agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Bardak menekşe (Gloxinia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1368.htm)

hfz 18-04-2007 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevil (Mesaj 96558)
Arkadaşlar
Yapraklardan sonra, dallarını da köklendirmeyi başardım.
Geçen seneki yaşlı dalları geçen ay kesmiştim, çiçek kendisini tazelesin diye.
Ve kestiğim dalları kıyamayıp suya koymuştum, yaprak diplerinden yeni filizler verdi ve köklendi. Yalnız şimdi bir sorunum var ben o dalları nasıl ekeceğim.
Yani o uzun dal büyümekte olan filizleri nasıl taşıyacak?
Yapraktan ürettiklerimde şimdiye kadar çiçeklenmeme gibi bir sorunla da karşılaşmadım. Daha önceki mesajlarda bir arkadaş böyle bir sorun yaşanabileceğini yazmıştı.

Önce sizi tebrik edelim..:p Çünki sizden başka kimse değil dal, yapraktan üretimi bile başaramadı.. Bu yıl deneriz tekrar.. Valla yetiştirenler de sanırım çiçeği zaman içinde tanıyorlar.. Çünki söylediklerinizin hepsi bize çok uzak.. Siz fersah fersah aşmışsınız artık konuyu..:p

Dallar için de Mum Çiçeği gibi saksıya bir çubuk yerleştirip, hırpalanmayacak şekilde bir kaç yerden bu çubuğa bağlayarak destek yapabilirsiniz.. Geçen yıl annem de boyu çok uzadığı için kırılmasın diye aynı şeyi yapmıştı.. Çok işe yaradı..

Bu arada köklendirdiğiniz dalın resimlerini koyarsanız çok seviniriz.. Merak ettim çok..;)

sevil 19-04-2007 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 96571)
Önce sizi tebrik edelim..:p Çünki sizden başka kimse değil dal, yapraktan üretimi bile başaramadı.. Bu yıl deneriz tekrar.. Valla yetiştirenler de sanırım çiçeği zaman içinde tanıyorlar.. Çünki söylediklerinizin hepsi bize çok uzak.. Siz fersah fersah aşmışsınız artık konuyu..:p

Dallar için de Mum Çiçeği gibi saksıya bir çubuk yerleştirip, hırpalanmayacak şekilde bir kaç yerden bu çubuğa bağlayarak destek yapabilirsiniz.. Geçen yıl annem de boyu çok uzadığı için kırılmasın diye aynı şeyi yapmıştı.. Çok işe yaradı..

Bu arada köklendirdiğiniz dalın resimlerini koyarsanız çok seviniriz.. Merak ettim çok..;)

Sayın Hfz
Tebrikleriniz için teşekkürler. Yaprak **** dalları köklendirmek için hiçbir zaman özel bir işlem yapmadım, sadece suya koydum, aydınlık ve ılık bir ortam sağladım o kadar.
Çubuklu öneriniz için teşekkürler eminim işe yarayacaktır.
En kısa zamanda fotoğraflarını eklemeye çalışacağım.

hfz 19-04-2007 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi richirich2 (Mesaj 85031)
Yolda derken daha bebek sayılırlar resmini eklerim bir ara. Satışa mayısın ilk haftası gibi geliyorlar. Arkadaşlar üzülmeyin gloxinia ihtiyaçlarınızı ben karşılarım siz merak etmeyin.:p

Bugün Hatay (İzmir) pazarının orada bir çiçekçide 4 adet Gloxinia gördüm! Daha çiçek açmamışlardı..

Sn. richirich2, acaba sizinkiler mi? Yoksunuz uzun zamandır.. Sanırım işleriniz yoğunlaştı.. Umarım yine uğrarsınız buralara, gördüğünüz gibi biz hala bekliyoruz..;)

sevil 02-05-2007 22:51

1 Eklenti(ler)
İşte köklenen dal :)

hfz 02-05-2007 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevil (Mesaj 100830)
İşte köklenen dal :)

İlginç.. :confused:

Yumrulu bir bitki.. Bu köklenen daldan nasıl büyüyüp gelişecek merak ettim.. Acaba kök yumruya mı dönüşecek daha sonra?

Bu yıl ben de deneyeceğim.. :dilli:

sevil 02-05-2007 23:18

Yapraklar köklendikten sonra yumru oluşuyor. Dalda da aynı şekilde olur sanırım. Ama dalların köklenmesi yaprağa göre daha uzun sürdü, öncelikle filizler gelişti.

hfz 02-05-2007 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevil (Mesaj 100848)
Yapraklar köklendikten sonra yumru oluşuyor. Dalda da aynı şekilde olur sanırım. Ama dalların köklenmesi yaprağa göre daha uzun sürdü, öncelikle filizler gelişti.

