![]() |
|
![]() |
#1 |
King of Plants
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
Hurma
Evet arkadaşlar ağaçlar.net'in forumunda her ne kadar yeni olsamda bu harika siteye benimde biraz katkım olsun istedim.Eğer Hurma adı altında açılmış başka bir başlık varsa ben göremedim kusura bakmayın. ---HURMA EKİMİ--- Öncelikle herhangi bir yerden aldığımız hurmaları güzelce inceledikten sonra afiyetle yiyoruz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2007
|
Sevgili Gökberk bende aynı şekilde hurma çekirdeğini bir saksıya hatta bir çiçeğin yanına iliştirivermişim.) İliştirivermişim diyorum çünki ben bunu hep yaparım yediğim bir şeylerin çekirdeklerini hep bir çiçeğimin yanına ekiveriyorum.Bunu o kadar çok yapıyorum ki ilk filizlenmeye başladığında ne olduğunu anlayamadım. Daha sonra çiçeklerimin saksılarını değiştirirken bunun bir hurma çekirdeği oolduğunu gördüm.Ne muhteşem değil mi? Ancak okuduğum bilgilere göre çekirdekten çimlenen hurma çok da sağlıklı olamıyormuş.Umarım seninkilerde benimkide büyürler.Ancak ben buraya fotoğrafın nasıl ekleneceğini şimdilik bilmediğimden fekleyemiyorum.Ama en kısa zamanda bu işi de öğreneceğim.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
King of Plants
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
Evet.Tohumdan çıkanlar çok zor büyüyor.Sadece 1 cm büyümesi için aylarca beklemek gerekiyormuş.Sadece ilk çıktıkları zaman hızlı büyüyorlar.Aslında bir salon bitkisi haline geldiğinde çok güzel bir görünüm oluşturuyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Hurma cinsine göre büyümesi de değişiyor. Eğer "acve" hurması çekirdeği ise diktiğiniz, daha hızlı büyüyor ve normal ağaç görünümüne geçmeye başlıyor yavaş yavaş.. Klasik hurma ise, tek sap halide çıkıyor, daha sonra bir iki sap oluyor, ama normal hurma ağacı yaprakları gibi kolay kolay olmuyor, çok uzun süre geçmesi lazım. Acve, şifalı hurma diye bilinen hurma türü.. Türkiye'de heryerde olur mu bilmem, Konya'da bir hurmacı dükkanı var, orada her çeşit hurma var. Büyük şehirlerde de vardır belki bu tür, ama her hurma satanda Acve hurması olacağını sanmıyorum. Bu bilgiler tecrübelerdendir, doğruluğu kişiye göre değişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-08-2007
|
Kış diyince kar da olacağı için hurma da soğuğa dayanıklı olmayacağı için salona almak daha doğru ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
evet bu sene ramazan ayında ablamlara iftara gittiğimizde herkes yediği hurmanın çekirdeğini saksıya ekti aradan aylar geçti ve ilk benim hurmam çıktı ![]() bir kaç ay sonrasında ablamın hurmasıda çıktı... şu anda bir karış yükseklikte benim hurmam ve ablamın bifanbahyasının dibinde yakında onu başka bir saksıya alıp evime getireceğim.. hurmaya zenginlik çiçeğide deniyor.. derlerki hurma ağacı varsa evinizde berekette olurmuş ![]() yakında hurmama kavuşacağım ![]() ve ben onu salonumda yetiştireceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2008
|
bende hurma çekirdeğini saksıya diktim halada dikmeye devam ediyorum. lakin bu hurma heryerde yetişir büyürmü? belli bir büyüklükten sonra bir bahçeye yerleştirmek ona kendi başına büyümesine olanak sağlarmı? yoksa salon bitkisi olarak mı kalacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
İremre hurma salon bitkisi olarakta çok güzel.Ama sanırım belli bir büyüklüğe ulaştığında bahçeye de alınabilir ama tropikal bir bitki olduğunu düşünürsek bulunduğunuz yerin iklimi de önemli...?! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
çekirdekten hurma yetiştirmiş birilerini görmek ne güzel ![]() birde domatese benzeyen büyük hurmalardan dikmiştim. 2 tane filizlendi ve yaprakları geniş-kadifemsi. onlarında çiçek açıp meyve vereceği günü sabırsızlıkla bekliyorum. aynı saksıda olmalarının bi sakıncası var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2008
|
bende bir hurma tohumu diktim benim özel bir yerim var bir kapalı bakon nem ve sıcaklık aşırı yüksek acaba orda tohum yetişir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler mine abla. ama büyüse bile başka bir yere alsam alışır mı yoksa formu bozulur mu? şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
ben 11 yaşındayım. benim sevdiğim bitkilerden biride hurmadır. ama benim bahçemdede bir hurma ağacı var. 4 yaşında ama biraz geç büyüyor acaba bunun sebebi kışın açıkta kalmasımı etkiliyor acaba saksıya alsam birşey olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
şu anda seramdalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
teşekürler arkadaşlar .ben bu evi yaparken bu serayı özel olarak yaptırdım tamamen doğaldır .sn erbek .evet yerde çimvar .ortada olanda hurma ağacı 1 sene saksıda büyüttüm daha sonra toprağa koydum 5 senede çok büyüdü yeride sıcak devamlı ışık alıyor artık verirse meyvalarını bekliyorum . boyu yaklaşık 5 metreye ulaştı yapraklarıda büyük burda bir arkadaşım var ürdünlü onun yardımıyla bukadar büyüttük arkadaşımın dediğne göre hurma 7 sene sonra meyva vermeye başlıyomuş . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
benim her bitkiye devasa saksı alma gibi bir huyum vardır sizde öyle yapın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
öyleki bitkilerden çok saksısı dikkat çeker ama bitkilerim 1 seneya kapatır bu farkı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Benim ev çok küçüktü malesef, çiçeklerimi zor sığdırıyordum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
güzel ama bu hurma çiçekçiden sipariş verilir mi?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2008
|
Meyve almayı düşünen arkadaşlar için hatırlatmak istiyorum, hurmada erkek ve dişi bitkiler ayrıdır. Erkek ve dişi bitki çıkma oranı yarı yarıya. Ancak üretim yapanların kullandığı bir metod burada paylaşım ile yapılabilir. Bazı üreticiler dişileri dölleme fonksyonundan başka işlevi olmayan erkek bitkileri barındırmayıp döllenme zamanı erkek çiçek temin ederek elle düllenme yaparlarmış. Hurması çiçek verme aşamasına gelenler böyle bir arayışa girebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-07-2006
|
benimde var geçen sene filizlendıler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |