![]() |
Çok iyi fikir. Piyasada bir arayalım, çıkması varmı sıfırı kaça ?
|
Tek çakıştan çok çakıp, ozon üreten çakmak
Todor'un 'quartz çakmak' fikrinden sonra ben de bu linki buldum; optimum verim eldesini yakalama konusunda, diğer yöntemlere alternatif oluşturup, fikir verebilecek açıklama da eklemişler.
Linkteki sayfanın en altında, aynı sitedeki ozon ile ilgili diğer alet edavat için ek linkler de var. Oradaki bilgilerden de yararlanılabilir. gece herkes ozon tabakasını delerken üretmek için yol yordam aranılan forumun forum kişisi |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 193026
amaç manyeto şeklinde akım yaptırmak olunca benimde aklıma elektro şok cihazı geldi ucuz 50-100tl ve çok fazla akım sağlar hatta sürekli şarjda tutulunca pil derdi de ortadan kalkar nası fikir |
Alet sürekli çalışmak için üretilmediğinden, oluşan sürekli ark muhtemelen bir süre sonra uçları eritir.
|
Akın hocama katılıyorum, tv bobinleri direkt 220V altında çalışmazlar.Dediği gibi bir trafoya ihtiyaç var ama herkes buna ulaşamaz.En kestirmesi tv tamircisinin size sunacağı regüle devresidir.Mantık şu şekilde
220V -->Regüle devresi-->24 veya 12V-->Yükseltme bobini-->10.000 veya daha farklı ama yüksek voltaj (ölçmek çok zordur sakın bi aletle denemeyin) Ardından bazı cam tüplere ihtiyacımız olacak.Paslanmaz kapaklı tankımızın içine bu tüpleri yerleştirip, oynamamasını sağlamalıyız.Cam tüpü yakınlarınızda labaratuvar falan varsa onlardan atıl durumda beher tipli cam tüp alabilirsiniz.Örneğin cam tüp bulamadık ama fazlaca rakı bardağımız var, kesin iş görür. Bardakları tankın içinde sabitlemek için köpük olarak tabir edilen strafor bulup bardakların tabanı köpük içinde kalacak şekilde falçata ile keselim ve sıkıca bardakları içine oturtalım. Bardakların içine sığacak şekilde bardaklar boyunda veya biraz büyük demir alaşımlı borular bulalım.Bardakların veya cam tüplerin içine girmeli, kenarlarda fazla boşluk kalmamalı, mümkünse bardağı elinizle salladığınızda demir boru sarsıntı yapıp camı kırmamalı. Boruların üst kısmına bağlantı için delikler olmalı. Soğutma suyu amacıyla paslanmaz tankımızın içine sığabilecek ebatlarda herhangi bir boş kabımız olmalı Pnömatik sistemlerde kullanılan pvc hortum, bağlantı jakları, rekorlar ve ek parçaları olmalı.Satın alacağınız yere ozona dayanıklı istiyorum demeniz lazım, aksi halde diğerleri parçalanır.Fazla para tutmaz. devam edecek... (karnım acıktı, yemek zamanı) :) |
Sıra geldi pompa kısmına.Bu sisteme en uygun pompa yaklaşık olarak buzdolabı ekovat motorunun yarısı gibi olmalı.Bunun için damacana soğutma suyu cooler makinası ekovat motoru olur.Ortalama buzdolabı ekovat motorunun yarısıdır.Hurdacılarda nerdeyse bedavaya bulursunuz.Para isteseler 5 tl. bile fazla gelir.
Bütün malzemeleri hemen hemen tamamladık.Geldi iş sistemi kurmaya.Bu sistemi kuracak arkadaşın kesinlikle elektrik bilgisi olmalı.Bilmeyen biri hiç düşünmeden bu işi bıraksın. Sakın!!! bu işin şakası olmaz. Bundan sonraki sistem kurulumunu bir dosyaya çizeyim, buraya ekleyeyim.Anlatmak zor olacak. Mehmet |
Tv deki yükseltme trafosu ya da araç indüksiyon bobini ile yapılan ozon üreteçlerinin ürettiği ozon miktarı aşağı yukarı nedir acaba?
Bu şekilde üretilen ozonun kullanımı, kullanım şekline göre hangi hallerde zararlı olabilir? Ya da hangi kullanım şekline göre neye ne kadar faydası vardır? ;)Sanırım oldukça kapsamlı cevabı olan bir soru oldu. Bu konu farklı sitelerde farklı şekillerde ele alınmış. Örnek olarak ciddi sayılabilecek bir sitede "Bir gramın iki yüzde biri miktarda ozon almak öldürücü olabilir." şeklindeki bilgi gerçekten ciddiye alınmalı mıdır? |
Alıntı:
Ozon bugün marketlerde hava temizleme cihazı olarak her yerde kullanılıyor ama siz Sn. merlict' in yaptığı gibi yüksek kapasiteli bir ozon cihazı yaparsanız ozonun direkt solunması ölüme yol açabilir. Bu yüzden dozajını bilmediğiniz ozonla direkt temastan kaçınmalısınız. Ozonun tıbbi olarak kullanımı ile ilgili bir site. İncelerseniz iyi olur. http://www.ozon.com.tr/basindaozon.php |
Teşekkürler sayın Sarıcan, sağlık konusunda oldukça kapsamlı bir kullanım alanı söz konusu. İzninizle size bir sorum olacak; kullandığınız ozonlu suyun farkedilebilir herhangi bir etkisi oldu mu acaba?
