![]() |
Merhabalar
Yeni üye oldum ama Sevil Hn ın çiçeklerine hayran kaldım ellerinize sağlık.Kıskanılacak kadar güzeller.Herkes kendinde olsun istiyor valla.. |
Alıntı:
|
bardak menekşesi
Günaydın herkese, size bir şey soracam bendeki yumruların biri çürüdü .Satıldığı yerde de artık bulunmuyor.Kalan tek yumrumu nasıl saklıyabilirim.
|
Alıntı:
|
Afyonda Mayıs-Haziran aylarında pazarda çiçek açmış vaziyette saksıda 5 ytl ye satılıyor.Eskişehirde de çiçekçi ve pazarda satıldığını gördüm.Ben de avatarda görülen ve 7 nolu mesajda bulunan renkler var.İsteğene yaprak çıkınca gönderebilirim.
|
Merhaba bi süredir siteye üyeyim. Ama genelde yazılanları okuyarak, bu siteyi bilgi almak için kullanıyorum. Bende menekşe yetiştiriyorum. Menekşenin yaprakları çok fazla olduğunda onları kesmek gerekir mi yoksa onun yapraklar vasıtasıyla beslenmesini önlemiş olurmuyum?
|
Bozulan yaprakları budayabilirsin.
|
http://www.anadolutohum.com/mgs/urun.../ana_sogan.htm
burada soğanlı bitkiler ve gloksinya ile ilgili bilgiler var satışı nasıl bilmiyorum |
çok güzel çiçekler ya. Bende evde çiçek yetiştirmekistiyorum ama ne zaman çiçek alsam hep kuruyorlar artık almaya kıyamıyorum:(
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Aslında evimde menekşelerim daha çok ama bu bölümde Gloxinia'ı da takip ettikçe inanılmaz iştahım kabardı.. :dilli: Ne de olsa bakımı menekşeye çok benziyor.. 2 yıl önce Alsancak'ta bir çiçekçiden 2 adet çiçek aldım annem için..(Netliği biraz kötü ama resimlerini ekledim ilk Gloxinia'larımızla tanışmamızın; o zaman adını bile bilmiyordum) Çiçekçi bakımını bile bilmiyordu.. O yaz çok güzel açtılar.. Yaz sonuna doğru bozulmaya başlamışlar annem çok üzülmüştü sonrasında kurudular bakamadım diye.. Saksıları atmış bahçede bir köşeye.. Bir sonraki baharda yeni çiçekler dikmek için saksıları boşaltırken birinde canlanan bir filiz görmüş hatırlamamış ne olduğunu ama yine de dikmiş onu özenle.. Ve geçtiğimiz yaz o filiz inanılmaz güzel çiçekler açan bir Gloxinia oldu.. Annemin ve tüm komşularının gözdesi olunca takip edip Hisarönü'nden tüm renklerini aldım anneme..( Bu araştırmalarım sırasında agaclar.net'den öğrendim adının Gloxinia olduğunu ve bakımını..) Ocak ayında gittiğimde hepsi yeni yeni yaprak vermeye başlamıştı.. Bu arada geçtiğimiz yaz yapraktan çoğaltmayı tüm komşularla birlikte başaramadılar.. Sanırım yapraktan üretmek biraz zor oluyor.. Ve ben bu yıl eğer çiçekçilerde bulamazsam annemin yapraklarına dadanıp kendime üretmeye çalışacağım.. Umarım çoğaltmayı ve hatta paylaşmayı başarabilirim :p |
Maşallah çok güzeller.Malesef bizde yaprak denedik başarılı olamadık.
|
Elfogi,
Ben kuruyan yaprakları atmamıştım, suda duruyorlar hala ve köklendiler inanırmısın, Alıntı:
|
Benimkiler kurudu kayboldu.Çok şanslısınız.:)Çok ilginç.Hemen dikin ozaman.
|
Dikerim dikmesine de gerçekten ilginç, yaprak kısmı kuru ama köklendi.
Önce çürür gibi oldu kestim tekrar suya koydum ondan sonra köklendi. |
Yapraktan çoğaltmada menekşelerimde başarılı olamıyorum. Suda köklenmesini sağlıyorum hatta yaprak bile verenler oluyor. Ama toprağa diktikten sonra yaşatmayı başaramıyorum. Belki su çok geliyordur diye üstten tam yapraklara gelmeyecek şekilde toprağına az su vermeyi bile denedim. Yine de yaşatamadım. Şu anda topraktan yeni yaprağını gösteren bir menekşem var her gün tepesindeyim çiçeğimin yaşatabilmek, büyüdüğünü görebilmek için. :p
Bu kez hem menekşelerimde hem de Gloxinia'da direkt toprağa dikeceğim. Bu dikimden daha umutluyum.. Yine umarım; ben de, sizler de yapraktan çoğaltmayı başarabiliriz.. Pes etmek yok ! :p |
Alıntı:
gelmiş çok güzellerdi dayanamadım yine bir yığın soğan aldım sizde İzmir'desiniz gidip görmenizi tavsiye ederim.Saygılar.. |
Alıntı:
Bu arada menekşeler dikkatinizi çekti mi bilmiyorum inanılmaz kötü durumdalar..:( İnşallah aldığım menekşeleri yaşatabilirim.. Ve sadece bir adet vardı çok severim Cocos.. O da inanılmaz kötü durumdaydı :( Çok üzüldüm pek çok çiçeğin o şekilde sergilenmesine ve cansız muamelesi görmesine.. |
2 Eklenti(ler)
benim gloxinia larım bunlar. Reesmi yükleyebilmişimdir umarım.
