![]() |
bardak menekşe
Sayın Coyote, bazı arkadaşlar yumrudan bahsediyor ama ne zaman çiçeklenir daha sonra ölürmü? Mevsimi nedir?
Mesela sıklemenlerim va safranlarım baharda uyanmak üzere soldular bende onu merak ediyorum? Yumruyu ne zaman ekmeliyim, ekili olarak alsam ölürmü? Çünkü ekili olarak aldığım çuhalarım açelyam öldüler, kendim ektiğim menekşeler yaşıyor, ben ekersem daha mı iyi olur? |
sn özkar bardak menekşe yumrulu oluyor(mayıs-eylül arası) çiçek açıyor.sonra kendiliginden yapraklar kendini dökmeye başlıyor bu dinlenmeye geçmesine işaret yani (ekim'den Ocak'a değin)bu dönemde bitkinin suyunu az ver sonra şubatta sulamayı fazlalaştır.bitki kendi kendine tekrar filizleniyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bardak menekşem, güneşten biraz etkilenmiş.
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yumrularını bauhaustan aldığım gloxinialarımın ilk yaprakları sizinkilere hiç benzemiyor.Yapraklar bana begonyayı anımsattı.Emin olamadığım için sizlere de sormak istedim.
|
Yumrulu begonya:)
|
Alıntı:
|
Sevgili Tolgahann, biraz alakasiz olacak ama 2.fotograftaki diger saksidaki cicek nedir?Sardunyaya benzettim ama bu renk yapraklisini ilk kez goruyorum.
|
Evet sardunya.Yaprakları değişik olan bir tür.Çiçeği ise yalınkat.Yani değişik ve güzel olan tek yanı yaprakları:)
|
Malesef tolgahann büyük bi ihtimalle yumrulu begonya ikisinde yumrulu ikiside b başlıyor belki karıştırmışlardır bende var bitane ama yapraktan yetişme daha önce yumruyu hiç oynamadım.
|
Bu günden itibaren çevre seralarda bitki ve yaprak arayışı içine gireceğim.Umarım bulurum.
|
3 Eklenti(ler)
Sağolsun yaşlı bir teyze bana bu gün denemem için oldukça fazla gloxinia yaprağı verdi ama sapları çok kısa.Yaprakları bitki gövdesinin dibinden koparmasına rağmen sapları kısa.Ezik olan sapları 3-4 mm.de ben kısalttım.Fotoğraflarını ekliyorum.Şu anda sudalar.5-6 tanesini perlite ekip bolca suladım ama pörsüdüler bende tekrar suya koydum yardımlarınızı bekliyorum...
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Tolgahan,
Bir de 1-2 yaprağınızı bu şekilde parçalara ayırıp her birini toprağa ekmeyi lütfen deneyiniz.Sevgiler |
Alıntı:
|
Sayın Tolgahann yaprakların kısa saplı olması daha iyi bence. Kısa saplı olanlar daha kısa zamanda köklenip yavrularlar. Deneyin sizde kısa zamanda köklendiğini ve yavruladığını göreceksiniz...
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Tolgahan,
Kestiklerinizin üçtebirini toprağa gömün.Sevgiler |
3 Eklenti(ler)
Yaprakların iki tanesini söylediğiniz şekilde ektim, biraz önce.:) Olmuş mu?
|
Evet elinize sağlık. Gloxinia nın güneşi ve sıcağı çok sevdiğini lütfen unutmayın,birde mümkün olduğunca yapraklarına su değdirmeden sulamaya çalışın. Ve gloxinia alttan sulanması gereken bitkilerden sevgiler.
|
Sayın Tolgahann yapraklarınız inşallah bol bol yavrular ve çiçeklerini de görürsünüz. Gelişmelerden bizleri de haberdar edin. Tutarsa bizlerde bir yaprağı 3 e bölme yöntemini uygularız...
|
Haftasonu pazardan bende bir adet gloxinia aldım ve aldığıma çok mutlu oldum.Şimdi ben bu çiçeği öğle ve öğleden sonra sürekli bol güneş alan balkonuma koysam, acaba iyi mi olur yoksa daha az güneş gören bir yere mi koymalıyım? İlk defa yetiştireceğim ve ilk fırsatta da yaprağından bahsettiğiniz şekilde üretmeyi deneyeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet tembel Gloxinia soğanım uykusundan uyandı. Yapraklar çoğalıyor. Son hali bu şekilde;
Eklenti 80034 |
Züleyha bu bitki güneşi çok seviyor...
