![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Aliiiişşşşş yeni çıkan yapraklarda pamuksu ağlar var ve yapraklarda deformasyonlar gözlemliyorsun, yukkanda gözle görülür cansızlık ve bozulma dikkatini çekiyor, eve gidince iyice bir kontrol et, sanırım yukkana unlu bit musallat olmuş!!! Bu böcekler kendilerini acayıp gizliyorlar, özellikle yeni çıkan yaprak aralarına, tam sapın birleşme yerlerine gözükmedikleri yerlere gizleniyorlar ve kendilerini bu pamuksu ağlara sarıyorlar. Eve gittiğinde bir bak ve öyleyse hemen ilk iş diyer çiçeklerin yanından uzaklaştır yukkanı emi? Çünkü hepsine geçer! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-01-2009
|
Beninm YUCCA'm sekiz yaş civarında 1,5 m boyunda bir hafta önce çiçek açtı ve çiçekler büyümeye devam ediyor ekleyebildiysem resimleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2007
|
merhaba arkadaşlar, evde bir bitki var adını bilemedim sitedeki araştırmalarım sonucu yukka olabileceğini tahmin ettim.. 1 yıldır aynı boyutta duruyor ne bi yaprak düştü ne de yeni yaprak geldi.. ne yapmalıyım tavsiyeleriniz nelerdir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2009
|
Alıntı:
benimki de aynı durumda. bir senedir ortadan küçük bir kaç yaprak geldi ama bir türlü serpilip büyümüyor. gelişim çok yavaş. ayrıca benimkinin yaprakları daha da aşağı doğru kıvrıldı, ve kıvrıldıkça ortadan kırılıyor. ben yaklaşık haftada bir yeni aldığım sıvı gübreli su ile alttaki su kabı su dolacak şekilde su veriyorum. Yoksa üstten mi sulamalıyım. evde pencereden yaklaşık bi buçuk metre uzakta bir köşede yarı gölgede duruyor. kıvrılmalarının sebebi az su olabilirmi? caganozz ve bana yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen cevaplarınızı bekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2007
|
benimki direkt camın önünde söylediğiniz gibi aynen ortadan bikaç yaprak veriyor sadece.. görünüm açısından çok güzel bir bitki ev biran önce gelişmesini istiyorum.. konuyu takip eden yok herhalde baya uzun bir süre oldu mesajı yazalı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|