Sevgili Sevil,

Yumrulu olduğundan, çiçeklenmeden sonra bitkiyi dinlenmeye alıyor musunuz? Yani tamamen kurumasını sağlıyor musunuz? Yoksa yaşatıyor musunuz? Köklenen dalı ne zaman almıştınız? Bizim yeni diktiklerimiz daha o kadar büyüyemedi çünki..

Annemin geçen yıl tamamen ölmeden cılız yaşayan Gloxinia'ları var.. Hafta sonu göreceğiz ne durumda olduklarını.. Acaba budama yapabilir miyim diye soruyorum.

sevil 02-05-2007 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 100855)
Sevgili Sevil,

Yumrulu olduğundan, çiçeklenmeden sonra bitkiyi dinlenmeye alıyor musunuz? Yani tamamen kurumasını sağlıyor musunuz? Yoksa yaşatıyor musunuz? Köklenen dalı ne zaman almıştınız? Bizim yeni diktiklerimiz daha o kadar büyüyemedi çünki..

Annemin geçen yıl tamamen ölmeden cılız yaşayan Gloxinia'ları var.. Hafta sonu göreceğiz ne durumda olduklarını.. Acaba budama yapabilir miyim diye soruyorum.

Fotoğrafta görülen dal geçen seneden, önceki senelerde İstanbul'da olduğundan tamamen kuruyup, kışın dinlenebiliyordu. Geçtiğimiz yazı Fethiye'de geçirince şaşırdı tabi, kurumadı, üstelik sonbaharda (kasım gibi) tekrar çiçek açtı. Ve ben mart ayında kalan tüm dalları ve tabi yaprakları budadım. Yapraklar da dallar da köklendi, yapraklar daha çabuk köklendi hatta yumruları oluştu desem yeridir. Saksıda kalan yumrularda yeni filizler verdi. Size köklenen yaprakların ve yeni filizlerin de fotosunu yollamak isterdim, ama şuan onlar Fethiye'de ben İstanbul'dayım.

Sizde çiçeğinizin durumuna göre budama yapabilirsiniz. Eğer yeni filizlerini yaprak diplerinden değilde yumrudan verdiyse işiniz çok kolay, ama yaprak diplerinden verdiyse karar size kalmış. Yapraklar uygun ortam sağlanırsa her mevsim kökleniyor. (kesinlikle denedim) Ama dallar konusunda henüz o kadar tecrübeli değilim.

Bol şanslar dilerim.

hfz 02-05-2007 23:55

Sevgili Sevil,

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..;) Sanırım aramızda Gloxinia konusunda en çok deneyimi olan kişisin..:p Bizler bu aşamalara gelemedik henüz.. Ama senin yaptıklarını ben de bu yıl deneyeceğim. Umarım senin kadar başarılı olurum çoğaltma konusunda..;)

Tekrar teşekkür ederim samimi ve ilgili olmana.;)

sevil 02-05-2007 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 100861)
Sevgili Sevil,

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..;) Sanırım aramızda Gloxinia konusunda en çok deneyimi olan kişisin..:p Bizler bu aşamalara gelemedik henüz.. Ama senin yaptıklarını ben de bu yıl deneyeceğim. Umarım senin kadar başarılı olurum çoğaltma konusunda..;)

Tekrar teşekkür ederim samimi ve ilgili olmana.;)

Ben teşekkür ederim, bu sayede paylaşmanın hazzını yaşıyorum.

Penelophe 14-05-2007 21:38

Selamlar;

Bu akşam Kipada çiçek reyonunda üzerinde beyaz beyaz top gibi tomurcukları olan bir çiçek gördüm. İlk defa gördüm bu çiçeği (tomurcuğu) ama tomurcukları çok büyüktü ve bundan kimbilir nasıl bir çiçek açar diyerek aldım koydum sepete. Gloxinia :)

Henüz alalı bir saat olmadı hemen girdim siteye şöyle bir araştırdım, birde baktım burası var :) Baştan sona okudum.

Benim çiçek biraz halsiz bir çok yaprağı kırık, baktım reyonda başka yoktu, şansım buymuş demek ki deyip aldım.

Ezik ve kırık yaprakları budayacağım. Yapraktan çoğaltmak çok zor demişsiniz. Yinede deneyeceğim belki muaffak olurum.

En kısa sürede resimlerini eklerim.. Alır almaz girdim siteye, biraz panik yaptım sanki..

Saygılar.

papoila 14-05-2007 22:01

3 Eklenti(ler)
Bir süre önce çıkmıyor diye mızmızlandığım gloxiniam şimdi serpilmeye başladı;)

çiçeksever 15-05-2007 13:39

ençok sevdiğim çiçek

1 Eklenti(ler)
geçen haftaki durumu,şu an tomurcuklar iyice büyüdü.

hfz 15-05-2007 14:31

2 Eklenti(ler)
Maşallah, maşallah...;)

Benimki de yapraklarını taşıyamıyor..:dilli: Marul gibi yaprakları var.. Ve tabii üzerinde tomurcukları..:p

Sevgili Arb73, senin Gloxinia nasıl? Tomurcuk yaptı mı? Merak ediyorum seninkinin rengini de..:dilli:

Oğuzhan 15-05-2007 18:46

Salata yapar yeriz.Hem budanmış olur.:))
Destek yapmanız gerekiyor.Dikkat edin Boğumdan kırılabilir.

