agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evde Topraksız Tarım Uygulamaları (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/)
-   -   Çilek yetiştirmek için dikey düzenekler (https://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/11897.htm)

erkanbey 14-05-2015 18:34

Sayın imparator053 aramıza hoşgeldiniz benim çileklerim yediveren cins böylelikle yılda 2-3 sefer ürün alabilirsiniz
1-Aslında mesafeleri rastgele delmiştim şimdi ölçtüm iki deliğin uçtan uca mesafesi 8 cm ama delikler çarpraz delindiği için buna 4 cm diyebilirsiniz kısacası bir sırada 5 dier sırada 6 delik var aslında o çok önemli bir şey deil ölçü olarak ben aldım elime matkabı üstten başladım delmeye bir sıra bitti yanına gelecek sırayı birazdaha aşşağıdan başladım böylece çarpraz oluştu bence bir önceki sayfayı daha dikkatli okuyun resimleride iyi inceleyin çözeceksiniz.
2-boruyu komple doldurup dikemezsiniz en alt sıraya kadar toprak sonra bir sıra çilek sonra ikinci sıraya kadar toprak sonra ikinci sıra çilek gibi üste doğru devam edin en son üstede çilek dikmek için baya mesafe bıraktım gördüğünüz gibi
3-Alttan dakikalar içinde boşalmayacak zaten delikler çok küçük olacak borunun yanlarında dibine kadar delik olmıcak en az 60 cm yukarıdan başlayacak delikler buda borunun içinde sürekli kalan su ve koku yapan böcek haşare yuvası boş bir alan oluşması anlamına gelir en azından ben öyle uyguladım çokda iyi oldu.
4-toprağım kaliteli humuslu bir toprak aslında sıvı gübre gerekmemesine karşın belki ayda bir kullanıyorum özellikle çiçekleme döneminde bol çiçek yapar diye düşünüyorum.Ama biliyorsunuz ki çok miktarda ve sürekli kullanılan sıvı gübre toprağı yoruyor ve gerekli maddeleri alamaz hale getiriyor zamanla yani iyi toprak az gübre kaliteli ürün diyelim.
Ben bu düzeneği deneme yanılma yöntemiyle yaptım ama şunu söyleyeyim ne sulamada bir sıkıntım var ne rüzgarda devrilme riski var(özellikle saksıya koyduğum toprağın bolluğuna ve saksının boyutuna bakınız )kısacası sıfır sıkıntı şu anda şükür ama herkes istediği gibi şekillendirecektir tabi sizede başarılar dilerim.

Ömer Bey 14-05-2015 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1378696)
İnşallah iyi sonuçlar elde edersiniz bol şans ilaveten fideler deliği ortalamasına gerek yok deliğin alt köşesine dayansın ben ilk diktiklerimi ortalamıştım çilek köklenip yapraklar yukarı doğru dönmeye başlayınca alt kısımdan çıkan kök uçları toprağın dışında kalmaya başlamıştı deliğin alt kısmına dayansın kısacası böylece çıkan kökler topraktan dışarıya kaçamayıp mecburen borudan iç kısıma kök atıyor umarım anlatabilmişimdir.

Çok teşekkür ederim Erkanbey,bu önemli uyarınız için.

erkanbey 17-05-2015 16:13

1 Eklenti(ler)
Son durum havaların ısınmasının faydalarını görüyoruz

Ömer Bey 18-05-2015 08:33

3 Eklenti(ler)
Hafta sonu alınan fideleri,coco peat+leonardit+kestane toprağı ve dere kumu karışımı yaparak 70 tane fideyi yaklaşık 3 saatte eşim ve kızımında yardımı ile balkonu fazla batırmamaya özen göstererek ektik.
Eklenti 553475

Eklenti 553476

Eklenti 553477

oceaneagle55 18-05-2015 23:34

1 Eklenti(ler)
buda benden

Ömer Bey 19-05-2015 07:59

Sayın Oceaneagle55

Konu hakkında açıklama yapmanız,üyelerimizin konuya vakıf olmaları açısından daha faydalı olacaktır.

erkanbey 20-05-2015 19:15

2 Eklenti(ler)
Evet en ciddi hasadımı bugün gerçekleştirdim bugüne kadar diktik suladık kurudu bir daha diktik böceklendi ilaçladık yapraklarını tek tek yıkadık derken şimdi sıra geldi ödülümüze değdimi derseniz tabi değdi.Toplarkenki kokuyu size anlatamam...

