agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni113Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-04-2007, 01:12   #1
Yeni Üye

BARIŞ AKINCI's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flora Mesajı Göster
deliksiz saksı mı kullanıyorsunuz
evet şu an saksımın altında delik yok...ilk aldığım küçük saksıda delik vardı.

BARIŞ AKINCI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2007, 08:20   #2
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Yukka bakımı ve sulaması

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BARIŞ AKINCI Mesajı Göster
evet şu an saksımın altında delik yok...ilk aldığım küçük saksıda delik vardı.
Yukka fazla sulamaya karşı hassas bir bitkidir.
Susuzluktan ölmez, kendini toplar ama sizinki gibi bir odunlu yukka deliksiz saksıda sudan ölür. Aşırı sulama yaprakta sarı bir hale ile çevrili uç kuruması ile kendini gösterir. Yetersiz sulama ise hafifçe büzülmüş, buruşmuş filiz ve yaprak sapı,yaprakta tam sararma ve sonrası kahverengiye dönme ile kendini gösterir. Bu durum genelde yaşlı alt yapraklarda kendini gösterir, böylece alt yapraklar kararıp döküle döküle filizin sapı yapraksız bir şekilde uzar gider formsuzlaşır.

Yani gönderdiğiniz resimden de anlaşıldığı gibi sizin. sorununuz aşırı sulama.

Ayrıca yukka, yarı aydınlık ortama tahammül etse de tam ışık bitkisidir. Işık isteği difenbahyadan çok fazladır.

taitai beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2007, 11:40   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-03-2007
Sayin Mine Hanim Benim Yuccam Da Siizn Yukarida Tarif Ettiğiniz Yetersiz Sulamadaki Belirtiler Var Ancak Ben Yuccami Yaklasik 20 Gün önce Yeni Saksiya Aldim Torf Kullandim Ve Ilk Sulamadan Sonra Belirtiler Başladi 2. Sulamayi Yaptiktan Sonra Ayni Sorunlar Devam Etti Sulamayi Içme Suyuyla Yapiyorum Son Sulamayi Yaklasik 1 Hafta önce Yapmama Rahmen Toprak Hala Islak Yani Yetersiz Sulama Olduğunu Düşünmüyorum Ama Belirtiler Ayni şu Ana Kadar 10-15 Yaprak Döktü Ancak Yeni Yaprak Veriyor Açik Sari şeklinde Sorun Ne Olabilir Acaba Yardimlarinizi Bekliyorum.

serap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2007, 18:44   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2006
İç mekan yuccaları kuzey pencerelerinde de (diğer deyişle ışık dansititesi düşük olan bakılarda) rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bu yüzden sizin sorununza çözüm daha fazla aydınlık değildir.
Ama siz perdeyi devamlı kapalı tuttuğunuz bir mekandan söz ediyorsanız bu durumda bitkinizin aydınlığa bakması için perdenizi açmanızı öneririm.
Bu arada yapraktaki sarılıklar belli olmuyor. Sanki siz durduk yerde telaşlanmış gibisiniz. Daha yakından fotoğraf çekebilir misiniz?

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2007, 01:26   #5
Yeni Üye

BARIŞ AKINCI's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
yucca fotoğraf

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp Mesajı Göster
İç mekan yuccaları kuzey pencerelerinde de (diğer deyişle ışık dansititesi düşük olan bakılarda) rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bu yüzden sizin sorununza çözüm daha fazla aydınlık değildir.
Ama siz perdeyi devamlı kapalı tuttuğunuz bir mekandan söz ediyorsanız bu durumda bitkinizin aydınlığa bakması için perdenizi açmanızı öneririm.
Bu arada yapraktaki sarılıklar belli olmuyor. Sanki siz durduk yerde telaşlanmış gibisiniz. Daha yakından fotoğraf çekebilir misiniz?

yukkamın yapraklarının ucunda kuruma var sanırım,yakından çektim biraz flu çıktı ama uçlarına bakıldığında dikket çekiyor.
Ayrıca bitkinin bulunduğu konum da pencerenin yanı ama perdeyi hiç açmıyorum,direkt güneş ışığına maruz kalır...

