agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni3922Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-09-2009, 20:17   #1
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Arkadaşlar benim küpe çiçeğim iki dal halinde, oldukça cılız. Bir de alt yapraklarını döktü ve daha hiç çiçek açmadı. Herhalde budanması gerekiyor, ama ne zaman budanacağını bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2009, 15:18   #2
Ağaç Dostu

Nejla K.'s Avatar

Giriş Tarihi: 19-11-2008
Galeri: 17
Sayın isolet, küpe çiçeğiniz çok güzel... Böyle gelişmesinde tenekede olmasının büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Paslı tenekelerdeki demir salınımı çiçek için çok önemli... Ben teneke bulamadığım için paslı çivi kullanıyorum. Bence aynı teneke ile daha büyük bir tenekenin içine oturtup, toprak ilave edebilirsiniz. Saksı dışına da dekorafif pek çok uygulama yapabilirsiniz. Köylerdeki doğal çiçeklerin kaynağının teneke kutular olduğuna inananlardanım...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2009, 20:17   #3
Ağaç Dostu

isolet's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2009
Olabilir inanırım. Bizim oranın toprağı demir eksiği varmış. Demir yokmuş belki ondan olabilir dediğiniz gibi. Bu küpeli tek değildi orada diğer küpelilerde aynı boyutta idi. Öle büyük ve odunsu gövdedeler. Öle bir çiçek açıyor ki aynı anda. İnanılmaz görsellik oluyor.

isolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2009, 20:55   #4
Ağaç Dostu

Nejla K.'s Avatar

DEDİĞİM GİBİ SAKSIYI BÜYÜTEBİLİRSİNİZ AMA ŞİMDİKİ TENEKE KUTUDAN ÇIKARMADAN. eMİN OLUN ÇOK DAHA GÜZEL GELİŞECEKLER... YENİ FOTOĞRAFLARINIZI BEKLEYECEĞİZ...

Eski 26-09-2009, 21:03   #5
Ağaçsever

gülyabani's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2009
ya arkadaşlar konunun birinci sayfasından başlayıp sonuna kadar bütün sayfaları izledim ben küçük bir saksıda bir tanecik bir küpeli için deli oluyorum bahçelerde ağaçlaşıp büyüyormuş bunlar çeşit çeşit küpeliler rengarenk nerde yetişiyor bunlar ya nerde bu kadar çeşit ya ben daha yeni 2. çeşitine sahip olabildim bu kadar zor mu bu küpelilere ulaşmak gelecek bahara bizim burda fidancı bir amcamız var ondan ısrarla isticem nerden getiriyorsa getirsin renk renk artık market - pazar nere olursa arayıp bulucam bu küpelileri.

gülyabani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2009, 00:06   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulyabaniablası Mesajı Göster
ya arkadaşlar konunun birinci sayfasından başlayıp sonuna kadar bütün sayfaları izledim ben küçük bir saksıda bir tanecik bir küpeli için deli oluyorum bahçelerde ağaçlaşıp büyüyormuş bunlar çeşit çeşit küpeliler rengarenk nerde yetişiyor bunlar ya nerde bu kadar çeşit ya ben daha yeni 2. çeşitine sahip olabildim bu kadar zor mu bu küpelilere ulaşmak gelecek bahara bizim burda fidancı bir amcamız var ondan ısrarla isticem nerden getiriyorsa getirsin renk renk artık market - pazar nere olursa arayıp bulucam bu küpelileri.
Sayın gulyabaniablası

Dün Ankara forum **** bauhaus etlik diye geçiyor orada birçok çeşidi var yalnız verdikleri kimyasaldan mı **** başka bir neden eve gelince bir hafta içinde kurumaya başlıyorlar ben altı çeşit almıştım şuan (bir ay oldu ) üç çeşiti kaldı onlarla yaşam mücadelesine devam ediyoruz.
Saygılarımla

yerbudak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2009, 00:28   #7
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Galeri: 2
Onlar serada yetişmiş , kimyasaldan ziyade nem oranı önemli .
Küpe 30 derecenin altinda ısı ve % 60-70 civarında bir nem sever .
Bu koşulları sağlarsanız yaşamaması için bir sebep yok .

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 22:22   #8
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Fuchsia magellanica 'Versicolor'

Fucshia' m bir türlü istediğim gibi yeşil olmuyordu , hatta yaprak kenarları resmen beyazlaştı .
Acaba demiri mi eksik diye düşünürken , bu bitkinin cinsini bir öğreneyim dedim .
Canım google imdadıma yetişti , beni kaygılardan kurtardı .
Meğer benim küpelim zaten genetik olarak Fuchsia magellanica 'Versicolor' 'muş .
Yani resmen resimdeki gibi . Üzülmeme ve kendimi beceriksiz ilan etmeme gerek kalmadı .

