agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni255Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-02-2013, 19:45   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Galeri: 116
Arkadaslar, yazin saksiya dokulen Nakkas Sarmsigi tohumlari yine yeserdiler. Kimileri biraz buyudu, kimileri yeni yeni filizleniyor. Bugun mercimek buyuklugunde dolu yagmisti, saksidaki beyaz cam gibi gorunenler dolu taneleri.

Eklenen Resimler

Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2013, 21:16   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2012
Nakkaş sarmaşığı doğada kendi halinde yetişen bir bitkimidir? Geçen hafta her zaman gittiğim seraya uğradım bir saksı nakkaş sarmaşığı ile doluydu bu nedir diye sordum yabani ot onlar dedi seracı. yakındaki sitenin bahçesinde de nakkaş sarmaşığı vardı bir kaç kök meraktan aldım ve saksıya diktim .Bir haftadır saksıdalar. Şimdi merak ediyorum nakkaş sarmaşığımıydı acaba aldıklarım. Fotoğrafları az önce çektim ışık nedeniyle net olmamış olabilir. (Ne olur biri bana bunların nakkaş sarmaşığı olduğunu söylesin yoksa kendime çok gülerim)

Name:  001.jpg
Views: 2567
Size:  28.3 KB

Name:  002.JPG
Views: 1877
Size:  69.6 KB

Name:  003.jpg
Views: 1727
Size:  27.8 KB

acemi25 beğendi.
_Esin_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2013, 21:45   #3
Ağaç Dostu

gossip's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _Esin_ Mesajı Göster
Nakkaş sarmaşığı doğada kendi halinde yetişen bir bitkimidir? Geçen hafta her zaman gittiğim seraya uğradım bir saksı nakkaş sarmaşığı ile doluydu bu nedir diye sordum yabani ot onlar dedi seracı. yakındaki sitenin bahçesinde de nakkaş sarmaşığı vardı bir kaç kök meraktan aldım ve saksıya diktim .Bir haftadır saksıdalar. Şimdi merak ediyorum nakkaş sarmaşığımıydı acaba aldıklarım. Fotoğrafları az önce çektim ışık nedeniyle net olmamış olabilir. (Ne olur biri bana bunların nakkaş sarmaşığı olduğunu söylesin yoksa kendime çok gülerim)
Bence değiller. Nakkaş sarmaşığının yaprak sapları ince ve zarif. Ya da olabilir

gossip Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2013, 22:09   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:

Eklenti 369921

Eklenti 369922

Eklenti 369923
Sayin Esin, azda olsa benzesede bence de bu bitki Nakkas Sarmasigi degil. Bu bitkinin yaprak ucundaki testere disler kucuk ve sik, Nakkas sarmasiginda ise testere disler buyuk ve segrek. Bence bitkiyi, Bu bitkinin adi nedir? Basliginda sorup ogrenebilirsiniz. Saygilar...

_Esin_ ve acemi25 beğendi.
Eski 14-02-2013, 22:51   #5
Ağaç Dostu

Arkadaslar, yenice aklima geldi, Nakkas Sarmasiginin yapraklarinin altina bakildiginda, bordonun acik veya koyu tonlarinda bir renk gorursunuz. Yani yapragin ust yuzey rengi yesil, alti bordo tonlarindadir.

selis, _Esin_ ve acemi25 beğendi.
Eski 14-02-2013, 23:20   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tohumcu Nılgun Mesajı Göster
Arkadaslar, yenice aklima geldi, Nakkas Sarmasiginin yapraklarinin altina bakildiginda, bordonun acik veya koyu tonlarinda bir renk gorursunuz. Yani yapragin ust yuzey rengi yesil, alti bordo tonlarindadir.
Anlaşılan benim bitki nakkaş sarmaşığı değil. Ben yinede onları orada bırakayım kalsınlar yerlerine de alıştılar zaten. İlginiz içinde ayrıca teşekkür ederim sizlere.

_Esin_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2013, 23:29   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Anlaşılan benim bitki nakkaş sarmaşığı değil. Ben yinede onları orada bırakayım kalsınlar yerlerine de alıştılar zaten. İlginiz içinde ayrıca teşekkür ederim sizlere.
Sayin Esin, bence de bitkiyi sokmeyin isterseniz, belki guzel cicek acan bir bitkidir. Cicek acarsa Bizimle paylasirmisiniz? Bakin simdiden merak etmeye basladim bile... Kucuk mu, buyuk mu acacak Acaba ne renk acacak...

_Esin_ ve acemi25 beğendi.
Eski 15-02-2013, 12:58   #8
Ağaç Dostu

nikon_'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2011
Galeri: 63
Alıntı:

Eklenti 369921

Eklenti 369922

Eklenti 369923
Sayın _Esin_ , eklediğiniz bitki, kısmen yaprak formu olarak benzese de Nakkaş Sarmaşığı değil. Birçok açıdan farklılıkları var.

nikon_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 13:48   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-06-2012
Alıntı:
Nakkaş sarmaşığı doğada kendi halinde yetişen bir bitkimidir?

Sevgili Esin yapraklarının arkasının hafif tüylümsü kadifemsi bir dokusu mu var acaba, eğer öyleyse bu benim bildiğim bir kır çiçeği, küçük beyaz ve mavi çiçekleri oluyor, suyu da sever bilirim kendisini alacalı gölge diğer bitkilerin altında uzanmayı çok sever. Ama isim yok malesef
Çocukluğumdan hatırladığım bilgiler.

Denizardacan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 16:33   #10
Ağaç Dostu

Arkadaslar, Nakkas Sarmasigi yapraklarinin altinin ve ustunun renk tonlarini asagidaki fotograflarda gorebilirsiniz.

Eklenen Resimler

Etiketler
cymbalaria muralis, nakkaş sarmaşığı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025