![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Sevgili Nurser yaprakları sera şeklinde direk toprağa dikerseniz sanırım sonuca ulaşırsınız. Bir ay önce bende, yaprakları diktikten sonra sulamış ve üzerine bir kaç yerinden delikler açılmış plastik koruyucu ile biraz gölge bir alana almıştım. Canlılığı hala devam ediyor, sanırım yakında beni mutlu edecek ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Haftasonu sınav vardı malumunuzdur. Sınava girdiğim okulun epey geniş ve aydınlık olan tuvaletinde, pek çoğunu burdan tanıdığım bi sürü çiçek vardı. Pembe katmerli bir gloxinia da vardı içlerinde. Forumdan yaprakla da çoğaltılabileceğini okuduğum için epey tereddütte kaldım, bir yapraktan ne olurdu ki? Ama vicdanım müsade etmedi neticede başkasınındı ve izinsiz olmazdı olamazdı, içim buruk döndüm eve. Sınavımın kötü geçmesi umrumda değildi, yol boyunca bir tuvaleti hangi insan bu denli güzelleştirebilir, nasıl yapabilir, nerden bulabilir bir oda dolusu hepsi de farklı çeşit bitkiyi ve nasıl hepsini çok bakımlı ve güzel yetiştirebilir soruları kafamdaydı. Darısı benim balkonlarımın başına diyelim ve okullarını temiz, güzel, bol çiçekli tutan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize burdan teşekkürü bir borç bilelim... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte benim bardak menekşelerim. Kendileri bugün teşrif ettiler evime. Biri mor diğeri pembe galiba ve çiçeklerinin etrafında da beyazlık var. Ptt kargoda biraz hırpalanmışlar, çiçek ve tomurcuklarını dökmüşler ama toparlanacakları kesin.![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoş gelmişler, sefa gelmişler ![]() Ben biraz canice davranıp, tomurcuklar boyunlarını eğmeye başlayınca alttan su veriyorum. ''Dipçik'' gibi oluyorlar ![]() Bol çiçekle, huzurla büyütün ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
Gloxinia çogaltma
merhaba nurser bende bahaustan bir ay önce gloxinia aldım iki yapragı bardakta çimlenmesi için bıraktım yaklaşık 20 günde yumru oluşuyo o şekilde denersen yapraklar ölmemiş olur |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
bunlarda benim güzellerim |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok sulamışsınız o yüzden çürüyor tomurcuklar yumrusuda zarar görmüş olabilir suyu tamamen kesin yapraklar kendini bırakana kadar iyce susasın öyle su verin bu çicek suyu çok sevmez toprağı mümkün olduğunca kuru kalmalı... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
Gloxinia
pembe gloxiniam tamamen açtı çok tatlı bunlar ya. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
/
Giriş Tarihi: 03-07-2009
|
Cevap veren herkese teşekkür ederim.Bilmediğim bi çiçeği kurutuyormuyum acaba diye yazdım.Sizinkiler çok güzel.Benim ilk aldığımdaki gibi çok güzeller.Suyunu kestim.Meğer çiçekleri solunca o görüntüye ulaşıyorlar galiba.Şimdi yumruların biri açmaya çalışıyor galiba.Merakla nasıl olacak diye bakıp duruyorum Defne ve Zübolinin dediği gibi suda köklendireyim bir-iki yaprağı.Ne olur ne olmaz![]() Teşekkürler.Sağlıcakla kalın |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
geçen gün çiçekçiye gittim ikinci bir renk gloxiniam olsun diye. Çiçekçidekilerin hepsinin çiçekleri dökülmüş, yanlardan filizler vermişler, yapraklar bozulmuş. Bir tanesinin rengini sordum, pembe dedi 3 liraya veririm. Ben de aldım. Herhalde artık çiçek vermez dedim kötü de görünüyordu. Saksıdan çıkardım toprağını temizledim. Bir kaç yaprağını diktim, bir yaprak da suya koydum. soğanını aldım tekrar diktim. Acaba tutar mı soğanı tekrar filiz verir mi, mevsim önemli mi soğan dikiminde. Soğan sağlıklı görünüyordu, gövdeden ayırdığım yerden, gövdenin içinin kurumaya başlamış olduğu belli oluyordu çünkü sararmış.soğanda bir şey yoktur umarım |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
soğanım yavruladı. 3-4 tane yavru topraktan çıkmak üzere. Bilgisi olan arkadaşlara bir soru daha sormak istiyorum. Soğan kendini çoğaltır mı, yani yavru soğan verir mi? Ya da soğanı ikiye kessem, o şekilde tutar mı yoksa bozulup çürür mü? ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
Arkadaşlar 2 adet yaprağım vardı birini saksıya diktim ama bi haftaya kalmadan soldu köküne de baktım çürümüş. Diğer yaprağı ise suda köklendirdim. Yağlaşık iki aydır bardakta kökleniyo. Geçen gün kontrol ettiğimde ucunda yumrular oluşmaya başlamış. Sizce ne zaman dikmeliyim. Hemen diksem tutar mı? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
Kışın bizde direk toprağa 2 adet yaprak dikmiştik. Yazın başlarında yeni yapraklar gönderildi. Ve şimdi üzerinde 4 adet tomurcuğu var. Bakalım ne renk açtırılacaklar. Sn. dilek-ce bu anlattığıma dayanaraktan ekerseniz inşaallah tutacağını düşünüyorum. Bu ise en son hali: Düzenleyen Âyine-i Esma : 18-07-2009 saat 22:57 Neden: resim ekleme |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
Teşekkürler Ayine-i Esma bugün hemen toprağa dikmeyi düşünüyorum. Gelişmeleri paylaşırım. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçi ben de bu konuda daha yeni sayılmakla beraber, bunu sadece deneyimlerime dayanarak söylüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Gloxinia severler nerelerdesiniz Tatile mi gittiniz yoksa. Aaa gloxinialarınızı bırakıp nereye gittiniiz Bir sürü gloxinia yaprağını suya koymuştum, hepside yumru oluşturmaya başlamış. Biri bana yardımcı olabilir mi, soruma cevap alamadım da. Yumruları toprağa dikmek için belli bir mevsim var mı? Soğanlarımı kaybetmek istemiyorum ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|