![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2007
|
yucca fotoğraf
Alıntı:
yukkamın yapraklarının ucunda kuruma var sanırım,yakından çektim biraz flu çıktı ama uçlarına bakıldığında dikket çekiyor. Ayrıca bitkinin bulunduğu konum da pencerenin yanı ama perdeyi hiç açmıyorum,direkt güneş ışığına maruz kalır... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2010
|
merhaba.1 ay önce çiçekçiden yukka aldım.aldığım zaman çok güzeldi ama yaprakları sararmaya ve alt kısımlardan kurumaya başladı.yaklaşık 27-28 derece sıcaklıkta duruyor.sorun ne olabilir acaba,ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2011
|
Bitkimin adi ne ?
Evimde ayni yukka ya benzeyen ancak govdesi odunsu olmayan, yesil olan bir bitkim var.. bu da yukkanin bir tutu mudur, yoksa baska bir bitki midir ? Konu ile ilgili bilgisi olanlar cevaplayabilir mi ? ona gore bitkimin bakimi ile ilgili arastirma yapacagim.. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2012
|
Yucca buldum
Merhaba, Forumda ilk mesajım ve üye olma amacım da çöpte bulduğum bir bitki. Bu kadar büyük ve güel bir bitki neden atılır anlamış değilim. Bildiğiniz bu halde çöp tankının yanına konmuştu. Ben de tereddüt etmeden alıp evime çıkardım. Size fotoğrafını gönderiyorum. Elimde olan yucca lara pek benzemediği için teyid etmek istedim. Benim yuccalarımın yapraklarının kenarları dikenli, bunda öyle bir şey yok. Yaprakları dikensiz, biraz daha geniş ve esnek. Sorularım: 1. Bitkinin tam cinsi nedir. 2. Bulduğumda biraz bakımsızdı. Fotoğraflarda görebilirsiniz. Yaprakları kırılmış, gövdesinde bir iki darbe var vs. İlk etapta kurtarmak için nasıl bakım yapmam gerekir? 3. Kesip çoğaltma yoluna gitsem kurtarma adına daha iyi olur mu? Yapacaksam nasıl bir yol izlemeliyim? 4. Toprağını değiştirmem gerekir mi? İlginize şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba, bulduğunuz bitki gerçekten de son derece kötü bir duruma terkedilmiş, bakımsız kalmış. Bitkiyi kendi haline terk ederek de zaten son noktayı koymuşlar, sizden önceki sahipleri. Benim size naçizane tavsiyem, ilk etapta kök boğazından sıkıca kavradıktan sonra bitkiyi saksısından çıkartmanız ve kök durumunu incelemeniz. Sağlıklı olup olmadığını, zararlı veya hastalık belirtileri, yani gözünüze anormal gelen bir şey olup olmadığına dair incelemeniz. Sağlıklı bir kök yapısı var ise, kökleri havalandırma amaçlı olarak bir miktar kök budaması ve temizliği yapabilir, bitkinin uzun dallarından bir kaçını deneme amaçlı olarak budayarak, ana gövdeden çıkış noktasının 10cm, 20 cm gibi üzerinden budarım ben olsam. Her dalı aynı boy budamak yerine bu şekilde tercih ederim. Her ihtimale karşı sağlıklı bir dalı olduğu gibi bırakırım. Saksıya yeni toprak doldurarak, bitkiyi yerleştirdikten sonra, sulamasını da yapıp, aydınlık hatta yarı güneşli bir yerde konuşlandırarak izlemeye alırım. Eğer yapraklı bitkiler için özel sıvı besinlerden varsa, kullanılabilir diye düşünüyorum, sulama suyuna katarak. Zannederim ki bir süre geçtikten sonra yapraklar budanan dalların kenarlarından patlamaya başlayacaktır. Dilerseniz bunları uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2014
|
Yukamın durumu nedir?
Merhabalar, Benim ofisimde fotoğraflardaki gibi bir yukam var. Fazla suladığımı düşünüyorum fakat bu sararıp solma durumu sadece buna mı bağlıdır? Çok güneş gören bir yerde değil ve ofis çok sıcak. Şu an kötüye gidiyor baya, ne yapabilirim? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2015
|
😔
Merhabalar benim yukkam da uzun süredir kötü duRumda ne yapabilirim yaprakları sarardi ve suan tek yaprak kalmadı odun parçası şeklinde kaldı toprağı da mantarlasti resminide paylaştım aşağıda |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Bundan sonra bitkinizi mümkün ise açıkhavada aydınlık bir yere alın. (Direct güneş altına değil) Güzelce sulayın, sonaki sulamaları toprağı üstten kurudukça yapın, ondan once değil. Gövdede çürüme yok ise yeniden sürecektir. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2015
|
Az önce yukkamın saksısını değiştirirken çiçeğimi kırdım. Çok ama çok üzüldüm. Çok da keyifliydi, amacım daha büyük saksıya almaktı ama kırıldı. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Bana ne yapacağım konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü fotoğrafta da görüldüğü gibi kırılanı tekrar ekmek saksıda kökü kalan küçük parçayı da korumak büyütmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|