|
gloxinia tarlası benim de orda olmam lazım
|
fotoğrafta 2005 yılı gözüküyor.Şu an durumu nasıl
|
Bunlar evde yetiştirme değil.Kendi üretim seralarım var.resimdekiler satış amaçlı bir araya geldiler resimden bir kaç dakika sonra kamyona yüklenip gittiler..:)))belkide şu an evlerinizdeki çiçeklerden birileri olabilir.2005 ti onlar ama şuan 2007 versiyonları da yolda..:))):p
|
Alıntı:
Sn. richirich, yolda olanlar İzmir'e de geliyorlar mı? Geliyorlarsa nerelerden temin edebiliriz? Açıkçası deneyeceğim ama, benim yapraktan üretmede pek umudum yok.. O yüzden saksılı almak daha mantıklı geliyor.. Temin konusunda yardımcı olursanız çok memnun oluruz.. Şimdiden teşekkürler.;) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Mayıs'ı beklerken; Sn. arb73, sizin uyarınızla bugün Koçtaş'tan 2 li bir Gloxinia buldum.. Beyaz.. Piyasada hiç bu rengini görmemiştim.. Bayağı soğan gibi kökler. Patates gibi yuvarlak, küçük bir yumurta büyüklüğünde.. Hatta uyanmaya bile başlamışlar.. Hemen 2 saksıya diktim.. Sanırım bakıma alınan tüm çiçeklerim gibi bunların da her gün tepesindeyim artık. :p Aşağıda yeni Gloxinia yumrularımı (yumru doğru mudur bilemedim ama) ve broşüründeki resmini ekledim.. Ve ümid ediyorum; minik yaprakların çıkıp büyümesini ve inşallah açtırmayı başaracağım o güzel çiçeklerinin resimlerini de eklemeyi umuyorum.. Sevgilerimle.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yalın mı?
Alıntı:
Bu arada yalın olup olmadığının farkına bile varamadım.:( Beyaz diye öyle sevinmiştim ki..:p -Sümbülteber ve Frezya'yı saymazsak ki geçen yıl açtıramamıştım her ikisini de- Yine de ilk kez yumrudan bir ev çiçeği yetiştireceğim için çok heyecanlıyım. Sn.Elfogi ve arb73 teşekkürler.. Bu arada Sn. arb73 Gloxinia'nızın gelişimi konusunda bilgilendirirseniz bizleri ben de benimki ile kıyaslar, varsa hatalarımı düzeltmeye çalışırım.. Ne de olsa soğanlı bitkilerde benden çok tecrübeniz var.;) |
Alıntı:
|
Bu çiçekler harika!
:eek: Bu gloxinia çiçeklerini ilk kez bu sitede gördüm.Çok güzel ve gösterişli çiçeklermiş.menekşeye benzediği yazılmış acaba tüylü mü yaprakları? Hem soğanı var hem de yapraktan üretilebiliyor sanırım doğru mu anladım acaba? En kısa zamanda bu çiçekten bulmaya çalışacağım, çok çekici...
|
Alıntı:
|
bana da Ankara Koçtaştan bir arkadaşım aldı.Pakette 2 yumru var fiyatı 7.95
9 numaralı mesajdaki resimdeki mor olandan.Çiçek iyi bakılırsa yavru yumru veriyor.Oradan da çoğaltılıyor. |
Yaklaşık 2 hafta önce ektiğim gloxinia yumruları uyanıyorlar....
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Katalogda çok güzel Gloxinia'lar var.pdf formatlı bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
http://www.elt.nl/overig/Sinningia%20fotoblad.pdf |
Bende 3 hafta önce bir yumru ektim ama hala uyanmadı,acaba hiç uyanmayacakmı:( :( :( :( :(
|
Alıntı:
-Bulunduğu yer soğuk ise uzun sürebilir.. -Ters dikmiş olabilirsiniz..( Ben biraz aramıştım neresi yukarıda olacak diye):p |
:o ters olabilirmi acaba bilmiyorum ki,yusyuvarlaktı her yeri köklerle çevriliydi:o Balkonda duruyor ama yinede çok soğuk değil.içeri aldım dün.topraktan çıkarıp bakayım ters mi değil mi diye ama nasıl anlayabilirim??:( :confused:
|
Ben olsam çıkarıp bakardım dikkatlice..:dilli: Bir de benim bir suluboya fırçam var.. Onunla toprağı hafif hafif eşerek alttan yaprak geliyor mu diye bakarım pek çok çiçeğimde..:p Merak bu ya!
Soğanın alt kısmı biraz daha sivrice, ya da yuvarlak.. Yaprak çıkan yeri daha düz.. Umarım anlayabilirsiniz.. Ayrıca açtığınızda belki de yaprak göreceksinizdir...:p Vallahi merak ettim şimdi ben de..:dilli: Bilgilendirirseniz çok sevinirim.. |
Çıkardım. Alttan üstten basık kenarları şişkin bir elips şeklinde.ama bu elipsin ne altından ne üstünden hiçbirşey çıkmamış.kenarda minicik pembe-sarı,solucanımsı bir uzantı oluşmuş.Hatta hala emin değilim sanki solucan saplanmış gibi:p Bende belki oradan yaprak oluşacaktır diye onu üste gelecek şekilde tekrar ektim.Acaba o minicik uzantı nedirki???:confused: :o :o
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025