![]() |
Diyordum ki, bütün dallardaki yaprakları dipdiri duran domatesimin bir dalındaki yapraklar soldu. Resmen bayıldılar. Resmini domates başlığına yükledim.
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da 11' li sistemdeki tomurcuklar. Küçük kalan iki tanesi dışında, tüm domateslerim tomurcuklandı. Ben de oturup fotoğraflarını çektim. Hani görmemişin domatesleri tomurcuklanmış o da tutmuş fotoğraflarını çekmiş hesabı:D:D:p:p
|
Daha dün neydiler bugün ne olmuşlar :D Şaşılacak şey doğrusu...
|
Topraktaki zavallılar daha altıncı yapraklarını yeni çıkarıyorlar. Gerçekten çok şaşırtıcı.:eek:
|
Sayın Malbman,dileğimiz hepsinin meyveye dönüşmesi.Benimkiler de yavaş yavaş kızarma aşamasına geldi. Benim en çok merak ettiğim bu domateslerin tadı.Bakalım bize de kısmet olacakmı.
|
Gece boyunca süren şiddetli fırtına, pembemi kırmış. Hemen saksıya aldım ama durumu umutsuz görünüyor. Tam altı tane de çiçek açmıştı. Çok üzgünüm.
|
Geçmiş olsun Sayın malbman, inşallah kurtarırsın pembelerini.
|
Pembem kırıldığı yerden yeniden köklendi ve sistemdeki yerini aldı. Kendisini toplaması biraz zaman alacak sanırım ama üstünde şimdiden tomurcuklar belirdi bile.
|
Gözünüz aydın sayın malbman, pembenize geçmiş olsun.
|
Çok teşekkür ederim Kudret hocam. Epey bir zaman kaybettirdi bana bu kaza.
|
11'linin kökleri ne alemde sayın malbman, Zira ben en çok onları merek ediyorum, O kadar dar alanda nasıl olacak diye.
Yeni fotoları bekliyorum(ruz) |
Sevgili envor, gördüğüm kadarıyla köklerde bir sorun yok. Sağlıklı bir beyaz renkteler ve bitkiler de epey sağlıklı. Yeni fotoları yarın eklemeye çalışacağım.
|
Sayın Malbman, Sizin sistemde bitki besini üstten değil alt yanlardan alıyor. Benimkinde ise üstten verdiğimiz besin aşağıya doğru süzülüyor.Acaba sizin sistemde olduğu gibi bitkinin besini alttan alması dahamı doğru.
|
Sayın elektronik benim sistemde besin saksıların altında bir havuz oluşturuyor ve bitkinin kökleri 15 dakika boyunca bu havuzun içinde kalıyor. Besini bu şekilde alttan almasının doğru olup olmadığını bilmiyorum ama en azından saksıların içinde su birikmediği için yosunlanma olmuyor. Hiç değilse bu açıdan yararlı olduğunu öğrenmiş oldum.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili envor, 11' linin son fotoları aşağıda. Sanırım oldukça sağlılklılar ama yine de sizin profesyonel gözlemlerinizi ve yorumlarınızı duymak isterim. Sevgiler, selamlar.
|
4 Eklenti(ler)
Bunları unutmuşum
|
Çok başarılı ellerinize sağlık malbman. Ben asıl tadlarını merak ediyorum.
|
Sevgili malbman; Biraz fazlamı almışsın yaprakları!:eek:
Amerikan tıraşı gibi olmuş:D:p;) |
Bizde alabrus derler ona:D:D:D:D
|
sayın malbman sizin kadar heycanlıyım yeni üyeyim fakat bütün gelişmlerinizi dikkatle inceledim çokda saygı duydum bende sıfır noktasından başlıyorum topraksız tarıma ve artık yanlız değilim bu güzel bence.Yeni resimleri ve gelişmeleri bekliyorum kolay gelsin
|
Sevgili jibuti, saygı bizden. Artık pek fazla bir gelişme olamayacak sanırım. Zira bir kaç gün sonra yazlıktan taşınıyorum ve bu sistemi olduğu gibi İzmir' e taşıma imkanım olmayacak. Sizin anlayacağınız sistemi tamamen söküp, domatesleri de yeşil yeşil turşu yapacağım. Turşunun fotolarını eklerim:D:D
|
Alıntı:
:D:D:D:D:D |
Bak işin o kısmını hiç düşünmemiştim envor. Turşu olunca duygu falan kalmaz de mi onlarda?:D:D:D
|
Sirke duyguları alırmı diyorsun yani ! :D:D:D:D:D
|
Sayın Malbman, annem köyden olgunlaşmamış ve erginleşmiş domates göndermişti bende onları kapalı balkonda tepsiye yeleştirdim. Üç dört günde kızardılar. Denemenizi tavsiye ederim. Bu uygulamayı köyde bahçe hasatı yapılınca herkes yapar.