Eklenen Resimler

esemeral beğendi.
BARIŞ AKINCI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 21:00   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-04-2010
merhaba.1 ay önce çiçekçiden yukka aldım.aldığım zaman çok güzeldi ama yaprakları sararmaya ve alt kısımlardan kurumaya başladı.yaklaşık 27-28 derece sıcaklıkta duruyor.sorun ne olabilir acaba,ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

Eklenen Resimler

meram2009 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2011, 20:55   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-09-2011
Bitkimin adi ne ?

Evimde ayni yukka ya benzeyen ancak govdesi odunsu olmayan, yesil olan bir bitkim var.. bu da yukkanin bir tutu mudur, yoksa baska bir bitki midir ? Konu ile ilgili bilgisi olanlar cevaplayabilir mi ? ona gore bitkimin bakimi ile ilgili arastirma yapacagim..

tagbur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 07:50   #8
Ağaç Dostu

kallium's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tagbur Mesajı Göster
Evimde ayni yukka ya benzeyen ancak govdesi odunsu olmayan, yesil olan bir bitkim var.. bu da yukkanin bir tutu mudur, yoksa baska bir bitki midir ? Konu ile ilgili bilgisi olanlar cevaplayabilir mi ? ona gore bitkimin bakimi ile ilgili arastirma yapacagim..
Bitkinizi bir fotoğrafla birlikte "Bu bitkinin adı nedir?" başlıklı bölümde sorarsanız büyük olasılıkla yanıt alırsınız.

kallium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 15:01   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2012
Yucca buldum

Merhaba,

Forumda ilk mesajım ve üye olma amacım da çöpte bulduğum bir bitki. Bu kadar büyük ve güel bir bitki neden atılır anlamış değilim. Bildiğiniz bu halde çöp tankının yanına konmuştu. Ben de tereddüt etmeden alıp evime çıkardım.

Size fotoğrafını gönderiyorum. Elimde olan yucca lara pek benzemediği için teyid etmek istedim. Benim yuccalarımın yapraklarının kenarları dikenli, bunda öyle bir şey yok. Yaprakları dikensiz, biraz daha geniş ve esnek.

Sorularım:

1. Bitkinin tam cinsi nedir.
2. Bulduğumda biraz bakımsızdı. Fotoğraflarda görebilirsiniz. Yaprakları kırılmış, gövdesinde bir iki darbe var vs. İlk etapta kurtarmak için nasıl bakım yapmam gerekir?

3. Kesip çoğaltma yoluna gitsem kurtarma adına daha iyi olur mu? Yapacaksam nasıl bir yol izlemeliyim?

4. Toprağını değiştirmem gerekir mi?

İlginize şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

hkaradag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 15:30   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hkaradag Mesajı Göster
Merhaba,

Forumda ilk mesajım ve üye olma amacım da çöpte bulduğum bir bitki. Bu kadar büyük ve güel bir bitki neden atılır anlamış değilim. Bildiğiniz bu halde çöp tankının yanına konmuştu. Ben de tereddüt etmeden alıp evime çıkardım.

Size fotoğrafını gönderiyorum. Elimde olan yucca lara pek benzemediği için teyid etmek istedim. Benim yuccalarımın yapraklarının kenarları dikenli, bunda öyle bir şey yok. Yaprakları dikensiz, biraz daha geniş ve esnek.

Sorularım:

1. Bitkinin tam cinsi nedir.
2. Bulduğumda biraz bakımsızdı. Fotoğraflarda görebilirsiniz. Yaprakları kırılmış, gövdesinde bir iki darbe var vs. İlk etapta kurtarmak için nasıl bakım yapmam gerekir?

3. Kesip çoğaltma yoluna gitsem kurtarma adına daha iyi olur mu? Yapacaksam nasıl bir yol izlemeliyim?

4. Toprağını değiştirmem gerekir mi?

İlginize şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

bulduğunuz bitki gerçekten de son derece kötü bir duruma terkedilmiş, bakımsız kalmış. Bitkiyi kendi haline terk ederek de zaten son noktayı koymuşlar, sizden önceki sahipleri.

