![]() |
Bu oda için yeterli güneş var mı
|
Yaprakları tam yeşil olmaması güneş ihtiyacımı yoksa besin azlığımı
|
Sn. Fencitek,
Fotoğraflardan balkonun ne kadar güneşli olduğu belli. Hangi soruyu sordunuz bilmiyorum ama dalga geçmeyi bırakıp evsera' yı anlatın da arkadaşlar size gerekli soruları sorsunlar. Sizde reklam yapmayı bir tarafa bırakıp gerçek anlamdaki sorulara cevap verin. Sorunuzu daha önce cevaplamıştım. Biz nanoşurup kullanmıyoruz. Yaklaşık 16 Adet makro ve mikro elementin karışımı olan besin eriyiği kullanıyoruz. Sizde şu kerameti kendinden menkul nanoşurubun NPK (Azot-Fosfor-Potasyum) oranlarını açıklayında bilgi sahibi olalım hiç değilse. Forumla dalga geçmeyi bırakın. |
Alıntı:
|
Alıntı:
bizim yöntemimiz cok daha farklı sanırım. forumu biraz araştırdığınızda anlayacaksınız. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
dün yaptığım ölçümde ec 3.1 cıktı. sanırım su buharlastı ve ondan dolayı yükseldi. 5-6 lt daha karışımdan ekledim. bakalım bu aksam da ölçeceğim
|
fencİtek sorunuz varsa bana sorabİİrsİnİz haberlerdekİ bİyolog benİm |
Alıntı:
haberlerdeki öğretmen benim. |
Sayın Yaşar,
1-Haberlerdeki öğretmen 36 yaşından oldukça daha büyük gösteriyordu. 2-Ne tesadüf ki fencitek ile mesleğiniz, (fen/biyoloji öğrt.) ilgi alanlarınız (pul/para/bitki) ve yaşadığınız şehir birbirine çok benziyor. fencitek yaşını yazmamış, büyük ihtimalle o da 36 yaşındadır; sizin gibi. 3-Bununla beraber eğer gerçekten zihinleri aydınlatmak istiyorsanız cevaplayacağınız temel sorular şu: 'evsera' nasıl bir nano teknoloji ile üretildi? Yani sizin okulun laboratuvarında nano teknoloji mi var? Böyle bir ürün için nano teknolojiye gerek var mı? Topraksız tarımda kullanılan besin eriyikleri ile sizin ürününüz arasındaki fark nedir? (nano hariç tabi) Haberlerde ürünün içine 78 element koyduğunuzu söylüyordunuz (Neredeyse bütün elementler) bunu biraz açarmısınız? |
Haberlerde gördüğümde ne güldüm :D Ticari pazarlama için çok iyi süslenmiş , gerçi halkımız böyle şeyleri sever hemen inanır ,işin içinde çocuk oldumu hemen alır,bol kazançlar bu zekayla ticarete atılmak için geç bile kalmışsınız.
Topraksız tarım 20 yılı aşkındır var türkiyede .Hatta pamuk içinde yetiştirdiğimiz fasulyeler bunların temel prensibi yani hemen hemen her çocuk ufak bir topraksız tarım denemesi yapmıştır. ilk ben yaptım ilk benim deyip kendiniz bulmuş gibi parayla haberlerde yalan haberle reklam yaparak para kazanma çabasını mesleğinize yakıştıramıyorum. |
Arkadaşlar,
Bu evsera ile ilgili daha fazla bilgi vermek istiyorsanız, yeni bir konu başlığı açılmasını öneririm. Zira buradaki konu ile doğrudan bir alakası bulunmuyor. |
3 Eklenti(ler)
Dün sabah çektiğim fotoğraflar
|
Kırıcı cevaplar la cevaplandırılıyor.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Verilen cevaplardan işinize gelenleri alıyorsunuz. Bu anlayışlı arkadaşımızın başka bir ricası daha vardı. Forumdaki başlıkları gereksiz yere kirletmeden yeni başlık açmanızı istemiş. Alıntı:
Alıntı:
Diye cevap veriyorsunuz. Oysa sanal ortamda bile olsa insanlar kurdukları cümle yapısı ile bile farkına varmadan elektronik bir imza atarlar. Daha once yazdığınız [QUOTE=fencitek;814403]SELAM ÇALIŞMANIZ İLGİMİ ÇEKTİ. BORULARDA KÖK HAVALANDIRMASI NASIL OLACAK. BAHSETTİĞİNİZ ÇALIŞMA TELEVİZYON HABERLERİNDE ÇIKAN ORGANİK MİKROBESİNLİ BİTKİ ŞURUPLARI İLE İLGİSİ VAR MI? TV ve GAZETE HABERLERİNDE BUNLARDAN BAHSEDİYOR.