agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)




Beğeni Düzeni632Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-06-2016, 23:27   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-03-2016
Şehir: Muğla
Mesajlar: 40
Kuruyan karanfil

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi scelbis Mesajı Göster
Merhaba,

Bu yıl kokusuna ve rengine özlem duyarak tohumdan ektiğim karanfiller hakkında, forumlarda "ilk yıl çiçek vermez" dendiği için hayal kırıklığı ve tezcanlılıkla bir de seradan toplam 5kök kırmızı, beyaz ve pembe çiçekli karanfil almıştım.
Mayıs ayından itibaren terasta hepsi bir arada duruyor, öğleye kadar da bol bol güneş alıyor. Sabah genellikle saat 7-8 gibi ve akşam da 19 gibi, her iki grubu da aynı şekilde sulamama rağmen, tohumdan yetişenler su verdikçe büyüdü ve gelişti ( hatta ilk yıl olmasına rağmen çiçek bile vermeye başladı ) diğerleri ise kurumaya başladı, hatta üzerindeki tomurcuklar dahi açamadan kuruyup gitti. ( 1 kökü tamamen kaybettim )
Hem forumlarda, hem de seralarda, karanfilin su ihtiyacı hakkında çelişkili bilgiler var, kimisi çok su sever derken, kimisi hafta 2 kez versen yeterli diyor.
Muhtemelen türlerinin farklı olmasından dolayı böyle bir fark olabilir, ancak bu konunun sağlıklı bir açıklamasını da bulamadım.
Bilgi ve düşüncelerinizi alabilir miyim?
Kuruyan karanfil dinlenmede bakımına devam edince kendini toparlar.Açan karanfille arasında tür farkı var gibi görünüyor.Saygılar.

çiğdem42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025