![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bu da ben gibi şekeri çok seviyor galiba. ![]() Sevgili M.Sema ,Şeker ne için gerekli bende bir yetişkin var.Çiçek açmaya başladı.Acaba bende mi versem.Belki çok meyve yapar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar; hani benim güvey fenerim büyüyecek, çiçek açacak, meyve verecek, ben onları toplayacağım ve reçel yapacağım ya o yüzden şeker lazım. Hem BalıkcıSerdar'ın dediği gibi zam gelebilir hem de benim gibi sabırsız biri şimdiden hazır olmalı değil mi? Sevgili Oğuzhan şekerin sebep-i mucizesi budur. Bu arada sizin yetişkin güvey fenerinizin meyveleri yeniyor mu? Daha önceden yazılanları okuyamadım aceleden ama merak da ettim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili M.Sema , Meyveleri yeniyor.Şu anda çiçekte bir kaç kapsül oluşmuş. Ben çok memnun kaldım.Bu bitki çok güzel hemde kırmızı örümcek bu bitkiyle uğraşmıyor.Galiba tadını sevmiyorlar.Bide meyvelerin tadını bilseler onuda rahat bırakmazlar.Bendeki hafif ekşi cinsi ama aroması çok güzel. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili M.Sema, Sizinkilerin saksısı çok büyük gibi görüyorum.Bence ilk önce küçük saksılarda büyütün.Hem daha erken çiçek açar hem daha hızlı gelişir.Üzümsüler de resim ekledim benimki küçük saksıda . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Selam dostlar, güvey fenerimin 13.06.2009 itibariyle durumu. Sizce gelişimi iyi mi? Yukarıda 18.05 tarihinde ki durumu vardı. Önceki sayfalarda güneş görmesin ışık görsün diye okudum. Benim ki sadece sabah güneşini 2 saat alıyor. Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
/
Giriş Tarihi: 15-07-2009
|
bende varda sıcağı severmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
/
Giriş Tarihi: 15-07-2009
|
çok pardon yazmayı unuttum kısacası gölgemi,güneşmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
merhaba, Ben de güvey feneri tohumu ektim ve kısa sürede çimlendiler. Şu an 2-3 cm oldular. Kısa sürede bu hale geldiler ama ayrı yerlere aldıktan sonra hiç gelişme göstermediler. Ek uygulama mı yapmak lazım? Gübre ya da besin vereyim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
teşekkürler Adalet Hanım, içimi rahatlattınız. Ben de köye gittiğimde gübre getireyim bari. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Çok ilginç bir meyvesi var. Tadına bakan var mı acaba. Tropik meyve olduğu için merak ediyorum. Bir keresinde carrefour da görmüştüm ama 6 tanesi 25 milyona yakındı ama eskidendi. Şimdiki fiyatı nasıl bilmiyorum ama yinede pahalı olduğuna eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Güvey Feneri
Bugüne kadar tadına baktığım tropikal meyvelerin çoğu beni hayal kırıklığına uğrattı.Ancak Güvey feneri gerçekten çok hoş bir meyve.Tadı neye benziyor derseniz herhangi bir meyveyle kıyaslamak doğru olmaz çünkü kendine has bir tadı ve aroması var.Ancak kısaca mayhoş tatlı ve hoş aromalı bir meyve diyebilirim.Geçen yıl reçelini yaptım mükemmel oldu.Bu yıl 100 kg kadar reçel yapmayı düşünüyorum.Ayrıca marmelatını da bir demeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Hakan Bey sizden aldığım güvey fenerleri yerlerini çok beğendiler, coştular. Hele de bölgede tanınmadığı için "bu ne, bamya mı?" diyenler öyle güzel oluyor ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Bu güvey fenerleri tek yıllık mı çok yıllık mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Burasi kislari oldukca soguk olmasina ragmen bahcelerde bolca görüyorum. Sanirim döktükleri tohumlardan ertesi yil yeniden aciyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
100 kg mı çok değil mi? Nereden alıyorsunuz o kadar meyveyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Ben de bu yıl ekmiştim coştular gerçekten o kadar büyüdüler ki şaşırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Physalis Hakkında Ayrıntılı Bilgiyi Aşağıdaki Sitelerden Alabilirsiniz. 1-http://physalis.tropikalmeyveler.com/, 2-http://www.incaeriği.com/, 3-http://www.yerkirazı.com/, 4-http://www.physalisfidani.com/, 5-http://www.physalisfidesi.com/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
sercanbeyden aldıklarım tam gaz gidiyor da ![]() Çok yıllıksa yandım biraz sık dikmişim çünkü ![]() Olur da seneye yeniden yetiştirebilirsem (tohumdan yetişiyorsa, meyve vermesi falan gerek sanırım ![]() Bunların ekşi ve tatlı çeşitleri mi var bir de? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Saksıda beliriverdi aniden. Sevgili İklimsiz yollamıştı geçen yıl. Ben de kurallara uygun ekmiştim. Oluşmayınca da çok üzülmüştüm. Bakalım ne olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Sercan bey, Göndermiş olduğunuz 2 adet Güvey Feneri'ni saksıda büyütüyorum.Birtanesinde biraz da olsa meyve var diğerinde yok.Benim sizden öğrenmek istediğim, alt yaprakları sap sarı olup dökülüyor.Bu sıralarda daha bir hızlandı.Bu normal birşeymidir.Bir eksikliktenmi kaynaklanıyor. Düzenleyen süleyman bey : 01-08-2009 saat 11:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|