![]() |
Sayın kardelen yaprağı toprağa ektim ama yandan kıvrılmaya başladı yaprak ve yumuşamış gibi dokunduğumda, sakıncası olurmu acaba ?
|
Sevgili Dudi, bu kötü olmuş. Yaprağı kaybetmeni hiç istemem. Bana kalırsa onu suya koy derim, biraz kendine gelsin.
|
Peki akşama eve dönünce topraktan çıkarıp suya alayım. Sapından kesmemin sakıncası olur mu?
|
Hayır sakıncası olmaz, hatta bozulma varsa ucunda kesmeni öneririm.
|
Peki teşekkür ederim, inşallah kurtarabilirim.
|
Sevgili dudi ,bence yaprağın suda yumru yapmasını, beklesen daha iyi olur.ben temmuzda 2 yaprak buldum.birini toprağa diğerini suya koydum.toprağa ektiğim kurudu gitti,sudaki yaprağım yumru yaptı,saksıya ektim bir süre sonra, sap kısmından onuda kaybettim.
Yaklaşık 2 ay önce, toprakta birşeyler belirmeye başladı.şimdiyse 1cm.lik, mini bardak menekşem var. |
Ne güzel İremsıla güle güle büyütün.
|
bende yetştirmeyi deniycem arkadaşlar. haftasonu bi araştırayım bakalım..
|
Aaaaa o zaman ben de yaprağımı suya alayım.Gelir gelmez suya koymuştum ama yapraktaki yumuşama geçmeyince toprağa almıştım.Umarım suda küçük bir yumru görme mutluluğunu ben de yaşarım...
|
Bizim menekşede çürüyüp gidiyordu... Budaya budaya dibinde küçük bir sap kaldı. Pes ettim, bıraktım bir kenara, dipten tek dal uzadı gitti. İlginç bir bitki. Yapraktan denemelerimin hiç birinde başarılı olamadım ama çürüdü gitti dediğim çiçekten filizlendi.
|
2 Eklenti(ler)
Bu da benimki tek katlı pembe-beyaz
|
umarım dilediğiniz gibi olur
|
Tomurcuklarınızda sararma mı var? Bozuluyorlar gibi geldi bana.
|
sevgili dostum. sulama sırasında sanirim pek dikatli değilsiniz yapraklarıda suluyorsunuz gibi geldi bana.
|
Bu çiçeği teyzemden yeni aldım ama yerinin değişmesinden olma ihtimali var mı çünkü yapraklarına su dökmüyorum çiçeğinin rengi biraz açık çıkmış bana çok sağlıklı gözüktüler
|
Yaprağımı kaybettim :(
|
Herhalde mevsimle alakalı arkadaşım. Benim toprakta dikili çeliklerim de gitti.
Bir tanesi küçücük yumru da yapmış hatta, yaprak çürüdü ama gene de bir ümit yumru toprakta duruyor. Ana yumruyu da toprak içinde muhafaza ediyorum bahara dikmek üzere. Tabi onu da kaybetmezsem. |
Canımız sağolsun ne yapalım :) Baharda bakalım artık çaresine, ayırdığım saksıyada red robin ekeyim bari :D
|
2 Eklenti(ler)
Bu güzel çiçeğin sayfası arkalarda kalmış:(
Bardakçı arkadaşlar nerelerdesiniz? Benim bardaklarım uyanmaya başladılar.;) |
Maşallah diyelim. Benim de var üç tane uyanık :) Ama mevsiminden midir bilmem, hep boya gidiyor. Yaprakları ufacık.
|
Benim diktiğim iki yaprak da tamamen kuruyunca kopardım. Ama saksıyı atmadım. Geçen gün baktım minik yapraklar gelmeye başlamış. Sakın atmayın saksılarınızı. Anne yaprak kurusa bilse yumru oluşuyor.
|
Ben yapraktan yetiştirdim ama kışa denk geldi büyümemişti. Şuan yapraklar kurudu. Sanırım yumru yapıyor. Biraz serin bir yerde duruyor.