... Bir sitede; "Hava veya oksijen kurutulduktan sonra aralarında birkaç milimetre mesâfe bulunan cam duvarlar arasından geçerken ozonlaşırsa da bir kısmı bozulacağından elde edilen verim ancak hacimce % 12’ye kadar çıkar. Oksijenle çalışırsa verim hava ile elde edilenden daha büyüktür. Buna sebep, hava azotunun ozonla kısmen oksitlenmesidir." şeklinde bir anlatım var. Kastedilen saf oksijen mi acaba?. Eğer saf oksijen ise verimin daha yüksek olabileceği mantıklı geliyor ama buna sebep sadece oksijenin olduğu bir ortamda hava azotunun ozonla kısmen oksitlenmesi nasıl sebep olabilir ki? Yanlış mı değerlendiriyorum acaba? |
Sn. mumunal,
Ozon üretiminde medikal ozon olarak tanımlanan ozon, bizim akvaryum pompası veya başka bir hava pompası ile bastığımız hava yerine %99 saflıkta oksijen tüpünden basılan oksijenin ozona dönüşmesidir. Bu tip üretilen ozon gazının içinde azot gazı bulunmaz ve üretilen ozon miktarı çok yüksek olduğu için gerek üretirken gerek kullanırken çok titiz olarak koruyucu önlemler alınmalıdır. Yoksa insan sağlığına zarar verecek bir çok riskler içerir. Bizim şu anada tartıştığımız amatör ozon üretimi havanın içinde bulunan bütün gazları içerir ve bir miktar azotta bu işlem sırasında oksitlenebilir ama bu bileşimin insan sağlığı üzerindeki etkisini açıklayacak bilgi ve ehliyete sahip değilim. Şu an en yoğun kullanım şekli havadaki mikropların öldürülmesi için dezenfektan olarak kullanılmasıdır. Ben ozonladığım su ile daha çok gargara yapıyorum ve kontrollü olarakta bir miktar içiyorum. Ozonlu yağın içilebileceğinden bahsediliyor, bundan esinlenerek içiyorum ama henüz su ile ilgili kaynak gösterebilecek durumda değilim. Bu sadece benim deneyimim. |
Arkadaşlar yüksek üretim yapan ozon cihazlarınla çalıştım. Bu cihazlar gerçekten solunum yapılacak ne bileyim suyu zenginleştirerek o su içilecek. Bu tarz şeyler gerçekten çok zararlı ozon gazını kullanabileceğiniz tek yöntem bence evinizi içinde siz yokken ozanlayıp siz eve girmeden 1 saat önce cihazın kapatılması. Lütfen daha öncede uyardığım gibi bunu sakın içmeyin ve solumayın. Çok kısa süreli solunum eğer üst solunum yolu rahatsızlığınız varsa tüketin. Ozonun tamemen ilk amacı oksitleyici olarak kullanmak ve gerçekten çok iyi bir oksitleyicidir.
|
2 Eklenti(ler)
Şimdi öncelikle Todor' un 5 numaralı mesajda kısayolunu verdiği düzeneği yapalım. Buradaki malzemeleri bulması çok kolay ve hepsi aşırı ucuz. Bütün iş de bir kaç kabloyu bir leştirmekten ibaret. Tek özenilmesi gereken şey Cam lamele folyo yapıştırma işi.
Bu düzenekte kıvılcımı elde etmesi epey zor. Ama Sistem yalan değil sonuçta çalışıyor. Todor kısayolu yazınca bana da çok kolay göründü malzemelerde bulunur ucuz şeyler olunca bir de biz yapalım diye düşündüm. En azından bu işi yapmak öğrenmek isteyene iyi bir başlangıç düzeneği . . . Malzeme olarak yüksek voltajı alacağımız ürün elektrikcilerde bulunan flerosan elektronik balastı (birçok elektrikci buna balans diyor, yanlış ama öyle biliyorlar). Fiyatı 5 ila 7,5 lira arasında watına kılıfına göre değişken, ama 10 lira değil. Resimdeki 6 lira. Ben Horoz marka 36 wat olduğunu iddia eden 2 tane aldım. |
4 Eklenti(ler)
Bilgisayar fanı 5 lira ,
Lamel birkaç tane lazım, tanesi 10 kuruş gibi 100 lük kutusu 7-8 lira. 2 lamel işinizi görecek. Fanı çalıştırmak için 12 volt gerekli bunun içinde küçük boyutlu hafif elektronik adaptörler var. Asıl amacı asma tavanlardaki 50 wat 12 volt mini çanaklı spotları yakmak, araken böyle tarif edilebilir. Fiyatı 5 lira. 220 voltu 12 volt yapar. Fanın bu adaptörle çalışması için bir adette köprü diyot lazım. En çok 1 lira diyebilirler. Satış yeri elektronik parça satıcıları, malzemeciler. TV tamircilerinde de bulunabilir küçük bir şey olduğundan satabilirler. |
3 Eklenti(ler)
Gövdeleri bir birine cam silikonu ile tuttutrdum. 2 adet balast kullanmamın tek sebebi estetik ve fazladan bir kıvılcım daha. Lamele folya yapıştıracağımız zaman da 2 tane yapacağız fanın önünde 2 lamel durmuş olacak.
|
Ellerine sağlık böyle bir anlatım teknik kitaplarında dahi bulunmuyor. Tekrar emeğine sağlık.
