![]() |
Herkes 20 lira koysa 2bin liralık cihaz alınır prensibinden yola çıkılmış bir spektrofotometre cihazıdır. (herkes = 100)
Kudret bey amatör ruhun lideri bir arkadaşımızdır. Besin kitlerini kolay kullanıma uyarlamayı başarmış üstelik oldukça iyi bir karışım yakalamış bunu da hobicilerin hizmetine pek de bir karşılık beklemeden sunmuştur. Amatör topraksız tarım konusunda, aramızdaki en uzman ve tecrübeli kişi o olduğu için birleşip bir cihaz alalım ve Kudret beyin kullanımı ile hepimize bir hizmet sunulsun ayrıca bazı başlıklar ciddi hareket kazansın mentalitesi ile ortaya çıkmış bir harekettir. Ben şahsen tüm kalbimle destekliyorum. Bu forumun bu başlığında daha fazla aktivite görmek isteyen biriyim. Bu cihazın bunu da sağlayacağını düşünüyorum. Zaten bu forumun önemli özeliklerinden biri, sadece sanalda yazışan insanlar olmaktan çok arada sırada da olsa bir araya gelen, bir araya gelmese bile birbirini gayet iyi tanıyan insanlardan müteşekklil bir yer olması. Spektrofotometre ne işe yarar dediniz duydum. Besin kitlerinin hazırlanmasında çok daha hassas hesaplar yapılabilir. Hazırlanmış besin kitlerinin işe yarama oranı bitki geişim dönemlerine göre çok daha iyi analiz edilebilir. Şu anda aklımıza gelmeyen başka gelişimlere sebep olabilir bir cihazdır. Şu andaki besin kiti durumu Kudret beyin hassas görüşüne ve öngörülerine dayanmaktadır. Ama cihaz olduğunda Kudret beyin hayalgücünün daha fazla ortaya çıkamasını sağlamış olacağız. Bilimsel gelişmeler böyle olur. belki farkında değildir bir çok kişi ama şu anda bu platformda dünyada başka örneği olmayan bir iletişim sergiliyoruz. Topraksız tarım dünyanın geleceğini yakından ilgilendiren bir konudur arkadaşlar. Bu cihazın temini hepimize büyük bir ivme kazandıracaktır. İşte destek olduğumuz cihaz budur. 15-20 kişiye inse kalanını ben karşılamaya hazırım aslında ama yeterince ses gelmedi henüz. Saygılarımla . . . |
Aslında ilk gün "ben de varım" diyecektim ama bu konularda insanımıza pek güvenemiyorum. (Genellikle başı çeken kişi yarı yolda bırakılır.) Ama yine de bunu kendim adına bir kusur olarak kaydedip forum üyelerinden özür diliyorum.
Lütfen beni de iki hisse olarak hesaplayın. 85 ve 84... |
Çok çok teşekkür ederim sevgili akınselcuk, beni gerçekten duygulandırdınız.zaman zaman forumdaki yazılarımda, arkadaşlar amatörce yapalım ama profösyönelce düşünelim demişimdir. Ömrüm ilkokuldan beri deneyler yaparak,araştırmalar yaparak geçmiştir. İlkokuldam beri evimizin bir odası hep bana ait çalışma odası olmuştur.Herzaman işin ruhuna inmeyi,yüzeysel , kulaktan dolma bilgilerle çok fazla ilerlemeler kaydedilemiyeceğine inanmışımdır. Bu ruhun beynime Kazınmasında orta öğrenimimi yaptığım Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi laboratuvarlarının büyük katkıları olmuştur.
Taktir edersinizki bütün bunlara rağmen her imkanı sağlıyabilmek te mümkün değildir. konuyla ilgili akademik karıyer, akademik bilgi, akademik ortam velhasıl geniş imkanlar ister. Ama herşeye rağmen bir başlangıç , bir dayanma noktası olarak basit imkanlarlada olsa bir şeyler yapılabileceğine inanmış, gönül vermiş bir kişiyim. Elimden geldiğince kendi imkanlarımla bir üst noktaya ulaşabilmek, bir bilgi ışığı yakalıyabilmek için uğraşıyorum. Buşartlarda, hele hele tarım gibi zamana ihtiyacı olan bir konuda çalışmaların hızlı olduğunu söylemekte yalan olur. Bu akşam sayın Fusion1 doktor arkadaşımız, telefon görüşmesinde şimdiye kadar çok sıcak bakmadığım veya ihtimal vermediğim bir konuda ışık tuttular. Hastahane labaratuvarlarından istifade edebileceğimizi, bu konuda yardımcıda olacaklarını bildirdiler. Kendilerine teşekkür ederim. Yardımlarının çalışmalara ivme kazandıracağına inanıyorum. Bir taraftanda teras laboratuvarımda çalışmalarım devam ediyor. Bu ruh ve bu samimi paylaşım ortamında çok güzel şeyler yapacağımıza , çok daha yol katedeceğimize inancım sonsuzdur. Bilgisini paylaşan , yaptıklarını düşündüklerini paylaşan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım. BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR: |
2 kişilik katıda ben yapabilirim böylece kalır 82.
