agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evde Topraksız Tarım Uygulamaları (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/)
-   -   Hazır gübre kitleri kullanım kılavuzu (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/8023.htm)

Kudret Tezel 31-10-2009 08:30

Sayın rencberdede, arkadaşlarım hatırlıyacaklardır bu foruma besin eriyiklerinin kullanılmasını anlatırken ileride profösyönel bir yöntem uygulayacağız. bu yöntemde bitkilerin büyüme evrelerine göre 3 kompenentli gübreler kullanacağız demiştim. Ancak zaman içinde bu sistemin kullanılmasının çokta pratik olmıyacağını düşündüm. Hatta bir yazısında sayın denizakvaryumu arkadaşımız soruyordu hatırlıyacaklardır. Hazırlamış olduğumuz kitlerin özelliği işte her bitki için ayrı ayrı tarafımdan hazırlanıp sizlere hazır olarak dağıtılmasıdır. Bu üç karışımlı sistemdede bitkicinsi be büyüme evrelerine göre çeşitli miktarlarda alınarak istenilen karışım sağlanmaya çalışılmıştır. Bu sistemin daha genişi yani ana rpensini besin eriyiklerinin hazırlanması başlığında 10 şişeye hazırlanacak eriyiklerin istenilen formüle göre karıştırılması prensibi anlatılmıştır. Her bitki için kullanılabilmesinin cazib görünmesinin yanında hazırlama zahmeti ve peoblemleri düşünülerek vaz geçilmiştir , ama her an denene bilir. yaptığınız araştırmayı paylaştığınız için teşekkür ederim.

sadocan 06-12-2009 19:04

Değerli arkadaşlar bende kendi çapımda 100m2 lik kendi yapmış olduğum serada kıvırcık marul üretimi yetiştirip satıyorum, seramdaki 500 adet marul fidemin 1.nci partiyi bitirip 2.ci parti dikimini 1 hafta kadar önce ektim, şimdi bu 100 m2 lik serada üretimi 500 değilde 1000 kök yapmayı düşünüyorum bu konu hakkında çok acemiyim bana yardımcı olabilecek ve topraksız tarımda marul üretimini yapabilmem adına yardım ve tüm bilgilere ihtiyacım var herkesten cevap ve bilgi istiyorum yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum, özellikle tabiatçı ve envor bey ve kudret hocamdan yardım bekliyorum.

Kudret Tezel 06-12-2009 22:30

Sayın sadocan bu konuda bütün arkadaşlar ellerinden gelen yardımı yapmaya hazırdır , ancak forumları okursanız gerekli olan her bilgiye ulaşabilirsiniz.Özellikle tabiat arkadaşımızın bu konu ile ilgili yaptığı çalışmalar bütün açıklığıyla ve detaylarıyla mevcuttur. Size ışık tutacak en güzel kaynaktır.

akinselcuk 17-12-2009 11:39

Kudret hocam gübrelerimizi ve hassas terazimizi aldık. Forumu bir taradıktan sonra sizin kitlerden yapma denemesine girişmek üzereyiz. Yardım ve tecrübelerinizi esirgemezseniz seviniriz.

Tuba 13-01-2010 13:40

Geri Geldim :) (Teras Bocusu)

Merhabalar,

Ben geldim ;)

2008 hazirandan once gonderilen besin eriyiklerinden almistim ama kullanmak nasip olmamisti.

Simdi eriyiklerimi buzdolabindan cikarip kullanmak niyetindeyim.

Red Robin domateslerimin onceki seneden kalan tohumlarini perlitte cimlendirdim, halen cin gibiler masallah.

Perlit icinde topraksiz besin eriyigi ile 3-4 tanesini yetistirmek niyetindeyim. Hayirlisi artik.

Gitmeden perlit, besin kiti, saksi, hava motoru almistim. Simdi su motoru ve borular lazim. Bir de ben yokken neler konusulmus onlari okuyacak vakit :)

Hayrolsun...