|
Dersi en ön sıradan izliyorum sevgili akınselçuk.
|
Merhaba
Bir kac haftadir ozon gazi uretimini arastirmaktayim.Cok basit bir sistemle ozon gazinin uretimi mumkunken fiyatlari 600-1200 euro arasi degisen cihazlarin arti ozelliklerininin ne oldugunu arastiriyorum. Oksijen yanici bir gaz iken %99 safliktaki oksijen yuksek gerilim arkina geldiginde direk olarak yanmazmi? O ark zaten bir nevi kivilcim. Birde otolarda kullanilan induksiyon bobini ozon gazi icin pek uygun degil.Nedeni ise o induksiyon bobini yuksek frekansta calismaya uygun bir trafo olarak kullanilamamasi. Calisma frekansi 200hz olsun saniyede 200 kerz ark yapacak vede her arktan sonra ozon gazi uretilecek.Tv trafosu bu is icin bence ideal cunku 30-50khz arasi calisabilir yani bu saniyede 30000-50000 kes ark yapmasi demek oluyor. Ozon gazi uretiminin anlasilir olmasi icin http://www.youtube.com/watch?v=7Pay8arcvls burayi segredebilirsiniz. Tv yuksek gerilim trafosunan bence o kadar korkmayin.Kucuk carpilmalarin haricinde parmaginizi cok hizli bir nokta seklinde yakabilir ama oldurmez. |
Sayın Remz,
TV trafosundan korkmasak bile altındaki 6 bacağın hangisine kaç volt vereceğiz ? Hiç birinde 12 volt okunmuyor. Yani TV trafosuna ne tür bir adaptörle kaç volt vermeliyiz. Mesela bacağın birinde 68 volt 120 hz var. Kendi içinde bu elektriği üretip trofosuna veriyor televizyon devreleri. Biz Bu trafoyu harici kullandığımızda besleme için piyasada bulunur bir kaynak olmayacak hem frekansı hem voltajı standart dışı. Bilinen yaygın bir yüksek gerilim kaynağı olsada amatör kullanıma uygun değil. yani çarpılmaktan öte sorunlar var. yapılacak işin bağırsağı yaptığı işten çok olmamalı . . . Oto bobini arabanın devrine göre çok değişik frekanslarda çalışır. yani 10 hertde de, 100 hertzde de yüksek gerilim yaratabilir. Düşünün bir murat 124 saatte 140 km yapabilir bunun için motorunun maksimum devri olan 5000 devir dakikalara çıkamanız gerekir. Krankın bir devrinde 4 silindirin birinde ateşleme olur. Yani her devirde bir ateşleme, öyleyse 5000 devirde, dakikada 5000 ateşleme yani saniyede 84 ateşleme, buda 84 hert demektir. Şebeke gerilimi 50 hertz. Bobin kullanan 12000 devirli benzinli araçlarda var. Yani200 hertz. Eski bir 124 bobini şebeke trafosuna bağlanıp kule başına sokulacak bir tornavidanın metal yeri elle tutulup diğer elin parmağı duvara yaklaştırıldığında parmaktan duvara kesintisiz bir ark oluştuğu görülür. Parmağınızın ucu yanar vücudunuz çarpılır. Ben ölmedim ama başkası ölebilir. Arkın gücünü, bobine bağladığınız besleme trafosunun gücü belirler. Biz genelde 12 voltta 30-40 watlık bir trafo ile beslerdik. Oysa bu bobinlerin watı daha fazladır. Ozon için kullanacaksak epey güçlü bir trafo ile besleyip maksimum kıvılcımı çıkartmaya çalışmalıyız. Arabada iken kule başı ceryanı elle tutulmaz çünkü araba 12 voltu çok watajlıdır, bobinin yüksek voltaj amperi oldukça fazladır. Yani Şebekeden bir ev tipi (in door yazan cinsler) trafo ile beslediğiniz endüksiyon bobininin yüksek voltajını elle tutabilirken araba üzerinde çalışırken tutamazsınız. Artık bir öldürme oranı vardır. % 3-5 olsa da 100 kişiden 3-5 i olmamak için araba üzerinde tutulmaz. |
5 Eklenti(ler)
Todor un internetten gösterdiği basit jeneratörümüzü agaclar.net versiyonu olarak yapmaya devam edelim.
Aliminyum folyo her mutfakta vardır. Bir parça alıyoruz. Lamele yapıştırmak için ben çift taraflı bant kullandım. Lamele çift taraflı bantımızı yapıştırıp kenarlarını traşlıyoruz. İnce yapılı içi çok telli 5-10 cm lik iki parça kablo temin ediyoruz. Bu tür kibar kablolar çocukların bozulmuş uzaktan kumandalı arabaları içinden bolca çıkar. Çin malı pilli tüm oyuncakları parçalayıp kablolarını alabilirsiniz. Her evde işi bitmiş atılmayı bekleyen oyuncak vardır herhalde. Bu kabloların bir ucunu düzgünce maket bıçağıyla kesip 2 cm kadar kablo yalıtkanını sıyırıp atıyoruz. Ucunu soyuyoruz yani. Bir yüzünde çift taraflı bant bulunan lamelin bir kenarına bu kablonun birini yapıştırıyoruz. Üzerine düzgünce folyoyu bastırıp yapışmasını sağlıyoruz. Anot ucumuz tamam oldu. Aynı şeyleri tam yanına tekrar yapıyoruz. İki folyo birbirine mümkün olan en fazla şekilde yaklaşmalı. Resimde gördüğünüz aralık çok fazla. Bu işi tekrar yapacağım. Ama resimleyip anlatmak için koydum. İki folya arasındaki açıklık mikronlarla ölçülmeli ! Milimetrenin binde biri bir mikron ise 100 mikrondan az bir aralık lazım ! Yani milimetrenin 10 da biri kadar bir mesafe. Hadi sıkıysa yapabilin. Zor ama beş on deneme ile mümkün olabilir. Bende ilkinde beceremedim. Bu düzenekte kullanılan balastaların çıkışında 1250 voltluk kondansatörler kullanılmış. Demek ki çıkışı en çok 1000 volt kadar. Frekansı oluşturan transistörlerde çok güçlü değil. Kısacası Voltajı çok da yüksek olmayan çok cılız miliamperli bir devremiz var. Folyo açıklığı bu yüzden önemli. Fazladan açıklığı tolere edecek elektrik gücü yok ortada. Ayrıca folyo kenarları tam paralel olmalı. Resimdeki yeterince paralel değil. |
3 Eklenti(ler)
Anod ve katot oluşmuş hali burada bir üstteki yazıda folyo açıklığı hangisi diye aramayın.
Lamelin arkadan görüntüsünde kabloların nasıl duruduğu görünüyor. Bir tarafları banta yapışmış giğer tarafları folyoya temas ediyor. Yumuşak, kibar, narin yapılı bir kablo olduklarından ince aliminyum folyo ile daha geçimli duruyorlar. |
5 Eklenti(ler)
Lamelden çıkan kabloların diğer uçları devremizdeki klemenslere vidalanacak. Beyaz ve kırmızı kablonun artı ve eksi gibi bir durumu yok. Hangisini nereye bağlarsak o artı diğeri eksi olmuş olacak. Yani biri anod diğeri katot.
Devrenin dört klemensli ucu yüksek voltaj uçları. Ama biz sadece iki kenardakini kullanacağız. Bu tip balastların hepsinde iki kenar yüksek anod ve katot uçlarıdır. ortadaki ikisi ise florosanın içindeki flmanları geçici olaral çalışıp ısıtır sonra devre dışı kalır. Balast sizin onu ne amaçla kullandığınızı bilmediğinden ortadaki iki klemenste bir bir bağlantı yoksa çalışmayacaktır. Kenar klemensinden yani anodtan yanındaki klemense bir kısa devre tel bağlayın florosandaki flaman niyetine. Aynı işlemi katot olarak kullandığımız diğer taraftaki klemensede yapmalıyız. ( Flaman, kızaran tel, ampulün içindeki tel, florosanların da iki ucunda bu kızaran telden vardır. İlk anda gazı ısıtsın sonra sussun diye elektronik olmayanlarda startör diye kullandığımız parça bu işi yapar. Florosanın normalde her kenarında bir uç çalışır. ) lamelden klemense bağlayacağımız kablo uçlarını resimdeki gibi yaparsak daha sağlıklı olur. Birini en sağa diğerini en sola bağlayın. Bağladığınız yerlerden hemen yanındaki komşusu klemense bir köprü atmayı unutmayın. 4 klemensiniz, 2 kablonuz ve köprünüz var. Köprüler birbirine değmesin. Lameli fanın önünde yakıştırdığınız bir yere sabitleyin. İkinci devreden bir lamel daha çıkarma şansımız var. Resimlerde bahsettiğim köprüler yapılmamış henüz. |
4 Eklenti(ler)
Kısmen bitmiş hali budur. Ancak düzgün kıvılcım almak için folyo işleminin tekrarlanması lazım. Devreler çok hassas kısadevre veya bazı denemeler yapmaya hiç yatkın değiller kolayca yanıyorlar. Ben devrenin birini yaktım bugün yani ikinci lameli istesemde bağlayamam.