Umarım 0'a ulaşılır. |
Bende yardımcı olmak isterim.Benide yazın.Kaldı 81
|
Arkadaşlar internette bir firma 1 kg lık ambalajlarda topraksız tarımda kullanılan besin elementlerini pazarlıyordu.Bu firmanın web adresi neydi?
|
Gittigidiyor.com ve sahibinden.com satışlarını görüyordum orada araştırın.
|
Alıntı:
|
sayın kudret tezel çalışmalarınızı dikkatle takip ediyoruz topraksız tarımla yeni yeni uğraşmaya başladım ve balkonumda belkide ilerde küçük çaplı bir serada birşeyler yetiştirmek istiyorum işe domates yetiştirerek bşlamak istiyorum acaba EC dediğiniz bitki besinlerini nerden bulabilirim bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
|
sayın kudret hocam;size bir sorum olacak.Konumuzla alakalı değil ama cevaplayacağınızı umuyorum.Toprağa diktiğim domates,salatalık ve biberlere NPK ve MAP gübreleri vereceğim.Ancak topraktan ve yapraktan uygulama yaparken ne kadar suya ne kadar NPK ve MAP katacağız bunu bilmiyorum.İkincisi bu iki gübreyi karıştırarak kulllanabilirmiyiz? Dozajını az verirsek bir faydası olmaz,çok verirsek bitkileri yakabiliriz.Bu konu hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.Bitkilerimi kaybetmek istemiyorum.Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
|
Kudret Tezel bey internette bir şey buldum A torbası ve B torbası diyorsunuz ya "Hidroponik Gübre A (Topraksız Tarım) Mineralli " ve diğer bir pet şişede de "Hidroponik Gübre B (Topraksız Tarım) Mineralli "bu iki paket a ve b yaklaşık toplam 2lt 70tl civarı ama aşığıda notta ürünlerle beraber ATAMI A Hydro kullanmanız gerekdiyor atamı a hydro asit galiba ama cözemedim sizce almamı öneririmisiniz teşekkürler
http://www.smoothgarden.com/index.ph..._&b=94112/3138 http://www.smoothgarden.com/index.ph..._&b=94112/3136 |
Sayın Musaxxx,
Bununla uğraşacağınıza basitce bir kit alıp işe başlayın derim. Ben o linkte yazanlardan bir şey anlamadım. Bir ürün işe yarayacaksa bu kadar karışık süslemeli yazılar yazmaz. 70 liralık ana ürüne stimülatör ilave etmeniz de gerekir demiş. Kargosu ile 100 lirayı geçecek. üstelik stimülatörü almadığınızda bahanesi de baştan hazır bir ürün. Topraksız tarım besin eriğine biyolojik aktivite gerekmiyor. O iş toprakta olur. Bunlar göz boyamak için yazılmış. Nanoteklojik şrup demek gibi mesela. Bitkiye 15-16 elemet lazım. Bu elementler belli bir bleşik formunda alınırlar element olarak alınmazlar bitki tarafından. Bu 16 elementi içeren sıvı tek parça oplmaz çünkü bazı bileşikler bir arada çökelti yaparlar. Bu yüzden A ve B diye iki parça hazırlanırlar. Konsantre halleri iki parçadır ama bitki için su hazırlarken bir arada olabilirler çünkü artık konsantre olmayacaklar. 16 elementi içeren basit bir kite ihtiyaç var. Hepsi bu. Ne biyolojik aktivite ne de işin içindekilerin bile yorumlamakta güçlük çektiği yazılar lazım değil. Ama eğer bende piyasaya bir ürün sürseydim aynen böyle yazardım. Kolayca anlaşılmasın ve bir gizem uyandırsın ki her heves eden alsın diye. 70 lira temiz para, sorumluluk da yok. Kudret beye bir mesaj atıp 70 liralık kit isteyin. 5-10 yıl besin eriyiği ihtiyacınız kalmasın !! |
ben bu hafta aşağıdakilerin hepsini toplam 120 tl'ye aldım. yarısını izmitten, yarısını istanbul'dan. acemiliğe geldi bide. şimdi alsam 100 tl tutar. izmit'ten aldıklarımı biraz pahalı almışım.
kalsiyum nitrat 1 kg potasyum sülfat 1kg mono amonyum fosfat 1 kg üre 1kg magnezyum sülfat 1 kg demir sülfat % 15 fe 1kg çinko sülfat eriyiği % 5 çinko 1 ltr borik asit 1 kg % 98 saflıkta bakır sülfat 1 kg % 98 saflıkta mangan sülfat 1 kg % 98 saflıkta amonyum molibtad 100 gr %99 saflıkta hesabıma göre 20 yıl da bitmez:)))) |
kalsiyum nitrat 1 kg
potasyum sülfat 1kg mono amonyum fosfat 1 kg üre 1kg magnezyum sülfat 1 kg bunlar 6 ay yeter ancak. digerleri dedigin digi uzun süre kullanırsın. http://www.emirkimya.com/?Lang=TR&SyfNmb=4 birde buraya bak. maliyeti daha düşürebilirsin. 50-60 tl ye bile toparlayabilirdin hepsini. bende kendim hazırlıyorum besin çözeltisini. ilk başlarda başka yerlerden alıyordum tek tek toplamaya başlamıştım sonra fiyatları pahalı gelmeye başladı :D ararken burası denk geldi. aslında bazı şeylerde yardım etti sağolsun 5 lt süfrürik asidi açıp 1 lt lik sattı. bunu zor yapardı başkası. birde dönüşde arabasıyla taşıyı verdi sağolsun :D |
Haftada bir gün bol temiz su vermeliyiz bitkinin kullanmadığı tuzlar agregattan uzaklaştırılmalıdır yoksa tuz oranı yükselir olusuz neticeler verir.