imparator053 23-05-2015 16:34

3 Eklenti(ler)
Merhaba,

Geçen hafta yoğunluktan cevap yazamadım. Ben de çileklerimi ektim :D Fakat içimde bir his kuruyacakları yönünde. Çünkü toprağım çok güzel değil, su tutmuyor. Sulama sistemim iyi çalışmıyor. Su koyunca direk çilek köklerinden dışarı çıkıyor. Tüm çilek köklerinde su ulaşıp ulaşmadığı şüpheli :(. Su borusu dışından da sulama yapıyorum. Farklı gelişmeler olursa sizlere danışacağım. Şimdilik sizlere bol hasatlar :D

erkanbey 23-05-2015 21:13

Sayın imparator053 boru genişliği deliklerin genişliği ideal görünüyor buraya kadar normal sulama borusunun deliklerinimi büyük açtınız acaba aslında vurgulamıştık bunun üstüne ama eğer öyleyse bir boru daha alın ince delin toprağınızı iyice ıslattıktan sonra sulama borusu döndere döndere toprağı yıkmadan çıkarmayı deneyin şansınız yolunda giderse yeni boruyu aynı yerine yerleştirin sulama bu sistemin en önemli kısmı ben dediğim şekilde çıkardım boruyu ama tam doldurmamıştım yarıya kadr doluydu ayrıca aralardaki tapa gibi boş kısımlar nedir oralara neden dikmediniz çilek fidem yoktu derseniz sıradan dikseydiniz o boş yerleri doldur mak daha sonra sırasıyla koymaktan kat ve kat zor olacak söyleyeyim şimdi dikkatli baktım sulama deliği büyük gibi geldi bana kibrit çöpü kadar bile olmamalı bence çilekler köklenip sulama borusunu kavramadan o sorunu çözerseniz iyi olur su tazikli aktığı için toprak suyu tutamıyordur muhtemelen umarım sadece torf kullanmamışsınızdır gelişmeleri gene yazın elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız inşallah her şey gönlünüzce olur...

oceaneagle55 24-05-2015 21:53

Selamlar üretim ceplerini oluşturmak için galvaniz sac üzerine keceleri akıllı vida ile sabitleyip gözler açtım.Gayet basit.Besinlerimi de yesilcozum isimli siteden tedarik ettim.

Engin053 28-05-2015 07:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1368616)
Şimdilik resimler bu kadar ama size saksıda yetiştirdiğim geçen seneki bir kaç çilek resmimi ekleyeyim.
gelelim boru düzeneğine ana borumuz 200 lük boru 2 metre boyunda başka türlü satmıyolar ben 170 cm civarı kestim fazlazı sıkıntı oluyor malum sulamada yapacaz üstten.içindeki boru bilek kalınlığında diyebiliriz onun boyunuda 185 cm gibi yaptık her iki boruyada tapa alacağız çok abartmadan alttan su yavaşca aksın die matkabın en küçük uçlarıyla deleceğiz.
ana boruda saksı içinde kalan kısımda delik yok büyükçe bir saksının içine boruyu koyduktan sonra ( borunun devrilmemesi için saksı geniş olmalı toprakda bol olmalı ki taşıyabilsin boruyu) 15-20 cm üstten delmeye başlarsınız borunun en üstündende 15 cm gibi mesafe bırakırsınız.ben her iki borunun dibine az çakıl taşı koydum delikler kapanmasın diye sizde deneyebilirsiniz.
Sonuç olarak ortalama borunun alttan 50 cm üstten 20 cm civarı 70 cm delinmeyecek 100 cm lik kısımıda rahatça 120 delik sığıyor ki 120 kök çilek bir balkon için bence mükemmel.Saksının altıda delik olmalı üstten koyduğunuz su uzun süre sonra aşşağıya geçmeli.
Sulama borusu yani içteki boru en önemlisi o içi boş olacak toprak olmayacak yani ben ilk yaptığımı attım delikjleri çok büyük oldu o kısım çok önemli boruyu diğer borunun içine koydunuz ilk deliğin olması gereken yer üçüncü sıradaki veya dördüncü sıradaki çileğin hizasında olmalı sonuçda aşşağıya akacak su en üstteki delikde büyük borunun en üst seviyesinde olmalı ki üstüne ekeceğimiz çilekleride sulayabilsin ortalama 30 cm aralıkla 4 sıra delik açsanız yeter sanırım bir sırada 3veya 4 delik olsun ama çok küçük üstten suyu koydunuzda alttan boşalmasın alttaki delikler çok küçük üstekiler biraz daha büyük olmalı neyse onu bir şekilde ayarlarsınız zaten bendeki sistemde her çilek suyu alıyor bunu görebiliyorum.bu arada çilek dikeceğiniz delikler çok büyük olmasın ki toprak kuruduğunda akıp gitmesin.
Biraz uzattık ama ben çok uğraştım heveslenenler varsa onlara belki bi nebze faydası olur diye uzun uzun yazdım
malzemeler:matkap,32 lik panç(yuvarlak delen ağız),200 lük boru(2 m),200 lük kör tapa,40 lık boru (bundan tam emin değilim 60 dır belki çok geniş olmasın işde) 40 lık kör tapa,içdeki su borusunu delmek için çok ince uçlar,geniş bir saksı altına büyük bir tepsi(tepsi saksı altından daha kullanışlı oluyor döndermesi vs)bolca toprak ve bolca çilek.
çileklerimin kızarmış hallerinide sizinle paylaşacağım kalın sağlıcakla...

