agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni532Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2019, 05:58   #1
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2017
https://youtu.be/70lfwV_SVvI

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2020, 20:32   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-01-2020
Elinde minik bir çeliği olan biri yok mu hiç

Keanacur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2020, 11:48   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-01-2020
Merhaba,
Ekteki gibi gövdesinde çürük olan bir deve tabanım var. Bitkiyi kaybetmek istemiyorum. Ne yapmalıyım? Neden olmuş olabilir?
Name:  IMG-20200109-WA0012.jpg
Views: 1676
Size:  78.7 KB

Name:  IMG-20200109-WA0010.jpg
Views: 1648
Size:  74.9 KB

Name:  IMG-20200109-WA0014.jpg
Views: 1590
Size:  71.2 KB

Gmzgl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2020, 13:39   #4
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gmzgl Mesajı Göster
Merhaba,
Ekteki gibi gövdesinde çürük olan bir deve tabanım var. Bitkiyi kaybetmek istemiyorum. Ne yapmalıyım? Neden olmuş olabilir?
Eklenti 702414

Eklenti 702415

Eklenti 702416
Yakından ve değişik açılardan görmedikçe çok kesin bir kanıya varmak zor olsa da, resimden görebildiğim kadarıyla çürümenin olduğu gövdenin haricinde topraktan çıkan sağlıklı birkaç sürgün de var. Çürük yüzeysel ve/veya küçükse, sadece çürüyen dokuyu kazıyıp ortaya çıkan temiz dokuya tarçın tozu sürerek kurumaya bırakabilirsiniz.. Bal da sürebilirsiniz... Bu, açık yüzeyin bakteri ve mantar hastalıkları kapmaması için yapılıyor... Çürük geniş ve/veya derinse, gövdeyi oradan kesip, dipte kalan kısımda yine çürük dokuyu fiziksel olarak iyice temizleyip açık sağlıklı yüzeye yine tarçın ve/veya bal uygulaması yaparsınız... Kesip aldığınız gövdeyi de aynı şekilde temizleyip suda köklendirirseniz iki saksı devetabanınız olur...
Neden olduğuna gelince, sanki fiziksel bir hasar almış gibi görünüyor...
Devetabanınızı ve köklendireceğiniz gövdeyi, sıcaklığın fazla değişkenlik göstermediği, 23-28 derece sıcaklıkta aydınlıkça bir odada tutarsanız bir sorun olmaması gerekir... Onun dışında gövde ve yapraklar temiz ve sağlıklı görünüyor, mantar ya da parazitlerin yol açacağı lekeler vs. yok... Bol şans...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2020, 10:38   #5
Ağaçsever

Lilazen's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2016
İnanılmaz.

VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lilazen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2020, 14:21   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-03-2020
Merhaba arkadaşlar.

Bende yeni bir monstera aldım. Küçük bir bitki büyük bir saksıya ektim. Kış aylarında haftada 1 kere su vermek gerektiğini okumuştum. Suyun miktarı ne kadar olmalı yani yarım litre kadar mı ? Yoksa 1 litre kadar mı ?

Fazla miktarda su verip bitkinin çürümesini istemem.

Diğer sorumda yapraklarına her gün sprey yapılmalı mı ?

Teşekkürler

mehmetbe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2020, 16:53   #7
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetbe Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar.

Bende yeni bir monstera aldım. Küçük bir bitki büyük bir saksıya ektim. Kış aylarında haftada 1 kere su vermek gerektiğini okumuştum. Suyun miktarı ne kadar olmalı yani yarım litre kadar mı ? Yoksa 1 litre kadar mı ?

Fazla miktarda su verip bitkinin çürümesini istemem.

Diğer sorumda yapraklarına her gün sprey yapılmalı mı ?