Penelophe 15-05-2007 18:53

1 Eklenti(ler)
Selamlar;

İşte buda benim güzelim.
İlk aldığımda biraz hırpalanmıştı ama kırık, ezik bütün yapraklarını temizledim.
İşte en son haliyle (en altta sağdaki)huzurlarınızda. Taa taaa Gloxinia.. ;)

Penelophe 15-05-2007 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 104595)

Selamlar;

Benimkinden de çok yaprak çıktı bir tanesi sağlamdı (arada kaynamış oda) onuda bardağa suya koydum , belki çoğaltabilirim.

Saygılar.

hfz 15-05-2007 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 104595)

:p :p :p

Bugün güzelce destekledim Sevgili Elfogi..;)

Qxyl, Senin Gloxinian da çok güzel görünüyor.. Artık açtığında da resmini koyarsın gözlerimiz bayram eder..;)

arb73 15-05-2007 21:15

4 Eklenti(ler)
Maşallah nazar değmesin çiçeklerinize, bol bol tomurcuk yapmışlar.
Benim Gloxinia nın son durumu böyle üzerinde sizinkiler gibi tomurcukları var ama fotoğrafta pek belli olmamış, yapraklar çok sık arada görünmüyorlar.
Tomurcukların açmasını bekliyorum.Herhelde 1 haftaya açmış olurlar,sizin gibi bende merakla bekliyorum:).

hfz 16-05-2007 21:47

:D :D :D

Sevgili Arb73,

Fazlasıyla arsız görünüyorum artık sanırım.. Her gördüğünü iste, her gördüğünü iste..:dilli:

Bahsettiğim yaprak benim Gloxinia'ma ait..;) Söz sizinkine dokunmayacağım..:p

Malum geçen yıl çoğaltmayı başaramamış arkadaşlar. Ben de merak ediyorum bakalım biz başarabilecek miyiz? Nasıl olsa deneyebileceğimiz bir Gloxinia'mız var artık..;)

arb73 16-05-2007 22:07

Bir yaprakçığın lafımı olur ne kadar isterseniz.Peki o zaman şöyle yapabiliriz, siz oradan ben buradan bir deneyelim,bakalım başarılı olabilecekmiyiz.

çiçeksever 17-05-2007 16:21

ben 2 sene önce yapraktan ürettim.Ama hangi aydı hatırlamıyorum.Bana sanki aya veya mevsime göre tutması farkediyor gibi geliyor.

bengi_su 18-05-2007 06:57

mevsime göre hark ediyor tam sebze fidanları dikilirken tutuyor tavsiye ederim deneyin tam mevsimi ben menekşelerle 5 senedir uğraşıyorum hermevsim bıkmadan yeniden ektim ilk 3 sene başarısız oldum ama şimdi bisürü menekşem oldu zamanla bakımını öğreniyor insan:)

Oğuzhan 18-05-2007 10:09

Ne renkler var Katmerli olarak.

bengi_su 18-05-2007 14:29

normal menekşem var katmerli beyaz içinde eflatun var ebruli yani ama çicek açmadı ayırmıştım çicek açmasını bekliyorum:p

Penelophe 18-05-2007 17:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bengi_su (Mesaj 105622)
canım ya ***. açsın koyarım tabi ama şimdilerde açacağa benzemiyor her gün gözüne bakıyorum açsın diye bakalım artık

Çiçekcoşturanı denedin mi?
Benimkide açmıyordu, yapraklarını kopartıp, çiçekcosturan verdim tam 1 haftada süper çiçeklere sahip oldum , önceki sayfalara bakarsan benim beyaz mekşemle olan maceramı resimleriyle görebilirsin.

bengi_su 18-05-2007 21:03

kapım her zaman açık ben bazen yapıyorum birinin penceresinde istediğim menekşeler olursa utana sıkıla gidiyorum bi yaprak istiyorum biraz aptallık oluyor ama ya bu ebruliler el emeği tamamen inanılmaz renkler çıkıyor denedim bakalım ***. tutar aşılarım

Penelophe 21-05-2007 22:31

Selamlar;

Benim gloxinia da hiç bir gelişme yok, hala tomurcuk, daha açamadı. Genelde geç mi açıyor tomurcukları?

Saygılar.

Penelophe 21-05-2007 22:49

1 Eklenti(ler)
İşte son hali.

çiçeksever 22-05-2007 14:09

sizinkine ne kalmış ha açtı ha açacak

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025