![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Alıntı:
ben kaçtane böyle çiçeğe bakıyorum hepside sağlıklı |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2009
|
Alıntı:
Nebatınızı tamamen ölmeden kurtarmak için hemen budama işlemi yapınız. Yumuşamanın başladığı yerin altından ince testere ile yumuşamaya yani çürümeye başlayan yeri korkmadan kesin ve saksıda kalan sağlam gövdenin üzerini (testereyle kestiğiniz yerin üzerini) mum damlatarak iyice kapatın. Sonrada direk güneş ışığı almayan bir yere alarak her gün bol bol sulayın. Sulayın ama saksı tabağında kesinlikle su bırakmayın. Bir de yeni sürgünlerin çıkacakları yerleri tahriş etmemek için ana gövdeye fazla ellemeyin. Zamanla takriben bir aya kadar ana gövdenin yanlarından özellikle kestiğiniz ve mumla kapattığınız yerin hemen alt taraflarından patlatarak yeni sürgün ya da sürgünler verdiğini göreceksiniz Allah'ın izniyle. Ben bu işlemi sağlam Yukka'da denedim ve başarılı oldum. Yukka ile Drasena'nın gövde yapıları aynı olduğu için tereddütsüz tavsiye ederim. Hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-09-2011
|
Herkese selamlar. Yaklaşık 7 yıldır drasena çiçeğim var. Şimdiye kadar ne yaprak döktü ne de sarardı.Her geçen yıl biraz daha büyüdü. Çok fazla büyüdüğü için 1 hafta önce daha büyük bir saksıya geçirerek üzerine yeni toprak ilave ettim. Ancak yaprakları sararıp dökülmeye başladı. Çiçeğimi kaybetmek istemiyorum. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz? *** |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2009
|
Alıntı:
Eğer nebatınızın üst kısmını mum damlatarak iyice kapatırsanız o bölümden hava alamadığı için hem çürümeyecektir hem de tekrar köklenme ve yeni sürgün verme ihtimali artacaktır diye düşünüyorum. Ben aynı yöntemle 15 cm uzunluğunda ve takriben iki parmak kalınlığındaki Yukka bedenini suda bekleterek iki hafta gibi kısa bir sürede köklendiğini tecrübe edindim. Hem de daha köklenme aşamasında iken mumla kapattığım kısmın hemen alt tarafına karşılıklı iki yeni sürgünün bedeni patlattığını da gördüm. Sizde dilerseniz önce suda köklenmesini sağlayıp sonra toprakla buluşturabilirsiniz. Bak gece gece üşenmedim resmini çektim senin için :-) |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Diger yapraklardaki sorun çarpma veya sürtünmeden oluşmuşa benziyor. sorun olmayacaktır. Her ne kadar altında drenaj iyi olsada, toprağın üstü kurumadan dracenaya su vermeyin. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
Taş dizmek daha az zahmetli olur. Tercih size kalmış. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Drecenam çiçek açtı
Merhaba yaklaşık 3 senedir sahip oldugum drecena ciceğim cicek açtı. Çİçekler ile muhtesem kokular eşliğinde bi süre geçitdikten sonra , çiçeklerini döktü ve sadece açtıgı dal üzerinde çiçek göbekleri kaldı . Bu dalı kesmem gerekiyor mu ? yoksa hiçbirsey yapmayayım mı ? ( reçineleri var ) fikriniz nedir ? *** ederim .. |
|
|
|
![]() |
|
|