Fakat bu adımlar takip edildiğinde çalışan bir ozon jeneratörü prototipi yapılmış olunuyor. Bu düzeneği bir antrenman düzeneği gibi görebilir evde uğraşmayı sevenler. Fana bağladığımız elektronik adaptörümüzden çıkan iki siyah kabloyu bir diyot köprüsünde doğrulttuk ve fana artı eksisine dikkat ederek bağladık. Fanın uçlarını önce bir 9 voltluk çıtçıtlı pille deneyin. Fanın bağlantısında bu köprü diyotu ve lehim işini yapmak istemeyenler çıkabilir. Fanı elinize alın ve bir elektronikciye gidin bu fana bir köprü diyot bağla deyin. 220 kablomuz eski teyp fişlerinin birinin teyp tarafını keserek elde ettiğimiz bir fiş. Hem balasta hem de mini adaptöre 220 veriyoruz. 220 ile çalışırken çok ama çok dikkat ediyoruz. Yakınımızdaki bir insana acil durumda eletriği kesmenin yolunu öğretip çalışmaya ondan sonra başlıyoruz. Küçük kısa yeşil kablolar yüksek voltaj klemensine köprü yapmak için. Fakat burada hala çözemediğim bir sorun var. Bazı balastların içine bir iki ilave yapmadan bu köprü işi sağlıklı çalışmıyor gibi geldi bana. Bu konuda bir inceleme yapıp buraya yazmam gerek. Devrenin birini bu köprü işini yapınca yaktım. Oysa diğeri köprülerle çalıştı. İçinden iki elemanı sökünce . . . Bir iki değişik balast alıp incelemem lazım. Son halinde dokununca elimi ısırıyor yüksek voltaj ama kıvılcım pek yok. Çok nadiren tek tük noktasal kıvılcımlar var. Lamelin çok hassas tasarlanması lazım. Belki 36 wat yazandan daha güçlü bir balast almak lazım. |
Ozon jeneratörünün toparaksız tarımla yakinen alakası var. Bu yaptığımız düzeneği bir deneme , el alıştırması kabul edelim. Daha kapsamlı güçlü bir şey yapmak için malzeme toplayalım. Bu başlıkta onları da yapalım. Artık odanın kötü kokusu için mi kullanırız yoksa suyumuzun berraklığını sağlamak için mi ya da besinli suyun gereksiz canlılarını yok etmek için mi kullanırız sonra karar veririz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Oksijen yanıcı bir gaz değil, yakıcı bir gazdır. Reaksiyona girdiği diğer gazların veya yakıtların yanmasını sağlar. Oksi-asetilen kaynağında asetilenin yanmasını sağladığı gibi. Oksijen miktarı azaldıkça yanma isli olur. Oksijen bittiği anda da yanma biter. |
Sn. akınselcuk,
Çok güzel çalışmalar yapıyorsun ama bir iki konuda düzeltme yapalım istersen. Öncelikle fanın oluşan ozon gazını önüne katıp üfleyeceği veya sürükleyeceği bir kanal oluşturmak lazım ve daha ötesi bu kanalın havanın rahatça akacağı bir aralıkta olması lazım. Bunun içinde lamellerin arası hiç değilse 3-5 mm açık olması lazım. Tarif ettiğiniz 0,1 mm açıklıkta oluşan ozon gazını dışarı alabilmeniz çok zor görünüyor. Lamellerin arasını açabilmeniz içinde iki levha arasındaki gerilimin çok yüksek olması lazımki o mesafeden akım atlayabilsin. Bu akım atlamasını 1000 volt civarında sağlamanız mümkün görünmüyor. Zaten denemişsiniz. 15.000-20.000 voltluk bir gerilimi sağlayacak bir düzenek geliştirmek lazım. O zaman lamel plakalarının arasındaki mesafeyide açmak mümkün olur, kıvılcım atlatmakta mümkün olur. |
Sayın Maybach,
Teşekkür ederim. Ozon gazının yararlı bakteri seçebileceğini sanmam. : ) Ama besinli suyun içinde üreyen her türlü canlı organizma bize zaten gerekmiyor. İster yosun hücreleri ister basillüs türleri ister daha basitleri farketmez. 3lü oksijen parçalanırken tek kalan oksijen atomu bakteri hücresinin lipit yani yağ tabakasına bağlanıp parçalanmasını sağlıyor. Alg hücresinin dış duvarında lipit tabakası yok. Orada ne yapıyor henüz bilmiyorum ama yakında öğreniriz. Sayın Sarıcan, Bu basit bir düzenek. ozonun üretildiği yerin daha kapalı korumalı olması gerek bence de. Hava akımının kontrol edilebilmesi gerek. Bu basitlikte bir düzenekte zaten umduğumuz gibi kıvılcım da sağlayamadık. Sanki daha iyi, güçlü bir düzenek yapmayı başarıp, ozon üretimini hissedebileceğimiz tarzda, ondan sonra onu basitleştirmek gerekli gibi. Okuldaki kalın cam tüpler var. Onların içinde güçlü bir kıvılcım yapılabilse daha iyi olacak gibi. Pet şişede çok hacimli oldu. Ayrıca yazıların başında çizim olarak gösterdiğim metal elek ve arasında demir çubuktan kıvılcım atlatmak biraz zor oldu. Bir iki daha deneme yaptıktan sonra, burada gene bir tane daha yapabilirim inşallah. Bu lamelli-folyolu düzeneği yapmak bana çok kolay göründü Todor gösterince. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sürekli kıvılcım elde etmek için iyi bir yol değil bence. ozon üretimi için sürekli kesintisiz bir kıvılcım arkı lazım. Kuvars böyle çalışırsa çok yorulur. Zaten bir ömrü vardır, sürekli darbe alan maden zamanla özelliğini kaybeder. Zaten elektrik eldesi için devamlı bir hareket üretebilmek de çok kolay bir iş değil onada bir ayrı mekanizma lazım. Fırınların üzerinde bağlı olan çakmakların çoğu 220 den bir tranformotor vasıtasıyla yüksek voltaj üretiyor. Sürekli, kesintisiz kıvılcım için en uygunu elektronik ya da bobinli, bir transformotor yardımı ile olur gibime geliyor. Fırınlarda kuarslı sabit çakmaklarda var. Basılınca kıvılcım çakmasından başka çat çat ses çıkarırlar. Bunu da fırın elektrikler kesikken de çakılıp yakılabilsin diye yapıyorlar. Çünkü bobinin kıvılcım yapması için elektrik alması lazım. Ama kuvarsın kıvılcım çıkarabilmesi için sadece bir darbe lazım. |
hımm. Şimdi işin rengi değişti işte.Benim yapmaya başaldığım jeneratörün kapasitesi normal ev içinde kullanımdan yüksek olacak ve ismini hatırlamadığım bir arkadaşın belirttiği kadar olmasa da sağlık açısından sorunlu olacaktır.Bu jeneratörün kullanımı olarak belki bir sera ortamı kullanılabilir.Kesinlikle gargara yapıp bir kısmını içmek için olamaz.
