agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evde Topraksız Tarım Uygulamaları (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/)
-   -   Cocopet'te domates, biber denemeleri (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/28281.htm)

ismail 55 29-11-2012 19:34

sayın vetman996 ben sizin yerinizde olsam 3 olukluyu düşünürdüm a seh balarda katlar arası 50 cm olmalı ve araya insan girebilmeli a lı sehba biraz zor ama 3 lü kolay benim tafsiyem size 3 lü oluk sistemi saygın pilastiğin ürettigi çilek için onu kullanmayı düşünüyorum diranaj surunu olacagını düşünmüyorum fiyatı bence normal saygılarımla

ismail 55 29-11-2012 19:44

sayın halil abi %20 verim de farkeder kalitede fark etmez yanlız deneme yapan arkadaşlar 3 lü oluk sistemi yapsınlar a sehbalarda ölcüleri yanlış ayapmak cok sorun cıkarır bu sefer verime ve kaliteye etkisi büyük olur %50 li gibi o yüzden 3 lü oluk sistemini kurmalarını tavsiye ederim saygılarımla

ismail 55 29-11-2012 19:57

sayın vetman şaykap 125 oluk kullanmayı düşünüyorum oluklara cocopeat kullanacagım 1 metreye 13 çilek dikiliyor

MehmetFatih 09-12-2012 20:13

1 metreye 13 çilek dikmek ne kadar doğru?Çilekler meyve verdiginde meyveler sarkacak alan bulamayacakları için sıkışacaklar ve kökler birbirlerine hayli yakın olacak bence bu konuyu iyice araştırmadan 1 metreye 13 çilek dikmemek lazım.

vetman996 09-12-2012 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ismail 55 (Mesaj 1056455)
sayın abim a tipi sehbalarda üstle alt sehba yüzde 20 farkeder buda cok degil yanlız şunu söleyeyim ara mesafeleri cok önemli yanlış mesafe ürün yüzdesine cok etki yapar buda size zarar verir benim şu an kurdugum biri 3 oluklu digeri 8 oluklu olukları kuzey güney yönüne kurarsak sorun olmuyor yanlışyön sorun oluyor nasip olurda bitire bilirsem görmek isteyen arkadaşlar olursa misafir etmekten onur duyarım saygılarımla

Sayın İsmail 55 Bey merhaba.
A tipi sehbalarınızın ölçülerini çok merak ediyorum. deneme seramızı şimdiye bitirecektik ama sehbalar konusuna takıldık kaldık. sizin üçlü (t) tipi ve 8 oluklu sehbaların yerden yükseklik ve oluklar arası mesafeyi bizimle paylaşabilirseniz çok memnun olacağız. ayrıca üç oluklu dediğiniz sehbayı üst tarafa 2 adet konularak 4 oluklu yapılabilirmi? topraksız tarımda avantajlardan biri de az alanda çok bitki yetiştirmek olduğuna göre biz o avantajı da kullanma düşüncesindeyiz. bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.
Saykap kanalların fiyatı ilkönce yüksek gelmişti. çünkü ileride 3-5 dönüm topraksız sera düşüncemiz olduğundan ilk yatırım giderlerimiz yüksek çıkıyordu. ama araştırınca gördük ki siz haklısınız. piyasadaki en kaliteli ve en ucuzu saykap kanallar. biz de siparişimizi artırdık ve satın aldık. ama sehbalara karar verebilmek hakikaten zor. Antalya tarım fuarına gittik açıkcası biraz kafamız karıştı. bu konuda bilgisi olan siz değerli arkadaşların yorumları karar vermemize çok yardımcı olacaktır. selamlar... saygılar..

ismail 55 10-12-2012 16:12

sayın vetman996 a tipi seh baların 2 ayak rası 140 cm oluk mesafe arası 55 cm a seh banın arasına bir insan girip içeriye sarkan çilekleri toplaması lazım ona göre ayarlayın 3 lü sistemlerin yerden yukarıya dogru 100cm altan 40 cm işaretliyoruz 70 cm ye kestigimiz mazemeyi te şekli olacak şekilde kaynatıyoruz saygılarımla

idris şenol 10-12-2012 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ismail 55 (Mesaj 1064816)
sayın vetman996 a tipi seh baların 2 ayak rası 140 cm oluk mesafe arası 55 cm a seh banın arasına bir insan girip içeriye sarkan çilekleri toplaması lazım ona göre ayarlayın 3 lü sistemlerin yerden yukarıya dogru 100cm altan 40 cm işaretliyoruz 70 cm ye kestigimiz mazemeyi te şekli olacak şekilde kaynatıyoruz saygılarımla

ismail bey,,, bu sefer davet ederseniz!!! seranızın açılışına katılmak istrim:))saygılarımla

idris şenol 10-12-2012 17:47

alıntı:

Takeda (1999b) ise, topraksız kültürle çilek yetiştiriciliğinde, Chandler çeşidi
ve tüplü fidelerle yaptıkları çalışmada, çiçeklenmenin Kasım sonu, derimin ise
Aralık-Ocak arası başladığını bildirilmişlerdir. Ayrıca en yoğun hasatın ise
Mart başında elde edilmiş olup, yetiştirme sezonu boyunca bitki başına 700 g
verim alındığını belirtmişlerdir. Nitekim bizim çalışmamızda da ilk derimler
Kasım ayı sonunda başlamış ve bitki başına 700.00 ile 772.50 g bitki-1
arasında toplam verim elde edilmiştir. Awang ve Atherton (1994),
fotosentezin tuzluluktan olumsuz yönde etkilendiğini ve verimi azalttığını;
Awang ve Atherton (1995), tuz konsantrasyonunun artışına paralel olarak
meyve sayısı ve meyve iriliğini azaldığını belirtmişlerdir. Bizim çalışmamızda
ise en yüksek toplam verim 1.8 mS cm-1 EC uygulamasında belirlenmiştir.

http://www.batem.gov.tr/yayinlar/der...%C3%A7ilek.pdf

vetman996 11-12-2012 06:25

Teşekkürler Sn. İsmail Bey. Selamlar... Saygılar...

ismail 55 11-12-2012 20:29

sayın idris şenol inşallah beklerim bi aksilik olmadan tamam laya bilirsek

ismail 55 11-12-2012 20:31

sayın vetman996 resim yükleren daha faydalı bilgi olur

vetman996 12-12-2012 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ismail 55 (Mesaj 1065790)
sayın vetman996 resim yükleren daha faydalı bilgi olur

Kıymetli İsmail Bey merhaba
En kısa zamanda resimlerimi yükleyeceğim. Albion çilek siparişlerimizi de verdik. ama henüz kanalların şekline karar veremedik. bu nedenle her tip kanaldan deneyeceğiz galiba. zaten seramız deneme serası. sizin öneriniz analdığım kadarıyla üçlü sistem. bu sistemi dörtlü hale getirmeyi de deneyeceğim.
selamlar.. saygılar..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025