Eklenen Resimler

Eski 27-09-2009, 08:53   #9
Ağaç Dostu

Nejla K.'s Avatar

Yaz aylarında ilk kaybettiğim çiçeğim küpe çiçeği oldu. Düşünüyorum da bizim gibi sıcak şehirlerde istediği nemi sağlamaya bir türlü yetişemiyoruz.Bu yıl alacağım küpe çiçeklerini mutfakta ya da banyoda yetiştirmeyi düşünüyorum. Ne dersiniz?

Eski 27-09-2009, 10:27   #10
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nejla K. Mesajı Göster
Yaz aylarında ilk kaybettiğim çiçeğim küpe çiçeği oldu. Düşünüyorum da bizim gibi sıcak şehirlerde istediği nemi sağlamaya bir türlü yetişemiyoruz.Bu yıl alacağım küpe çiçeklerini mutfakta ya da banyoda yetiştirmeyi düşünüyorum. Ne dersiniz?
Aydınlıksa çok iyi olur .
Benim evim hiç güneş almıyor , aydınlık , nem oranı %35-40 lara düşünce zavallı küpenin kökü nemli ama yaprakları 1 günde kuruyup ufalanıyor . Nasıl dayansın ?
Bende , soğuk buhar yapan makinalar var , önümüz kış ucuzlarlarlar belki , alayım diyorum .

Eski 27-09-2009, 10:05   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Nejla ablacığım bence denemek lazım. Ben de bazı bitkilerimi mutfak ve banyoya koyuyorum. Gelişimleri normale dönüyor...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2009, 10:14   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-08-2009
Nejla Hanım annem Adana gibi sıcak bir ilde yetiştirmeyi başarmıştı. Evinizin en serin ve çok dik güneşin gelmediği bir yere koymalısınız. Birde annem yaz aylarında toprağına bir kaç tane buz koyardı. Birde böyle deneyin isterseniz. Umarım başarırsınız.

handanca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 22:32   #13
Ağaç Dostu

Nejla K.'s Avatar

Sayın Volare, nereden aldınız bu güzel çeşidi... Daha önce hiç görmemiştim. Bol çiçekli olması dileklerimle....

Eski 01-10-2009, 18:00   #14
Ağaç Dostu

Nejla K.'s Avatar

Sayın Volare, ilk fotoğrafınıza baktığımda fark ettim. Çok güzel küpe fideleriniz... Maşallah diyorum ama ne olur bana kırılmayın, sizi üzmek için değil, uyarmak için yazıyorum.İlk fotoğraftaki çelikte beyaz böcek var. Unlu bit ve beyaz böcekten pek çok küpe çiçeği kaybetmiş biri olarak ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Böyle güzel bir çiçeği dilerim siz kurtarırsınız?

Eski 01-10-2009, 18:06   #15
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Sevgili NejlaK ,
çok yakın plan çekim yaptığım için tozlu gibi görünüyor , bu bir vermikulit zerreciği .
Kaybından dolayı üzüntünü paylaşıyorum .
Teşekkürler .

Eski 02-10-2009, 09:37   #16
Ağaç Dostu

Nejla K.'s Avatar

Sayın Volare, gördüğüm yapraktakilerin vermikülit oluşuna çok sevindim. Güzel küpe çiçeklerinizle, nice sağlıklı çelikler yetiştirmenizi dilerim. Böylesi güzelliklerin darısı başımıza diyorum....

Eski 02-10-2009, 12:26   #17
Ağaç Dostu

asya-'s Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2009
arkadaşlar kışa girerken küpe çiçekleriniz için ne türlü bir hazırlık yapıyorsunuz? Yani kışın dışardamı bırakıyorsunuz içerimi alıyorsunuz, budama yapıyormusunuz? Kış hazırlığı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden herkeze teşekkürler.

asya- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 08:26   #18
Ağaçsever

gülyabani's Avatar

evet arkadaşlar benim küpeli kendinden geçiyo gibi yaprakların rengi kahverengiye dönüyo buna rağmen çiçek açmakla uğraşıyo kışın içeri alıcaz da dallarıda budayacakmıyız????

Eski 06-10-2009, 09:15   #19
Ağaç Dostu

RİKO's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2009
aynen benimki de öyle oldu
napalım hakkaten??

RİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 17:41   #20
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Mesaj sayım fazla olmasına rağmen bu küpe konularında ben de sizin kadar acemi sayılırım .
Daha tecrubeli ablalar / abiler bir yorum getirmez ise , ben bir yerlerden bulup yazarım .
Ev ortamını sevmiyor , bilinenin aksine iç mekan bitkisi değil .
Havadar ama fazla rüzgarlı olmayan , dona müsade etmiyecek aydınlık bir mekan uygun olur.
Dayanabildiği en düşük ısı konusunda bilgi için nete başvuracağım .
Benimkilere ufak delikler açtığım 5-8 litrelik su şişelerinden fanuslar yaptım ,
rüzgar kıramasın ama havasızlıktan da boğulmayacak şekilde .
İzmir'de 0 derecenin altına ısı pek düşmez de ,
Buca'nın rüzgarı meşrur...
Sevgiler.