|
Teşekkur ederim Faruk, balkonda hemen yerini ayarlıyorum :)
|
Sayın Faruk,
Güneşi seviyor derken bir hata mı var acaba? Zira yaprak yapısına bakılırsa direkt güneş ışığı uygun değil. Işıklı ortam olabilir de, güneş üzerine vurursa çok hızla zarar göreceğini düşünüyorum. İlk sayfada yetiştirme tekniklerinde de aynı bilgi var... |
Sayın TuruncuHis bende güneş ışığı derken direk güneş ışığından söz etmedim. Zira güneş gereksinimi Afrika menekşeleri standartındadır...
|
Alıntı:
|
Merhaba
Güneşide ,sıcağıda seviyor.Ama güneşte üstten sulanırsa yaprakları bozuluyor. |
Merhaba arkadaşlar ben menekşemle alakalı bir kaç sorum olacak düşünceniz için şimdiden teşekkürler
1. resimde menekşe tomurcuğu üzerinde lekelenmeler var, bikaç defa su püskürttüğümüz için olabilir mi? 2. resimde de çiçekler daha tamamen açmadan solmaya sararmaya başlıyo bunun nedeni ne olabilir .gübresizlik mi yoksa su püskürtmek mi? http://img228.imageshack.us/img228/6006/bard.jpg http://img228.imageshack.us/img228/8516/bard1.jpg |
Alıntı:
|
sadece bir kaç kez oldu önemsiz derecede dibinden suluyoruz genelde başka sorun olmalı :(
|
Sayın Silence bunun değişik nedenleri olabilir. Bunlar son zamanlarda yaptığınız aşırı sulandırılmış kimyasal yani gübre kullanımı **** bitkinin aşırı suya maruz kalması **** evin kuytu bir köşesinde kalıp yeteri kadar gün ışığından faydalanamması **** en önemlisi köklerinde **** yaprak ve çiçek üzerinde gözle görülülen **** görülmeyen zararlıların bulunması olabilir. Bu saydığım bütün etkenler yaşadığınız sorunun sebeblerinden biri olabilir...
|
tesekkür ederim sayın faruk menekşe bakımında bunlardan haberim var ama önceden bişeyi yoktu belkide ben çok fazla büyüttüm bakalım zaman ne gösterecek
|
Bugün bir gloxinia aldım ebruli daha eve gelmeden çiçekleri kararmaya başlamış. Oysa bu çiçeği dün akşam ilk gördüğümde heveslenip hemen bugün aldım.:(
|
Arkadaşlar 2 gündür heyecanla açıyorum formu ama kimse girmemiş ben bu bardak menekşelerini nerde bulucam bana gönderebilecek veya yardımcı olabilecek arkadaşlar sabırsızlıkla bekliyorum. Birde ben işyerimde bakmak istiyorum hergün yanımda olsun yalnız odamda çok cam olduğu için güneş çok vuruyor yazada girdiğimizden ister istemez klima çalıştırıcam sizce ofiste klimadan dolayı yaşarmı
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
http://www.anatoh.com/mgs/urunler/am.../ana_sogan.htm http://www.anatoh.com/mgs/markalar/mamator/a_mantel.htm |
2 Eklenti(ler)
menekşemin son hali çiçek kalmadı kalanlarda kuruyor imdaaaak menekşem intihar mı ediyor :(
|
3 Eklenti(ler)
Bu da benim gloxiniam.
|
2 Eklenti(ler)
Ben bu bardak menekşeleri dalından tutturdum. Yaprakları ortasından sararınca sararan yaprakları kopardım. Fakat sonra yeni gelen yapraklarda sarardı. Pencere önünde aydınlık akşam güneşi alan bir yerdeydi. Böyle olunca pencereden biraz uzağa aldım. Fazla da sulamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Demir eksikliği olabilir mi ?
Eklenti 82922Eklenti 82923 |
Arkadaşlar bardak menekşesini nasıl çoğaltabiliriz.?
|
Sayın Mandalina en kolay yaprak çeliklerinden yapılan dikimlerle çoğalıyor. Diktikten 1,5-2 ay sonra bardak menekşe yavruları oluşuyor...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025