agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni278Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-08-2007, 21:04   #1
Ağaçsever

elizabet's Avatar

Giriş Tarihi: 12-08-2007
Güler hanım bu yontemi bu akşam yapacağım işallah benim açelyalarım da çiçek açıp beni sevindirir
Ben bu yöntemi geçen kış don olayından korumak için yapmıştım
Balkondaki saksı acelyam a normal örtmüştüm naylon torbayı geçirmiştim cok faydası oldu bahar da açelyam çok güzel çicek açmıştı
Güler h ve sempe Teşekkürler

elizabet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2011, 14:20   #2
Ağaç Dostu

emily14's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2011
arkadaslar selamlar
uzun zamandır açelyalar üzerine yazışmalar mevcut tümünü okumaya çalıştım ama çok fazla var kaçırıp tekrar günden yaratıyor olabilrim bunun için özür dilerim ama benim 5 tane açelyam var en küçüğü fotoğraftan görebilirsiniz ölmüş atılan bir saksıdan çıkardığım işaret parmağım kadar bir daldan oldu
hem çiçekli hem de şu andaki çiçeksiz hallerinin fotağraflarını paylaşmak istiyorum, hepsine ayni davrandığım halde bazısı gayet iyi durumda bazısı yaprak döküyor bazısı sararıyor... sararma için demir eksikliği olabilir mi? bilen var mı acaba? bir de benim açelyalarımıntopraklarında ve saksının üzst kısmında bolca ağaç kabuğu mevcut, işe yarıyor sanıyorum, kökleri serinliği seviyor o yüzden sürekli ıslak tutuyorum hatta çok sıcaklarda dolaptan çıkan sı ile karıştırma yapıyorum...önümüzdeki çiçek dönemini başarıyla atlatırsak tamamdır demektir ama sararma ve dökülme için paylaşımlarınızı bekliyorum teşekkürler...

Eklenen Resimler

emily14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2020, 10:13   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-04-2020
Lütfen yardım edin

Merhaba. Hediye olarak Açelya geldi bana intertte araştırdığımda sulayıp güneşte bekletmem yeterli olcak gibi şeyler yazıyordu. Bende öyle yaptım. Tabi yaprakları çiçekleri büzüştü dökülmeye başladı saksısı küçük herhalde deyip açelyaları köklerinden bölerek üçe ayırdım farklı saksılara diktim (ilk çiçek deneyimim) ilk başta güzel gidiyordu ama evin içinde durunca yaprakları çiçekleri hepsi gitti balkona güneşe koydum daha kötü oldu. Şimdi bir tanesi tamamen dal ve sadece ufacık yapraktan oluşuyor ve dalın çok az kısmı yeşil, bir tanesinde çiçekler gitti yapraklar aşağı bakarak duruyor bir tanesinde bu forumda okuyarak su püskürtme yaparak limon su vererek kendine gelmesini sağladım sanırım suyu çok geldi hafif çiçekleri kahverengileşti ama aşağıdan bir yaprak çıkartmaya başlamış. İnanın çok üzülüyorum bir canlıya yanlışlıkla bilgisizce zarar verdiğim için. Yapabileceğim bir şeyler var mıdır? Kökü olan dalı olan çiçek hala canlıdır diye düşünüp atmakta istemiyorum. Cevap verirseniz sevinirim

Eklenen Resimler

Toprakişleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025