Sevgiler

malbman 13-01-2010 13:59

Sevgili Tuba aramıza tekrar hoş geldin. Emanete hıyanet ettim:p ve bana emanet ettiğin pembe domatesleri 2008 yazında acısız bir şekilde katlettim :p:p haberin olsun.

Tuba 13-01-2010 15:46

Caniniz sagolsun...

Katletmek cok agir ama. Dokundu simdi...

Hayirlisi olsun...

Kudret Tezel 13-01-2010 18:05

Hoşgeldin sevgili tuba, seni yeniden aramızda görmek ne güzel. Bıraktığın yerden başlıyorsun anlaşılan. Çalışmalarında başarılar dileriz. Bak bakalım birbuçuk senede neler değişmiş.

Tuba 15-01-2010 13:33

Merhabalar Kudret hocam,

Tesekkur ederim. Evet baslamaya calisiyorum hayirlisiyla. Onceden durgun su'da yapmak niyetindeydim simdi pelite ekip devir-daim eden bir sistem kurmak niyetindeyim, nasil olacak onu ayarlamaya calisiyorum.

Yaslanmaktan ve Ingilizce klavyeden haric cok bi degisme yok. Isime, evime, agaclar.netime dondum...

bulentyucel 27-02-2010 22:45

sayın Kudret hocam

aşağıda bir siteden bulduğum domates için bir reçete var sizce bu nedir ? uygulanabilirliği mümkün müdür. bu konuda görüş bildirirseniz sevinirim.
Örneğin domates için ;
9720 gr Kalsiyum Nitrat ,2750 gr MKP, 1280 gr Amonyum Nitrat ,2250 gr Potasyum Nitrat, 2250 gr Potasyum Nitrat, 9580 gr Potasyum Sülfat, 672 grFe -EDDHA, 4920 gr Magnezyum Sülfat, 12600 gr Nitrik asit, 340 gr Mangan Sülfat, 300 gr Çinko Sülfat, 38 gr Bakır sülfat, 24 gr Na-Molipdat karışımları 1 ton sulama suyuna 30 lt eklenerek BESİN ÇÖZELTİSİ hazırlanır.

ayhan74 02-03-2010 15:48

Arkadaşlar;

Öncelikle herkese kolay gelsin ve iyi eğlenceler :)

Çok aramama rağmen "değişik ve farklı bitkiler(sebzeler-meyveler) için EC ve Ph oranlarını" bulamadım. Bu tablo sizlerde mevcut mudur.

Yardımcı olur musunuz.

Saygılarımla

ayhan74 04-03-2010 21:27

Çok aramama rağmen "değişik ve farklı bitkiler(sebzeler-meyveler) için EC ve Ph oranlarını" bulamadım. Bu tablo sizlerde mevcut mudur.

Arkadaşlar;

Kimse yardımcı olmayacakmı bana ?

indomie 05-03-2010 06:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhan74 (Mesaj 590475)
Çok aramama rağmen "değişik ve farklı bitkiler(sebzeler-meyveler) için EC ve Ph oranlarını" bulamadım.

Bir önceki sayfayı okudunuz mu?

ayhan74 05-03-2010 08:17

Sayın indomie;
Öncelikle yardımın için çok teşekkürler.
Herkesten özür dileyerek başlamak istiyorum. Kendimi aptal gibi hissettim. Ama bir taraftan iş temposu, bir taraftan da yeni hobi ye olan merakım bunun gibi hatalar yapmamama sebep oluyor.

Tekrar özür dilerim.
Saygılarımla

indomie 05-03-2010 18:13

Sayın ayhan74,

Takmayın kafanıza. Bazen değil bir önceki sayfayı, bir önceki mesajı dahi okumadan birşeyler sorduğumuz oluyor.

Bakın keyfinize ve kolay gelsin.

