![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2011
|
sizce sağlıklımı yapmam gerekenler neler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Ağaçsever
|
kimse yokmu sesimi duyan kimse yokmu karanfil severler yardımm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
|
Karanfilleriniz bence oldukça sağlıklı, ellerinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaçsever
|
teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaçsever
|
karanfillerimin alt sap kısımları sarı
karanfillerimin alt kısımları sarardı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Karanfil satan çiçekçilerden yandaki küçük sürgünlerinden iste. Baharda ne kadar dikersen tutarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaçsever
|
teşekkür ederim sayın benol hazaroğlu kızılaya gittiğimde isteyeceğim.ben elimdeki karanfillerimden çelik aldım denildiği gibi toprağa batırdım umarım kök salarlar yeşil görünüyorlar ancak merak ediyorum çıkarıp baksam ölürlermi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili Sami, Şaşırtma olayını eminim biliyorsundur. Tohum ilk diktiğimiz toprakta çimlenip, belirli bir büyüklüğe eriştikten sonra , kendi asıl saksına taşımaya şaşırtma diyoruz. Bazen bir kaç kez bu işlemin yapıldığı bitkilerimiz de oluyor. Tohumdan bitki yetiştirmede hiç deneyimimin olmadığı bir dönemde karanfilimi yaşatmak için çok çaba sarf ettim ama malesef başaramadım. Daha sonra menekeşeyi bile tohumdan yetiştirdim ama karanfili bir daha denemedim . Bu başlığa da çok nadiren bakıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba...Geçen sene BİM'den aldığım ve iki sene sonra çiçek açacak diye ekmekten vazgeçtiğim karışık renkli karanfil tohumlarını bu sene ektim. Tohumlar yeşerdi .Gövdeleri uzun ve cansız karanfil yapraklarına da benzemiyor yapraklar yuvarlak. Tohum paketi üzerinde cins adı yazmıyor. Hangi tür karanfildir bilemedim. Gerçi hangi tür olsa makbülüm yeterki büyüyüp balkonumu şenlendirsinler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2012
|
arkadaslar bana yardım edın karanfıl fılızı arıyorum hanı bu cıcekcılerde gorsellıgıyle buyuleyen katmerlı **** kokulu katmerlılerden lutfen bırı bana donus yapsın ozelden ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2012
|
Selamlar... 2 hafta once saksilara diktigim karanfil fidelerim hep yesillik halinde, acaba ne zaman cicik acar? Ve su verme durumum ne olmalidir? Yardimci olursaniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba. Tohumdan yetişen karanfiller için 52 hafta sonra çiçek açar diye yazıyordu paketin üzerinde . Fideler aynı sene açarlar herhalde ama yazı beklemek lazım. Tohumdan ektiğim ve cinsini bilmediğim karışık renkli karanfillerim bu boya erişti. Dayanamayıp bir kaçını başka saksıya şaşırttım. Galiba tuttular . Açması için daha çok bekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba sn. fizik tedavici, fazla sulamayın çürürler toprak hafif nemli olsun. Ben iki yıl önce şubat ayında filizden dikmiştim yazın ortalarında açmıştı ama o yaz dal sayısı az olduğundan çiçek sayısı da az olmuştu. Evet sn.Rana+miraç geçen yaz sonu 5-6 adet tohum ekmiştim 3 tanesi filizlendi şuan bir karıştan biraz büyükler umarım bu yaz çiçeklerini görecem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Aynen öyle ben ayıp olmasın diye bir demet aldım birde çöp olacaktı onları (azcıktı ama) istedim çiçekçiden. Kırdım kırdım ektim. Baya ne ektiysem tuttu sanki. Bazen bir daldan 3-4 çelik aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Alıntı:
![]() İstesinler vereyim. Ama asla af etmem helal etmiyorum diyede yüzüne söylerim. Sonradan helallik istesede helallik vermem. YOK baştan isteyecekti. Çok kızarım. Süründürüp çok sonra helal ettiğimde olmuştur. Ha gelmiş evimden antika (hoş antikam yok.) almış götürmüş ha o aynı şey benim için. Ama sokaktan geçene bile veriririm acımam bitkiye. Ama isteyecek yoksa helede yakalarsam hali duman. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Bende eve aldığım kesme karanfillerin koltuklarından çıkan sürgünü dikip büyütmüştüm sn.Benol Hazaroğlu . Genelde çiçekçiler o sürgünleri temizliyorlar, geçen hafta alırken sizin gibi neden temizliyorsunuz ben bunları dikiyorum deyince elime bir demet sürgün tutuşturdular bunları geçen hafta diktim, şuan çok sağlıklılar tutacaklarını umut ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
Ben karanfilleri çok seviyorum. Çünkü çok dayanıklı ve vefalı oluyorlar. Kolay kolay sizi bırakmıyorlar. Bol miktarda renk seçeneği ve uzun dönem çiçekli kalması, benim karanfilden vazgeçmeme engel oluyor. Hem tohumdan yetiştirmişliğim, hem de saksıda hazır ekilmişlerden almışlığım vardır. ![]() ![]() ![]() ![]() Bunları tohumdan yetiştirdim. Ama doğalgaz çalışması yüzünden yerlerinden oynattığım için biraz keyifleri kaçtı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Sevgili Deniz Yıldızı ,karanfilleriniz çok güzel. Özellikle ilk fotodaki renk çok canlı. Benimde geçen yılki karanfillerim biz tatildeyken kimi kurumuş kimi ulmuştu. Bunlar yeni edindiklerim bakalım nasıl gelişecekler.Beyaz olanı fazla sulamadan dolayı uldurdum galiba. Kutudakileri bugün seradan aldım, yarın saksıya geçirilip balkondaki yerini alacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
merhaba ben ağaçları koruma derneğinin başındayım. sevde avcı adlı bir arkadaşımla beraber kurduk biz bu derneği... onu çok seviyorum. her zaman kendisini bırakmayacağımı bilsin. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Bir karanfil türünün tohumunu paketle satın almıştım, ektim. Kokulu küçük karanfil (Genta marka). Üstünde Fransızca Oeillet Mignardise Varie yazıyor, varie tahminim karışık demek ama bu karanfilin türü tam olarak nedir, bilen var mı??? Google'da aratınca bir sayfa buldum ama birşey anlamadım, Fransızca: Oeillet mignardise (Dianthus plumarius) Bendeki karanfil Dianthus mudur? Eğer öyle ise Dianthus türlerinin hepsi Hüsnüyusuf mu oluyor??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|