![]() |
*** herkeze,
Ben yıllardır kauçuk çiçeğine özenirim.Yaklaşık 1 aydırda arıyorum ama bulamadım.Semt pazarımıza gelen bir çiçekçimiz var her türlü çiçeği satar ona sordum ama cevabı abla o eski bir çiçek kimse tercih etmiyor artık dedi.Varmı benimle kauçuğunu paylaşmak isteyen **** nerden almam gerektiği konusunda yardımcı olacak? |
selam arkadaslar benım basım bu fıcuslarla dertte bı turlu tutturamıyorum suda beklettım olmadı topraga dıktım olmadı bı turlu koklendıremıyorum bana yardımcı olurmusunuz?
|
Ne yaptığınızı anlatsanız, nerede yanlış yaptığınızı anlarız belki.
|
Alıntı:
tepe çeliği olarak alıyorum suya koyuyorum koklenmıyo bir kaç hafta sonra çürümeye başlıyo bir kaç seferde almış olduğum tepe çeliğini toprağa diktim ama gene tutmadı şuanda yine elimde bir tane tepe çeliği var acaba nasıl bir yöntem uygulamam lazım ki onu kök salmasına ikna edebileyim. |
Normalde kauçuk çok kolay tutar aslında. Ne kadar uzunlukta, kaç yapraklı bir çelik alıyorsunuz? Elinizdeki çeliğin bir fotoğrafını ekleyebilirseniz faydalı olabilir.
|
[QUOTE=gilan;1018322]Normalde kauçuk çok kolay tutar aslında. Ne kadar uzunlukta, kaç yapraklı bir çelik alıyorsunuz? Elinizdeki çeliğin bir fotoğrafını ekleyebilirseniz faydalı olabilir.[/QUOTE
getirdiğimde 6 7 tane yaprak vardı uzerinde bende alttaki yaprakları kopararak 3 tane yaprak bıraktım resim yüklemeye çalışıcam siz nasıl üretiyosunuz? |
Alıntı:
Ben düzenli üretim yapmıyorum. Kauçuğum tek dal olarak dümdüz uzayınca dallansın diye yarı belinden 45 derece açıyla kesmiştim. Kestiğim parçayı yoğunluktan birkaç hafta dışarıda güneş almayan bir yerde su dolu bir kovada bekletmiştim. 50-60 cm bir uzunluğu vardı ve yaklaşık 5-10 cm'si su içindeydi. Sadece alttan bir iki yaprağını kopartmıştım. Daha sonra fırsat bulunca torf - bahçe toprağı (aman solucan olmasın) - organik kompost karıişımına dikmiştim. Dikerken köklenmiş miydi hatırlamıyorum. Ama hiç özen göstermeden tuttu. |
2 Eklenti(ler)
Haziran ayında diktiğim ve yaz boyunca iki kat boya ulaşan kauçuk ağacım geçen ay yemyeşil olan kauçuk ağacımın yaprakları resimdeki gibi benekli oldu.
Soğuk mu etkiledi? Hastalık mı var? Eklenti 367632 Eklenti 367633 |
Alıntı:
Geçmiş olsun, Sanki soğukan gibi görünüyor. Çocukken vardı kocamandı salon duvarını dolanıyordu, evimiz ust kattaydı ve kapının dışına almıştık. Biz yazlıktayken badana yapıyorlarmış kırılmış kesmişler gitti.. annemle çok üzülmüştük. tekrar edinmeyi düşünüyorum |
ben fikusu dibinden kestim-2 dal verdi-onlari ördum,daha sonra tkrr ucunu kestim bu kes 4 dal verdi-mini agacim oldu cok hoş bi göruntu oldu tabi bo 7 seneyi aldi :)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 423198
merhabalar bugün semt pazarından kauçuk aldım, alırken yapraklarının üzerinde toz var diye düşünmüştüm, eve gelince su püskürtüp sildim ama geçmedi. yapraktaki lekeler hastalık değildir umarım. belki çok basit bir açıklaması vardır ama ilk defa kauçuk aldım ve evdeki yukkamın yanına koyacağım, varsa hastalık bulaşmasını istemem. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. şimdiden teşekkürler |
tekrar merhabalar. siteye yazdıktan sonra biraz araştırma yaptım ve yaprakların üzerinde, özellikle dış taraflarına dağılmış olan ve beni korkutan küçük beyaz noktaların hastalık olmadığını öğrendim:)
Bunlar kalsiyum karbonatın hücre çeperinin içinde veya üstünde birikmesiyle oluşmuş, sistolit olarak adlandırılan yapılarmış. ficus cinsi bitkilerde sıkça görülen bir durummuş. yaprakların üzerindeki su lekesine benzer beyaz lekelerin sebebini hala bulamadım malesef. |
Merhaba,
Fotoğraftaki Dev kauçuk bana hediye edildi. İlk defa böyle bir bitkiye bakacağım. Görüldüğü gibi bazı yerlerinden iple sabitledim. Çünkü eğiliyordu. Acaba doğru bir şekilde mi destekledim? Tavsiyeleriniz var mı? Kendisini çok sevdim. Teşekkürler. http://img138.imageshack.us/img138/4466/ikbt.jpg |
1 Eklenti(ler)
Ben buralardan bildiğim gördüğüm kadarıyla yazmak istedim.
Muğla sahillerinde devasa kauçuklar var. Bodrum, Marmaris, Fethiye, Göcek vs... Manolyaya yaprak dökmeyenine görünüm olarak acayip benziyor. Her daim sıcak iklimde büyüyor, çiçek açmıyor. Sahil kenarlarında mevcut, köklerinin sürekli suda olduğuna ve tuzlu suyada dayanıklı olduğuna eminim.... Çok çok güzel her daim yeşil bir ağaç. Esas sorunu boysuz olması (sürekli genişliyor, büyüyor)... Yani boyunu kestirmek acayip zor. Yanına kaç metre ara ile ne ekerseniz ekin, yakınında ev olsun... Yıllar zarfında üstten yürüyen kökleri o ağaçlarıda yok eder evide havaya kaldırır. Hayatımda böyle kök olarak saldırgan bir ağaç görmedim. Zaman içinde kökler yüzeye çıkıp yüzeyden ilerleyip ne varsa sarıyor. Yol kenarına ekin, otobanı kapar. Bence bu ağaç her daim saksıda kalmalı. Kökü tehlikeli ağaçlar listesinde 100 üzerinden 100 alır. Fethiye sahilinden orta boylarda bir kauçuk resmi ekliyorum. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
2011 yılında bu başlık altında çöpten bulduğum bu kauçuğu sizlerin yardımıyla budadım ve saksıya diktim . Eski konulara bakarken bu bitkide dördüğüm değişim beni o kadar mutlu ettiki inanamazsınız. Teşekkürler agaclar.net üyeleri.
Çöpteki hali ve Şimdiki hali. |
Kauçuk Ağacı boy uzaması
Selamlar uzun zamandır sadece forumu takip edip teorik olarak bilgi edinmeyle geçirdikten sonra yavaş yavaş başlamaya sonunda cesaret ettim :)
resimdeki Kağuçuk ağacının boyu 2 metreden buyuktu en üst kısmında 20 cm kadar 45 derece açı ile kestim 1 aydır bu boyda ucunda hiç değişiklik göremedim, yapraklarda dökülmedi ne yapmamı önerirsiniz köklendirme hormonuda aldım. boyunun uzaması için ne yapmam lazım üst tarafı kesmelimiyim? http://i58.tinypic.com/34sqh4n.jpg http://i61.tinypic.com/2zztezt.jpg |
Ben de bir yerde orta boylu anaç bir bitki gördüm. Gidip bir iki dal çelik istemeyi düşünüyorum da nereden nasil alinmali tam emin olamadim yandan bir yaprak mi alinip dikilmeli yoksa tepe celigi seklinde mi alinmali? Bilenler yardimci olabilirlerse çok mutlu olurum...
|
Alıntı:
|
İcinde ki süt nasil akip gidecek? Birkac saat suda mi bekletilmeli acaba? Bazi bitkilerde sütün oldugunu duymustum ama ne işe yaradigini anlamadim bitkilerde. Cevapladiginiz için sağolun
|
merhaba
2 Eklenti(ler)
kauççuk ve barış çiçeğimde beyaz minik canlılar var bu ilacı çiçekçi önerdi işe yarar mı ?
|
Merhaba Arkadaşlar
İnternette izlediğim bir videoda anlatıldığı şekliyle, kauçuk yaprağından 1,5 litrelik pet şişelerde, sera ortamı oluşturarak köklendirmeyi denedim.3 yapraktan biri kurudu, diğer ikisi de bir buçuk ay içinde epey köklendi ama herhangi bir filiz görünmüyor.Filizlenme aşaması daha da sürer mi? Ayrıca bir kaç gündür üzerindeki kapağı çıkarıp sera ortamını yokettim, doğru mu yaptım? Selamlar,saygılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yaprak Sorunu
1 Eklenti(ler)
Ebruli kauçuğumun yaprak kenarlarında resimdeki gibi kahverengileşmeler oluyor ve bu lekeler büyüyor. Acaba buna ne neden oluyor ve bu sorunu nasıl çözebilirim? Bunu bilen varsa bana yardım ederse çek sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar benim birtane kauçuk bitkim var, yaprakları yumuşamış sizce neden olabilir.
|
Merhaba kaucuk bitkisi üstten mi yaprak veriyor alttan mi
|
3 Eklenti(ler)
Ben evlendiğim zaman bir çok bitkim de benimle birlikte taşındı, eskiden direkt ışıksız çok aydınlık bir salondalardı ama şimdi nispeten karanlık bi yerde duruyorlar.
