agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evde Topraksız Tarım Uygulamaları (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/)
-   -   onermeshur/Topraksız Çilek Denemelerim (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/12575.htm)

onermeshur 17-02-2009 13:56

onermeshur/Topraksız Çilek Denemelerim

Yaklaşık 1-1,5 ay önce fide torbalarına yerleştirdiğim çilek fidelerim vardı. Minikleri marullara ait besin eriği ile ara sıra besliyorken havaların iyi gitmesini fırsat bilip birden çiçek açmaya başladılar.

onermeshur 17-02-2009 13:57

Şu sıralar onları daimi kalabilecekleri bir mekan hazırlamakla uğraşıyorum. En kısa sürede resimlerini de ekleyeceğim.

onermeshur 17-02-2009 23:34

5 Eklenti(ler)
Kullandığım malzemeler 150'lik kare yağmur oluğu ve kör tabası.

Resimde de görüleceği gibi kör tapalara tahliye için iki adet 1cm capında delik açtım ve alt tarafına boru yerleştirdim.

Eklenti 63169

Eklenti 63170

Eklenti 63171

Eklenti 63172

Eklenti 63173

malbman 18-02-2009 07:40

Merakla izliyoruz sayın onermeshur.

onermeshur 18-02-2009 21:28

2 Eklenti(ler)
Elektrik kablosu yerleştirilen borulardan damlama sulama için bir düzenek hazırladım.

onermeshur 18-02-2009 21:37

5 Eklenti(ler)
Yağmur oluklarını %60 torf %40 iri taneli kumla karıştırarak doldurduktan sonra çileklerimi yerleştirdim.
Çileklerin dikim işleminden sonra damlama sulama için yapmış olduğum boruları yerleştirdim.

Ancak bağlantıların resimlerini çekmeyi unuttuğumdan resimlerini ekliyemedim. Daha sonraki bir zamana kaldı artık.

Ustalardan değerli görüşlerini ve eleştirilerini sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Kudret Tezel 18-02-2009 22:06

Ellerine sağlık onermeshur, herşey çok güzel.Birkere torf +kum karışımını seçmeniz büyük isabet sorunsuz bir üretim yapacaksınız.Oluklar çok güzel. Ancak sistemin kapalımı ,açıkmı ,yani drene edilen besin eriyiğini tekrar kullanacakmısınız, yoksa yeteri kadar sulayacağınız için devirdaim sistemine gerek duymadınızmı?. Sistem nasıl çalışacak?.
Sulama sisteminide resimlerseniz çok güzel olur. Çalışmalarınızda başarılar ,bol ,bereketli hasatlar dilerim.

onermeshur 18-02-2009 22:34

Sn. Kudret hocam öncelikle teşekkürler.

Sistem bira aceleye geldiği ve sürekli olarak ben ilgilenemeyeceğimden (8 yzşındaki kızım ilgilenecek) sadece belli aralıklarla motor çalıştırılacak. Şu an sulama aralıklarını ve ne kadar sulanması gerektiğini ayarlamaya çalışıyorum. Çok az bir tahliye olabilir, bunun içinde fark edilmiyor ama başlarda, olukların alt kısımlarında tahliye boruları var. Buradan gelen besinli suyu bir yerde topluyorum ve daha sonra ana tanka aktarıyorum.

Resimlerde eksiklikler var, farkındayım. Eksikliği gidermeye çalışacağım, fakat Pazar günü bir görevde yükselme sınavım olduğu için yarın Ankara'ya hareket etmem gerekiyor. Eksiklikler dönüşe kaldı artık.

Bu arada Kudret hocam özelden mesaj atmıştım size besinle ilgili bir bilgi verirseniz memnun olurum. Teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025