|
Yokcanım ,turşununda duygusu vardır, nekadar çok sirke koyarsan okadarçok duygulanır.:D:D:D:D
|
Sevgili eylems o yöntemi iyi bilirim, hatta domates alırken özellikle çakır adı verilen henüz tam olgunlaşmamış olanları seçerim ki uzun süre dayansın. Ama bu domatesleri bir kaç tanesini sizin yöntemle kızartıp geri kalanını özellikle turşu yapmak istiyorum. Bakalım olgunlaşınca ve turşu halinde lezzetleri nasıl olacak. Sevgili envor ve Kudret Tezel hocam, ben Giritliyim. Bizde turşuya limon ve tuzdan başka bir şey konmaz. Bakalım domatların duyguları limondan nasıl etkilenecek:p:D:p:D
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar, 30 Nisan tarihinde başladığım topraksız tarım ve devamı olan 11' li sistem uygulamasının sonuçları aşağıdaki fotoğraflarda:cool:. Geç başladığım için ancak bu kadar oldu ama bir o kadarını da yedim ve inanır mısınız, tatları çocukluğumda yediğim domatesleri andırıyordu. Forumda bir arkadaşın sözünü ettiği plastik şeylerle hiç mi hiç ilgisi yoktu:mad:. Bu çalışmayı yapabilmeme imkan sağlayan, başta besin eriyikleri ile ilgili çok şey öğrendiğim ve besin eriyiklerini temin ettiğim sevgili Kudret Tezel' e, bilgi ve tecrübelerini hiç bir kıskançlık göstermeden paylaşan sevgili envor' a ve diğer tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler:rolleyes:. Sayenizde dört ay önce hayal bile edemeyeceğim bir tecrübe yaşadım ve büyük keyif aldım. Veda mesajı gibi oldu ama öyle değil. Bu işi bırakmaya hiç mi hiç niyetim yok. Zaten fotoğraflardan da anlamışsınızdır. Domates tabağının yanındaki beyaz bardakta çimlendirdiğim iki adet kırmızı fesleğeni görüyorsunuz. Sanırım bir kaç güne kadar da Red Robin' lerim elime ulaşır. Onların gelişimini de aşama aşama sizlerle paylaşacağım. Ayrıca apartman yöneticisini kandırabilirsem, yönetim katının balkonuna envor' un (izni olursa tabii) hobi serasındaki NFT sistemini kurup marul deneyeceğim. Kısacası benden kurtuluş yok:D:D.
|
Sevgili malbman,ellerinize sağlık . 30 nisandan bu yana gösterdiğiniz gayret ve azmin neticesini aldınız umarım. yaptığınız deneyleri ve edindiğiniz bilgileri diğer arkadaşlarla paylaştığınızdan dolayı gerçektem teşekkür ederiz.Bu yola daha kalabalık bir grup olarak çıkmıştık ama nedense birçok arkadaşımız edindiği bilgileri ,yaptıkları deneyleri ,gözlemleri Bizlerle paylaşmaktan vazgeçtiler herhalde,sesleri solukları çıkmıyor.Oysa ta başında
(( BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR )) sıloganıyla başlamıştık. Belkide yanılıyorum,arkadaşlar okulun açılıp sınıfın toplanmasınımı bekliyorlar acaba. Tahtada detaylarıyla anlatmak için, ne dersiniz.Eğer öyle ise sınıfı biran önce toplıyalım okullar açıldı. |
Sayın Malbman, çalışmalarınızın devamını sabırsızlıkla bekleyeceğim. Samimiyetiniz ve içtenliğinizle foruma neşe kattınız. Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum.
Selamlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025