![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2007
|
2-3 hafta kadar önce Yalova'dan meyvesi 600 gram civarında gelen bir limon türü ağaç aldım. 10 YTL para verdim. Üzerindeki limonların 1 tanesi hariç hepsini toplamışlardı. (10-15 tane limon verdiğine kanıt olarak limonun sap kısmı ağaç üzerinde duruyordu) Ayrıca 1 limon ve portakal ağacı da aldım. Portakallarda hareketlilik var. 3 yerden ufak meyvesi göründü. Bu arada iki sorum olacak. Meyvesi alındıktan sonra ağaçta kalan sap ısmını kesmeli miyiz? Budama yapmamız gerekiyor mu bu tür ağaçlar için? İlginize şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-06-2007
|
Alıntı:
Aldığınız güney amerika limonudur. ''Üzerindeki limonların 1 tanesi hariç hepsini toplamışlardı. '' demişsiniz.. Hayır biz toplamıyoruz .Bitki bir dalın üzerindeki her çiçekten meyve çıkarsada besleyemediğinden ufakken döker.Üzerinde istediği kadar bırakır .Biz özel bir uygulama yapmıyoruz.Yani toplamıyoruz. Ayrıca 4 yaşındaki 10ytl ye almanız mümkün değil ufak olanlardan **** normal limondan almış olmalısınız.. G.Amerika limonunu salonda beslemek için minyatürleştirebilirsiniz..Budamanızda sakınca yok. İyi günler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|