Detayın diğer tarafı ise çok ilginç sayılabilir.Nedir ? Ozonlu su ile işlem yapmak isteyenler için önerim şişelenmiş su satın alsınlar. ???? Diyeceksiniz ki bu ne ? Türkiyede satılan damacana şişelenmiş suların nerdeyse %99.9'u PET şişe olarak alacağınız şişelenmiş suların %95'i ozonlanmış sudur.!!!!Bir başka detay daha!!! Eğer şişe etiketi üzerinde "doğal kaynak suyu" yazarsa ozonlanmış sudur, eğer etiket üzerinde "doğal mineralli su" yazarsa bunun anlamı boş şişe yüksek ozonlu su ile durulanmış ama hiç işlem yapılmamış, doğadan çıktığı gibi şişelenmiş su anlamındadır.Bu detay çok önemli atlamayalım, doğal mineralli su yapmak için firmalar ve sağlık bakanlığı yüksek miktarda paralar harcamaktadır.Şuan biz ise sitede bunun tam aksini yapmak istiyoruz. Bu detayı unutmadan başka bir konuya geçersem ozonlanmış şişe suyundaki ozon oranı nedir ? Damacana içindeki ilk şişelenme esnasındaki oran 0.015 - 0.020 ppm değerindedir ki bu oran 24 saat içinde kapalı kapak altında bile 0,002 oranlarına düşer.Aksine PET şişe içerisindeki oran ise 0.020 - 0.050 ppm arasında değişir ki 24 saat içinde oran 0.010 değerlerine düşer.Siz içmek için şişeyi açtığınızda kokusunu ve tadını anlamazsınız ama koku konusunda hassas olanlar damacana kapağını açtığında koklayıp keskin ozon kokusunu anlayabilirler.15 dk. sonra hiç bişey hissetmezler :) Peki bu kadar içimizde olan birşeyi neden arayıp duruyoruz ? Gargara yapmak için şişe suyu alalım, hatta içelim. (zaten yapmıyormuyuz?) Eğer bilindik marka veya büyük firma suyu alırsanız ozonsuz üretim olma ihtimali yüksek, çünkü yüksek maliyetlerdeki bu yatırımı çoğu küçük firma yapamıyor veya göze alamıyor. Alkıma gelen başka bir detay.Neden nerdeyse bütün su firmaları ozon kullanıyor?Tek amacı var, dezenfenksiyon ve koruma.Durulama esnasında dezenfensiyon, saklama zamanına karşı koruma.Şişelenmiş suyun kapağını açmadığınız (yani hava aldırmadığınız) sürece (O3 hava ile karışınca normal haline döner) 1,5 - 2 yıl bozulmadan dayanır.Ama bir bardak içine boşaltın 7 günde bozulur, tadı ekşir, yosunlanır.Bu detayda ozonu niçin tercih ettiğimizin kanıtı. Bunları gözönüne alarak yapmak istediğimiz veya kullanacağımız ozona karar verelim.Fan ile elde edeceğimiz O3 buzdolabı içindeki yiyecekleri koruma amaçlı veya su ile karışımını yapabilirseniz ki su minerallerine göre değişir, bunu gargara olarak kullanabilirsiniz ama içmeyin.İçmek için şişe suyu alın :) Benim sistemin çıkışındaki O3 ün kokusu nefes borunuzu parçalayabilir.Ortalama değer 5 ml/m değerinde olacaktır ki suya karıştırdığınızda (iyi difüzyon yapmalısınız ki karışım olmazsa tehlikeli olur) bu suyu tarımda etkin kullanabilirsiniz.Benim nacizane fikrimi sorarsanız kesinlikle hayır derim.Peki ortamda labaratuvarımız olmadan bunu nasıl ölçeriz derseniz, benim sistemin ürettiği O3 değeri 0,050 ppm değerine yakın olur.Kapalı hazne içinde kalmadığı sürece 2 dk. içinde herşey uçar.Fan ile üretilen değer ise 0,005 - 0,010 ppm arasında olacaktır ki kapalı hazneye alamazsınız (fan gücü basınç oluşturamaz) anında kokusunu bile duymadan kaybedersiniz.Yani yaptığım işe yaradımı yaramadımı anlamadan çalıştırır durursunuz :) Hala O3'ü üretmek isteyen var mı ? Mehmet |
Ozonlu su içmek
3 Eklenti(ler)
Yorumsuz...
|
Sayın Sarıcan prensip gerçekten çok basit ülkemizde bunun gibi o kadar tehlike haberler var ki sürekli gündem de bulunan, bunları insan olan yapmaz dersiniz hepimiz yaşıyoruz bunları. Bununla ilgili yeni (pekte yeni değil yaklaşık olarak 10 senelik mazi) olduğu için makina üreten herkes bunu rahatlıkla içilebileceğini savunuyor 750-1000 maliyetli makinaları bunlar 15000 euro gibi rakamlara hep su firmalarına sattılar. Sonrada şu firma kullanıyor bu firma kullanıyor diyerek ozonlu suyu içiriyorlar.
