agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Anket Sonuçlarını Göster: Cocopeat mi? Perlit mi?
Cocopeat 32 43.84%
Perlit 41 56.16%
Oy Verenler: 73. Bu ankete oy veremezsiniz

Beğeni Düzeni13Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-04-2008, 18:14   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-04-2007
coco peat ile domates denemesi

Yeni çimlenen domateslerim 1 haftanın sonunda ilk gerçek yapraklarını çıkartmaya başladılar. Uzun saksılardaki domateslerde ciddi bir katliam yaparak seyreltme yaptım. Gözüme kestirdiklerimi bırakıp gerisini söktüm malesef. Şu anda bana göre gayet sağlıklı görünüyorlar. Boyları gayet kısa ve dimdik durmaktalar. Yalnız bazılarının ilk çıkan yapraklarında kıvrılmalar gördüm. Sorun olduğunu düşünmüyorum. Yine de bir bilen konu hakkında bilgilendirirse sevinirim. Sulamayı az az yapıyorum. 2 - 3 günde bir toprak kuruduğunda püskürtme ile nemlendiriyorum.

Birkaç gündür de eve uğrayamadığım için direkt güneşe maruz kaldılar. İzmir'de de havalar bu ara çok sıcak gidiyor. Umarım bir sorun yaratmaz. Şimdilik gölgelik bir yere çektim.

Dün de koruyucu olması için Cuprasoil isimli fungusit aldım. İçeriği %50 metalik bakıra eşdeğer bakır oksiklorür - dicopper chloride trihydroxide. Bu hafta uygulamayı planlıyorum yapraklara ve toprağa püskürterek.

Eklenen Resimler

Düzenleyen lizard : 24-04-2008 saat 18:16 Neden: ilac bilgisini yazdım
lizard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2008, 11:10   #2
Ağaçsever

Özgür Ayata's Avatar

Giriş Tarihi: 19-08-2007
Topraksız Mucize

Selamlar
Yurtdışında olduğum için resimleri anca iletebiliyorum. 15 gün içindeki mucizevi gelişmeyi sizlerle paylaşıyorum. Ayrıca diğer saksıya ektiğim roka filizleri sıcaklardan dolayı hemen tohuma kalktı. Çiçekçi komşumun verdiği karanfil filizlerini köklendirme tozuna batırıp sisteme ektim ve 4 gün içinde köklendiler ve hepsi tuttu.
Herkese Sevgiler.

Eklenen Resimler

SUDEM ve naci03 beğendi.
Özgür Ayata Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025