![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
İnşallah sevgili Cemo. Küpe konusunda pek becerikli olamadım bugüne dek.Karşıdaki apartmanlardan birinin giriş katında saksıya dikili bir küpe var.Doğuya bakan tarafta duruyor.Nereden baksanız bir metreye yakın boylanmış ve çiçeklerinden dallar aşağılara sarkmış.Kendi halinde büyüyor. Allah için gözüm kalmaz.Her geçişimde maaşallah diyorum ama benim yetiştirmeye çalıştıklarım da sırf bu emeği görüp azıcık büyüseler. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arzu hanım, elinize, emeğinize sağlık. ![]() Maşallah muhteşem olmuş.. Yine çay suyu diyeti mi uyguladınız? Bu arada, benim geçen sene beyaz sinek istilasından kurtulan tek küpe çiçeğim, azimle yaprak veriyor, kışın bile açmasına rağmen halâ çiçek açmıyor. ![]() Sineklerden mevsimini şaşırdı sanırım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Haklısın sevgili Güler, öyle kötü hali vardı ki bu günleri görebileceğimi hiç ummazdım. Çaydanlıktaki kalan çay suyunu özellikle artık küpelerime saklıyorum Sevilay Hanım. Bu hale gelmesinde çay suyunun büyük önemi var. Herkese tavsiye ederim. Bu sene benimkilerde beyaz sinek yok ama onun yerine bol miktarda yeşil ve siyah bit var. Bu kadar çabuk nereden çıktılar anlamadım. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili olay ; bildiğim kadarıyla demlenmiş ve dinlenmiş çayın suyu ( demlik kısmındaki ). İçerisinde bol miktarda demir mevcut . Demir ihtiyacı olan her türlü çiçeğe uygulanabilir . Bende artan çayları ( tabi kaldığı zaman.. )eşit miktarda suyla karıştırıp veriyorum . Arzu hanım küpeliniz gerçekten çok güzel olmuş . Maaşallah... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Katmerli küpeyi resmini çekmek için balkonun kenarına koydum. Balkon zemininde duruyor, küpem artık saksıya küçük geldiği için biraz güneşte, yapraklar hemen soluyor. Diğer duvarda asılı olan ise direk güneş ışığı almıyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2011
|
Sevgili kupe severler 78. Sayfaya kadar inceledim ancak sorunuma care bulamadim. 2 kupe cicegim yapraklarini tomurcuklarini doktu. Gunesten yanmamalari icin de semsiye altinda balkonda tuttum. Baharda iceride dururken gayet sagliklilardi celik bile almistim ama balkona aldiktan sonra nedendir bilinmez kotu oldular tamamiyle yaprak ve tomurcuk dokmeden once saksilarini tekrar buyuttum Simdi beklemedeyim ama cok uzgunum Elimde son bir kupe kaldi onunda yapraklari dokuluyor Balkonum cok ruzgarli bu yuzden olabilir mi sivi besin veriyordum birkac hafta geciktirmistim. Sizce neden oldu ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2007
|
Buda benim küpelilerim |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
merhaba sevgili çiçekseverler nihayet artık benimde bir küpe çiçeğim oldu. kayınvalidem çiçekleri sevdiğimi bildiğinden komşusundan bir çelik alıp köklendirmiş. Cumartesi günü kendi evime getirdiğimde üzerinde belirgin 2 tomurcuk vardı . bu sabah işe gelirken baktım 2 tane daha yeni küçücük tomurcuklar oluşmaya başlamış.Söylediğine göre içi mor dışı beyazmış açınca göreceğiz. açınca fotoğrflarını ekleyeceğim. Ayrıca çay fikride gayet güzel Ben aslen Kdz.Ereğliliyim biz köydeyken bahçede içtiğimiz çaylardan artakalanını güllerin,hanımelinin dibine dökerdik gayette güzel açarlardı.Arttık burada da arkadaşların kullandıklarını okuyunca artan çayları çiçeklerimde değerlendirmeye başladım. Bu arada kayınvalidem benim için gelin-damat çiçeğide köklendirmiş ama henüz tam kendine gelmeden vermedi.Böyle iyi oluyor onun bahçesi çiçek gelişimi için uygun. O dikiyor çiçeklenme zamanı geldiğinde bana verip benim balkonum şenleniyor. Hepinize bol çiçekli günlerrrrrr |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Salı günü kendime yenik düşüp aldığım küpeli kızım. İstanbul yanıyor.Bu defa Libya üzerinden üfürüyormuş ejderha.. Elimde saksı..Oda oda geziyoruz..Benim nefes alabildiğim ortamda o da yanımda duruyor.. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-09-2007
|
Arkadaşlar maşallah çiçekleriniz çok güzel. Bende bugün çiçekçiden küpe çiçeği fidanı aldım balkona diktim yalnız sabahtan öğleye kadar sürekli güneş alıyor ama öğleden sonra hep gölge.saksının yerini değiştirme imkanımda yok.Ne dersiniz küpe çiçeği için uygunmu?? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güle güle büyütün sevgili quercuslover.. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
selam arkadaşlar,küpeli hakkında bir sorum olacak. Küpeli mevsimlik bir çiçek mi? yoksa uzun ömürlü bir çiçek mi? cevap verirseniz memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Küpe çiçeklerim açmaya başlıyor.Akşam eve gidince ilk işim çiçeklerime bakmak oluyor. Dün akşam 22:00 gibi evdeydim çiçeklerime bakayım dedim. Birde baktım ki benim Küpe açıyor çok sevindim.Define bulmuş gibi oldum. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Küpeli çiçeğimin dalları çok uzundu. Bende formagirsin diye budadım. Sorun olur mu? Linktekide fideden yetiştirdiğim küpeli. İlk defa böylesine güzel gelişip çiçek açtı. http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=18766&c=440 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=18765&c=440 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=18764&c=440 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Saat 12:00 den itibaren güneş batıncaya kadar güneşteler.Hergün akşam suluyorum ama yinede çiçeğim ölüyor. ![]() Yapılabilecek birşeyler varmı fikir verirseniz çok sevnirim.Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Bence bu güneşlenme süresi epey bir uzun daha az güneş alan biryere koyun. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2007
|
Merhabalar, Küpe çiçeği forumunu baştan aşağı okudum. Daha önceden cevaplanmış bir soruyu tekrardan cevaplanmasını istemem ama küpe çiçeğinden nasıl, ne zaman çelik laınması gerektiğine dair ve nasıl ve ne zaman budanması gerektiğine dair tam bir bilgiye rastlayamadım. Birkaç kişi kendi deneyimlerini yazmış ama kimisinde ne zaman yapılması gerektiği yazmıyor, kimisinde nereden kesilmesi gerektiği yazılmıyor. Acaba forumun başka bir yerinde var mı bu konu hakkında bilgi? Benim tam sorum şu: Küpe çiçeğinden ne zaman ve nasıl çelik alınır? alınan çelik nereye konur? sonra ne zaman toprağa geçirilir? Bir saksıya birkaç çelik konur mu? Budama ne zaman ve neden yapılır? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Küpe çiçeğinin taze dış dallarından 5-6 cm'lik çelikler alıp, torf karışımına daldırırsanız köklenir.Bunu yapmak için en iyi aylar temmuz ve ağustos.Yani şimdi yapabilirsiniz.Köklenme sağlandıktan sonra da büyüyecekleri saksılara geçirirsiniz.Taze dallardan çelik aldığınız için hemen çiçek de açacaktır. |
|
|
|
![]() |
|
|