agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni89Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-07-2009, 09:59   #1
Ağaçsever

toprak12's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi optimus Mesajı Göster
1 ay kadar önce internetten bu bitkiyi satın almıştım, yakın zamana kadar bir sorunu yoktu. ancak son 1-2 haftadır sararmalar başladı. bu başlık altında yazılanları aldığım zaman okumuştum. bu doğrultuda fazla sulamamaya dikkat ediyorum ve yapraklarına hergün su fısfıslıyorum. güneş ışığı görmüyor fakat aydınlık bir yerde. yapraklarındaki bu sararmaların sebebi nedir? yardımcı olur muusnuz lütfen?
sadece aydınlık yetmiyor sabah güneşi ve akşam güneşi alması gerekiyor.Eğer sabah güneşi ve akşam güneşi alırsa hergün su fısfıslarsan 2 hafta içinde büyümee gösteriyor.ben denedim.bir de http://www.tarimtedarik.com/store/Pr...roductid=85949 anadolu yaprak sararmalarını önleyici kullan yaz sıcaklarında haftada, tabi havaya bağlı ,besinli su ver ama sakın şebeke suyu kullanma ne su fısfıslarken ne de toprağına su verirken.şebeke suyu temiz olabilir dağ suyu olabilir o zaman kullan.günde 2 kere yapraklarına su fısfısla sabah ve akşam.biraz yorucu iş ama ben kaçtane böyle çiçeğe bakıyorum hepside sağlıklı

toprak12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2010, 23:48   #2
Ağaçsever

Nebat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cellin Mesajı Göster
Selamlar arkadaşlar benim drasenam öldü ölecek. Önce yaprak dökülmesi ile başladı. Canlansın diye eşimin verdiği gübreler sanırım fazla geldi. Bayram dönüşü eve geldiğimizde üzerinde sadece 2-3 yaprak kalmıştı. Ancak atmaya kıyamıyorum. Belki tekrar canlanır diye bakıyorum ama gövdesinde de yumuşama var. Sizce ne yapayım?
Sayın Cellin;
Nebatınızı tamamen ölmeden kurtarmak için hemen budama işlemi yapınız.

Yumuşamanın başladığı yerin altından ince testere ile yumuşamaya yani çürümeye başlayan yeri korkmadan kesin ve saksıda kalan sağlam gövdenin üzerini (testereyle kestiğiniz yerin üzerini) mum damlatarak iyice kapatın.

Sonrada direk güneş ışığı almayan bir yere alarak her gün bol bol sulayın. Sulayın ama saksı tabağında kesinlikle su bırakmayın.
Bir de yeni sürgünlerin çıkacakları yerleri tahriş etmemek için ana gövdeye fazla ellemeyin.

Zamanla takriben bir aya kadar ana gövdenin yanlarından özellikle kestiğiniz ve mumla kapattığınız yerin hemen alt taraflarından patlatarak yeni sürgün ya da sürgünler verdiğini göreceksiniz Allah'ın izniyle.

Ben bu işlemi sağlam Yukka'da denedim ve başarılı oldum.
Yukka ile Drasena'nın gövde yapıları aynı olduğu için tereddütsüz tavsiye ederim.

Hoşçakalın.

Nebat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2011, 08:34   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-09-2011
Herkese selamlar.
Yaklaşık 7 yıldır drasena çiçeğim var. Şimdiye kadar ne yaprak döktü ne de sarardı.Her geçen yıl biraz daha büyüdü. Çok fazla büyüdüğü için 1 hafta önce daha büyük bir saksıya geçirerek üzerine yeni toprak ilave ettim. Ancak yaprakları sararıp dökülmeye başladı. Çiçeğimi kaybetmek istemiyorum. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

oliver1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2010, 01:27   #4
Ağaçsever