Erkan Bey Merhaba,

Öncelikle elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.

Benim bir kaç sorum olacak;

--- Sulama için kullandığınız içteki borunun da tapa kısmında delik varmı?
--- Sulamayı ne kadar sıklıkla yapıyorsunuz?
--- Toprağa ek besin vermek gerekiyormu?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

erkanbey 28-05-2015 08:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Engin053 (Mesaj 1382772)
Erkan Bey Merhaba,

Öncelikle elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.

Benim bir kaç sorum olacak;

--- Sulama için kullandığınız içteki borunun da tapa kısmında delik varmı?
--- Sulamayı ne kadar sıklıkla yapıyorsunuz?
--- Toprağa ek besin vermek gerekiyormu?

Şimdiden çok teşekkür ederim.


Evet sulama borusunun tapa kısmınada 3-4 tane ince delik açın boruda su bekleme yapmasın
Sulamanın bir standardı yok bitkinin durumuna göre
Ek besin ilk baştan iyi bir toprak karışımı yaparsanız gerekmez zaten onuda size bitki belli eder ama gidip sadece torf kullanarak böyle bir sistem yapmaya kalkmayın emeğinize yazık.
Şöyle düşünün bu sistemde 120 kök kadar çilek var bu kadar bitkiye ne derece bir karışım yapsam ek besine ihtiyaç duymam diye bir araştırın forumu.Ayrıca besin ihtiyacı olduğundada sıvı solucan gübresi var denenebilir.Böyle bir düzeneği bir kere yaparsınız o yüzden toprak konusunu iyi araştırmak gerek

Engin053 28-05-2015 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1382798)
Evet sulama borusunun tapa kısmınada 3-4 tane ince delik açın boruda su bekleme yapmasın
Sulamanın bir standardı yok bitkinin durumuna göre
Ek besin ilk baştan iyi bir toprak karışımı yaparsanız gerekmez zaten onuda size bitki belli eder ama gidip sadece torf kullanarak böyle bir sistem yapmaya kalkmayın emeğinize yazık.
Şöyle düşünün bu sistemde 120 kök kadar çilek var bu kadar bitkiye ne derece bir karışım yapsam ek besine ihtiyaç duymam diye bir araştırın forumu.Ayrıca besin ihtiyacı olduğundada sıvı solucan gübresi var denenebilir.Böyle bir düzeneği bir kere yaparsınız o yüzden toprak konusunu iyi araştırmak gerek

İlgi ve bilgi için çok Teşekkürler

Toprağı bahçe toprağı olarak almayı düşünüyorum, bakalım güzel toprak bulabilecekmiyim. Ankarada toprak bulmak cidden zor :)

Tekrar Teşekkür ederim.

erkanbey 28-05-2015 11:54

Ben boru düzeneğinde kullanamadım ama çok verimli olduğunu düşündüğüm ayrıca eskiden 2-3 günde bir suladığım ama şu anda 1 haftada bile sulama istemeyen bir karışım yaptım şu an boruyu yeniden dılduruyor olsam o harcı kullanırdım.
Boruda kullanmadım derken o zaman toprak konusunda bu kadar bilgim yoktu ondan dolayı kullanmadım.
Alttaki karışım bir buçuk lt bir kapla ölçülmüştür.
Toprak:20 ölçek
Torf veya cocopeat:15 ölçek
Solucan gübresi:8 ölçek
Pomza:6 ölçek
Leonardit:2 ölçek

