabayrakoğlu,

Aynı menekşe gibi.. Az suyu seviyor, bol ışık seviyor. Hatta anneminkiler sabah güneşi bile alıyorlar. Ayda bir de size verdiğim Hümik Asit ile bir vitamin kullanırsanız eminim sorun yaşamazsınız.

selenn 02-07-2007 12:45

Sonunda bu haftasonu Bursa'da Gloxinia buldum. Önce Kipa'ya gittim fakat orada ne kadar üzüldüğümü anlatamam sizlere. Çiçekler perişan haldeler. Susuzluktan yapraklar ölmüş, kaktüsler saksılarından düşmüş, menekşeleri çürütmüşler üstlerinde minik sinekler uçuşuyordu. Orada paramparça olmuş bir gloxinia gördüm. Dayanamayıp kopmuş olan yaprağını aldım. Eve gelip suya koydum. Bu kadar bakımsız kalmış halde oluşları beni çok üzdü. Şikayet maili göndermeyi düşünüyorum Kipaya. Daha sonra da semt pazarında bir çiçekçide denk geldim gloxinia'lara ve hemen iki tane aldım. Yaprakları çok kırılgan dedi çiçekçi. En hafif rüzgarda bile kırılıyor. Şimdi gözüm gibi bakmaya dikkat ediyorum. Umarım sağlıklarına kavuşurlar.

Sebahattin Sargın 02-07-2007 16:09

Sevgili selen cumhuriyet caddesindeki çiçekçilerde değişik renklerde gloxinia var, oraya gitmeni tavsiye ederim...

arb73 02-07-2007 16:26

Güle güle büyütün çiçeğinizi selenn Hn.Yaprakları gevrek yapılı olduğu için evet doğrudur kolayca kırılıyor.Ama kırılsada üzülmeyin hemen suya koyun köklendirme şansınız var.Nitekim evimde benim kaza ile kırılmış 3-4 köklenmeyi bekleyen yaprağım var bu durumda.

Oğuzhan 02-07-2007 20:12

Bende çok sevdim.Ama her aldığım birkaç gün sonra çürüdü.Sanırım aldığım yer çok sulama yapıyor.

hfz 02-07-2007 20:45

Sevgili Elfogi,

Çiçek çürüse bile soğanı yaşıyor. Hemen suyu tamamen kesip toprağı kurutun. Toprak iyice kuruduktan sonra soğanı dikkatlice çıkarıp bakın. Soğanı bu şekilde önümüzdeki yıl için kurtarma şansınız olabilir.

Sevgili Arb73, değiş-tokuş güzel fikir.. En azından daha rahat isteyebilirim sizden her çiçeği..:p :p ( Sanki istemekten utanıyormuşum gibi..):o

selenn 03-07-2007 11:42

Sevgili Arb 73;

Evet kırılmış olan 2 yaprağı suya koydum ben de. Bu arada 282 no'lu mesajımda Kipaya çiçeklerin bakımsızlığı sebebiyle şikayet maili atacağımdan söz etmiştim. Dün sözkonusu maili gönderdim. Bu sabah mağaza müdürü telefon ederek özür diledi. Duyarlılık için teşekkür etti. Çiçek reyonu için ayrı bir personel görevlendireceklerin bahsetti. En azından dikkate almalarını sağlamış olduk. Umarım daha duyarlı olurlar. Sizlere de bilgi vermek istedim.

Sevgiler.

nevsune 03-07-2007 17:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 124544)
İnşallah bakalım.Çok güzel bir çiçek ama çok nazlı.

Yok bence diğer cinslerine nazaran çok kalender. Ben minicik bir dalını dikmiştim, kışın da çok su vermişim, küçücük yaprakları çürüdü. A z daha atıyordum, hadi bir deneyeyim dedim. Şimdi üstü tomurcuk dolu. Açınca resimlerim.
Biraz bitki besini takviyesi iyi geliyor.

çiçeksever 09-07-2007 10:48

eşimin teyzesinde yaşlı bir bayanla tanıştım.Bana gloxinanın yaprağının suda bekletildiği zaman küçük yumru yaptığını söyledi.Ben izinden gelir gelmez dün 2 yaprak suya koydum.Bakalım doğru çıkacak mı?

çiçeksever 25-07-2007 16:41

çiçeğimin bir tanesinin yapraklarını bir şey yemiş.Böyle delik delik olmuş.Bunu hangi zararlı yapar acaba.Sanki menekşede de var.

Ferda Ülkümen 25-07-2007 23:58

1 Eklenti(ler)
Ben o zararlıyı yakaladım,aç gözlü bir tırtıldı! ve ****** yok ettim;

Oğuzhan 26-07-2007 08:23

Nerden geliyor.Geçen gün benim kurdeleyi komple yemiş.Resmen tıraş etmiş.Gece yakaladım.Piyasaya gece çıkıyor.

