agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evde Topraksız Tarım Uygulamaları (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/)
-   -   tabiat/ suda çilek yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/17750.htm)

tabiat 01-12-2009 12:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cukurovalı (Mesaj 539110)
Sayın Tabiat,

Benim balkonum da katı ortamda bulunan çileklerimden bazılarıda sizin çektiğiniz fotolardaki çilekler gibi önce yaprak kenarları sonra tamamen ölüyor.
Fotoğrafları görünce kendi çileklerimi görmüş gibi oldum.

Siz kök çürümesi demişsiniz kendinizin çilekeleri için, acaba benim durumum ne olabilir.

İlgilenirseniz sevinirim.

Sayın cukurovalı çileklerinizi incelemeden bişey söylemem yanlış olur. Hem ne demişler kelin ilacı olsa başına sürer.( hoş biz ilaç da verdik ama:D )

akinselcuk 01-12-2009 20:36

Perlit içinde çilek köklerinde ben de sıkıntı yaşamıştım. daha sonra fideleri deliklere yuvarlak sünger içinde kökleri havada kalacak şekilde (NFT gibi) takınca kökler gelişmeye başlamıştı.

Deniz makarnasını dilimleyip ortalarını deldim kenardan ortya bir yarık açtım ve fideyi ortaya taktım. Deliklere yerleştirdim. Perlitte çürüyen kökler gelişti. Fakat en güzel gelişmeyi ağaçta dikeyden akan suda yaptı. Sarıcan ın çilekleri kil bilyaları içinde idi havalanması çok iyiydi. Bende de hiç ilaç yoktu.

Sayın Tabiat bir de merak ettiğim sizin bu yatay sistemde oluklardan akan su güneşli serada fazla ısınmıyor mu ? Besinli suyun fazladan ısınmasını engelleyen bir ayrıntı var mı ? Bildiğim kadarı ile depo da aynı sera içinde baş hizasında duruyor. Gölgede bile olsa ısınması gerekir.

Çileğin köklerinin sıcaklığa bir hassiyeti olabilir mi ? Dikeyde şakırtılı akan su bol oksijenin yanısıra serin de durabiliyor.

indomie 01-12-2009 22:46

Sayın tabiat,

Seranızın son halini görünce içim sızladı.
Acaba ilacın dozajı mı fazla geldi?
Bu kadar güzel bir çalışma nasıl hüsranla biter inanamadım.

rencberdede 02-12-2009 20:53

Sayın Tabiat,

Başınız sağolsun :) Emeklerinizin boşuna gitmesine üzüldüm. Umarım hatanın nerede olduğu bulunur ve çilek yetiştirmek isteyenler bu hatayı tekrarlamazlar.

tabiat 03-12-2009 08:29

Sağolun arkadaşlar . Katı ortamda izlenimlerimi sizlerle paylaşırım

Murat Altan 03-12-2009 20:12

ben de sayın akınselçuk'un sistemini kopyaladığımda (yatay/u şeklinde boruda akan su), sayın tabiat ile aynı sonucu almıştım. şimdi tekrar denememde de aynı yöne gidiyordum ki, 4-5 yerden hava taşı/akvaryum hava pompası ile hava vermeye başladığımdan beri kalan fideler canlandı tekrar ve beyaz kokler oluşmaya başladı tekrar.

idris şenol 03-12-2009 20:39

1 Eklenti(ler)
bizde bu sene çilek konusunda ikinci adımımızı attık
yastıklma sistemi ile damla sulama çektik siyah naylan malçlama yaptık
şuan çilekelrimiz uyuyor:rolleyes:baharda besin takviyesi yapıcam
bu sene netice alırsam !!!ki inşallah diyorum
yastıların sayısnı 3 e çıkarcam:)

Delimus 23-01-2010 01:52

Tabiat hanım çileklerin kök çürüklüğü sebebini çözebildiniz mi ? Yeni denemeleriniz var mı ?
Ben araştırmalarımda; Bardaklara Aktarılırken(Ekilirken) Fide 10 lt. Suya 30cc Hymexazol Solüsyana batırılmalıdır.Siz ne oranda ne ilaç kullandınız.

Delimus 30-01-2010 21:56

Geçenlerde okuduğum bir haber
Silifke Çilek Üreticileri Birliği Başkanı ve Acem tarım şirketi sahiplerinden Ahmet Özmen, bu yıl 1 dönümlük serada deneme maksatlı topraksız tarımla çilek üretiminde ilk fide dikiminin 25 Ekim'de yapıldığını söyledi. Özmen, yeni mahsul çileğin ilk hasadının da yapılarak satışa sunulduğunu açıkladı.

Bir dönüm alanda "Rubygem", "Festival" ve "Fortuna" olmak üzere 3 farklı çilek fidesi kullandıklarını belirten Özmen, hangi türden daha çok verim alınacağını ise hasat zamanında tespit edeceklerini dile getirdi.

Rubygem , Festival , Fortuna cinslerini denemişler ?
Orhan abi ve tabiat hanım camaros cinsi seçme sebebiniz nedir ?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025