![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Üretim Tekniği Gardenya’nın üretimi çelik ile Kasım-Mart ayları arasında yapılır. 7.5-12.5 cm uzunluğundaki tepe çelikleri, çiçek taşımayan yan sürgünlerin uçlarından alınarak kum, turba veya her ikisinin hacim olarak eşit miktarlarda karışımından oluşan harçta köklendirilir. Köklendirme süresince ortam sıcaklığı 21-24C dolayında olmalı, üzeri cam veya plastik örtü ile kapatılmalıdır. Orantılı yem yüksek tutulmalıdır. Köklendirme 4-6 haftada gerçekleşir. Kaynak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim gardenyamda, herzamanki gibi tomurcuk kararmaları başladı. Suyu uzundur zamandır kestim, sadece yapraklara fıs fıs yapıyorum. Lerdemir dediğin herşeyi yapıyorum ama sorun değişmiyor. Daha önce tabaktan bol sulamayı da denemiştim ama tomurcuklar başlayınca onu kestim. Geçen yıl sadece 3 kere açtırabildim. Celal Beyin kullandığı gübreyi de geçen yıldan beri kullanıyorum. Geçen gün koçtaşta üzeri tomurcuk dolu bir sürü güzel gardenya vardı. Bu işin bir sırrı var ama ne? Mucip Bey işin sırrı nerede? Fosfat ve potas karışımı gübre kullanırken ayrıntıları anlatabilir misiniz? Oran ve kullanım miktarı sıklığı vs. Teşekkürler.. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|