Saygılarımla.

privaters 28-03-2010 13:43

"hatırlarsanız bir kaç şema çizmiştik"demişsiniz

Kudret Hocam,
bu bahsi geçen şemayı bulamadım , yardımınızı rica edebilirniyim
Saygılarımla
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel (Mesaj 217680)
Sayın iklimsiz, bitkiye nekadar su değilde nekadar besin vereceğiz şeklinde sorarsak konu kendiliğinden aydınlanacak.

hatırlarsanız bir kaç şema çizmiştik .Orada devamlı veya 15,-20 dakikada bir besin veren sistemler vardı. Eğer öyle bir sistem kurduysanız devamlı verebilirsiniz.

Ancak klasik saksı da bu işi yapıyorsak yani bitkimizi çiçek sular gibi sulayıp büyütmek istiyorsak, bitkinin beslenmesi açısından sıkça sulamamız lazımdır.

Bunun için saksınızı bir kovanın üstüne oturtun ve her seferinde 0,5 litre olmak üzre günde 8 defa besin eriyiği verin.

Ertesi gün, kovada birikeni alın alın, yine 8 defa sulayın her gün kovada azalan suya aynı yerde kalacak şekilde eriyik ilave edin.

eğer bunu başarabilirseniz bir akvaryum su pompası ve bir zaman saati bağlayın o kendi kendine sulasın siz sadece azalan suyu kontrol edin.

Özür dilerim biraz karışık oldu galba ama işin aslı böyle.Böyle yaparsanız rahat edersiniz.yaptıklarınızı fotoğraflama imkanınız varsa çok iyi olur.merak ediyorum.

gazeteci28 28-03-2010 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi privaters (Mesaj 605302)
Kudret Hocam,
bu bahsi geçen şemayı bulamadım , yardımınızı rica edebilirniyim
Saygılarımla

Sayın privaters,
Kudret bey bu aralar otomatik besin takviye sistemi üzerinde çalışıyor ve bundan dolayı yoğun. Çalışmalarını bitirdiği zaman bizim için inanıyorum ki büyük bir hizmet yapmış olacak.

Kudret beyin isminin üzerine tıklarsanız geçmiş mesajlarını tarih sırasıyla okuyabilirsiniz.

Ya da konuyu forumda arayın. Bulamaz iseniz özelden mesaj çekip ne aradığınızı tam olarak izah ederseniz yardımcı olurum.

Saygılarımla.

privaters 28-03-2010 19:54

teşekkür ederim sayın gazeteci28

gazeteci28 28-03-2010 23:35

Rica ederim privaters,
Mesaj kalabalığı yapmamak için teşekürlere cevap vermiyordum. Üstadın gönüllü sekreterliğini yapma görevini üstlendiğimiz için cevap verme gereği duydum.
Kolay gelsin.

iliyaz86 29-03-2010 19:01

herkeze kolay gelsin

agronom_06 18-04-2010 00:23

sanırım formda bi kopukluk var,
yeni katılmakla hata ettik :( daha önce katılma şansım olsaydı keşke...

jo35 19-04-2010 14:50

Kudret bey,
Hidroponik tarım konusunun uzmanı olarak bizlere verdiğiniz değerli bilgiler için öncelikle teşekkür etmek isterim.Ben kendi sistemimi kurmak üzere araştırmalara başladım.Domates,biber, patlıcan gibi sebzeleri denemek istiyorum.Konuyu uzatmadan sormak istediğim konuya geleyim.Çeşitli sitelerde satılan üçlü setler;Flora Serisi 3' lü set gibi besin ürünleri kullanılabilir ürünler midir?Bu tekrar edilmiş bir soru olabilir bu nedenle kusuruma bakmayın.:(

