![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle teşekkür ederim. Zaten dışarıdan alınan çiçekleri albenileri artsın diye sürekli besin takviyesi yaptıklarını düşünüyorum. Bu yüzden bende çiçekli bitkiler için bitki besini kullanıyordum. Ama maalesef bi işe yaramadı. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim, Tepelerini kopardım, fakat gövdelede gidici gibi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yeni Gine
Ben de bu yıl üç tane yeni gine almıştım. 2'si çok kısa bir süre içinde Penelophe'nin 113. mesajındaki gineleriyle aynı duruma geldiler. Ne yaptıysan kurtaramadım malesef. Diğeri bir ay kadar daha uzun yaşadı, ama bu sırada ne çiçeklendi ne de yeni yaprak çıkardı. Sürekli var olan tomurcuklar kuruyup dökülüyordu. O da bir hafta önce öldü malesef. Bu sırada ben bir ihtimal yaşatırım düşüncesiyle bir tane daha almıştım. (Bauhaus'da o kadar güzel görünüyorlar ki dayanamadım işte.) Ama bu sefer de pek iyiye gitmiyordu, üzerinde birsürü tomurcuk olmasına rağmen neredeyse hepsi kurudu. Ben de sonunda onu fazla güneş almayan mutfak penceresine koydum. Veeee anladım ki gineler sıcaktan hoşlanmıyorlar. Burada yaprakları güzelleşti, ve yeni tomurcuk bile çıkarmaya başladı. Sanırım bu sefer yaşatacağım ginemi ![]() Bu çiçeğe sahip olan ya da yeni alacak arkadaşlara önerim gölge bir yere koysunlar. Her ne kadar cam güzeli diye satılsalar da güneş bu çiçeklere göre değil! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
merhabalar. bende bir haftalık "yeni gine" denilen çiçeğe sahibim. Bakımı konusunda daha araştırıyorum ama net bir bilgiye daha sahip olamadım. ![]() -saksıyı ve toprağı değiştirdim. -kuzeye bakan pencereye yerleştirdim. -toprak nemli ama kesinlikle fazla sulanmıyor. -daha yapraklarına su püskürtmedim ve düşünmüyorum. Tabir tuhaf gelebilir ama yapraklarına su püskürtülecek bir bitki gibi durmuyor. ![]() şu anda problemsiz büyümeye ve çiçek açmaya devam ediyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Renkleri nasıl çok merak ettim. Yoksa bu katmerlilerin 6 değişik rengi var mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2007
|
Elfogi' ciğim camgüzellerin nasıl canım? Kızımın fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşmayı düşünürken benimkilerde bozuluyor, tıpkı seninkiler gibi. Tomurcuklarını döküyorlar. Çok üzülüyorum, elimden birşey gelmiyor. Ninelerimiz nasıl güzel yetiştiriyorlardı, hem de bizim kadar da ilgilenmiyorlardı. Of ya anlamadım. Aspirinli su verdim yinede kurtaramadım, 2 tanesi öldü. Dallarını suya koydum, bakalım köklenecekler mi? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2008
|
Bu da benim cam güzelim. Fakat önceki resimlerdekilere pek benzetemedim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dün Koçtaş'tan aldım. Bir sürü çiçeği vardı 3.75'e aldım. Yakında çözerim inşallah. Düzenleyen Chotanaq : 24-03-2009 saat 21:09 Neden: Resim ekliyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
cam güzelinin tohumları neresinde bulunur bilgi verebilirmisiniz? Benim cam güzelim bu; bu ortasındaki küçük çıkıntılar tohum mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Yeni aldığım büyük çiçekli yeni gine cam güzeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
2008 Eylül ayında almış olduğum, kışın ev içerisinde yaşattığım, çok sevdiğim kırmızı renkte açan camgüzelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Benim cam güzelim.Yaprağında bir problem var.Üzerinde bir canlı görmedim ama bit olabilir mi?Bu çiçeği eşim getirdi.Arkadaşı getirmiş.Çiçek çok güzeldi sen bakamadın diyor.Çünkü ilk geldiğinde gördüm çiçeklerle doluydu.Şimdi ise 1 tane tomurcuk var.2 çelik alıpçimlendirip dikeceğim.Umarım düzelir.Bilgilerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Yeni Gine cam güzelimi o kadar beğenmiştim ki aldığımda, burada bahsedildiği gibi çelikler aldım duya koydum, hep çürüdüler. Belki de ben beceremedim ![]() Bunlar da çiçekleriyle merhaba diyen kırmızı güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta aldığım cam güzellerimi yeni diktiğim için ancak kendilerine geliyorlar. Bunların tohumunu alabilirsem seneye tohumdan üretebilirim diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2010
|
![]() teşekkür ederim cellin cevabınız için bitkilerimi hemen büyük bir saksıya ikisini bir dikicem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|