Teşekkürler
Öncelikle monstera'nız hayuırlı olsun, gerçekten harika bir bitkidir. Vereceğiniz su miktarı hava sıcaklığıyla, saksınızın büyüklüğüyle ve toprağınızın geçirgenliği / su tutucu özelliği ile orantılı... Yani kesin bir ölçü vermek mümkün değil... Bu bitkinin yağmur ormanlarında yaşadığı göz önünde bulundurularak, toprağın uzun süre kuru kalmasına izin vermemek bir ölçü olarak alınabilir... Saksınızın delikleri varsa çürüme kolay kolay olmaz... Oda sıcaklığının 20-30 derece arasında olması, yarı aydınlık (uzun saatler doğrudan güneş ışığı altında kalmamalı. Sabah ya da akşama doğru gelen güneş, veya tülle yoğunluğu azaltılmış güneş ışığı, veya dolaylı gelen gün aydınlığı), sık sık yapraklarına su spreylenmesi (evet, günlük olursa harika olur) ve toprağının uzun süreler kuru kalmaması bu bitki için ideal yetişme koşullarını sağlar. Bol şans diliyorum...

Eski 09-03-2020, 23:40   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-03-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Öncelikle monstera'nız hayuırlı olsun, gerçekten harika bir bitkidir. Vereceğiniz su miktarı hava sıcaklığıyla, saksınızın büyüklüğüyle ve toprağınızın geçirgenliği / su tutucu özelliği ile orantılı... Yani kesin bir ölçü vermek mümkün değil... Bu bitkinin yağmur ormanlarında yaşadığı göz önünde bulundurularak, toprağın uzun süre kuru kalmasına izin vermemek bir ölçü olarak alınabilir... Saksınızın delikleri varsa çürüme kolay kolay olmaz... Oda sıcaklığının 20-30 derece arasında olması, yarı aydınlık (uzun saatler doğrudan güneş ışığı altında kalmamalı. Sabah ya da akşama doğru gelen güneş, veya tülle yoğunluğu azaltılmış güneş ışığı, veya dolaylı gelen gün aydınlığı), sık sık yapraklarına su spreylenmesi (evet, günlük olursa harika olur) ve toprağının uzun süreler kuru kalmaması bu bitki için ideal yetişme koşullarını sağlar. Bol şans diliyorum...
Mesut bey cevabınız için teşekkür ederim. Nem cihazları var internette. Onlardan satın aldım bir tane emin olmak için. Saksıdaki toprağın nem oranına göre gözlemleyip ona göre su vericem. Günlük spreyleme ve aylık vitamin takviyesi ile umarım sağlıklı bir bitki yetiştirmeyi başarıcam.

mehmetbe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2020, 09:17   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-05-2009
merhaba
elinde olan varsa paylaşmak isterse izmir de ben de almak istiyorum.
teşekkürler

kutuka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2020, 22:07   #10
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2010
Annemin anlattığına göre 1960-90 arası İstanbul da ki her evde devasa bir monstera bulunurmuş çok arsız ve devasa bir görsel şovmuş daha sonra minimalizm ile modası geçmişken yeniden bir patlama yaşanıyor şu ara tarih tekerrürden mi ibaret demeliyiz ? Fiyatı aşırı ucuz her evde olan arsız bir bitkiden 50 cm lik fidesi 60-250 tl olan bir cüzdan canavarına gerçekten internette ve mağazalarda fiyatlar korkunç. Sanırım modasının geçmesini beklemekte fayda var.

Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2020, 19:32   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2020
deve tabanı bilgi

Merhabalar,

Yaklaşık 15 gün önce bitkiyi aldım.Lakin dikkatsizlikle saksıının tabanını saksı içinde unuttum delikler kapalı kalmış ve sulama yapmıştım o halde 3 gün kök su içinde kaldı.Hemen toprağı değiştirdik 10 gündür sulama yapmadım Bitkinin son hali bu şekilde Sizce nasıl bir yool izlemeleyim sulama ve gübreleme ve bakım açısından?
Name:  aaaaa.jpg
Views: 1647
Size:  40.1 KB

egomen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2020, 12:14   #12
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egomen Mesajı Göster
Merhabalar,

Yaklaşık 15 gün önce bitkiyi aldım.Lakin dikkatsizlikle saksıının tabanını saksı içinde unuttum delikler kapalı kalmış ve sulama yapmıştım o halde 3 gün kök su içinde kaldı.Hemen toprağı değiştirdik 10 gündür sulama yapmadım Bitkinin son hali bu şekilde Sizce nasıl bir yool izlemeleyim sulama ve gübreleme ve bakım açısından?
Eklenti 706220
Biraz geç bir cevap oluyor, ama umuyorum bir sıkıntı oluşmamıştır... Devetabanı bitkisinin iyi süzülen bir toprak içinde dikili olması ve toprağı iyice kurumadan sulanması gerekir... Yapraklarını da periyodik olarak fısfısla su püskürterek ıslatırsanız çok hoşlanacaktır... Bol şans diliyorum...

Eski 14-05-2020, 12:37   #13
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Giriş Tarihi: 23-06-2019
sayın Mesut Temiz acaba devetabanı kış mevsimi soğuk geçen yerlerde (-5) dışarıda yetişir mi yetişmez gibi bir düşüncem var arkadaşımdan bir tanesi dış ortamda deneyecek ona göre uyarayım canım bitkiyi öldürmesin eve alsın

cevaplarınız için teşekkür ederim

tropikalist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2020, 04:16   #14
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist Mesajı Göster
sayın Mesut Temiz acaba devetabanı kış mevsimi soğuk geçen yerlerde (-5) dışarıda yetişir mi yetişmez gibi bir düşüncem var arkadaşımdan bir tanesi dış ortamda deneyecek ona göre uyarayım canım bitkiyi öldürmesin eve alsın

cevaplarınız için teşekkür ederim
Sayın tropikalist, monstera deliciosa için gerekli minimum ortam sıcaklığı 10°C (13–15°C'nin altına düşülmemesi tavsiye ediliyor)... Bunun altındaki sıcaklıklarda ciddi hasar görüyor, donma derecesinde (0°C) bitki ölüyor... Bu yüzden ancak tropik ya da subtropik bölgelerde dışarıda yetiştirilebiliyor, maalesef ılıman bölgelerde kışın içeride tutmak şart....

Eski 15-05-2020, 13:48   #15
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Giriş Tarihi: 23-06-2019
teşekkür ederim sayın Mesut Temiz

tropikalist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2020, 23:54   #16
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Sevgili forumdaşlarım eğer elinde fazla olup çelik paylaşmak isteyen birileri varsa bana ulaşırsa çok sevinirim. Tüm eş dost akraba ve okul çevremi soruşturmama rağmen kimsede bulamadım eskiden hepimizin evinde vardı Ahh eski günler Şimdi ufacık fideler 100-200 lira...

Eski 18-05-2020, 12:31   #17
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-06-2009
Selamlar,

Geleneksel devetabanı sahiplendirmesi için foruma giriyorum. Şimdiden özel mesajlara cevap veremediğim arkadaşlardan özür diliyorum. 3-4 yıl önceki mesajı cevaplamak da saçma oluyor. Daha çok bitkili akvaryum ile uğraştığımdan, bitkiye olan ilgimi akvaryum ile karşılıyorum. Bu siteye fazla dahil olamıyorum.

Yine göndereceğim devasa bir devetabanı bitkisi var. Yaprakları 70cm civarında 5 adet olacak. Mesut bey'e yıllar önce göndermiştim. Kendisi de konuda önceki mesajlarda paylaşmış.

Foto yüklemek isterdim ama bu devirde halen 650 piksel 70kb sınırı koyan yönetimi kınıyorum. Cep telefonunda pixel düzenle v.s. birşey bulamadım.

Tercihen Antalya içi, Antalya dışına da yaklaşık 100 tl çıkacak kargo ücretini karşılayacak sahibini arıyor.

22.05.2020 cuma gününe kadar Antalya içi ilk talibine, Antalya içi çıkmaz ise Şehir dışı ilk talibine sürat kargo ile kutu içerisinde ulaştırılacaktır.

Fatihsahin07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2020, 11:05   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatihsahin07 Mesajı Göster
Selamlar,

Geleneksel devetabanı sahiplendirmesi için foruma giriyorum. Şimdiden özel mesajlara cevap veremediğim arkadaşlardan özür diliyorum. 3-4 yıl önceki mesajı cevaplamak da saçma oluyor. Daha çok bitkili akvaryum ile uğraştığımdan, bitkiye olan ilgimi akvaryum ile karşılıyorum. Bu siteye fazla dahil olamıyorum.

Yine göndereceğim devasa bir devetabanı bitkisi var. Yaprakları 70cm civarında 5 adet olacak. Mesut bey'e yıllar önce göndermiştim. Kendisi de konuda önceki mesajlarda paylaşmış.

Foto yüklemek isterdim ama bu devirde halen 650 piksel 70kb sınırı koyan yönetimi kınıyorum. Cep telefonunda pixel düzenle v.s. birşey bulamadım.

Tercihen Antalya içi, Antalya dışına da yaklaşık 100 tl çıkacak kargo ücretini karşılayacak sahibini arıyor.

22.05.2020 cuma gününe kadar Antalya içi ilk talibine, Antalya içi çıkmaz ise Şehir dışı ilk talibine sürat kargo ile kutu içerisinde ulaştırılacaktır.
ay ne güzel keşke bende antalyada olsaydım.
istanbul a kargo fazlaya gelir 100 liradan.

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2020, 00:32   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-01-2020
Alıntı:
Selamlar,

Fatih bey eğer hala yeni bitkileri evlerine yollamadıysanız istanbuldan 1 tanesine talibim.

Keanacur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 22:01   #20
Yeni Üye

Vety's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2014
Deve tabanı lütfen hala elinizde olsun

Alıntı:
Selamlar,

Merhaba hala monstera elinizde varsa talibim fatih bey. Manavgattayım. Veya çelikte olsa gönderecek olan varsa çok memnun olurum um

Vety Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2020, 01:04   #21
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Ahh keşke Antalya içinde yaşasam Fatih bey İstanbuldanım ama şu an o kadar bütçem yok ne yazık ki. Yeni sahipleriyle güzel ömürleri olsun İnşallah. Size de çok teşekkür ederim ayrıca.

Eski 26-05-2020, 23:16   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-05-2020
merhabalar benimde size danışmak istediğim bir kaç sorunum var.siteden her türlü bilgiye ulaştım çok faydalı bir site gerçekten.ilk defa yazıyorum. bir kaç hafta önce int bir deve tabanı aldım.eve geldikten bir kaç gün sonra saksısını değiştirdim.int nereden baksam büyük saksıya dikin yazıyordu.bende büyük bir saksıya diktim.bitkiyide sabah güneşi alan bir köşeye koydum.perde arkasından güneş geliyordu. 11 gibi güneş gitmiş oluyor olduğu yerden.bugln fark ettim ki bazı yaprakları kopma noktasına gelmişti sonra bir baktım bir tane yaprağıda sararmış.bu sorunlar neyden olmuş olabilir ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim.

ayselif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2020, 18:40   #23
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-06-2009
Sevgili ayselif, suluma düzeninize dikkat ediyorsunuz değil mi? Fazla sulama gibi bir durum söz konusu olabilir.

ağaçlarısev Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2020, 23:54   #24
Ağaç Dostu

Gül Batur's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2008
Galeri: 1
Devetabanı.

İyi akşamlar deve tabanım

Eklenen Resimler

Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2020, 10:24   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-10-2019
Monstera Deve Tabani

Merhaba

Bir suredir monstera yetistirmeye calisiyorum, iki buyuk yapragi bana geldikten sonra acildi.

1) Buyuk yapraklarin altinda yana dogru ince dal gibi birsey cikti ne oldugunu bilmiyorum, bilen biri aciklayabilirse sevinirim

2) Birde buyuk yapraklar disinda kucuklerin bazilari biraz kotu durumda kuruyan yerleri var bana geldiginde boyleydi, bu halde birakmam mi lazim keseyim mi?

3) Biraz sekilsiz buyuyor, ortada hic birsey yok yana dogru kaydi gitti cicek, cekilebilecek gibi de durmuyor nasi duzeltebilirim?

4) Toprakta kucuk sinekler var tarcin dokmeyi denedim ise yaramadi. Baska ne onerirsiniz?

Kendini toparlasin diye balkona aldim aksam gunesi aliyor, Izmir'de yasiyoruz. Umarim dogru karardir. Yardimci olursaniz sevinirim.

Eklenen Resimler

betuloruc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2020, 18:47   #26
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi betuloruc Mesajı Göster
Merhaba

Bir suredir monstera yetistirmeye calisiyorum, iki buyuk yapragi bana geldikten sonra acildi.

1) Buyuk yapraklarin altinda yana dogru ince dal gibi birsey cikti ne oldugunu bilmiyorum, bilen biri aciklayabilirse sevinirim

2) Birde buyuk yapraklar disinda kucuklerin bazilari biraz kotu durumda kuruyan yerleri var bana geldiginde boyleydi, bu halde birakmam mi lazim keseyim mi?

3) Biraz sekilsiz buyuyor, ortada hic birsey yok yana dogru kaydi gitti cicek, cekilebilecek gibi de durmuyor nasi duzeltebilirim?

4) Toprakta kucuk sinekler var tarcin dokmeyi denedim ise yaramadi. Baska ne onerirsiniz?

Kendini toparlasin diye balkona aldim aksam gunesi aliyor, Izmir'de yasiyoruz. Umarim dogru karardir. Yardimci olursaniz sevinirim.
Merhabalar,
Sorularınızı sırayla yanıtlamaya çalışayım:

1) O uzantılar hava kökleridir ve bitkinin doğal organları ve güzelliklerinin bir parçasıdırlar... Toprağa kadar uzar ve toprağa girerek bitkiyi destekler ve topraktan besin alırlar..

2) Taşınma ve yer değişimi doğal olarak bitkiyi hırpalar.. Yaprakları aynı şekilde bırakmanızı öneririm... Bu bitki hava cereyanını, rüzgârı sevmez... Rüzgârdan ve güçlü güneş ışığından korunaklı bir yerde bulundurulması ve yerinin oynatılmaması önemli... Güneş ışığı almadığı saatlerde hiç olmazsa birkaç günde bir fısfısla yapğraklara, gövdeye ve hava köklerine su püskürtmeniz çok iyi gelir, yapraklar da daha sağlıklı ve canlı olur... Yeterince çok yaprak geliştiğinde, eski hırpalanmış bu yaprakları yaprak saplarının dibine doğru bir yerden keserek çıkarabilirsiniz, ama bitkiyi sarsmamak için şimdilik kalmaları iyi olur..

3) Devetabanı bir sarmaşıktır, yani uzadıkça ya bir sırıkla desteklemeniz ya da tavandan sarkıttığınız iple yönlendirmeniz gerekir...

4) Küçük sinekler topraktaki tam çözünmemiş organik maddelerden dolayı geliyorlar... Bitkiye herhangi bir zararları yok... Ben kendi adıma ilişmiyorum... Zaten organik maddeler parçalandığında sinekler kayboluyor... Ama bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa, zirai ilaçlar satan bir dükkandan böcek öldürücü kimyasal ilaçlardan alıp kullanmanız mümkün tabii..

Bol şans dilerim...

Eski 09-06-2020, 08:13   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-10-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Merhabalar,
Sorularınızı sırayla yanıtlamaya çalışayım:

1) O uzantılar hava kökleridir ve bitkinin doğal organları ve güzelliklerinin bir parçasıdırlar... Toprağa kadar uzar ve toprağa girerek bitkiyi destekler ve topraktan besin alırlar..

2) Taşınma ve yer değişimi doğal olarak bitkiyi hırpalar.. Yaprakları aynı şekilde bırakmanızı öneririm... Bu bitki hava cereyanını, rüzgârı sevmez... Rüzgârdan ve güçlü güneş ışığından korunaklı bir yerde bulundurulması ve yerinin oynatılmaması önemli... Güneş ışığı almadığı saatlerde hiç olmazsa birkaç günde bir fısfısla yapğraklara, gövdeye ve hava köklerine su püskürtmeniz çok iyi gelir, yapraklar da daha sağlıklı ve canlı olur... Yeterince çok yaprak geliştiğinde, eski hırpalanmış bu yaprakları yaprak saplarının dibine doğru bir yerden keserek çıkarabilirsiniz, ama bitkiyi sarsmamak için şimdilik kalmaları iyi olur..

3) Devetabanı bir sarmaşıktır, yani uzadıkça ya bir sırıkla desteklemeniz ya da tavandan sarkıttığınız iple yönlendirmeniz gerekir...

4) Küçük sinekler topraktaki tam çözünmemiş organik maddelerden dolayı geliyorlar... Bitkiye herhangi bir zararları yok... Ben kendi adıma ilişmiyorum... Zaten organik maddeler parçalandığında sinekler kayboluyor... Ama bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa, zirai ilaçlar satan bir dükkandan böcek öldürücü kimyasal ilaçlardan alıp kullanmanız mümkün tabii..

Bol şans dilerim...

Cok tesekkur ederim Mesut Bey, hava kokleri suan icin pek topragi bulabilecek gibi gozukmuyor bitkinin yana dogru buyumesi yuzunden. Ama benim yonlendirmemle topraga kavusurlar umarim

betuloruc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2020, 08:55   #28
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi betuloruc Mesajı Göster
Cok tesekkur ederim Mesut Bey, hava kokleri suan icin pek topragi bulabilecek gibi gozukmuyor bitkinin yana dogru buyumesi yuzunden. Ama benim yonlendirmemle topraga kavusurlar umarim
Tabii tabii, uygun uzunluğa ulaştıklarında uygun bir iple bağlayarak toprağa girecek şekilde yönlendirebilirsiniz... Hava köklerinin dış kısmında ince bir kabuk kısmı vardır, eğerken o çatlar, bu sorun değil, kendini onarıyor... Bir de fısfısla su püskürtülmesi hava köklerine çok iyi geliyor, çok güzel büyüyorlar..
Bitki şimdi yerine alışsın, daha sonra saksı değiştirmeye karar verirseniz 2-3 ay öncesinden bitkiyi tam ortasından kesip üst kısmı suda köklendirebilirsiniz (hatta çok uzamışsa bitkiyi üçe bölmeniz de mümkün).. Ardından ana bitkiyle birlikte bu çeliği/çelikleri daha büyük ve geniş saksıya dikerseniz daha kalabalık yapraklı, gösterişli bir bitki elde etmiş olursunuz... Ana bitki kestiğiniz yerin biraz aşağısından bir ya da birkaç yeni sürgün verecektir... Ama erken bunun için... Seneye ilkbahar uygun olabilir mesela...
Bol şans dilerim...

Eski 17-06-2020, 13:45   #29
Ağaç Dostu

levsel's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2009
Herkese Merhaba güzel günler geçirmenizi dilerim �� Bende uzun zamndir monstera arayisindayim �� Ama iki çeşidini edinmek istiyorum.Yani sarmaşık ve küçük yapraklı olan mini monstera olarakta geçen rhaphidophora tetrasperma ve monstera monstera deliciosa inşallah benimle paylaşabilecek olan vardır.Gerçekten çok ama çok mutlu olurum ❤❤

levsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2020, 00:09   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2020
Merhabalar arkadaşlar.. Monstera deliciosa bitkisinden fide olarak paylaşabilecek arkadaşlar varsa gerçekten çok mutlu olurum.. Ben büyümüş bitkileri satın aldığım zaman benimseyemiyorum.. Çelik alıp yetiştirmek daha huzur verici benim için.. Paylaşım yapmak isteyen birileri çıkar mı ki acaba.. ����

Menek_27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hastalık, monstera deliciosa

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025