![]() |
|
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçeğin kıymetini bilen arkadaşlarla paylaştığım için ben de çok mutluyum. Ben de mavişlere iyi baktığınız için sizlere teşekkür ederim. Benimkinin de her tarafı tomurcuk dolu, yakında açar. Beyazın ne durumda? İnşallah onun da açmış fotoğraflarını görürüz. ![]() Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sayın M Gulan , emeğinize sağlık enfes bir görüntü olmuş. Ne kadar canlı duruyorlar , maşallah. Bakımları nasıl ,gübrelemesi v.s farklı birşey yapıyormusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Sn. M_GULAN çok güzel çiçeklenmişler ve çok gelişmişler, ellerinize sağlık ![]() Sizinkilerden sonra artık mavişim açtı diyemeyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
20 cm saksılardalar,her birinde 5 , 6 kökvar şu an 2 yaşındalar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
işte bu sabah beni karşılayan güzel ![]() bu da beyaz mavişim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Geniş ancak derin olmayan bir saksıda daha çok kol atabiliyor sevgili acemifüsun. Uzayan dallarının zarar görmemesi için askılı saksıya almıştım, güzel gelişti ![]() Beyaz mavişler 1 litrelik normal saksılarda büyüyor. Onlar da iyi durumda ancak mavi gibi çok sayıda yeni kök ve sürgün veremedi. Saksıdan mı, çiçeğin özelliğinden mi emin değilim ![]() Gözünüz aydın sevgili uzman16, çok yakında köpük köpük olur sizin maviş de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl ilk kez maviş sahibi oldum. Arzu Kasapoğlu, Satı ve Güngör kardeşlerden olmak üzere üç kök birden aynı anda neredeyse. Şimdi de açıyorlar. Ama benimkiler biraz daha seyrek ve uzun dallar halindeler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki, kapalı balkondalar, neredeyse tüm gün güneş alıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Bu da benim tek tük açan minişim ![]() Beyaz mavişimin tomurcukları belli olmaya başladı heycanla ilk çiçeği bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Moderatör
|
Sevgili maki01, benim mavişin beyazı (ne komik geliyor, beyaz blue jean demeye benziyor) da çok sağlıklı ama çiçeklerinden tık yok. Ama onlar daima mavişler açıp da geçtikten sonra çiçeklenmeye başlıyorlar, ben bunu hep gözlemledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım, maviş güzel çiçekleri ile sizi de şenlendirmiş sonunda. Kutluyorum ellerinize sağlık. Güler Hanım'cım, Mavişiniz muhteşem, pek çok arkadaşımızın anne mavişi o ![]() Benim beyaz mavişde minik tomurcuklar beliriyor sanki ama genel olarak çok iştahlı değil. Adana sıcaklarından hiç hoşlanmamış gibi duruyor. Yapraklarında sararmalar var. Kel kalacak diye korkuyorum. İki ayrı campanula türü olmalı beyaz ve mavi mavişlerimiz. Aynı ortamda farklı gelişme gösteriyorlar. Bunlar da tohumda yetiştirmeye çalıştığım mavişlerim. Rengini karıştırıyorum ama ne renk açarsa açsın yine maviş olacak adı, beyaz blue jean gibi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2010
|
Sayın maki01 tohumla ne kadar sürede bu hale geldi. Ben tohumu ektim nerdeyse iki ayda çimlendi. Şu an iki gerçek yaprak var onlar da çok çok küçük. Normal mi bu? Dışarıda mı yoksa içerde mi duruyorlar? Çok yavaş büyüyor herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Moderatör
|
Mavişler soğuk ve bol su seviyor, dışarıda rüzgârsız bir yerde tutmakta fayda var. Biraz güneş alsa yeter. Sevgili A-EMEL, sesiniz çıkmadı? Nazarınızın değmeyeceğine eminim ben de derim ki " istersen senin de olur" |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|