agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)




Beğeni Düzeni34Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-04-2008, 02:20   #1
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
İstanbul'da 4 yıl kadar Kaliforniya gelinciği (turuncu, krem yalınkat olanlardan) yetiştirdim. Şimdiki bahçeme korkumdan henüz ekmedim-kontrolü kaybettiğim için. Eğer yetiştiği ortam uygunsa her yerde çıkıyor. Tohum kapsülü bitki üzerinde kuruyup, açılırsa tohumlar uzağa fırlayor ve orada çimleniyor (bahar ve sonbahar yağmurları çimlenmesi için yeterli). Bu nedenle sonbaharda etrafı yürüme yolu olan, sadece kaliforniya gelinciği için bir yer yapıp, bir defaya mahsus tohumları ekeceğim. Sadece ot ayıklaması ve biraz sulama ile kendi kendine yetişen bir bölge olacak.

Benim yetiştirdiğim cins genelde 30-40 cm. boyunda. Sabahtan akşama kadar güneş gören, kayrak taşı kaplı duvarın önünde yetişenler biraz daha uzun oluyorlardı ama, yaz sıcakları bastırınca bitki taşın sıcağından kaçmak için öne yatıyordu.

Yetiştirdiğim cins galiba iki yıllık (çok yıllıkta olabilir!!! baharda filizlenen birisine işaret koyup takip etmem lazım. Kontrolu kaybetdim demiştim değil mi) İlk yıl cılız oluyorlar, daha sonraki yıl esas formunu buluyorlar.

Latince adı :Eschscholzia

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025