agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni532Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-07-2020, 09:35   #1
Ağaç Dostu

Duru's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Bitkiniz muhtemelen monstera deliciosa değil, başka bir tür Sayın Duru...

Kendine ait böyle bir yaprağı var. Monstera deliciosa olduğunu düşünüyorum. Ama diğer yaprakların hepsi düz. Bitki besini vermeye başladım bakalım değişecek mi?

Duru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2020, 01:51   #2
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Duru Mesajı Göster

Kendine ait böyle bir yaprağı var. Monstera deliciosa olduğunu düşünüyorum. Ama diğer yaprakların hepsi düz. Bitki besini vermeye başladım bakalım değişecek mi?
Aslında yaprakları monstera deliciosa'ya benzeyen başka monstera türleri olduğu gibi, arum familyasındaki başka cinslerden türlerde de benzer yapraklar oluşuyor...
Mesela bir örnek rhaphidophora tetrasperma... Yine diğer bir örnek de epipremnum pinnatum.
Bana bitkinin monstera deliciosa olmadığını düşündüren durum şu ki, monstera deliciosa eğer yaprak verecek kadar sağlıklıysa, mutlaka ilk birkaç yaprakta giderek büyüyor ve yırtıklar oluşuyor... Ya da bitki yaprak vermeyi durduruyor ve ölüyor.. Ama sürekli küçük ve yırtıksız yapraklar vermeye devam etmiyor... Başka bir monstera türü ya da rhaphidophora tetrasperma olması güçlü bir ihtimal gibi görünüyor bana...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2020, 11:20   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-08-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Duru Mesajı Göster

sevgili duru, bitkiniz monstera doğru ama monsteralar yırtık yaprak açtıktan sonra tekrar yırtık olmayan yaprak açtığı zaman onlar budanmalı ve yırtık yaprak açmaya teşvik edilmeli. şahsen denedim ve oluyor. ayrıca dibinde hiç yırtık yaprağı olmayan kökler varsa onlar da ayrılmalı. belki bu bilgiyle formunu değiştirebilirsiniz bitkinizin

chonsa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2020, 17:14   #4
Ağaç Dostu

Duru's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chonsa Mesajı Göster
sevgili duru, bitkiniz monstera doğru ama monsteralar yırtık yaprak açtıktan sonra tekrar yırtık olmayan yaprak açtığı zaman onlar budanmalı ve yırtık yaprak açmaya teşvik edilmeli. şahsen denedim ve oluyor. ayrıca dibinde hiç yırtık yaprağı olmayan kökler varsa onlar da ayrılmalı. belki bu bilgiyle formunu değiştirebilirsiniz bitkinizin

Çok güzel bir bilgi bu. Ama benim monsteramın 20 30 yaprağı var sadece 1 tanesi tırtıklı. Bu durumda hepsini kesmem mi gerekir? Dört gözle yeni yaprak çıkarmasını beklerken o çıkan yaprakları da kesmeye kıyamam ki.

Duru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hastalık, monstera deliciosa

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025