kudret bey bu haftada bir su verilmesi besin eriği olmayan su mu demek istediniz acaba doğru anladıysam da ne kadar süre bu uygulamayı yapmalıyım haftada bir 15dk falan mı cevabınız için teşekkürler |
Teşekkürler akınselcuk az kalsın aldanıyordum acemilik yapacaktık az daha sağolun
|
Alıntı:
|
ivedik osb arı sanayi sitesi 1364(585) sok. no:26 yenimahalle ankara
tel 312 309 87 73-74 dediğim gibi parca parca almıştım ben ulustan. sonra kalanları ordan aldım. istediğin parça-adet kargo yollar. ben yanına kadar gittiğim için adamı tanıyorum az çok. kargo bedelinide düşün ona göre haraket edebilirsin kargosu ne kadar tutar bilmiyorum. genelde toptancı gibi yani adam 40 yıldır bu işi yaptıgından herkesi tanıyor kendi mesleğinde. ulusttaki dükkanının yeride güzel değildi. |
Alıntı:
|
5 hisse de beni sayın...kaldı 74 mü?
|
Sevgili arkadaşlar,
alet edevat takım taklavat tamam,besinler de Kudret hocamdan geldi.Ama elimde sadece 1 salatalık fidesi bir de kücük bir saksıda isot biberi fidesi var.Şu an domates fidelerim var ama henüz cok cılızlar.Bu gün 2 değişik domates,biber,kapya,kekik,marul ve patlıcan tohumlarımı ektim. Sizlerden ricam,elinde domates çilek salatalık patlıcan vb. fide olan ve gönderebilecek arkadaşlar varsa bana buradan ulaşmanız. Şimdiden teşekkürler... |
Arkadaşlar çok yeni olmama rağmen bende varım diyorum...
|
Merhaba
Bu bahsi geçen aletin asıl üretim yeri neresi ?, giden bir arkadaşa aldırırız daha ucuza gelebilir belki, bu arada konu eskimiş gibi, istek hala güncel mi acaba ? |
besinlerin içinde oluşan tortular nedir,
2 Eklenti(ler)
Sn. Kudret bey ve Sevgili Arkadaşlar, Hepinize Merhaba!
Fotoğraflarda göreceğiniz üzere uzun süre bekleyen domates besinlerimin içerisinde tortular,partiküller oluştu. Uzun süre beklemiş olsalarda tamamen ağzı kapalı ve ışık görmez bir ortamda saklıyordum. Bunları kullanmaya devam etmelimiyim? Özellikle Domates A besini içinde daha çok var. |
Sayın Ahmet Bayhan, besin stoklarını hazırlıyalı uzun zaman olmasına rağmen iyi muhafaza edilmişe benziyor. Bahsettiğiniz çökmeler kullanma suyununuzda kireçten kaynaklanıyor. Kullanırken iyice çalkalarsanız sorun olmaz.
|
Teşekkür ederim Kudret Bey.
İhtiyacım olan Diğer besin kitlerini özel mesaj ile size bir-iki gün içinde bildireceğim. Besin stoklarının son kullanma tarihi varmıdır? |
arkadaşlar ben hala besin kitlerini bulamadım nerden temin edebilirim tel yazın bi zahmet herkese kolaygelsin ALLAH yardımcimız olsun.
|
sayın tezel bey ben bilgisayardan pek anlamam ama çokça mesaj yazdım lütfen yardım bu hazır torbalardan banada gönderirseniz sevinirim çünkü sistemi kurdum domates biber salatalık yetiştirmek istiyorum acil yardım saygılar.
|
sayın Tezel bey bende size bir mesaj gönderdim..besin konusunda yardım ederseniz sevinirim...
|
kudret bey ben bu sistemi yıllarca duymama ragmen cıplak gözle görünce bana çok fantastik geldi ve bende denemeyi düşünüyorum bu konuyla alakalı bir damla bilgim yok ama yazılarınız 3 ay kadar takip ediyorum hevesle bu konuyu arastırıyorum sistem olarak A profili sistemi ile marul damlama sistemi ilede domates ve çilegi denemek istiyorum şuan sizi takipteyim iş den dolayı şuan zamanım yok ileriki zamanlarda sizin bilgilerinize yararlanmak istiyorum saygılar
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025