Kauçuğum da bu sanırım bu sebepten tüm yapraklarını döktü, sabırla bekledim. minik minik yapraklar çıkarmaya başladı, çook umut verici. Ama 4-5 aydır (sanırım kış olduğu için) stabil duruyor, iç büyümüyor. Günde 20 dk kadar direk ikindi güneşi alabildiği bir noktaya bıraktım, yeşil yapraklılar için besinli su fısfıslıyorum, toprağını nem ölçer ile ölçüp, kuruya yakın olduğunda suluyorum. Başka öneriniz var mı :) |
Bu nasıl böyle oldu çok iyi döken yaprakların yerine çıkmış me güzel
|
merhaba ben yeni kauçuk bitkisi aldım biraz bakımını araştırdım ama hala biraz kafamda sorular var. yaklaşık 1 metre boyunda satın aldım 2 köklü en alt yapraklarında aşınma var kesmeli miyim bide bir kaç yaprağın dibinde beyaz şeyler gördüm ne olduğunu da bilemedim bilen yazabilirse sevinirim
|
Kauçukta attan sararan yapraklar
2 Eklenti(ler)
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Hatam olursa mazur görün lütfen :)
Daha önce yıllardır özenle büyüttüğüm kauçuk bitkimin yaprakları alttan önce benek benek sonra tamamen sararak dökülmeye başladı ve önlenemez bir hızla bitkim öldü :( Ne yaptımsa olmadı. Kauçuk çok sevdiğim için tekrar aldım. Fakat şimdi tekrar aynı şey olmaya başladı. Kocaman ve çok da güzel. Üzerinde bebekleri de var. Sizce sorun ne olabilir ve ne yapabilirim? Teşekkürler. |
Güzel
|
merhaba elimde dali olmayan 3 adet kaucuk yapragi var. yapraklari beyazli yesilli olan turden. suya koklenmesi umuduyla koydum suan hic bir gelisme yok.Koklenip filiz verirmi? deneyimi veya bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim.
|
Gelişemeyen Yaprak
1 Eklenti(ler)
Herkese iyi günler dilerim. Fotoğrafını paylaştığım kauçuk bitkimi 3 ay önce gross marketten aldım ve pencereye yakın biri konumda muhafaza ediyorum Sulamasını 2 haftada bir yapıyorum. Henüz toprağını ve saksısını değiştirmedim. Son 3 ayda 2 defa yaprak çıkardı. İlk yaprak gelişimini tamamladı ancak 2 ay önce çıkan ikinci yaprak fotoğrafta da görebileceğiniz üzere öylece kaldı. Daha açık renkte ve buruşuk olarak kaldı. Buna ne neden olmuş olabilir? 2 aydır herhangi bir gelişme yok.
|
Kauçuk için hangi toprağı önerirsiniz?
|
Kauçuk yaprağını suda köklendirdim. Köklenmenin hangi evresinde ekiyoruz ve nasıl ekiyoruz?
|
Alıntı:
Şurada (İngilizce) daha ayrıntılı olarak açıklanmış bu durum: https://laidbackgardener.blog/2019/0...-leaf-cutting/ |
kauçuk (ficus elastica)
1 Eklenti(ler)
Herkese iyi günler. 8 aydır aşağıda fotoğraflarını görebileceğiniz bir kauçuk bitkisine sahibim. Satın aldıktan sonra 3 tane yeni yaprak verdi. İlkini ilkbaharda verdi ve diğer ikisini de geçtiğimiz ay. Yalniz dikkat ederseniz verdiği bu son 3 yaprak nedense diğerlerine oranla küçük kaldı. Yaz dönemini inzivada geçirdi. Aşağıdaki kolajda soldaki hali mayıs ayına sağdaki ise geçen aya ait. Boyunda çok yükselme yok. Saksı ve toprağını mayıs ayında değiştirmiştim. Sizce herşeyi yolunda mı? Bu arada salonda pencereye yakın duruyor. Haftada bir defa 2 su bardağı kadar su ile suluyorum. Salonum da çok fazla ışık alamıyor malesef.
|
Selamlar Aykut, öncelikle aramıza hoş geldin. Sana kötü bir haberim var forumu yanlış kullanıyorsun bu forumda bu ana başlıklarda açılmış sabit ve bilgi dolu konular zaten mevcut. Okumanı tavsiye ederim hem çok zevkli hem de gerçekten donanım katıyor. Soruna gelince bence gayet sağlıklı ve güzel yerine alışıyordur daha büyük yaprak aslında yaz aylarında vermesi beklenir NPK katkıları kullanın (makul fiyata bulunabilen sıvı bitki gübresi demek) mevsim geçişlerinde bayağı coşturuyor. İyi forumlar.
|
Mevcut kauçuk bitkim için hangi takviye besinleri önerirsiniz? Yaklaşık 8 aydır bende bitkim herhangi bir takviye besin koymadım. Sadece geçen ay saksısını büyüttüm ve toprağını yeniledim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025