agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evde Topraksız Tarım Uygulamaları (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/)
-   -   derdiman / Topraksız tarımda domates (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/25131.htm)

derdiman 16-08-2011 01:45

derdiman / Topraksız tarımda domates

2 Eklenti(ler)
fotoğraflar....
ama devamını yükleyeceğim...
(bunların bir ve ikinci salkımları tüketildi...)

gülenmelek 16-08-2011 09:47

Gerçekten maşallah ;) Çok güzel görünüyorlar.
İçinde toprak bulunan kaplar (bidon diye tahmin ediyorum) kaç litrelik acaba? Çok güzel geliştiklerine göre yeterli gelmiş demek ki. Bir de gübre v.s. kullandınız mı?
Ağız tadı ile bol bol yemek nasip olsun ;)

derdiman 16-08-2011 12:42

Evet kaplar 5 litrelik çıkıntı kaplar. bir kısmı hazır su, bir kısmıda 5 lt lik yağ kapları... içlerinde bir kısmının perlit+kokopit(cocopeat), bir kısmı ise torf + perlit+ kum+çakıl dan oluşmaktadır. kum ve çakıl tabana suyu direne (drain) edebilsin diye yerleştirildi. fakat çok acemiliklerim oldu.
öncelikle ilk besin teminini Kudret bey den aldım. Sonra kendim malzemeleri alıp karıştırdım. (tabii bu işi sadece balkonda yapacak olursam elimdeki malzemeler 4. dünya savaşını görür... neyse gelecek yıl aşağıda bahçeye daha büyüğünü yapacağım... inşallah...)
diğer detayları sonra yazacam...
ama ilk hedefim kimyasal gübreden organik gübreye geçmek... bunun içi sayın Envor'un bana yönlendirdiği tezi inceledim... bu doğrultuda bir çalışma yapacağım...

derdiman 16-08-2011 13:31

bir foto daha...

1 Eklenti(ler)
Mavi bidon besin tankım, yaklaşık 30 litre...

gülenmelek 16-08-2011 16:31

Anladığım kadarı ile toprak olarak besleyici özelliği olan pek bir şey yok (kokopiti bilmiyorum). Besini sadece dışarıdan gübre ile mi temin ettiniz? Kimyasal gübre diyorsunuz, peki bu sağlıklı bir şey mi? Siz farklı bir yöntem deniyorsunuz sanırım. Yani saksıya toprağı koy, fideyi dik değil sizinki galiba ;)

smarty17 16-08-2011 16:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi derdiman (Mesaj 847920)
Evet kaplar 5 litrelik çıkıntı kaplar. bir kısmı hazır su, bir kısmıda 5 lt lik yağ kapları... içlerinde bir kısmının perlit+kokopit(cocopeat), bir kısmı ise torf + perlit+ kum+çakıl dan oluşmaktadır. kum ve çakıl tabana suyu direne (drain) edebilsin diye yerleştirildi. fakat çok acemiliklerim oldu.
öncelikle ilk besin teminini Kudret bey den aldım. Sonra kendim malzemeleri alıp karıştırdım. (tabii bu işi sadece balkonda yapacak olursam elimdeki malzemeler 4. dünya savaşını görür... neyse gelecek yıl aşağıda bahçeye daha büyüğünü yapacağım... inşallah...)
ama ilk hedefim kimyasal gübreden organik gübreye geçmek... bunun içi sayın Envor'un bana yönlendirdiği tezi inceledim... bu doğrultuda bir çalışma yapacağım...

Eğer sıkıntı olmazsa envor'un tezini paylaşırmısnız ?

derdiman 16-08-2011 18:14

sanırım bir sıkıntı olmaz.. en azından benim için bir sıkıntı olmaz...
http://www.belgeler.com/blg/jyx/sera...s-grown-tomato

derdiman 16-08-2011 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 847983)
Anladığım kadarı ile toprak olarak besleyici özelliği olan pek bir şey yok (kokopiti bilmiyorum). Besini sadece dışarıdan gübre ile mi temin ettiniz? Kimyasal gübre diyorsunuz, peki bu sağlıklı bir şey mi? Siz farklı bir yöntem deniyorsunuz sanırım. Yani saksıya toprağı koy, fideyi dik değil sizinki galiba ;)

evet kokopit hindistan cevizi kabuğunun işlemden geçirilmiş hali. yüksek oranda su tutabilme özelliğine sahip....
yapılan işlem topraksız tarım çeşitlerinden bir tanesi...
içinde dolaştığınız forumu bir incelerseniz, ne yaptığımız hemen anlaşılır...
kolay gele...

idris şenol 16-08-2011 18:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi derdiman (Mesaj 847920)

aramıza hoşgeldiniz envorun tezini bizde ısrarla istiyoruz:)

gülenmelek 16-08-2011 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi derdiman (Mesaj 848010)
evet kokopit hindistan cevizi kabuğunun işlemden geçirilmiş hali. yüksek oranda su tutabilme özelliğine sahip....
yapılan işlem topraksız tarım çeşitlerinden bir tanesi...
içinde dolaştığınız forumu bir incelerseniz, ne yaptığımız hemen anlaşılır...
kolay gele...

Yapılan işin adını bilmeyince ne arayacağını da bilmiyor insan. Öğrendim, teşekkürler.
Size de kolay gele...

fusion1 16-08-2011 18:40

Degerli arkadaşim ; güzel örnek bir deneme çalışması tebrikler. 0rganik konusuna gelince bence AQUAPONİC denenmeli, irdelenmeli .Balıkları besleyip atıklarını bu arada faydalı mikroorganizmaları bitkilere sunabilmeli . Burda tek sorun balıkları ne tür besinlerle beslediginiz. Bunu kontrol edebildiginiz sürece başka organik olmayan faktörler ilgi alanınız dışında kalacaktır .Saygılarımla...

derdiman 16-08-2011 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol (Mesaj 848013)
aramıza hoşgeldiniz envorun tezini bizde ısrarla istiyoruz:)

Tezin linki...
http://www.belgeler.com/blg/jyx/sera...s-grown-tomato

alkan5 17-08-2011 00:57

gerçekten çok güzel olmuş denemeye değer

garlangufa 17-08-2011 09:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 847983)

Başlığa bakarsanız "Balkonda ve bahcede topraksız tarım" olduğunu görürsünüz.
İyi günler

derdiman 04-08-2015 15:20

2015 hydroponic denemelerim

2 Eklenti(ler)
Eklenti 569578

Eklenti 569579

idris şenol 04-08-2015 22:16

16-08-2011, 21:27
köprünün altından:)) pardan balkondan çok sular geçmiş:))
o günlerde bende sevincinizi paylaşmışım 2011 ...2015...4 yıl

derdiman 05-08-2015 15:06

benim için hatırlamanız büyük mutluluk ...

derdiman 05-08-2015 15:07

diğer fotoları sisteme upload edemedim... sonra yeniden deneyeceğim.

derdiman 05-08-2015 15:42

besin solüsyonları

1 Eklenti(ler)
çilek ve domates anynı solüsuonla beslemek zorunda kalmam nedeni ile çilek ve domates için bulunan değerlerin ortalaması alınmıştır. karışım 100 lt için hazırlanmıştır. elbette ideal olanı ayrı hatlarda ayrı solüsyonlarla beslemektir, fakat ortam ve vakit sıkıntısı... miktarlar gram cinsindendir...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025