![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Benim küpe de bahçede, bol yapraklı, ama çiçek yok. Acaba ne zaman açmayı düşünüyordur, bir bilen var mı? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
. Çiçeksiz dallarından çelik alabilirsiniz ama üzeri çiçekliyken saksı değişimi iyi olmaz gibi bilemiyorum arkadaşlar ne der. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Küpelerimi don vurduğunda bir umut içeri alıp hafifçe budamıştım. Sonuç: Şu an hemen hemen eski hallerine geri döndüler ve sevindiğim ve şaşırdığım bir özelliğini keşfettim bu çiçeğin ki; çok vefalı ve uyumlu. Budadığım minik, çöp diyebileceğim dallarını başka bir saksıya öylesine batırmıştım. Üç gün önce merak edip yavaşça kaldırdığımda köklenmeleri bir yana, dipten filiz bile verenler olmuş. Eh, sevincimi tahmin edersiniz.İnanılmaz bir çiçek. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu benim minik küpelim ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2009
|
Merhaba küpe sevenler artık aranıza bende katıldım.Yakında benimde birçok küpe kızlarım olacak.Bakımı konusunda sizlerin tecrübelerinden faydalanacam.Jezebe siyah küpeyi güle güle büyüt,gözün gibi bak çünkü büyüyünce küpe kardeşi oluruz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Tamamen manevi sebeplerle şu hayatta en sevdiğim çiçektir küpe çiçeği. Yine de birtürlü istediğim gibi yetiştiremedim. Ya hastalandı, ya kurudu, ya beyaz sinek istila etti (ve n'apacağımı bilemeyecek kadar acemiydim), ya saksı aşağı düştü...vs. Geçen kış sonunda bu gibi sebeplerden sinirlenip tamamen budadığım küpeli havaların ısınmasıyla hayata hızlı bir dönüş yapmış durumda. Aman nazar değmesin, |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
benim küpe çiçeğim
fidanlıktan dün aldığı küpelim rengi beyazmış |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
Sevgili Jezebe güle güle büyütün , resmini eklermisiniz. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşlar pekmez ve çay suyu veriyorlardı .Geçmiş mesajlarda var,gülegüle büyüt hüzün. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonbaharda küpelimi bahçeye dikmiştim.Bütün kışı bahçede geçirdi.Üzerine kar da yağdı,don da yedi.Sadece yaprakları zarar gördü. Karın ağırlığına dayanamayıp kırılan küçük dalını öylesine toprağa daldırmıştım.O da yaşıyor. Şimdi yapraklanmış. Bir de açtığını görsem....... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim zümrütü anka zeferan mümkünse resmini de görelim, verdiğiniz habere sevindim ,demek ki dlaından da tutuyormuş |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
hıııııım teşekür ederim özlem yarın ilk işim bu olacak, kaç gün sonra açmıştı hatırlayabiliyor musun? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Pekmez , Küpelilere çiçek açtırmakta kullanmak için Sevim K. . Bir kaşık kadar pekmezi suda özeyerek ağır ağır küpeliye verirler.Ya da sulama suyuna az bir miktar (bu ölçeği birkaç damla veya bir çay kaşığıyla sınırlı tutmak gerek) böylelikle küpelilerin coştuğu söylenir. Keza gül fidelerinin dibine bir parça hayvansal iç yağ konması gibi coşturucu bir etki ,çiçek açmayı tetikleyen bir etki yaptığı söylenir... |
|
|
|
![]() |
|
|