![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
çiçeklerimi bir arkadaşıma emanet etmiştim, bakamamış gardeniam neredeyse bütün yapraklarını dökmüş, fesleğenim tamamen kurumuş, yavrucuklarımın çoğu ölmüş, diğerleri de muhteşem değiller en çok da gardeniaya üzüldüm, gittim zar zor bir tane buldum aldım çok mutsuzum çook |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
gardenyam yeni tomurcuklar verdi asitli su cok işe yarıyor arkadaşlar gardenyam balkonda cam kenarında hiç güneş almıyor sadece aydınlıkta golgede ve maşallah hep yeşil yapraklar verdi üst üste açıyor yeni resim eklerim her akşam yapraklara su püskürtüyorum tabi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
gardenyamın son hali |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Gardengamın gelisimi durdu tomurcuklar oldugu gibi duruyor acaba artik saksi kucuk mu geliyor? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Hayatla yaşam arasında ki ince çizgide duruyoruz 1 yılı aşkın süredir. Ne öldürüyor, ne güldürüyor deniyordu sanırım böyle durumlarda. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şartlarını yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız Benim gardenyam birkaç aydır bende eve getirdiğimde sadece torfa diktim daha sonra açık balkonda cam kenarına koydum. Hiç güneş almıyor ama hep aydınlıkta, limon tuzlu suyla suluyorum haftada 2 defa,akşam yapraklarına su püskürtüyorum 3 defa çiçek açtı şimfi yine tomurcukta bazen sıvı besin günresi veriyorum. Halinden memnun yeni yapraklar verdi |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
benim gardenyam büyük iki tomurcukta kaldı, hiç gelişme yok ne yapsam acaba |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
gardenyamın yaprakları cok büyüdü tomurcukta hiçbir hareket yok büyük ama açmıyor, limon tuzuna devam ediyorum ama ne oldu anlamadım |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Gardenyacıklarım Mayıs ayında sadece 2 yaprakken http://www.agaclar.net/forum/1382087-post2133.htm Bu günkü hallaeri ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Gardenyamın tek tomurcuğu açtı diğeri açmak üzere, tohum yapması için tozlandırmayı iki çiçekle mi yapmam lazım tek çiçeğin tozunu ortaya değdirsem olurmu? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Uğraşmaya değer mi? Çelikle çok kolay üretilen bir bitki. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sırf merakımdan işte fenamı olur tohumdan tekrar üretmek |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
yani.. meraksa mahsuru yok ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bu gün gardenyacıklarımı artık biribirinden ayırdım, onlar da rahatladılar ben de ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2014
|
Zavallı gardenyalarım. Üç kök gardenyamdan birisi artık yok, digerlerini de kaybetmek istemiyorum, lütfen bilenler yardım etsinler... Temmiz ayında bahçedeki yerlerinden söktüm, yeniden saksılara diktim, belki gelişirler diye, ama deyişen birşey yok. Ne yapsam aceba, budasammı, içeri mi alsam ? |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, resimlerden gördüğüm kadarıyla asitli ve demirli bir gübreleme (örn: ortanca gübresi, narenciye gübresi) işinizi görecektir. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için sitede "kloroz" konusunda arama yapabilirsiniz. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da resmi... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim, sayın sar-dunya. Gardenyalarımı saksılarından çıkardım ve onları köklerinden bir-bir ayırdım. Zaten aldığımda her saksıda üçer kökdüler. Küçük saksılara diktim, evdeki NPK 23:11:23 toz gübreni suda hall edip saksı delikerinden su çıkınca suladım. Şimdi, mutfakta cam kenarında duruyorlar, inşaallah yeniden yapraklanırlar... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2015
|
Yarın bir gardenya alacağım.Bugün çiçekçiye gittim baktım,alacağım gardenyalar tomurcuklu ancak çiçeksiz.Tavsiyeleriniz nelerdir? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Gardeniam ölüyor
[IMG] ofisim için aldığım gardenia ilk aldığımda her gardenia gibi kalın parlak yapraklı, bir kısmı açmış bir kısmı açmaya hazır bir sürü tomurcukları vardı, günden güne önce çiçekleri sonra tomurcukları sonra da yapraklarını döktü, yeni yapraklar çıkıyor ama onlar da kararıyor, tomurcuklar açmadan döküyor, çiçekçinin verdiği vitamin ve daha sonra da karışım bir sıvıyı kullandım ama pek bi gelişme göremedim, ilk aldığımda karşıda görünen mavi saksının olduğu yerde gardenia vardı bugün camdan biraz daha uzaklaştırdım, forumda okuduğum yapraklarına su fıslatmayı uyguluyorum haftada bir suluyorum. Önerisi olan var mı, teşekkürler Düzenleyen semvayt : 15-01-2016 saat 09:16 Neden: resim görünmedi, resim bağlantısını tekrar yükledim |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni aldığım gardeniayi bocekten kurtardim, şimdi de yaprakları sararmaya başladı. Diğer gardeniaya ne yapıyorsa aynısını yapıyorum, aynı yerde duruyorlar ama bu neden memnun olmadı anlamadım. Bir fikri olan var mıdır Acep? Biri bana yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2016
|
Gardenyanın kolay çiçek açması için; 2litre suya 0,5 cc. gibberelik asit -sıvı olarak- karıştırın, ve bu şekilde gardenyaya fısfıs yapın.Gardenyanız kısa süre içinde tomurcuklanarak, yoğun bir şekilde açacaktır. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Sayın Gardenias bu söylediğiniz gibberelik asit en kısa zamanda alıp yıllardır çiçek açmayan, büyümeyen öyle diktiğim gibi duran gardenyama uygulayacağım. Bir şey sormak istiyorum. Bunu tüm çiçeklere uygulayabilir miyi? Ya da başka hangi çiçeklere uygulayabiliriz? |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Barış çiçeği, antoryumlar,kalanchoeler,Afrika Menekşeleri,acelyalar vb.pek çok bitkide yoğun şekilde çiçeklenmeyi sağlıyor. Eğer mümkün olup sitedeki diğer mesajlarima da bakabilirseniz diğer çiçeklerin de çiçek açtırma püf noktalarını orada görebilirsiniz. Herkese bol çiçekli güzel günler dilerim... SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynı zamanda da gelişimleri güzel olacaktır.. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2016
|
merhabalar, yaklasik iki ay once gardenia tohumu aldim ve diktim iki haftada ciktilar ancak bir ayi askin bir suredir sadece iki minik yapraktan oteye gidemedi.Ne oluyor ne de buyuyor,ne yapmaliyim yardimci olur musunuz lutfen? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn meie, ben de gardenya tohumlarını çimlendirdikten sonra bu sorunu yaşadım. Uzun bir süre büyümesi çok yavaş olacak. Resim eklemediğiniz için bitkiler nerede , ne durumda bilemiyoruz. Eğer küçük bir yerde ise mevsim uygun olduğunda bir büyük saksıya toprağını dağıtmadan aktarmalısınız. Sulama suyu kesinlikle kireçli olmayacak, toprak nemini kontrol edip sulama yapınız. Ve en önemlisi de çok geçirgen yani drenajı iyi olan bir saksı harcında yetiştirmelisiniz. Kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
|
|