Bu harca boru düzeneğim hariç geri kalan tüm bitkilerimi diktim tüm saksı topraklarım bu karışımdan artık su tutma kapasitesi harika geçen yaz toprağım kumlu olduğu için hemen kuruyordu sulamaktan bunalmıştım şu anda haftada bir sulamanın çok rahat yeteceğini söyleyebilirim.
Gene toprak konusunda bilgili kişiler yanlışım varsa düzeltir böyle bir toprak yaparsanız ek besin istemeyecektir diye düşünüyorum.

imparator053 29-05-2015 17:42

Kırmızı Böcekler
 
1 Eklenti(ler)
Erkan Bey Merhaba,

Çileklerinizi kırmızı böcekler sardığını yazdığınızı anımsıyorum. eğer doğruysa aşağıda paylaştığım resimde görüleceği gibi domateslerimi kırmızı böcekler sardı :( Ne tür ilaçlama yaptınız ve ilacı nerde buldunuz? Bilgi verir misiniz?

erkanbey 29-05-2015 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi imparator053 (Mesaj 1383330)
Erkan Bey Merhaba,

Çileklerinizi kırmızı böcekler sardığını yazdığınızı anımsıyorum. eğer doğruysa aşağıda paylaştığım resimde görüleceği gibi domateslerimi kırmızı böcekler sardı :( Ne tür ilaçlama yaptınız ve ilacı nerde buldunuz? Bilgi verir misiniz?

Forumda ev yapımı ilaçlar var ordan bakın kimyasallar geçiriyor ama gene geliyor onlarıda ziraatçilerden bulabilirsiniz.
Ben artık kimyasal kullanmıcam nasip olursa doğal yollardan halletmeye çalışacağım bugün neemazal organik ilaç aldım daha kullanmak nasip olmadı ama forumdada konuları mevcut baya övmüşler.
Neemazal Organik Bcek lac 100cc | Organik Bcek lalar | Hidroponik, Advanced Nutrients, Hesi, Canna, BioBizz, Bitki yetitirme lambalar, bitki yetitirme kabinleri - 2008'den beri..
50cc de mevcut.
Buradan alabilirsiniz.

Emineyyüp 29-05-2015 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1380456)
Evet en ciddi hasadımı bugün gerçekleştirdim bugüne kadar diktik suladık kurudu bir daha diktik böceklendi ilaçladık yapraklarını tek tek yıkadık derken şimdi sıra geldi ödülümüze değdimi derseniz tabi değdi.Toplarkenki kokuyu size anlatamam...

Maşallah diyelim.Bu düzeneği yapacaktık ama sağlık sorunları nedeniyle gerçekleştiremedik aldığım fideleri saksılara dağıttım .Ama Yaparım bunu bu sene olmasa seneye inşallah çünkü çok mantıklı bir buluş.

erkanbey 29-05-2015 23:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emineyyüp (Mesaj 1383421)
Maşallah diyelim.Bu düzeneği yapacaktık ama sağlık sorunları nedeniyle gerçekleştiremedik aldığım fideleri saksılara dağıttım .Ama Yaparım bunu bu sene olmasa seneye inşallah çünkü çok mantıklı bir buluş.

Öncelikle geçmiş olsun,önemli olan sağlık boruyu her zaman yaparsınız bu ara baya kişi yaptı bu sistemi inşallah hepside başarılı olmuştur.

Emineyyüp 29-05-2015 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1383458)
Öncelikle geçmiş olsun,önemli olan sağlık boruyu her zaman yaparsınız bu ara baya kişi yaptı bu sistemi inşallah hepside başarılı olmuştur.

Teşekkür ederim sağlık her şeyin başı tabi .İnşallah başarılı olurlar.Ve mahsullerini en kısa zamanda alırlar

ekizilaslan 06-06-2015 09:50

erkan bey merhaba toprakta sıkışma olmuyor mu gerçi son toprak formulunuz ideal ama ben ilk ağacının için sordum. üstten doldururken köklere değen toprak zedeleme yapar mı teşekkürler

imparator053 06-06-2015 12:26

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Merhaba,

Çileklerim kurumaya başladı :( Ya da farklı bir durum var. Tüm yaprakları kızarıyor. Resimlerini paylaşıyorum. Sabah akşam sürekli suluyorum. Sabah 3 litre akşam 1,5 litre (Sulama borusu çalışmadığı için yarısı sulama borusundan diğer suyu topraktan döküyorum.)

