![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Açtım sevgili olay9.benim küpelim evin içinde ama serin bir yerde, koridorda.Aydın sıcak bir şehir,ben koridorun bile 18 dereceden daha düşük bir sıcaklıkta olduğunu sanmıyorum.direk Güneş de almıyor...Uygun olduğum ilk fırsatta diğer renk küpelimi ekleyeceğim.Hiç endişelenmeyin sizin gibi ehil ellerde mutlaka açar.Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
/
|
Olay9 sulamada sorun yokk..Dün biraz topragını havalandırıyordum bir çubukla bir de ne göreyim solucann sonra hemen gittim çiçekçiden toprak aldım küpeliyi çıkardım kökleri zedelenmesin diye çeşme altına tuttum kökleri azıcık kalmış sırf yemişler solucanlar saksının dibinde kopmuş kökler vardı kesmişler hep ne kadar çok solucan vardı.İyi bu zamana kadar dayanmış o solucanlara artık köy gübresi kullanmıycağım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,sanırım küpelilerimin en iyi hali. kışla birlikte soğuktan etkilenmemeleri önemli tabii.O yüzden görüntülerini ekliyeyim.Çok değil 2 çeşit küpelim var.2 aydan beri çiçekliler ancak şimdi fotoğraflarını çekmeyi akıl ettim.Benim gibi acemi için onları çiçek açtırmış olmak bile sevindirici.Bu forumda öğrendiklerim,yani sizin paylaşımlarınız sayesinde....hepimizin başarısı olduğunu düşündüğüm nazlı kızlarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
/
Giriş Tarihi: 30-10-2008
|
Görülen o ki kullandığımız toprağa ve gübrelere çok dikkat etmek lazım.Bide sulu kalırsa toprak çoksolucan yapıyordur kesin.Ben aynı zamanda balıkçılığı severim.O solucanları bir yakalarsam eğer çiçekleri yemeyi unuttururum onlara ,oltaya takıp balıklara atarım onları ,bir daha benim çiçeklerime dokunamasınlar diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Burayı okuyunca solucanlar konusundaki fikrinizi değiştireceğinizden eminim ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...hlight=solucan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
/
|
Solucanlar açısından toprağın havalanması ,bazı besinlerin oluşumu ve parçalanmasına yardımcı olduğu hakkında bilgim azda olsa var.sadece saksıda çiçeklere zarar vermesi nedeni kızmamıza neden oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
/
|
Çevreizcisi sana katılıyorum.. toprağı havalandırdığını hepimiz biliyoruz..Saksıyı bir boy büyüğe geçirirken ne kadar köklüydü şimdi kökleri sadece üstünde kalmış saksının yarısından çoğu boştu kesilmiş kökler vardı çiçeğimin yaprakları sararıyordu.. Toprağa faydalı(havalandırıyor)ama çiçek köklerine zararlı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salonda ise mutlaka tutar. Tepe **** yan dal farketmiyor ben daha yeni denedim. Sonuç olumlu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar. Tohumdan çimlenenlerin toprağı küflendi. Ben de önce toprağı değiştirdim. Sonra oksijenli su ile suladım. Yine küflendi toprak. Sonrasında da ufaklıklar öldü. Bu streç film ve sulama işinde yanlışlık yapmış olmalıyım. En iyisi baharda yeniden denemek. Başarısızlık epeyce moral bozucu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
/
|
sayın kaybol 2008 hadi bakalım hayırlısı diyelim.Hayatta kalmaları dileğiyle, Sayın nejla bazen tabi her bitki değil ama olmadık zamanlarda tutabiliyor.Ama denemek isterseniz sadece bir tane deneyin.Yoksa canım çiçeği kesip riske etmeyin.Orkun'un eli uğurlu gelmiştir ama belki sizin elinizde uğüurlu gelir.tepesinden değil ama yan taraflarından bir dal deneyin en iyisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,küpe çiçeklerimin ikisinde de beyaz böcekler gördüm.Hemen Mine Hanımın arap sabunlu zeytinyağı karışımını yaptım.Hatta sarımsağı kokusuna ramen ekledim.Sormak istediğim bu karışım onları çiçeğimden uzaklaştıracak mı yoksaöldürecek mi?Yani ben sonrasında onları yaprak yaprak silerek uzaklaştıracak mıyım?Yardım edin lütfen...Avatarımdaki saksı büyük olduğu için pratik bir yol bilen var mı?Zavallı çiçeğim yinede tomurcuk vermeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Ben bu sene çok uğraştım onlarla. Küpe çiçeğimde benim de aynı sorun vardı bir hafta öncesine kadar. Ne yaptımsa kar etmedi. En son Carrefour'dan Helin Bitki'nin üretimi olan Nilfia isminde bir sprey aldım. Sabun esaslı bir ürün. İnsanlara zararı yok. Ayda bir kere uygulanması tavsiye ediliyor. Ne yalan söylemeli ama hiç umudum yoktu. Ancak sorunu kökünden çözdü. Şiddetle tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Ben bitki besin çubuğu kullanmıyorum. B5A kullanmaya başladıktan sonra yaprakları gözle görülür büyüdü ve dallar kalınlaşıp, sertleşti. Çiçek açması da çoğaldı. Havaların soğuması da sanki hoşuna gitti. Arada sıvı humus da veriyorum. Ayda bir kere de demirsülfat. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
B5A Eminönü'nde yoktur sevgili Minem. Sitede bu isimle arama yaparsanız hem yazışmaları inceler hem de temin edebilirsiniz. Demirsülfat rahat bulunuyor. Saçıkıbrıs ya da kara boya isimleri ile de biliniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,küpe çiçeklerimde ilginç bir durum var.Biliyorsunuz beyaz böcekler için zeytin yağlı-sabunlu-sarımsaklı su yapmıştım.Avatarımdaki mor-pembenin yapraklarında noktalar halinde izler var ama böcek kalmadı.Daha önce fotoğraflarını gönderdiğim pembe- beyazda yaprak üstleri canlı ama böcekler duruyor.Ve her iki çiçeğim de hızla yaprak döküyor.Tomurcuk vermesi de sürüyor.Kaybetme korkusu ile çelikler aldım,diktim.Hatta tohumlarını aldım,diktim.Ama yapılacak bir şey varsa önerilerinizi bekliyorum.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Küpe çiçeği
Makette satılan paketlerden almıştım. İki paket. Açınca içinde çok az tohum olduğunu görünce hayal kırıklığı yaşamıştım. Saksıyı toprak ile doldurdum. Toprağı aspirinli su ile suladım. Sonra ıslak toprağa tohumları serptim. Tohumların üstüne çok az (sanki toprağa üfürmüş kadar az) toprak ile kapattım. Çok az oksijenli su ile yine suladım. Ağzını streç film ile kapattım (streç filme hiç delik açmamıştım) Güney cephe bol güneşli camın önüne koydum. Bilahare 5-6 tanesi filizlendi. Birinin boyu 4cm kadar olmuştu. Bizim ev gerçekten çok sıcak olduğundan diğer çiçekleri de iki günde bir suladığımdan bu ufaklıkların da kurumalarından çekindiğimden arada su damlatıyordum (iki günde bir değil) Suyun çok geldiğinin farkındayım. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|