Düzenleyen Volare : 07-10-2009 saat 03:35 Neden: Ekleme
Eski 06-10-2009, 18:09   #21
Ağaç Dostu

Arzu Kasapoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Galeri: 256
Benimkiler yaz kış balkonda duruyorlar. Gövdesi kalınlaşıp odunsu yapıya sahip olanlar kışın yaprak döküp hemen yeni yapraklar veriyor.

Kışın hava sıcaklığı sıfırın altına inen bölgelerde ısıtılmayan ama ışık alan bir yerde korumaya alınmasının doğru olacağını düşünüyorum.

Düzenleyen Arzu Kasapoğlu : 07-10-2009 saat 22:09 Neden: yazım yanlışı
Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2009, 21:04   #22
Ağaç Dostu

Güngör Salman's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2008
Yeni Küpelim.

Eklenen Resimler

Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2009, 20:40   #23
Ağaç Dostu

asya-'s Avatar

Yeni açan küpe çiçeğimi sizlerle paylaşmak istedim çok şeker. diğeri mantar nedeniyle kötü durumda budamak zorunda kaldım bir kısmını ama bunu kurtardım oda bana zafer nidalarıyla çiçek açtı

Eklenen Resimler

Eski 13-10-2009, 13:18   #24
Ağaç Dostu

asya-'s Avatar

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim

Mantarla savaş veren küpelimdede tohumları var.Bugün fotoğraflayıp sizlerle paylaşacağım.Sizce tohumları mantardan etkilenmişmidir? Birde tohumları üzerinden ne zaman alayım? Uzun zamandır üstündeler, kendi kendilerine yere düşmelerini bekledim ama düşmemekte ısrar ediyorlar

Eski 13-10-2009, 19:43   #25
Ağaç Dostu

asya-'s Avatar

Bahar hanım ilçlamadan önceki halide öyleydi, ilaçlamada biraz geç kaldım ilacı geç buldum. hatta ilacın ismini bile bilmiyorum. Arkadaşlarım ziraatten bulmuşlar pet bardakta geldi bana.Zaten çiçeklenmsinin ve tohumlarının olmasını bekliyorum sonra onu budayacağım. Dalının diğerini budamıştım ve sağlıklı yapraklar geliyor. Bu tarafına tohumlarından dolayı kıyamadım.İlginize teşekkürler önerileriniz varsa emin olun dikkate alacağım.

Eski 13-10-2009, 19:51   #26
Ağaç Dostu

asya-'s Avatar

Yeni gelen sağlıklı yaprakları işaretledim. O dalı hemen ilaç bulamayınca panikle budamıştım. Yeni sağlıklı yapraklarıyla bana umut veriyor.

Eklenen Resimler

Eski 15-10-2009, 15:47   #27
Ağaç Dostu

eticin's Avatar

Giriş Tarihi: 14-06-2007
arkadaşlar, buyuk marketlerden 2 tane çiçeklerini dökmüş ve uzun zamandır yeni yaprak çıkarmamış küpe almıştım. eve getirdikten 10-12 gün sonra hemen tomurcuklandılar ve şu an açmak üzereler. sanki birşeyler mevsim itibariyle ters gidiyor gibi. yoksa normal mi?

eticin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2009, 18:23   #28
Yeni Üye

Mehrinaz's Avatar

Giriş Tarihi: 29-03-2009
Merhaba.
Uzun zaman forumdaki kupelilere hayran hayran baktim. Birkac ay once birkac saksi kupeli pazardan aldim. Ancak kurudular. Elimde tek kupeli kaldi.
Iste benim kupelim, butun yaz cicek verdi araliksiz. Kis geldi, artik cicek vermez derken yeniden tomurcuk dokmeye basladi. Hava coktan sogudu, evin ici cok sicak, disarisi cok soguk. Umarim bu kis kupelimi kaybetmem.

Eklenen Resimler

Mehrinaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2009, 18:31   #29
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Hoşgeldin Mehrinaz ,
Belarus , sanırım , çok soğuktur !
İki farklı küpeliniz mi var ?
Maşallah ! Sağlıklı görünuyorlar .

Eski 17-10-2009, 21:07   #30
Ağaçsever

gülyabani's Avatar

merhabalar Mehrinaz küpeliniz çok güzel yedeğini alın bence insan kaybedince çok üzülüyo

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025