![]() |
|
![]() |
#212 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2009
|
Benimki solmaya ve kurumaya başladı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok merak ettim, nasıl birşey ki? Foto ekleytebilirmisin? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
http://plantsarethestrangestpeople.b...0_archive.html bu linktekine benzer birşey mi oluştu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
En kısa zamanda resim ekleyeceğim. Fizban mesajınızı yeni gördüm. Arkadaşım ben çok fazla filiz ve odunsu olmayan gövdeden dal aldım. 10 cm kadar. Alt yapraklarını temizledim 3 yaprak falan kaldı dalda. Ardından bardağa poşet bağlayıp delik açtım. Ve 3-4 günde bir suyunu değiştirdim. Normal ışık alan bir yere koydum. Bazen geç köklene bilir. Dalda çıkıntı olduysa muhakkak köklenecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Tamamen hayat belirtisi kaybolduğunda bile birkaç ay düzenli sulama ve bakım ile tekrar yeşerdiğini biliyorum. Konuyu baştan sona sabırla okuyun sizinkine benzer sorunların aşıldığını göreceksiniz. Ama sabır gerekli. Benimki de tamamen yapraksız kalmıştı. 4-5 geçti şimdi neredeyse eski haline dönüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Teşekkür ederim Özlem. Çıkıntı oldu ama kök salmadılar. Hepsi de çürüdü. Bir yerde Hata yaptım.Haftaya tekrar deneyeceğim.Bu defa ağzına poşet bağlıyacağım dediğin gibi. Sonucu yine paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Yeni Üye
|
Benjaminin böcekli toprağı için tabletli ilaç aldık ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-10-2008
|
Sonucu merakla bekliyoruz Laracroft. Bu arada su rejimine dikkat etmeyi de unutmayın; zira zayıflamış bitkinin su tüketim oranı oldukça düşük olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Yeni Üye
|
Böceklerden kurtulamadık çaresiz toprağını dökeceğiz, eğer başarabilirsem köklendirme çalışması yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-10-2008
|
Köklendirme için naylon ya da pet şişe ile mikrosera yöntemini denemenizi öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
köklenen benjaminlerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, yardımınıza ihtiyacım var. Lütfen aşagıdaki mesajıma bakın. Sizlerden öğrendiğim bilgilerle yeni yeni kendine geliyordu. Bir hastalık ya da zararlı başladı gibi. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=156 Teşekkürler Düzenleyen maki01 : 05-06-2009 saat 00:01 Neden: dzlt |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2009
|
Merhabalar, uzun süredir almayı düşündüğüm alacalı benjamine nihayet dün itibariyle sahip oldum, evde saksısını değiştirirken içinden kocaman bir solucan çıktı bende hemen kendi üzerindeki toprakla saksıya koyuverdim. Toprağı basit görünüyor, su görünce hemen çamurlaştı sanki bitkinin kökleri hava almayacak gibi ![]() ![]() Aşağıya resimlerini ekliyorum bu arada budama ya da şekil verme konusunda yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Merhabalar benim benjaminim sanki yaprakları yanmış gibi sararmaya ve dökülmeye başladı,normal bir dökülme değil sadece bir dalı kaldı sağlam acaba ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz. Düzenleyen armasis : 10-06-2009 saat 12:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Yeni Üye
|
En kötü şey kararsızlıktır fikriyle çiçeğimim toprağını tamamen değiştirmeye karar verdim. Saksıya bol su döktüm, içinden hava kaparcıkları çıkmaya başladı meğer kocaman bir solucan daha varmış(çıngıraklı yılan gibiydi),toprağından ayırdığım çiçeğimi yeni saksısına koydum umarım herhangi bir sorun çıkmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Smrdlbz bittkinize şekil verme konusunda en iyi fikir alacağınız ufak dalları suda köklendirip dibine ekmezidir. Emin olun aldığnız çelikler büyüyünce çok güzel bir görünüm olcaktır. Armasis bitkiniz ya çok güneş alan bir yerde duruyordu ya da çok suladınız. Bakımı konusunda bilgilendirirseniz iyi olur. Ayrıca kaynayıp soğutulmuş su ile dallara püskürtme işlemi yapınız. Gübreleme yapmıyorsanız yeşil yapraklı bitkiler için olanından veriniz. Düzenleyen özlem11 : 15-06-2009 saat 21:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
[. Armasis bitkiniz ya çok güneş alan bir yerde **** çok suladınız. Bakımı konusunda bilgilendirirseniz iyi olur. Ayrıca kaynayıp soğutulmuş su ile dallara püskürtme işlemi yapınız. Gübreleme yapmıyorsanız yeşil yapraklı bitkiler için olanından veriniz.[/QUOTE] Teşekkür ederim.Özlem hanım geçen hafta saksını değiştirmiştim,galiba köküne zarar verdim.Her zamanki aralıkla suluyorum ama klimanın tam karşısındaydı galiba onunda etkisi var,menekşelerimde tomurcuk halindeyken kuruyor.Çiçeklerimde genel bir problem var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Saksı değişiminden sonra yaprak dökmesi normaldir. Klima odada bulunması hem menekşelere hemde benjamine iyi gelmez. Çünkü kuru hava ve ani havadaki ısı değişikliği bitkilerinizi olumsuz etkiler. Fakat çiçekleriniz tam klimanın karşısında değilse nem sorununu menekşelerinizde dahil olmak üzere gün içinde 1-2 kez su püskürterek giderebilirsiniz. Benjamine bu aralar gübre, bitki besini vermeyiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Yeni Üye
|
Merhaba, tavsiyenize uyarak içe dönük dallardan makasla dört tane kestim ve streç filmle kapladığım su dolu bardağa delikler açarak içine koydum, üç günde bir suyunu değiştiriyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Bu şekilde en geç bir ayda belirtiler oluşur. 1 Köklenme belirtisi olduktan sonra sıkça su değişimi yapmanıza gerek yok. Köklendikten sonra iyice ekip saksıya poşet bağlayınız. Gölge bir yerede 1 hafta dursun. Ardından saksıay bağladığınız poşeti delerek yavaş yavaş odadaki hava uyum sağlamasını gerçekleştirin. 1 haftada bu şekilde delik poşetle dursun ardından tamamen çıkarın saksıda poşeti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Yeni Üye
|
Selamlar, şuanda köklenme belirtileri var, kaynamış suyun ve bardağa kapattığım jelatinin çok faydası oldu. Saksıyı poşetlemekten kastınız, pet bardağa ektiğim anda bitkiyle beraber mi poşetlemek? Çok ilğinç bir detay ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2009
|
Sizlerle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi binasında görüp hayran kaldığım benjaminin fotoğrafını paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2008
|
Antmen,tekrar teşekkür ederim. Ne yazık ki benim benjaminimin durumu gittikçe kötüye gidiyor ![]() balkona güneş görmeyen bir yere geçirdim ama ne yaparsam yapim yapraklarının dökülmesine engel olamıyorum.Öyle ki fısfıs yapacak yaprak kalmadı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|