estebanroj 31-05-2010 22:32

herkese merheba forum sayesinde açıkçası balkon bahçeciliği konusunda çok şey öğrendim özellikle topraksız tarımla tanışmam da bu forum sayesinde oldu. Kudret beyin verdiği bilgiler sayesinde çok şey öğrendim. son iki senedir terasımda çeşitli sebzeler yetiştirdim bu senede topraksız tarım denemesi yapmak istiyorum. ancak gerekli kimyasal karışımı hazırlamam benim için şimdilik çok zor. kudret bey sizden ricam elinizde halen hazır kitlerden varmı. katı ortam olarak perlit kullanacam. ve buraya ekmek için domates ve biber fidelerim var. en kısa sürede cevap verirseniz çok sevinirim. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

estebanroj 10-06-2010 23:43

Kudret beye sonsuz teşekkürler

Kudret beye gösterdiği ilgi için ne kadar teşekkür etsem azdır. bana bugün çok güzel bir sürpriz yaptı işyerime gelerek misafirim oldu ve besin kitlerini kendi elleriyle teslim etti. alçak gönüllüğü ve engin bilgisiyle bizim işyerinde küçük bir hayran kitlesi edindi. topraksız tarım mı olur diyen arkadaşlarım ilk denemelerini tasarlamaya başladılar bile. gönül ve doğa dostu Kudret beye ziyareti ve kit desteği için tekrar çok teşekkür ederim....

Kudret Tezel 11-06-2010 09:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi estebanroj (Mesaj 656309)
Kudret beye gösterdiği ilgi için ne kadar teşekkür etsem azdır. bana bugün çok güzel bir sürpriz yaptı işyerime gelerek misafirim oldu ve besin kitlerini kendi elleriyle teslim etti. alçak gönüllüğü ve engin bilgisiyle bizim işyerinde küçük bir hayran kitlesi edindi. topraksız tarım mı olur diyen arkadaşlarım ilk denemelerini tasarlamaya başladılar bile. gönül ve doğa dostu Kudret beye ziyareti ve kit desteği için tekrar çok teşekkür ederim....

Çok naziksiniz sayın estebanroj , teşekkür ederim . Ben üstüme düşen görevi yaptığıma inanıyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Kolaygelsin.

Resad 25-06-2010 14:20

Merhabalar Kudret bey.
Yazılarınızı dikkatle takip ediyorum, sunduğunuz çok yararlı bilgiler için teşekkürler.
Balkonda sulu ortamda domates yetiştirmeyi planlıyorum. Besin kitleri konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Önceden teşekkürler

thempest 25-06-2010 21:13

Merhaba Kudret Hocam ;

Evımı tasırken malesef kotu sansızlıklar pesımı bırakmadı kabaklarım fasulyelerım mahfoldu malesef herseye yenı bastan baslamak ıstıyorum ama gec kalırmıyım dıye dusunuyorum okadar ıcım yandıkı anlatamam sıze esım agladı yaptıgım fıdelerıme ama napalım kader artık sızce herseye yenıden baslıyayımmı basarabılırnmıyım gec kalmıs olmam ınsallah.

Kudret Tezel 25-06-2010 22:04

Geçmiş olsun sevgili thempest, üzülmeyin hayat taçrübeler manzumesidir.Hiçbirşey için geçkalmış sayılmassınız. yazlık olmassa sonbaharlık , kışlık bitkiler yetiştirirsiniz. ama şu mevsimde bile hala yazlık fideler satılıyor.Hemen temin edip kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

yurterikoray 01-09-2010 09:54

Herkese

Merhaba Kudret Bey,

bu formala tanıştıktan ve konuları okuduktan sonra bende evimde topraksız tarımla bir şeyler yetiştirmeye karar verdim.Acaba topraksız tarım için besin içeriklerini nasıl temin edebilirim.Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Koray

yurterikoray 01-09-2010 09:55

Herkese Merhabalar

Merhaba Kudret Bey,

bu formala tanıştıktan ve konuları okuduktan sonra bende evimde topraksız tarımla bir şeyler yetiştirmeye karar verdim.Acaba topraksız tarım için besin içeriklerini nasıl temin edebilirim.Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Koray

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025