|
Sn. Seazone,
Ben bu maliyeti 750-1000 maliyetli makinaları 15000 euro ya satan firmaların ortağı değilim ama yine de araştırmayı seven biri olarak eğer su dezenfekte edilecekse klor yerine ozonla dezenfekte edilmesinden yanayım. Geride hiç bir artık bırakmadan işini yaptıktan sonra tekrar hayat kaynağımız olan oksijene dönüşen bu gazı musluktan akarken bile pis kokan klora tercih ederim. Ama tercih sizin, isterseniz siz klorlu su için. Keşke musluktan akan sularda ozonla dezenfekte edilse. Benim sağlık konusunda ne kadar titiz olduğumu daha önceki yazılarımda da yazdım. Ozonla tedavi konusunda uygulama yapan bir sürü sağlık kuruluşu var. Merak eden gidip araştırır. Ama ozon sadece su dolum tesislerinde su arıtmak için kullanılmıyor. Sağlık sektöründe bayağı ciddi boyutlarda klinikler açılmaya başladı. Bu tedavilerde çok pahalı olduğu için herkes gidemiyor zaten. Burada bahsedilen pet şişede satılan suların içilmesi değil. Öyle olsa herkes ozonterapi uyguluyor olurdu. Ozonla tedavi sitesinde bazı tedavi uygulamalarını anlatıyor. Okumanızı tavsiye ederim. Ozonla hava temizliği için ise bir çok yapı markette satılan cihazlar var. Belirli bir konsantrasyonda gün boyu çalışmasının hiç bir sakıncası yok. Anaokullarında bile kullanılıyor. Önemli olan hangi konsantrasyonda kullanılabileceğini bilmek. Yoğun bakımda da hastaya oksijen bağlıyorlar ama tüpü sonuna kadar açmıyorlar. Fazlası elbette ciğerleri tahrip edecektir. |
Alıntı:
Ozonlu suyu neden icmemeliyiz ? Ozon gazi kana karistirilarak verilebilirken ozonlu suyu icmek neden sakincali ? Yanlis anlamiyorsam hazir sularin icindede ozon var icecekseniz onu icin diyorsunuz oylemi ? Birde ozon gazinin kokusu biber gazi bibi bi anda nefes borumuzu parcalayacak duzeyde tehlikeli diyorsunuz yoksa benmi yanlis anladim ? |
Tv trafosu icin bi yerde videoda izlemistim su an icin bulamadim.
Enerji tasarruflu lambalarin icindeki devre kullaniliyordu.Umarim hafta sonuna kadar resimleri ile bir kac ornek forma elkeyebilirim. Malesef azda olsa elektronik bilgisine ihtiyacimiz var.Bunuda bu forumda paylasarak cozecegimize inaniyorum... |
Sayın Sarıcan, tekrar başa dönmek istemem ama forumda paylaştığımız kadarı ile tüm forumdaki arkadaşlara aynı konular üzerinde sürekli görüşüldüğü için nedense ben samimi bir arkadaş olarak görüyorum. Sizinle hiç telefonla konuşmadık ya da başka her hangi bir yerde tanışmadık. Sadece burada yazılarınızı biliyorum ve tek yürekten söylüyorum ki içmenizi istemedim hatta ismini bile yazmadığım hastalıklara sebebiyet verebileceğini söyledim. Kimsenin bu halde olmasını istemiyeceğim için. Buradaki konu siz ozonlu su içmek istediğiniz kısmı.
Gelelim şimdi konunun saptığı yere eğer siz dezenfekte etmek için kullanıp suyu ozonun işi bittikten sonra tekrar o2 ye döndükten sonra temizlenmiş (bakterilerden arınmış) su içmek istiyorsanız hiç bir zararı yok... Bu suyuda çok iyi bir oksitleyici olduğu için suda ki her metali oksitleyeceği için herhangi ucuz filtereden bile geçirdikten sonra (oksitlendiği için daha büyük nesneler olup tutulması kolay olacak), bu şekilde tüketilmesi önerimdir. Musluklardan akan suyu da ozonla dezenfekte edememelerinin sebebi ozonlandıktan sonra başına gelecek kontaminasyonda hiç bir çare değil. O yüzden klorlanıyor. Siz isterseniz klorlu su için diyorsunuz ben size bu suyuda içemeyin derim. Saygılar. |
Alıntı:
Sorularınıza gelince; Ozonlu suyu neden içmemeliyiz ? Ürettiğimiz ozon değeri standart olmadığı gibi konsantrasyonu çok farklı ve tehlikeli olabilir.Zaten içtiğiniz ilk anda mide bulantısı başlar ki işte o an oran dengesizdir ve tehlikeler bu şekilde başlar.Bunu suyu içmeden önce koklayın zaten içmek istemeyeceksiniz.Bu sebeple içmemeliyiz ? Ozon gazı kana karıştırılma işlemini çok iyi bilmiyorum ama oran olarak çok düşük olduğunu düşünüyorum ki suda olduğu gibi dezenfektan önceliği olabilir ki sudaki ozon ise (bizim ürettiğimiz) dengesiz olabilir, tehlike arzeder derim. Hazır suların içinde ozon var (çoğu firmada) Siz avrupadasınız sanırım, sizdekilerde olmama ihtimali yüksek, bu bizim ülkedekilere özgü bişey.Her zaman olduğu gibi bazı şeyleri geriden takip ederiz.Hazır suları için demiyorum, zaten içiyorsunuz diyorum.Bakın kısaca benim yaptığımı size ileteyim.Ben 15 yıldır böyle bir sektörde çalışıyorum.