İZLEDİNİZ Mİ?SİZ BU ŞURPLAMI BESLİYORSUNUZ.SİZİN ÖNERECEĞİNİZ BİTKİ BESİNLERİNİZ VARMI?BUNU ÖNERİRMİSİNİZ. KANAL TÜRK ANA HABERDE ORGANİK MİKROBESİNLİ BİTKİ ŞURUPLARI KANAL D ANA ORGANİK MİKROBESİNLİ BİTKİ ŞURUPLARI http://youtu.be/CEBsMhvuIEQ KANAL TÜRK ANA HABERDE ORGANİK MİKROBESİNLİ BİTKİ ŞURUPLARI http://youtu.be/tiK3GVez41A[/QUOTE] Mesajınız sizin elektronik imzanız gibi. İsim değiştirerek gelsenizde kendizi ele veriyorsunuz. Hoş foruma üye de olabilirsiniz ama forumda bu işe yıllarını vermiş arkadaşlara uygun mesajlar yazınız. Biz burada yeni başlayan arkadaşlara her zaman yardımcı oluruz. Bizim karşı olduğumuz yanıltmaya yönelik davranışlardır. Umarım bu başlık ve tekrarlı mesajlarınızın bulunduğu diğer başlıklar daha fazla kirlenmeden benim bu mesajım dahil moderasyon tarafından temizlenir. yok hala ben yazmaya devam edeceğim diyorsanız o zaman kendinize yeni başlık açın orada yazışmalar devam etsin. |
3 Eklenti(ler)
herkese merhaba,
18 haziranda çektiğim fotoğrafları görebilirsiniz. domatesler biraz fazla yakınlaştı sanki, seyreltme yapacağım. bir de kötü giden bişeyler var sanki. yarın son fotoları da çekip koyacağım, fikirlerinizi isteyeceğim iyi günler |
Sayın AEvren,
gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum. Benim gibi meraklısı için şimdilik düş gibi bir çalışma. Ama yüreğim çarpmaya başladı bile. Lütfen bilgilerinizi esirgemeyiniz. |
3 Eklenti(ler)
arkadaşlar,
dün çektiğim fotoları yükledim. biberin durumu kötü, yapraklarında beyaz seyler var ayrıca hiç canlı değiller. salatalık tavana değidi sonunda ama meyveye dönen ciçek olmadı henuz. cicek acan domatesler ise cıceklerini dökecek sanırım. yani durum moralimi epeyce bozdu. |
3 Eklenti(ler)
diğer fotoğraflar
|
Can sıkıcı bir durum. Eminim Ph ve Ec değerlerini takip ediyorsunuzdur.
Kapalı balkon olduğundan sıcaklı durumu nasıldır. Benim salataların belkide cinsinden dir yapraklar 30 cm çapında falan koca koca yapraklar var. Tozlaşma yı nasıl yapıyorsunuz belkide tozlaşma ile ilgili sıkıntınız vardır. Kolay gelsin. |
5 Eklenti(ler)
Hakan bey,
ec değerini takip ediyorum, genelde 2.5 ile 3 arasında. ph ı takip etmiyorum malesef. salatalık daha da büyüdü ama meyveye dönmedi. döllenme için ne yapmam gerekli, siz ne yapıyorsunuz? domateslerde ise fazla bir büyüme olmadı malesef. sizce ne yapmam gerekiyor. yoksa hafta sonu sıfırdan baslamayı dusunuyorum. |
Sayın Aevren,
Bence yeniden başlamayın. Ph ölçümünü ihmal etmeyin. Ben akvaryumcuların kullandığı 5 mm suya 4 damla damlatılarak ölçüm yapılan sistemi kullanıyorum. 20 Tl civarında. Balkonunuzun camını açık bırakmanızı tavsiye ederim. Tozlaşma işini rüzgar yapacaktır. Sizde dalları elinizle hafif sallayarak yardımcı olabilirsiniz. Ben ekstra birşey yapmıyorum. Tamamen rüzgar ve balkon ortamı. Umarım işe yarar ve salatalık yiyebilirsiniz. İyi günler. |
3 Eklenti(ler)
Hakan beyin tavsiyesine uyup camı biraz acık bıraktım. salatalıkta meyveler görünmeye basladı, umarım büyürler.
Bu arada salatalık balkonu yakında zaptedecek sanırım:) |
2 Eklenti(ler)
Dün afiyetle yedik:) Oldukça güzeldi.
|
afiyet olsun bozup yeniden başlasaydınız yiyemiyecektiniz bizde cok endişelendik ürünlerimizle ilgili ama KUDRET ABİ sayesinde devam ilgi alaka ve yaptıgımız işi sevince üstesinden geliniyor sisteminiz cok güzel bu arada kolay gelsin önümüzdeki sene için projenizi çalıyoruz aynı sistemi kuracagız bizde :)
|
teşekkürler, Hakan beyin de tavsiyesiyle devam ettim. İyi ki de etmişim.
Sistem çalmak serbest :) size de kolay gelsin |
2 Eklenti(ler)
Bu sene ilk biber:)
|
güzel olmuş nasıl besledin
güzel olmuş nasıl besledin
Alıntı:
|
konuyu başından beri okudum inanırmısınız herşey kötüye giderken son anda mutlu sonla bitmesine sevindim başarılar dilerim
|
1 Eklenti(ler)
bakalım sonuç ne olacak?
|
çiçek toprağına domates ektim ama olurmu olmaz mı bilmiyorum bilgisi olan varmi
|
Teşekkürler ilham verici bir paylaşım olmuş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025