agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Flamingo (Anthurium) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1224.htm)

lusoari 21-12-2017 18:51

1 Eklenti(ler)
Sonbahar da edindiğim mor anthurium. :D
İş yerinden bir arkadaşım Rusya'ya konferansa gidecekti, ricam üzerine internetten araştırıp bulduk ve kaldığı otele kargolattık. Küçücük bitki hayata tutundu ve daha yeni büyümeye başladı, bakalım gerçektende mor mu? ;)

Jezebel 07-07-2018 21:43

1 Eklenti(ler)
Aralıkta edindiğim çiçeğim.

Eklenti 677834

Hala aynı çiçekler üzerinde duruyor, bir tane de yeni verdi.
Satan amcadan öğrendiğim kadarıyla büyük saksı sevmezmiş.
Öncekiler niye öldü anlaşıldı, alır almaz rahat etsin diye büyük boy saksılara alıyordum:(

lusoari 01-09-2018 17:07

1 Eklenti(ler)
Görünce verilen yeminler, tövbeler unutuluyor ve yine alınıyor :o

lusoari 07-12-2018 21:47

1 Eklenti(ler)
Geçen sene aralık ayında yurtdışından gelen mor flamingo dün açtı. Sipariş ettiğim kişide iki farklı mor vardı benim şansıma istediğim bir tık farklı mor geldi. :D
Sonunda öldüre öldüre bunları yetiştirmeyide öğrendik :)
Şaka bir yana geçen sene hepsinin topraklarını değiştirip orkide toprağı ilave edip öyle dikmiştim ve bu sene maşallahları var, ben bile şaşırdım.

nevgül 07-12-2018 21:58

Maşallah 🧿 nasıl güzel öyle...

lusoari 07-12-2018 22:05

Çok güzel, sevimli ve mini çiçekli bir tür bende çok sevdim açıkçası ama birde yüklediğim resimler düz çıksa daha iyi olacak bir türlü düzeltemedim..

Jezebel 08-12-2018 07:10

1 Eklenti(ler)
:)

Eklenti 684906

çiçeksiz yeri kestim

lusoari 08-12-2018 11:50

Bence de böylesi daha güzel oldu. :)

Hirsu 08-05-2019 19:54

Merhabalar doğru yere yazıp yazmadıgımdan emin değilim fakat başka çarem kalmadı. Yeni aldığım antoryum çiçeğim bir hafta olmadı birkez suladım ve şuan aşırı kötü çürümüş gibi kokuyor sebebi ne olabilir ve ne yapabilirim lütfen yardım edin

dirittoo 26-07-2019 20:47

Merhabalar çiçeğin ortasındaki sarı kısım yeşile döndü bunun bir anlamı var mı teşekkür ederim

Gülbeden 19-10-2019 08:48

Sıvı besinden kastınız ne?

manolya100 29-04-2022 18:23

Merhaba. Migrostan aldığım çiçeğimi iki yıldır adam edemedim hep kötüye gitti. Geldiğinde çiçekleri vardı. Çiçekleri solunca daha bütük bir saksıya aldım. Daha sonra bir kez çok küçük çiçekler açtı ve yapraklar kenarlarından kurudu. Yeni çıkan taze yapraklar bilel kuruyor. Saksı değiştirdiğimde şok marketten aldığım toprağı mangal kömürü ve orkide toprağıyla karştırıp takviye yaptım. neyi yanlış yağıyorum.

MonsteraAlbo 04-05-2022 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 23357)
Anthurium veya Türkçe adıyla Flamingo tropik bir saksı çiçeğidir.
Son derece zarif yaprakları ve çiçekleri olan bu bitki çok aydınlık ancak doğrudan yakıcı güneş almayan bir yere konmalıdır (kuzey pencerelerinde harika açıyor denedi ;) ). Karanlıkta yaprak ve çiçekler küçülür, sonrasında çiçek açmayı keser.

18 -21°C ideal yetişme sıcaklığıdır. Salonda iklimlendirme varsa asla üzerine hava akımı gelecek şekilde fan ayarı yapılmamalıdır.Kışın da ısıtılan bir ortamda bulunmalıdır.

Dip sürgünlerinden ayırma ile üretilir.

Humuslu toprakları sever.Yani saksı değiştirirken toprağına torf ile birlikte artık piyasaya bol bulunan bio-humus türü
bir organik, pastörize ,kompost gübre konmalıdır.

İlkbahardan sonbahara dek piyasadaki bir salon bitkisi besini ile etiket talimatına göre düzenli besleyin.

Her zaman oda sıcaklığında su ile sulayın, saksı tabağında su bırakmayın. İki sulama arasında hafifçe hurumasına izin verin ama asla tamamen kurutmayın zarar görür.Çeşme sularındaki aşırı klor ve kireç yaprak uçlarında yanmaya sebep olur.İyi içme suyu veya çaydanlıkta arta kalan suyu bir kaç kez kaptan kaba aktarıp oksijenlendirdikten sonra kullanın. Kuru ortamda kireçsiz yapraklarına su püskürtün.

Aslında dayanıklı ve güçlü bir bitkidir, yerini, kabını, sizi severse çok uzun yıllar sizinle beraber olur.

Anthurium için genelleme yapmayı uygun bulmuyorum. Bu cinsin bir çok alt türü var ve bu türler tropikal bitkilerdir. Direkt ışık almamalı ve yarı aydınlık yerlerde bulunmalı. Nadir tür Anthurium yetiştiriyorum ve özellikle ışık konusunda aşırı hassas.
Çözünürlükten dolayı görsel ekleyemedim. Link bırakıyorum https://twitter.com/ilgimsgarden/sta..._2nTSHj5jZPgrA

Muda 04-02-2023 19:27

Muda 04-02-2023 19:27

Konusuzinsan 04-02-2023 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1619956)

Yapraktan üretilebildiğini hiç bilmiyordum gerçekten. Geçen sene A101 den almıştım öylesine, çok hoşuma gitti nasıl çoğaltırım diye geziniyordum iyi oldu

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025