Çalıştığım birçok firma içinde elit olanlar olduğu gibi sıradan olanlarda mevcut.Konuyu dağıtmadan bunu üreten ben, evde ise suyu içerken ne arıtma cihazından su içerim, kesinlikle içmeyin derim (vucudumuzun arıtma cihazı taşlarında kalan minerallere ihtiyacımız vardır) nede yeni aldığım hazır suyu.Damacana şişesini açtıktan sonra imkanım varsa 1-2 gün kapağını açıp bekletirim, ardından içmeye başlarım.Eğer bulabilirsem doğal mineralli su alırım.Karşılaştırma yapmak isteyen dünyanın en iyi suyu kabul edilen evian suyu bulsunlar ve Türkiyedeki şişelenmiş sulardan bulsunlar.İçmeden etiket değerlerini karşılaştırsınlar.Aradaki değer farklarını görünce şaşırırsınız, hatta imkanınız varsa evian suyu için, tadının burukluğundan tutunda sertliğine kadar birçok sorun bulacaksınız.İşte burada sormazmısınız niye böyle diye.Bu kadar kötü sandığımız su neden bu kadar fazla isteniyor.Ben bile ilk içtiğimde "bunu içeceğime İzmir şehir şebeke suyunu içerim daha iyi" demiştim, belediye bana dava açarmış:) Bu konular ozondan başladı.Doğa bize mükemmel saflıkta ortam sunmuş ama biz onu değiştirmek için bilip bilmeden her türlü kötülüğü yapmaya devam ediyoruz.Doğal kaynaktan çıkan suyu yerden çıkış anında içtiğinizde inanın dünyanın en büyük lezzeti bu dersiniz.İşte orada ozona hiç ihtiyaç yok. Mehmet |
Sayin Mehmet
Bence yinede havada kalan bir cok konu var.Misal ozonun su kadar mg. faydali fazlasi zararli seklinde bir cevabi zannedersem bu konu uzerine okumus bir doktor veya saglik uzmani cevap verebilir. Dis ve agiz temizligi icin, Zehirlenme olaylarinda mide yikamada yardimci urun olarak, kullanildigini bile okuyoruz. Akcigerler icin zarari anlasilir bu gazi solumamamiz gerektigini kesin olarak biliyoruz ama vucut icinde nasil bir zarari olacagini anlamak istiyorum. Ozon uretiminin bildigim kadari ile en kolay yolu yuksek gerilimle olani.Bu is icin yapilmis cihazlarin icindeki ozon yapan metal kismin titanyumdan filan yapildigi soyleniyor.Reklamda olabilir,gercekte,duzmecede. Cok yuksek dozda ozon uretebilecek cihaz yapmak hic sorun degil,sorun ozon hakkinda tam bir bilgiye sahip olamamam.Bu yuzden tam bir bilgiye sahip olana kadar sadece kuru temizleme seklinde,cihazi yapip kullanmayi dusunuyorum. |
3 Eklenti(ler)
Ozon gazı bakteri hücresinin duvarını parçalayabiliyorsa insan derisine teması da sakıncalı olmalıdır. tek kalan oksijen atomu lipit dokusuna bağlanır deniyor zira. Dış derimize az iç mukoza kısımlarımıza daha çabuk etki ederek zarar veriyor olması gerekir. Biraz bilinçli ve bilimsel yaklaşmak gerek.
Klorda insana zehirli bir kimyasaldır. İçme suları klorlanmadığı zaman insanlığın sağlığı bozulur. Bir maddeyi doğru kullanmayı bilmek ya da ondan korkmak uzak durmak. Tıpkı GDO tartışmaları gibi; ya iyi olacak ya da kötü. Tıpkı Cinali ya da Ayşegül Tatilde hikaye kitaplarında veya Kemalettin Tuğcu da ki insan tiplemelerinde olduğu gibi . . . Bugün gidip bir fırın çakmağı aldım. 13 lira. Anahtarlı modelleri var. Kablolu paket modelleri var. Ben en sadesini aldım. Tüm yerli fırınlara uyumlu anahtarı yok kabloları yok. 220 girişi için 2 soket yapmışlar. 4 tanede ocağa çıkıs soket yeri koymuşlar. Yüksek voltajlar 220 nin nötr ucu ile devresini tamamlıyor. 220 yi verdiğiniz anda bir saniyede bir çakmaya başlıyor. 2 cm uzaktaki diğer sokete veya 3 cm uzaktaki 220 nötr soketine kıvılcım atlıyor. 10 dakika memerin üzerine bıraktım mutfakta çalışır vaziyette bir dakika sonra burnuma gelen farklı yumuşak kokunun bahsedilen ozon gazı olabileceğini düşündüm. Yani anlıyacağınız kıvılcım üretmenin en basit yolunu bulduk gibime geliyor. Üstelik ozon üretildiğine dair bir emarede gördük. Bütün yapılacak iş bunu kutulamak. Hatta bir de hareket dedektörü takmak lazım. : ) Odada hareket varken sussun uzun süre hareket görmeyince başlasın çalışmaya. Odanın havasını kimse yokken temizlesin. Resmini koyayım şimdi sonra bunu da bir mamül hale getirelim. |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da kıvılcım resimleri.
Sürekli değil de saniyede bir çaktığı için telefonun makinası ile denk getiremedim sanmıştım ama denk gelmişler. Bu kıvılcımlar 2 cm kadar bir aralıktan atlıyorlar. Hem de asıl devrelerini tamamlayacakları yere değil yol bulup şartları zorladıkları bir yere. Yani bu kıvılcım için uygun bir aralık verilir ve nötr bacağına bağlantı yapılırsa güçlü ve 4 adet kıvılcım haline gelirler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025