![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Dün akşam bir tur daha hasat yapıldı :)
Bu sefer tam kuşa döndürdüm minnacık yapraklar kaldı sadece |
Afiyet olsun :)
8 fide ile bir kış geçecek sanırım. Ne kadar bereketli bir sistem kurmuşsunuz. |
Teşekkür ederim Sayın Dudugen
Hobi için güzel bir sistem oldu fakat ticari açıdan bir değeri olacak verimi elde edemedim. Onuda çözersem daha iyi olacak. |
Bunlarin yanina birkac sogan ve sarimsak diker ve yesillerini dibinde 1.5 cm kalacak sekilde birakarak hasat ederseniz onlar da birkac kez alinabilecek, uzun sure dayanacaktir.
Afiyet olsun |
Teşekkürler Kızıltan
Soğan denedim durgun suda nedense biraz acı oldular. O yüzden ayrı olarak toprak da üretim yapıyorum :) |
Cumartesi günü yağan yağmur ve fırtına serayı darmadağın yapmış. Yapmış diyorum çünkü işten akşam 9 gibi eve gidebildim müdahale edip kurtarma şansım olmadı.
Çatı yağmur olukları bile tıkanmış salonun tavanından sular bile gelmeye başlamış. O kadar deli yağmur yağmış :( Dün marulları kökledim ve sistemi kapattım.Havalar ısınıncaya kadar serada üretime ara veriyorum. Saksılardaki red robin domateslerle oyalanacağım artık |
Sn shawshang,
Duruma üzüldüm. Doğa ana işte, insanın acizliğini yüzüne vuruyor arada bir. Marul fidesi lazımsa bulup gelirim üretim durmasın :) |
Alıntı:
|
Geçmiş olsun sayın shawshang.
Marul çabuk büyür, tekrar başlamalısınız. |
Herşeye rağmen yine de çok güzel seranız ve hidroponik sisteminiz var. Ellerinize sağlık.
Özellikle seranızı çok beğendim mart sonu gibi ben de ona benzer bir sera kendi evime yapacağım. |
1 Eklenti(ler)
bu aralar işyerimdeki yoğunluk ve köydeki zeytinlikle ilgilendiğim için seraya devam edemiyorum. Sistemi bozmadım aynen kaldığım yerden devam edeceğim.
İşleri yola koyabilirsem köyde sistemi 2-3 boy büyütmeyi bile planlıyorum :) Eklenti 589069 |
Sn shawshang,
Özlettiniz kendinizi , (Zeytin) Ürününüz bol olsun ve kolay gelsin. Köyde kuracağız daha büyük sistem daha öğretici olacaktır diye düşünüyorum. Paylaşımlarınızı bekliyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Cumartesi - pazar ailecek yine zeytindeydik. Soldaki ufaklık 6 yaşındaki kızım, sağdaki 20 aylık yeğen :)
Eklenti 589710 |
TARTES bey,
sizden almış olduğum AD32 nin sıcaklığı kendi ayarlıyor bildiğim kadarıyla, tekrar ec için hesap yapmaya gerek yok dimi, teyit ederseniz çok sevinirim. teşekkürler |
gerek yok.
cihazın ve kalibrasyon çözeltisinin eşit sıcaklıkta olmasına dikkat edin. Mesela kalibrasyondan önce 15 dakika aynı ortamda bırakın. |
çok teşekkür ederim, bende şuanda demo çalışmalarımı balkonda yapıyorum :) şubat ayının sonunda seramı yapmayı düşünüyorum, ben konyadayım topraksız tarım burada sıfır denecek kadar az hatta yok, sera yapmaya başladığımda yardımlarınızı bekliyorum, Allah'a emanet olun sağlıcakla kalın.
|
Konya Seker de cok buyuk sera var diye duymustum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025