|
Benimkilerden biri yaprak çıkardı.Boya gitti.Daha sonra yaprakları öldü.Şimdi diğeri yaprak çıkarmaya başladı.Fakat bunun yaprakları daha iri.Tomurcuk yapabilir.
|
Bugün kayınvalidemden 4 yaprak aldım. Cizik atıp perlite diktim bakalım ne olacak. Gelişmeleri bildiririm.
|
Benim bardağım da mutfakta duruyordu sanırım kış günü yetersiz ışık sorunu yaşıyor ve o da boya gidiyor. Bu çiçeği çok beğeniyorum:) Çiçeklerinizdeki gelişmeleri merakla bekliyorum. ;)
|
Arkadaşlar saksısını az az sulayın nemli kalsın. Çok değil ama. Kesinlikle ölmüyor şuan yumrusu canlıdır ve büyüme **** yavru yumru yapma yolundadır. Kışın yapraksız kalması dinlenmesi bitkinin lehinedir. Ben ondan serinde tutuyorum. Bu bitki 4-5 yapraktan sonra tomurcuklanabilecek yapıya sahip...
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar habire boya gidiyor! Ne olacak şimdi? :(:confused:
|
Kimse cevap vermeyecek mi? Bardaklarım ışıksız kaldığı için uzamışlar ama bundan sonra ne yapmam gerekecek?
|
Çok aydıklık hatta uzaktan güneş ışığını alabileceği bir yere koy. Dilara uzasın bişey olmaz çiçek açıncasıkışıklık olmamış olur. Ama tomurcuk içinde güneşe ihtiyacı var... Afrika menekşesi gibi düşün...
|
Alıntı:
tatlım cam arkasından güneş alması lazım aydınlığa ulaşmak için boya gidiyorlar |
Bardaklarımı cam önüne koydum şimdilik güneş ışığı yakmaz sonra perde arkasından ışık alacağı bir yere koyarım. ;) İlgilendiğiniz için teşekkür ederim Özlem ve Hatice hanımlar. ;)
|
|
Merhaba arkadaşlar, işlerimden dolayı uzun süredir uğrayamadım. Havalar ısınmaya başladıkça buralar hareketlenmeye başlamış, ne kadar güzel. Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum, çünkü ben düştüm o hataya. Suda köklendirip toprağa diktiğiniz bardak menekşe yapraklarınızı toprağa diktikten sonra kurudu ya da çürüdü diye söküp atmayın.
Yaprak toprağa diktikten sonra kuruyup ölüyor ama bir süre sonra toprakta kalan o minicik yumrulaşmış kökten yavru veriyor. Bilginize... |
Kardelen aynı şeyi bende yaptım sana katılıyorum. Bu bitki kurusada yumrusu olmüyor. Kışın donda kalmadıkça soğuk yemedikçe... Benim kızım hala uyuyor:D
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benimki bugün çiçek açtı. |
Alıntı:
Çok kibar bir rengi var sizinkinin, çok güzel maşallah :) |
Arkadaşlar benim yumru hala uyanmadı bütün kış dışarıdaydı acaba dondan etkilenmiş olabilir mi?Bu bitki dondan etkileniyor mu? Bilen var mı?
|
Bauhause'de poşete iki yumru var. Fiyatı 6.95 tl. Her rengi vardı.
Sayın kar-topu, konu başlığının 1. sayfasında gloxinia için minimum 6 derecede saklayın diyor. Senin yumrular ölmüş olabilir, bence yumruları çıkarıp bakmalısın. |
2 Eklenti(ler)
Ben de bardaklarımı cam önüne bıraktıktan sonra uzamayı durdurdu ve şimdi de tomurcuklar var ikisinde de.
|
2 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar aldığım gloxinia yumrusunu ne tarafından dikmem gerekiyor bilemedim. Aşağıya 2 taraftan şektiğim fotosunu ekliyorum. Bir tarafında sanki pembe birşeyler var gibi, acaba kök oluşumu yoksa o taraftan yaprak oluşumumu oluyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025