Benim size naçizane tavsiyem, ilk etapta kök boğazından sıkıca kavradıktan sonra bitkiyi saksısından çıkartmanız ve kök durumunu incelemeniz. Sağlıklı olup olmadığını, zararlı veya hastalık belirtileri, yani gözünüze anormal gelen bir şey olup olmadığına dair incelemeniz. Sağlıklı bir kök yapısı var ise, kökleri havalandırma amaçlı olarak bir miktar kök budaması ve temizliği yapabilir, bitkinin uzun dallarından bir kaçını deneme amaçlı olarak budayarak, ana gövdeden çıkış noktasının 10cm, 20 cm gibi üzerinden budarım ben olsam. Her dalı aynı boy budamak yerine bu şekilde tercih ederim. Her ihtimale karşı sağlıklı bir dalı olduğu gibi bırakırım.

Saksıya yeni toprak doldurarak, bitkiyi yerleştirdikten sonra, sulamasını da yapıp, aydınlık hatta yarı güneşli bir yerde konuşlandırarak izlemeye alırım. Eğer yapraklı bitkiler için özel sıvı besinlerden varsa, kullanılabilir diye düşünüyorum, sulama suyuna katarak.

Zannederim ki bir süre geçtikten sonra yapraklar budanan dalların kenarlarından patlamaya başlayacaktır.

Dilerseniz bunları uygulayabilirsiniz.

Kolay gelsin.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2014, 16:12   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2014
Yukamın durumu nedir?

Merhabalar,

Benim ofisimde fotoğraflardaki gibi bir yukam var. Fazla suladığımı düşünüyorum fakat bu sararıp solma durumu sadece buna mı bağlıdır? Çok güneş gören bir yerde değil ve ofis çok sıcak. Şu an kötüye gidiyor baya, ne yapabilirim?

Teşekkürler.

Eklenen Resimler

gokcegokce beğendi.
bslife11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2015, 09:38   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-09-2015
😔

Merhabalar benim yukkam da uzun süredir kötü duRumda ne yapabilirim yaprakları sarardi ve suan tek yaprak kalmadı odun parçası şeklinde kaldı toprağı da mantarlasti resminide paylaştım aşağıda

sukrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2015, 12:25   #13
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukrann Mesajı Göster
Merhabalar benim yukkam da uzun süredir kötü duRumda ne yapabilirim yaprakları sarardi ve suan tek yaprak kalmadı odun parçası şeklinde kaldı toprağı da mantarlasti resminide paylaştım aşağıda
Şürkran hanım, bitkinizin konumu sanırım ışıktan oldukça yoksun. Toprağı eski ise yeni bir toprağa alın, bunu yaparken köklerine ve toprak altındaki gövdesine de bir göz atın. tamamen yumuşama ve çürüme yok ise yeni toprağına alın.
Bundan sonra bitkinizi mümkün ise açıkhavada aydınlık bir yere alın. (Direct güneş altına değil) Güzelce sulayın, sonaki sulamaları toprağı üstten kurudukça yapın, ondan once değil.

Gövdede çürüme yok ise yeniden sürecektir.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2015, 21:17   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-12-2015
Az önce yukkamın saksısını değiştirirken çiçeğimi kırdım. Çok ama çok üzüldüm. Çok da keyifliydi, amacım daha büyük saksıya almaktı ama kırıldı. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Bana ne yapacağım konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü fotoğrafta da görüldüğü gibi kırılanı tekrar ekmek saksıda kökü kalan küçük parçayı da korumak büyütmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler

ibocandan beğendi.
selce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2008, 18:37   #15
Ağaçsever

karakule's Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2008
Bunlar da benim yucca'larım. Daha bir aylıklar. Birkaçını kökleri çürüdüğü için kaybettim. Fazla suyu sevmiyorlar!

Name:  Yucca mix.jpg
Views: 6279
Size:  56.0 KB

karakule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2007, 08:38   #16
Ağaç Dostu

merdiye's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Merhaba arkadaşlar,
Benim de bir yukkam var. Yazılanları dikkatle okudum ve uygulamaya başlıyorum.
Ancak Mine Hanım'ın yazdığı hazır besin kısmını anlayamadım, zaten hazır besinler ya da suni gübreler ile ilgili hiç bir bilgim yok. Forumda bununla ilgili bir alt başlık var mı ya da bu soruyu kime sormalıyım? Nasıl öğrenebilirim şu hazır besinler konusunu?
Teşekkürler...

merdiye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2007, 08:50   #17
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Hazır besinden kastettğim zirai malzeme bayilerinden veya hipermarketlerin bahçe bölümlerinden kolayca bulabileceğiniz, yapraklı bitkiler için, çiçekliler için, hatta şimdilerde kaktüsler, güller, sardunyalar vs. için ayrı ayrı hazırlanmış sıvı veya çubuk gübrelerdir. Yukka için yeşil yapraklı salon bitkileri için olan gübre almalısınız.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1356 başlığında gübreler konusunu işlemiştik, oraya da bakmanız yararlı olacaktır.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2007, 21:49   #18
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2006
Benim yukkam ,12 numaralı mesajdaki gibi, şu ana kadar güneş gören salonda duruyordu.Balkon daha çok güneş alıyor ,acaba artık balkona mı çıkartmalıyım?

