![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2018
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2018
|
Hayranlıkla beğendiğim çam
tekrar merhabalar, Hayranlıkla beğendiğim fakat sahiplerincede cinsi bilinmeyen bu çamın, adını cinsini bilen, İstanbul da yetişip yetişmeyeceği konusunda bilgisi olan var mı acaba ? beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Aruacaria excelsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-07-2015
|
arkadaşlar çok acil fikirlerinize ihtiyacım var. bu arokaryayı iş yerimin serasında atıl bir durumda buldum, öyle ki havasızlıktan içeri girilmiyordu ve üzerinde salyangozlar geziyordu. hemen sahiplendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Çamınız sağlıklı. Her ne kadar kuruyan yerleri olsa da. Filiz veriyor. Yeşil yerleri koyu yeşil. Ev içinde güneş gören yerde sulamasına da dikkat ederek kışı çıkartırsınız. İlkbahara doğru çok dikkatli bir şekilde toprağını hiç bozmadan daha büyük saksıya alırsınız. Şimdi kuruyan yerlerini de alırsanız size kötü gelen görüntüsü de ortadan kalkar. Gübre verme konusunda sonbaharda olduğumuz için ilkbahar dönemine ertelemenizde fayda var. Bitkinin dinlenme durumuna geçmesi gerekiyor. Şu anda ilkbahardaki gibi sürgün vermeye başlamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-07-2015
|
Alıntı:
çok teşekkür ederim cevabınız için. önerilerinize uyacağım. sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2018
|
Başlık hakkında bir kaç sorum olacak cevaplayabilirseniz sevinirim. 1) genel olarak nasıl görünüyor? yaprakları sarkık ama cinsinden dolayıdır diye düşünüyorum. 2) boyu 170 cm.(zeminden) boyuna göre saksısı nasıl, yaklaşık 5 yıldır aynı saksı içinde, değiştirmek gerekir mi? 3) ikinci fotoğrafta gördüğünüz gibi topraktan itibaren 4 gövde çıkmış, bu 4 tane ağaç olduğu anlamına mı geliyor? 4) 3. ve 4. Fotoğrafta en tepe kısımlarını çektim. Çelikleme yapmak istersem yapabilir miyim? Ya da bekleyeceksem ne kadar beklemeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Ben çam ağaçlarının hiçbirinde piç tabir edilen yandan sürgün verdiğini görmedim. 4 farklı salon çamına sahipsiniz. Bitkinin dinlenme döneminde çok dikkatli bir şekilde ayrı saksılara aktarmanız gerekiyor. Kökler birbirine girmiştir. Çok küçükken ayrılması gerekiyordu. Çam kökleri çok hassas. Hepsini birden kaybetme ihtimaliniz bulunmakta. Çamlar çok sonra kuruyabiliyor. İlginç bir şekilde sagenit arkadaşımızın salon çamı da 4 dallı. Üretme konusunda arkadaşımız video eklemiş. http://www.agaclar.net/forum/1548176-post219.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-09-2018
|
Merhaba arkadaşlar, salon çamının bazı noktalarında pamuklar oluşmuş. Sebebi nedir, unlu bit olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-11-2019
|
Merhaba benimde evimde tahmini 25 yıllk bir arakorya var. Saksı değişimini kurur korkusuyla yapamıyorum. Bu konu da öneriniz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2020
|
Merhabalar, foruma yeni katıldım, diğer cevaplarınızı okudum ve ben de tecrübenizden yararlanmak adına birşey danışacağım Resimdeki salon çamım 2 -3 kökün bileşiminden oluşuyor, özellikle gövdelerden birine bağlı alt-iç köklerde resimdeki gibi kuruma ve dökülme var. -Haftada 1 aynı gün 1.5 lt su veriyoruz -Gün içerisinde yapraklarını su ile fısfıslıyorum -Toprağını yeni değiştirdik, bitki besini de ekledik (değiştirenin dediğine göre kuvvetli ve nadir bulunur besin eklemiş) -Yeri gereği yalnızca sabahları, çamın bir kısmı direk güneş ışığı alıyor Sizce kuruma nedeni ne olabilir? İlginize şimdiden teşekkür ederim [IMG] ![]() [IMG] ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2021
|
Merhaba, Benim de 5 ay önce hediye edilen bir arokaryam var fakat yaklaşık 1 aydır gövde ve dallarda kararmalar ve aşağı doğru eğilmeler oldu. önceki aylarda da aynı şekilde yapıyordum bakımını. yerini falan da değiştirmedim neden böyle olmuş olabilir ve geri döndürebilir miyim acaba ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=buse.yel;1604648]Merhaba, Benim de 5 ay önce hediye edilen bir arokaryam var fakat yaklaşık 1 aydır gövde ve dallarda kararmalar ve aşağı doğru eğilmeler oldu. önceki aylarda da aynı şekilde yapıyordum bakımını. yerini falan da değiştirmedim neden böyle olmuş olabilir ve geri döndürebilir miyim acaba ? ![]() Arokarya ışığı çok sever. Güneş alan bir pencereye yakın şekilde yerleştirin. Gübre ve sulamayı ihmal etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2021
|
![]() [quote=Doku_Kültürcü;1604651] Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-08-2022
|
[quote=buse.yel;1604658] Alıntı:
Çok uzun zamandır bu konu başlığında yazı yazılmamış. Benim üzüntüm ve problemim de salon çamım. Ankara'dayken ışık ve perde arkasından çok kısa süreli güneş ışığı da alıyordu. Bodrum'a taşınınca bir türlü aynı ortamı sağlayamadım ve dikenleri hatta ana dallardan biri kurudu ve düştüler. Yardıma ihtiyacım var ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
|
[quote=buse.yel;1604658]Düzeldi mi sizinki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
|
![]() [quote=buse.yel;1604658]Düzeldi mi sizinki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2023
|
Merhaba yeni üyeyim...benimde bir arkorya canım var ...10 yıl önce senegalden yaklaşık 30 cm lik yükseklikte olarak getirdim ...birkaç ev değişikliği yaptık..genelde güneşli ortamda sağlıkla büyüdü..3 yıldır kış bahçesi olan bir evde oturuyorum .burada kış bahçesinde sağlıklı idi kışın içerse yazın yazlığa gittiğim için bahcede bırakıyorum...eşim saksidaki toprağı az bulup toprak eklemiş...ondan sonra yaprak dökmeye başladı ve sarardı ust kısımlar canlı allahdan ...bahçeye çıkardım...boyu uzadığı için artık evde zor ...bahcede bu cam olurmu? Istanbulda .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yani, bu çam türü tropik bir tür ve soğuklarda ciddi zarar görüyor. Humik asit ya da benzeri maddeler ağacı kurtarmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |