![]() |
|
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Bu iyi haber. ![]() Kapalı balkon gibi bir yerde duruyor. Her taraf cam ama yön itibariyle gün içinde hiç direk güneş almıyor. O yüzden endişelendim ışık konusunda. Sevgili Uzman16, bu sene sizin her şey coşmuş durumda. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
15-20 günde bir gübre şerbeti verirseniz ona da bayılır. Kışın ayda bir veriyordum şimdi süreyi azaltacağım. Benimki bu kış sadece Şubat ayında çiçek vermedi, geri kalan zamanlarda hep çiçekliydi. Şu anda da yeni tomurcuk hazırlığında. Bence bir deneyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Gübre şerbeti de nedir ![]() Çok ilginç bir isim tamlaması olduğu kesin ![]() Benim mavişlerim sizinkilerin yanında çok fakir fukara ama bugün baktım da, en azından 2 tane çiçek yolda görünüyor. Tabii bu pek "sayılmaz" çünkü ben mavişlerimi Mart başında Bauhaus'tan almıştım; herhangi bir emek sözkonusu değil yani. Yine de çiçeklerini döktükten sonra ilk defa çiçek vermelerini görmek de güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Gübrenin sulandırılarak kullanılma biçimi. Aslında çeşitli başlılarda yazılmıştır mutlaka, burada görebilirsiniz. Ben 2 litrelik bir şişenin hemen hemen 1/4-1/5 ine fırınlanmış granül organik gübreleri ezerek üzerine su ilavesiyle birkaç gün bekletiyorum. Bu şerbeti de yine aynı oranlarda sulama suyuna ilave ediyorum. Bu şekilde kullanınca bitkileri yakma sorunu da ortadan kalkıyor. Bahardan itibaren 15-20 günlük sürelerle sonbahara kadar bu işlemi uyguluyorum. Yeni çimlenmişler dışında pek bir zayiatım olmadı. Bitkilerim genelde memnun görünüyorlar gübre şerbetinden. Maviş en hoşlananlardan biri ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Beyazı da mı varmış ![]() Benim diğer campa da çiçekleniyor, büyük eflatun çiçekli olan. Seviniyorum, hem de şu türlerin farklılığını tam olarak görmüş olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Aslında oldukça sefil haldeydi Adalet hanım ama yavaş yavaş kendini toparlamaya başladı. Dibinde o kadar çok sürgün var ki onları görmek beni çiçek görmekten daha mutlu ediyor. Sizde sadece beyaz mı var ? Benimkilerin 2 türü de tomurcuklu şu anda. Açtıkları zaman bir bakın isterseniz renklerine; isterseniz yollayayım size. Hem ne de olsa ben de Mersinliyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Mersin'li mi? Çok sevindim, ben çelik göndermiyorum, almıyorum da. Ancak, köklendirip gönderebilirim, yani bende gelişmesi gerekiyor yola dayanabilmesi için. Tohumdan yetiştirmek çok zahmetli bir iş, ziyan olmalarına dayanamam. Şimdilik sizdeki de bendeki de büyüsünler bakalım, geliştikten sonra düşünürüz paylaşımı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Aslında daha mantıklı sanırım, ben de bunu adet edinsem hiç fena olmaz. Tohum konusunda size katılıyorum. Selluka zahmetinden sonra bunu anlamak çok daha kolay ![]() Daha önce hiç maviş köklendirmedim, zaten alalı 1 ayı ancak geçiyor. Umarım kolay çoğaltılan bir türdür. O zaman bir çiçeklerini açsınlar, tekrar danışayım çelik alıp köklendirme konusunda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Mavişlerimden küçük olan tür çiçek açtı bugün. Aslında niye maviş diyorlar anlamadım, bildiğiniz eflatun bu...Eflatuş olmazdı ama herhalde. Diğer türün çiçekleri daha farklı. O da açmak üzere, açtığında paylaşırım. Not: Yandaki inşaat yüzünden bugünlerde devamlı toz oluyor üstü başı, yoksa valla iyi bakıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mavişin ne durumda? Kurtarabildin mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten pek kirloş olmuş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haa sen de duşlama yapıyorsun değil mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Maviş için nasıl bir saksı ve toprak hazırlasam? Torf+bahçe toprağı karışımı uygun olur mu sadece? Ben sıvı gübre kullanıyorum, diğerleri meşakkatli oluyor benim açımdan. Özel bir isteği var mıdır yani mavişçiklerin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Benim henüz kundaktaki mavişim bir türlü büyümüyor. Ne büyüyor ne de kuruyor. Acayip birşey. Kaktüs bile daha hızlı gelişim gösteriyor. Acaba yanlış mı yapıyorum nedir. Toprağında bahçe toprağı da var. Terasta duruyor, öğlene kadar güneş alıyor. Toprağının kurumasına fırsat vermeden suluyorum, ama bizimki uyuyor da uyuyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Birlikte direndik beyaz mavişimle ve bugün ![]() ![]() Sevgili uzman16, mavi mavişim de çok sağlıklı ![]() ![]() Mavişimle buluşturan arkadaşımıza bir kez daha teşekkür ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Mavi mavişi köklerinden ayırarak çoğaltabiliyoruz. Yeni yavrular, kendi kökleriyle ayrılıp çoğaltılabiliyor. Ancak beyaz ,ana gövdeden yeni sürgünler veriyor . Bu sürgünleri keserek yani çelik alarak üretilebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki, Rica ederim, teşekküre gerek yok. Maşallah nasıl da iyi bakmışsın harika gelişmişler. Benim beyaz yaşamadı, sadece mavi kaldı elimde. Bir arkadaşım geçenlerde 1 -2 kök beyaz verdi, bu sene ancak gelişirse seneye iyi duruma gelebilir. Bakalım yaşatmaya uğraşacağım. Ben de geçen sene mavişleri kökten ayırıp 3 saksıya bölmüştüm. Her saksıdaki maviş çok iyi gelişti. Hafta sonu Bursa toplantısına giderken saksılardan birini 6 saksıya böldüm. Arkadaşlara verdim. Şimdi beyaz çoğaltmaya çalışacağım. Beyaz kökten çoğalmıyor demek! Bakalım sen bilgileri paylaşırsan nasıl çoğaltacağımızı öğreneceğiz. Ama bence çelik alarak çoğaltmak zor gibi. Merak ettim şimdi. Güler Hanım'a soralım, o bilir. Tekrar ellerine sağlık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah diyeyim Sevgili maki01 beyaz mavişine.. Benim beyazım da yaşamadı maalesef Sevgili uzman16 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|