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2007, 21:39   #19
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Yukkalarımızı kaybetmek üzereyiz
Taşınırken kamyonda yer kalmadığı için, bugün yarın getiririz diye bizi eski evimizde bekliyorlardı, arada bir gidip suluyorduk. En son gittiğimizdeyse malesef bu halde bulduk. Nedeni ya soğuktan, ya susuzluktan ya da arada bir sulama şanşımız olunca sulama miktarını abartmamızdan olabilir diye düşünüyordum. Ama Mine hanımın verdiği bilgilere göre sanırım durum yetersiz sulamaya daha çok uyuyor.
Bu aşamadan sonra bitkileri kurtarabilir miyiz? Yaklaşık 10 12 yıldır bizimleler ve kaybetmeyi hiç istemiyorum
Bir yerden kesip tekrar filizlenmesini mi sağlamaya mı çalışmalıyım? Eğer öyleyse kesme noktasını da fotoğraflarda gösterebilir misiniz? Teşekkürler..

Not: 2 fotoğrafdaki bitkiler farklı.

Name:  HPIM0006.jpg
Views: 15207
Size:  54.2 KB

Name:  HPIM0010.jpg
Views: 14643
Size:  50.8 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2007, 11:56   #20
Ağaç Dostu

ogzhn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2007
Yuccaların gövdesini elinizle kontroledin yumşayan,kabugu kalkan en son noktadan kesin düzgün birşekilde,kestikten sonra kesilen yere antipas,macun vb birşeyele dolrurp kapatın.yumşama yoksa sararan yaprakları kesin koparmayın budama makasıyla kesin ve sıcak güneş alan bir yerde bekletin.
Eğer saksılarınıda filtre problemi varsa yani yuccalar konulamdan önce biraz mıcır konulmamışsa sasını dibine biraz mıcır koyun ve hatta saksıyı değiştirp daha büyük bir saksıya alın!

ogzhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2007, 12:13   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ogzhn Mesajı Göster
Yuccaların gövdesini elinizle kontroledin yumşayan,kabugu kalkan en son noktadan kesin düzgün birşekilde,kestikten sonra kesilen yere antipas,macun vb birşeyele dolrurp kapatın.yumşama yoksa sararan yaprakları kesin koparmayın budama makasıyla kesin ve sıcak güneş alan bir yerde bekletin.
Eğer saksılarınıda filtre problemi varsa yani yuccalar konulamdan önce biraz mıcır konulmamışsa sasını dibine biraz mıcır koyun ve hatta saksıyı değiştirp daha büyük bir saksıya alın!
ÖNCELİKLE TEŞEKKÜRLER VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ODUNSU KISMINDA YUMUŞAMA VARMI BİLMİYORUM ŞU AN AKŞAMA KONTROL EDİCEM AMA SAKSIYI DEĞİŞTİRİRKEN MICIR KOYMADIM SORUN BURDAMI ACABA SAKSISININ BÜYÜK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM YANİ DAHA BÜYÜK Bİ SAKSIYA GEREK YOK BENCE

serap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2007, 22:14   #22
Ağaç Dostu

oyaağacı's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2007
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1190578203
Benim miniğim on beş yıldır benimle kızımdan büyük .Ailemizin bir ferdi gibi, başınada gelmeyen kalmadı yıllar içinde ama O hepsine direndi .Cefakar dostum benim .

Eklenen Resimler

esemeral ve Vegy beğendi.
oyaağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2007, 17:45   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-09-2007
merhabalar yucam resimde ki gibidir merak ettiğim sizler odunsu olan kısmı nasıl elde ettiniz yaprakmı budanıyor
benimki için sanırım daha çok erken
(arkadaşımın annesi benim için dikip verdi)
yaprak üstünde gördükleriniz spreyle sulama sonucu yaprakta kalan tozların izi

Eklenen Resimler

esemeral beğendi.
efsung Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2007, 18:11   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Galeri: 7
Sn Efsung,
resimde gördüğünüz soldaki dal,ana dalın üst kısmıydı.Artık taşımıyacağını görünce,kestim, birkaç günde suda köklendi, annesinin yanına diktim, 2 yılda boy verip, aşağıdan yaprak attıkça, odunsu kısım kendiliğinden oluşmuş oldu.
Saygılar

Eklenen Resimler

esemeral beğendi.

Düzenleyen tugo : 09-10-2007 saat 18:12 Neden: yazım hatası
tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2007, 21:43   #25
ayl
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-04-2007
Efsung merhaba,yukka'nız sağlıklı görünüyor.Odunsu kısmı elde etmek için beklemeniz gerekecek bance.Boyu uzadıkça oluşacak.Ancak alt yaprakları sağlıksız olunca kesmek gerekecek.Bir de size tavsiyem su verirken dikkat etmenizdir.Yukka güneş alan yerde durmalı ve az su verilmelidir.

Benim balkonda duran (üstteki resim)yukka için mesajıma cevap verilmedi,neyse ki kendiliğinden çok canlandı ve alttan 4-5 adet sürgün verdi.Şu anda keyfi yerinde ama boyu daha da uzadı.

Çiçeğinizi güle güle büyütün.

ayl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2007, 15:04   #26
Yeni Üye

bilgi ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar sağlıklı güzel günler

Eski 27-10-2007, 20:32   #27
Yeni Üye

Merhaba arkadaşlar yine ben öncelikle yukam balkonumda kuzey cephede olduğumuz için çok güneş almıyor. Yukamın yapraklarında beyaz benekler fark ettim sebebi ne olabilir (5-6 yaprağında var).sulama ,ısı,ışık,besin....?

Eklenen Resimler

Eski 15-11-2007, 11:32   #28
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2006
Galeri: 21
yukka

Saksısında köklendirdiğim minik mum çiçeklerimi kullanmadığım; ama atamadığım bir abajur ayağına astım. Eski yerlerinden 50 cm kadar oynadılar; biraz daha aydınlığa geldiler. Şimdilik iyi durumdalar. Kapalı bir balkondalar. Bakalım kışı burada geçirebilecekler mi ...

Eklenen Resimler

oobd beğendi.
yukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2007, 17:05   #29
Ağaç Dostu

menekşemehtap's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2007
Arkadaşlar bugün annanem kendi yukkasının yavrusunu bugün bana dikip verdi.Dikme işlemi sırasında yukkanın sap kısmını ortadan ikiye kesip içine buğday koydu ve toprağı kapattı bu şekilde kesin tutacağını söyledi nasıl olacak bilemiyorum.Sizce yaptığı işlemin bir yararı olabilir mi yoksa sizde benim gibi kesilmeden dolayı yarar yerine zarar olacağınımı düşünürsünüz?

Düzenleyen menekşemehtap : 05-12-2007 saat 23:55
menekşemehtap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 16:10   #30
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
İlginç bir hastalık

Yukkamın genç yapraklarında aşağıdaki gibi beyazlaşmalar var.

Name:  DSC02651.JPG
Views: 13994
Size:  69.0 KB
Name:  DSC02649.JPG
Views: 13752
Size:  68.9 KB

Elimle silince beyaz toz gibi birşey geliyor ama rengi yine de normale dönmüyor, sarıya yakın bir açık yeşil olarak kalıyor. Ayrıca alttaki resimde görülebileceği gibi bu yapraklarda kuruma da başladı.

Name:  DSC02647.JPG
Views: 13805
Size:  69.4 KB

Görünürde bir zararlı yok. Su azlığı/fazlalığı olabilirmiş gibi gelmiyor, çünkü dikkat ettim diyebilirim. Işık alışı uygun. Uygun olmayabilecek koşullar olarak şunlar olabilir:
1. Oldukça sıcak bir ortamdayız. Bulunduğu yer gece-gündüz 27-28 derece civarında.
2. Torfa dikili durumda.
Demir eksikliği olabilir mi diye de aklıma geldi ama pek benzetemedim.

Bu konuda bir fikri olan var mı? Umarım çok geç olmadan müdahale edebiliriz

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025