agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni20Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-07-2008, 00:09   #11
Ağaç Dostu
 
elektronik.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-05-2008
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 104
Bu sistemin sizin sistemde de çalışabilmesi için şunu yapabiliriz. Aynı elektronik devreyi kullanabilirsiniz. Ama algılayıcı kısmını değiştirmemiz gerekir. Şu anda aklıma gelen ve daha da basit bir yöntemle sorununuzu çözebiliriz sanırım.
Besin algılayıcı kısmını boru içerisinde değil de direk kapaktan sarkıtacağımız tek telli kablolarla daha kolay ve kararlı bir algılayıcı yapabiliriz.
öncelikle çizmiş olduğum şemayı bir inceleyin.

1- Şu haliyle onbeş dakika çalıştığı zaman tankın içinde minimum olması gereken sıvı besin seviyesini tesbit etmelisiniz.
2- Algılayıcı kısa tel çubuğu bu minimum seviyeye kadar uzatmalıyız.
3- Kapaktan sarkıtacağımız algılayıcı kabloları birbirinden uzakta olmalı birbirine temas etmemeli. Mümkün ise kolay eğilmemesi için kalın kablo kullanmalıyız. Kapağa sıkıca tutturmalıyız.
O zaman sistemin çalışması şöyle olacaktır.
Sistem 15 dakika çalışmaya başlayınca besin ilk seviyesi bizim algılattığımız minimum seviyenin çok üstünde yani maxmum seviyede olacaktır.
Şekildeki 1.tanktaki besin seviyesi minumum seviyeye gelinceye kadar 2. tanktan 1.tanka besin takviyesi olmaz.
Ancak bitki besini kullanıp eksilmeye başlayınca 15 dakikalık sulama sonrasında seviye minimum seviyesinin altına inerse o zaman elektronik devre algılayarak pompayı çalıştırarak besin takviyesi yapar. Besin seviyesi minimum seviyeye ulaştığında besin takviyesi durur.
Böylece geri dönüşten gelecek besin ile 1.tankın taşması da önlenmiş olur.
1.Tankın içerisine yeteri kadar besin koyun fazla koymanıza gerek yok.Tankın üzeri boş kalsın.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen elektronik. : 13-08-2008 saat 22:06
elektronik. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025