Nebat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cellin Mesajı Göster
Sevgili Nebat öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Çiçeği saksısından çıkardım köklerine bakmak için. Bitkinin köklerinin çürüdüğünü ve köklerden başlayarak gövdeye doğruda bir çürüme olduğunu gördüm. Dediğiniz gibi yumuşama olmayan yerleri- ki bunlar dalları ve gövdenin bir kısmı- keserek torfa diktim. Yanlız şu mumla kapatmayı beceremedim. Başka yapabileceğim birşey varmı sizce.
Tekrar tecrübelerinizi ve bilginizi bana seferber ettiğiniz için teşekkürler.
Tekrar merhaba Cellin;
Eğer nebatınızın üst kısmını mum damlatarak iyice kapatırsanız o bölümden hava alamadığı için hem çürümeyecektir hem de tekrar köklenme ve yeni sürgün verme ihtimali artacaktır diye düşünüyorum.
Ben aynı yöntemle 15 cm uzunluğunda ve takriben iki parmak kalınlığındaki Yukka bedenini suda bekleterek iki hafta gibi kısa bir sürede köklendiğini tecrübe edindim. Hem de daha köklenme aşamasında iken mumla kapattığım kısmın hemen alt tarafına karşılıklı iki yeni sürgünün bedeni patlattığını da gördüm.
Sizde dilerseniz önce suda köklenmesini sağlayıp sonra toprakla buluşturabilirsiniz.

Bak gece gece üşenmedim resmini çektim senin için :-)

Eklenen Resimler

Nebat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2014, 15:05   #5
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hagdemir Mesajı Göster
iyi günler;

1) saksının altında yeterince delik var. suyun fazlası çakıl taşlarında birikiyor.
en küçük kökün yaprakları önce sararıp sonra dökülüyordu. ancak dün kontrol ettim gövdesi tamamen süngere dönmüş. şimdi ne yapmalıyım?

2) ikinci kökün yapraklarında beyaz lekeler var? ama sanırım sayıları artmıyor. bu bir soruna işaret midir?

3) bu saksıya karşıdan bakınca toprağın görünmesi fikrinden hoşlanmıyorum. acaba toprak görüntüsünü kapatmak için saksıya ikinci bir bitki daha ekebilir miyim? yoksa en doğru çözüm renkli taşlar mı dizmek?

şimdiden teşekkürler.
Sünger olan kökte üste doğru sert kalan kısım var ise ordan kesip suya veya toprağa gömün yeniden köklenir. Tamamen yumuşamışsa yapacak bir şey yok.

Diger yapraklardaki sorun çarpma veya sürtünmeden oluşmuşa benziyor. sorun olmayacaktır.
Her ne kadar altında drenaj iyi olsada, toprağın üstü kurumadan dracenaya su vermeyin.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2014, 21:02   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hagdemir Mesajı Göster
iyi günler;

3) bu saksıya karşıdan bakınca toprağın görünmesi fikrinden hoşlanmıyorum. acaba toprak görüntüsünü kapatmak için saksıya ikinci bir bitki daha ekebilir miyim? yoksa en doğru çözüm renkli taşlar mı dizmek?

şimdiden teşekkürler.
Son sorunuza da ben cevap vereyim. Dibine başka bitki ekerseniz bu, çok zayıf kökler yapan küçük yer örtücü bitkilerden olabilir. Mesela arapsaçı kullanabilirsiniz. Yosun da konulabilir. Ancak bu düzende sulamayı çok dikkatli yapmak zorundasınız. Yosun veya arapsaçı gibi bitkiler nem kaybını önleyip toprak üstünde havasız bir ortam oluşturacakları için küflenme sorununu beraberinde getirebilirler.

Taş dizmek daha az zahmetli olur.

Tercih size kalmış.

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2014, 09:24   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-11-2012
Drecenam çiçek açtı

Merhaba yaklaşık 3 senedir sahip oldugum drecena ciceğim cicek açtı. Çİçekler ile muhtesem kokular eşliğinde bi süre geçitdikten sonra , çiçeklerini döktü ve sadece açtıgı dal üzerinde çiçek göbekleri kaldı . Bu dalı kesmem gerekiyor mu ? yoksa hiçbirsey yapmayayım mı ? ( reçineleri var ) fikriniz nedir ? *** ederim ..

pixiepin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026