Acaba yapraklarını budamam gerekir mi? Çünkü benim köklerim çok yapraklı. Bunun bir ölçüsü var mı?

Ayrıca çiçek açan köklerimde var. Kuruyo olsa çiçek açar mı? Böyle giderse sistem kopmle söküp yeniden yapacağım. 90 kök çileğimin böyle solmasını izlemek moral bozucu.

erkanbey 06-06-2015 18:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ekizilaslan (Mesaj 1385481)
erkan bey merhaba toprakta sıkışma olmuyor mu gerçi son toprak formulunuz ideal ama ben ilk ağacının için sordum. üstten doldururken köklere değen toprak zedeleme yapar mı teşekkürler

Dediğiniz şekilde bir sıkışmaya denk gelmedim.Toprak ile alakalı pek sorunum olmuyor aslında.Tek sorun sayılabilecek deliklerde köklerin dibinde yosun oluşuyor bazen sulamanın dozunumu kaçırıyoruz bilmiyorum ama bir zararı yok yosunların gördüğüm kadarıyla.Aslında daha hafif bir toprak kullansam daha kötü olabilirdi belki.

Sulama yaptığımda hafif topraktan su erken süzülürdü toprak kumlu ağır olunca akan su yavaş yavaş sızıyor aşşağılara.Benim sistemle alakalı pek sıkıntım olmuyor tek sıkıntı zararlılarla çok uğraşıyorum bu sebepten kullandığım ilaçlar meyvenin tadını bozuyor.

erkanbey 06-06-2015 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi imparator053 (Mesaj 1385516)
Arkadaşlar Merhaba,

Çileklerim kurumaya başladı :( Ya da farklı bir durum var. Tüm yaprakları kızarıyor. Resimlerini paylaşıyorum. Sabah akşam sürekli suluyorum. Sabah 3 litre akşam 1,5 litre (Sulama borusu çalışmadığı için yarısı sulama borusundan diğer suyu topraktan döküyorum.)

Acaba yapraklarını budamam gerekir mi? Çünkü benim köklerim çok yapraklı. Bunun bir ölçüsü var mı?

Ayrıca çiçek açan köklerimde var. Kuruyo olsa çiçek açar mı? Böyle giderse sistem kopmle söküp yeniden yapacağım. 90 kök çileğimin böyle solmasını izlemek moral bozucu.

Çok fazla suluyorsunuz,gece sakın sulamayın yapraktan hiç sulamayın zaten benim başıma geldi mantar kapar çilekleriniz sabah erken veya akşama yakın sulayın.Son zamanlardaki araştırmalarım sonucu sabah sulanan bitkiler akşam sulananlardan baya sağlıklı oluyor.

Öğlen vakti bayılan çileklere akşam üstü basarsanız suyu yanlış olur suya ihtiyacı olup olmadığı sabah daha net belli olur.Ben 3-4 günde bir suluyorum ama sulamam uzun sürüyor gidip gelip su döküyorumki toprak emsin diye.Sizin sulama sistemi neden çalışmıyor anlamadım aslında güzelce anlatmıştık.Sulama en önemli nokta.Resimlere bakıp teşhis koyacak kadar bilgim yok.Ama şunu söylemeliyim sadece torf kullandıysanız inşallah öyle değildir vitaminsizlikten o halde olabilirler zaten sadece torfta sulamanın düzgün olmamasıda normal olur.

Tecrübelerime dayanarak o boruyu sökmeniz dikmekten çok fazla zor olacak haberiniz olsun.

Climber 25-08-2015 16:26

Merhabalar, ben de balkonumda çilek yetiştirmeyi düşünüyorum. Forumu okuyup erkanbey'in yaptığı sistemin aynısını yapmayı düşünüyorum. Uygun çilek fidesi ve toprak nereden alabilirim bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu arada Manisa da yaşıyorum.

erkanbey 25-08-2015 17:53

Merhaba sayın Climber öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Bu sistem resimlere bakınca çok cazip görünüyor ama çok sıkıntılı baştan söyliyeyim.Nasıl yapılacağını en ince ayrıntısına kadar anlattık zaten ama bazı arkadaşlar bazı şeylerde ısrarcı olup başarısızlıkla sonuçlandırdılar.Kesinlikle sadece torf kullanmayın çoğunluğu toprak olsun ağır olsun yani sularken su aradan fışkırıp gitmesin.