Ferda Ülkümen 26-07-2007 11:22

Evet gece çıkıyordu.Aldığımda üzerinde olduğunu sanıyorum.

çiçeksever 01-08-2007 14:20

yaprak çeliği

1 Eklenti(ler)
bunları 2 hafta önce suya koydum.Yapraklar kök saldı,fakat yumru yapsın diye bekliyorum.Yaprak sapları bayağı kıvrıldı,bakalım ne kadar dayanacak.

hfz 04-08-2007 21:47

Sevgili bengi su, o kadar çok yazıldı ki tecrübeler ve bu tarz sorular. İlk sayfadan itibaren tüm yazıları okursanız eminim size verilecek cevaptan çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sevgili Arb73, sizin beyaz Gloxinia'nızı getirdim köyden. ;) Dilediğiniz zaman değiş-tokuş yapabiliriz.

Penelophe 05-08-2007 16:05

3 Eklenti(ler)
Ölmek üzere olan gloxiniamdan koparıp, suda çimlendirdiğim yaprak sonunda yavru verdi.:)

Oğuzhan 06-08-2007 18:35

Benim yaprak kurudu sapı sağlam.Ama daha yavru yok.

elizabet 12-08-2007 20:17

glaxınya çiceğim

Merhaba arkadaşlar
Ben emekli ev hanımıyım Kocaeli Derince'de oturuyorum çiçekleri hayvanları doğayı cok seviyorum

1 ay önce aldığım glaxınya saksı çiçeğimin ciceklerinin açmasıyla boyunlarını bukmesi beni cok üzdü. Nette çiçegimin bakımında bir eksiklik var kesin dedim.
Nette arama yaparken burayı buldum cok ta iyi yer bulmuşum diye düşünüyorum. Bana yardımcı olursunuz umarım. Çiçeğimin suyunu alt tabağından veriyorum, balkonda gölgede duruyor. Acaba havalar cok sıcak, o etkiliyor olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler

arb73 12-08-2007 21:17

Merhabalar Elizabet Hn.Sorduğunuz soru ile ilgili başlığımız mevcut http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1368 buraya tıklayarak çiçeğinizin bakımı hakkında bilgiler alabilir soru yöneltebilirsiniz.Saygılar.

çiçeksever 13-08-2007 12:58

benim çiçekte de aynı sorun var.3 tane tomurcuk vardı.Tomurcuğun 2 tanesi berelenmiş,öbürü de canlı değil,ölüşmüş gibi.

Oğuzhan 14-08-2007 09:29

Arkadaşlar kendi haline bırakın.Fazla sulamayın.Benimkiler açmaya başladı.İlk aldığımda dağa büyük açıyordu.Şimdi çiçek büyüklüğü yarıya indi.Sanırım bol hormon veriyorlar.Bir de çok fazla ışık istiyor.Gölge yerde bolbol uzuyor.Güneş gören bir yerde tomurcuklanıyor.

memet 19-08-2007 13:27

Koçtaş, hepinizin malumudur, çiçeklere yeterince özen göstermiyor, bozulanları geri vermek üzere anlaşmışlar. Ya da çöpe atıyorlar.
Çoğu kurtulabilecek durumdaki çiçekler atılıyor.

Ama bazı arkadaşlarımız o kadar duyarsız değil, atılan Gloxiniaları toplayıp çantasına atıyor.

Bana getirdiği oniki kök çiçeğin hepsi tekrar canlandı.
Soğanlı olduğu için biraz bakım tekrar dirilmesine yetti.

selenn 20-08-2007 14:05

1 Eklenti(ler)
Bendeki gloxinialardan biri malesef yanlış sulama sonucu öldü. Şuanda resmini eklediğime dikkatli ve az su veriyorum. Teyzemin uyarısı sonucu kuruyan çiçeklerini saplarının en altından kesip uzaklaştırınca durum bu şekilde oluyor.

Eklenti 19030

bengi_su 23-08-2007 10:11

3 Eklenti(ler)
Ben ekledim canım resimleri.;)

Artık yorumları sevgili olay9'a yaparsınız.:D

bengi_su 23-08-2007 12:06

1 Eklenti(ler)
Buda benim gloxiniam:D

özlem11 23-08-2007 17:12

Bengi Su teşekker ederim nasıl yaptın bu arada. Penelophe nasıl? Sanırım diğer uçtan da yumru gelicek.

Penelophe 23-08-2007 17:35

:D Yumru diye bunlara mı diyordunuz.:) Bende bayağı büyük yumru oldu sanmıştım ve o yüzden merak etmiştim.;) Bu durumda benim diktiğim yaprakta da yumru vardı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025