agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evde Topraksız Tarım Uygulamaları (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/)
-   -   Dikey düzenek hazırlama (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/15322.htm)

inch 03-07-2009 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Delimus (Mesaj 456111)
Kavun ağırlaştığında nasıl olucak havada ? Sorun çıkar gibime geliyor ?

ya ilk meyveden vaz geçeceğim ya da ilk meyvenin altına destek (kutu filan) koyacağım.

BY BAYDİLLİ 03-07-2009 18:54

Bravo sayın inch.kısmet olursa bende bu pazar ilk domates çalışmama başlayacağım değerli kudret hocam sayesinde.sizin yapmış olduğunuz sistemi ilerki zamanda yapacağım.saygılar,sevgiler

inch 08-07-2009 10:48

5 Eklenti(ler)
yeni fotoğraflar.

inch 08-07-2009 10:49

1 Eklenti(ler)
marullarımda, yeşil-beyaz renkli böcekler var.ne yapmalıyım?

inch 29-08-2009 10:30

3 Eklenti(ler)
son durum.tek kök kavunun durumu.

akinselcuk 19-09-2009 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi inch (Mesaj 457946)
marullarımda, yeşil-beyaz renkli böcekler var.ne yapmalıyım?

Ben çileklerde ve biberlerde ne kadar ilaç kullanmadan sonuç alayım diye uğraştıysam da hep üremeye devam ettiler. Bu bakımdan en kesin çözüm bir kaç kez yapılacak ilaçlamadır.

Herhangi bir böcek ilacını camsil fısfısını suyla doldurup içine 1cm3 kadar ilaç karıştırın 2 ya da 3 kez 2 şer gün arayla ilaçlayın. Tertemiz oluyorlar. Ben sulfanex insektisit kullanmıştım.

ibrahim doğan 29-11-2010 17:12

sayın inch bende seninki gibi çilek kulesi yapıyorum sanırım fideleri küçük plastik bardaklara dikip sonra kulenin gözlerine yerleştirmen daha iyi olur ben öyle yapmayı düşünüyorum...bu konuda tecrübeli arkadaşlar fikilerini yazarlarsa memnun olurum...

islam_joker 22-07-2012 19:30

devamını bekliyoruz

ru_ku 31-01-2013 15:24

çalışmalarınız çok güzel görünüüyor emeğinize sağlık

ben bu işle yeni ilgilenmeye başladım bir iki şey sormak istiyorum mümkünse..

belki yazmışsınızdır ama göremedim.. fideleri nasıl sabitliyorsunuz borunun içi dolu mu ve besin takviyesi olarak neler yapıyorsunuz.. toprağa benzer şeyler görfüm resimde ve kırmızı çekirdeğe benzer şeyler onlar nelerdir acaba... teşekkürler

bilbara 15-04-2013 16:36

1 Eklenti(ler)
Merhaba

Ben de buna benzer bir dikey çilek yetiştirmeyi planlıyorum . Ancak sulamayı damla sulama şeklinde gündüzleri saat başı 15 dk. yapmayı planlıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Boru yüksekliği 150 cm alt hazne 32 lt olacak. sizce yeterli mi?

İsmail Karagülle 15-04-2013 17:42

Marul üzerinde oluşan böceklerin , ilaçlama dışında çaresi bulunduğu ortamın , yazın evlere sinek girmesini önlemek için yaptığımız tel veya tül perdeden yapılan sineğin içeri girmesini önleyecek tedbirlerin alınması çok fayda sağlar.

Bu metod balkonda çok kolay uygulanabilir.

Ben serada yaptım . Çok faydasını gördüm . Kapı ve havalandırmaların tamamını tel ile kapattım . Sinek içeri giriyor ve yumurtalarını marul yapraklarının üzerine bırakıyordu . Hemen hemen yok oldu.

Marulların üzerinde ilaç kalıntısı var mı ? Endişesi de yok . Sinek böcek de yok

Alperen. 24-03-2015 17:18

Sayın inch,

En son mesajı 6 sene önce yazmışsınız ve konuyu yarım bırakmışsınız. Ama siteyle bağlantınızın kopmadığını fark ettim. Bu sistemle başarıya ulaştınız mı, keşke sonuçla ilgili birkaç fotoğraf paylaşsaydınız. Mümkünse paylaşabilir misiniz, 6 senede muazzam bir ilerleme kaydetmiş olmalısınız. Selamlar.

inch 23-08-2015 00:49

sayın alperen. sistemi evi taşıyınca bozdum. sistem başarılı. şimdi yapsam, daha büyük ve sistematik birşey yaparım.

Ömer ORUÇ 05-07-2020 14:17

Çok teşekkür ederiz. Okulumiza katkı sağlaması için benzer bir hazırlık yaptık. İse yaradığını yazdiginizi görünce çok mutlu olduk. İnşallah biz de başarabiliriz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025