Benim sistem şu anda tam 1 senelik oldu çilekler yaprak verdikçe budadıkça veya sararıp döküldükçe çileğin gövdesi dışa doğru uzuyor doğal olarak ortadan yaprak çıkıyor orta kısım toprağa uzak kalmaya başlıyor.Bence saksılara 2-3 er kök dikin 20-30 saksı yapın daha az uğraşırsınız.Ama ben illa yapacağım derseniz bol şans.Çilek fidesi yediveren cins internette baya bi yerden bulabilirsiniz ben aromas cinsinden memnun kaldım.Aldığım yeride mesajla gönderirim.Toprak konusuna gelince onuda artık toprak bölümünü okuyun biraz.Kumlu toprak olmalı,yanmış hayvan gübreli veya solucan gübresi daha iyi bence,azda torf karıştırırsınız.

mesut çelik 28-11-2015 00:41

Öncelikle guzel bi sistem guzel bi çalışma olmuş tebrik ederim
Yapraklardaki kurumaya benzeyen kırmızıli renk durumu benim çilekler de de var bu neden olabilir ne yapmamız **** ne yapmamamiz gerekir

Metin2000 12-01-2016 01:58

Arkadaşlar bu siteye yeni kayıt oldum. Herkese selamlarımı arz ediyorum. İnsan çalışma hayatında iken emekli olduğumda diye başlayan hayaller kuruyor. Bende kurmuştum ama rahat yaşam insanı tembelliğe itiyor. Facebook arkadaşlarımdan birinin paylaştığı bir resimsin izini sürerken yolum buraya çıktı. Elbette ki geldiğim bu yeri sevdim ve üye oldum. Resim ne idi derseniz balkonda çilek yetiştiriciliği. Çilek konusunda biraz araştırdım çileğinde çok çeşitleri olduğunu gördüm. Kastamonu'nun sahil ilçesinde yaşayan biriyim. Bir emekli için sakinliği açısından tercih edilen yer olabilir ama maalesef dezavantajları da var. Hangi konuda olursa olsun profesyonel birine rastlamanız çok zor . Hatta yok. Sorum şimdilik şu benim bulunduğum Karadeniz kıyısında balkonda da olsa iklim farkından dolayı tercih etmem gereken çilek çeşidi varmıdır. ? Sevgilerimle...

kiziltan 12-01-2016 10:58

Sn Ateskaptan`in basligini okusaniz..

erkanbey 12-01-2016 22:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Metin2000 (Mesaj 1432698)
Arkadaşlar bu siteye yeni kayıt oldum. Herkese selamlarımı arz ediyorum. İnsan çalışma hayatında iken emekli olduğumda diye başlayan hayaller kuruyor. Bende kurmuştum ama rahat yaşam insanı tembelliğe itiyor. Facebook arkadaşlarımdan birinin paylaştığı bir resimsin izini sürerken yolum buraya çıktı. Elbette ki geldiğim bu yeri sevdim ve üye oldum. Resim ne idi derseniz balkonda çilek yetiştiriciliği. Çilek konusunda biraz araştırdım çileğinde çok çeşitleri olduğunu gördüm. Kastamonu'nun sahil ilçesinde yaşayan biriyim. Bir emekli için sakinliği açısından tercih edilen yer olabilir ama maalesef dezavantajları da var. Hangi konuda olursa olsun profesyonel birine rastlamanız çok zor . Hatta yok. Sorum şimdilik şu benim bulunduğum Karadeniz kıyısında balkonda da olsa iklim farkından dolayı tercih etmem gereken çilek çeşidi varmıdır. ? Sevgilerimle...

Aramıza hoşgeldiniz, ben Samsunda evimin balkonunda çilek yetiştiriyorum.Bu bölgeye en uygun çeşidin aromas olduğunu söyleyebilirim izlenimlerime dayanarak.

Metin2000 18-01-2016 03:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1432976)
Aramıza hoşgeldiniz, ben Samsunda evimin balkonunda çilek yetiştiriyorum.Bu bölgeye en uygun çeşidin aromas olduğunu söyleyebilirim izlenimlerime dayanarak.

*** ederim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025