![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2011
|
Merhaba Arkadaşlar, Yetiştirme saksıları içerisindeki perlitleri çıkardım. Kökler geliştikce içeride sımsıkı bir yumak oluşturmuşlardı. Onların yerine hydroton koydum. Sanırım kökler biraz daha rahat bir ortam bulacaklar. 3x3=9 m2 olan minik topraksız bahçemin üstü ve tüm çevresi %55 gülgeleme tülü ile kaplı. Domateslerdeki çiçeklenme başlamış durumda. Döllenmeyi sağlamak için bu bahçenin içerisine 10 kadar arı koymayı düşünüyorum. Sevgi ve Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2010
|
Alıntı:
Gördüğüm kadarı ile bitkileriniz açık ortamda. Ben geçen senede bu sende döllenme için extra bir şey yapmadım. Rüzgara bırakıyorum bu işi. Bir sorun yaşamadım. Sadece sizin yaptığınız gölgeleme rüzgar ve börtü böcek girmesini engeller mi ona emin olamadım. iyi günler. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2011
|
Aydın bey saksının içi tamamen o beyaz strafor parçaçıklarıylamı dolu yoksa üst kısmımı ve birde onların adını soracaktım. Teşekkürler Düzenleyen hbaykal : 07-08-2011 saat 14:50 Neden: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Su haznesinin üzerinde 1 lt.lik küçük saksılar bulunmakta. Bu küçük saksıları çok yerden delerek köklerin rahatça gelişmesini sağlıyoruz. Daha sonra bu küçük saksıların içine perlit dolduruyoruz. (Sizin strofora benzettiğiniz). Ya da kahverengi görünen hidroton dolduruyoruz. Bunlar toprak gibi bitkinin tutunmasını sağlayan yetiştirme ortamları. Bu forumda bütün bunlarla ilgili daha detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Aramıza hoşgeldiniz. Sevgi ve saygılarımla.... |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2011
|
Alıntı:
Aydın bey cevabınıza teşekkürler. Pekala o perlit saksıların deliklerinden suya karışmıyormu |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
Tabii ki delikler perlitten büyükse karışır... o nedenle ben daha iri taneli olan hidroton tercih ettim. |
|
|
|
![]() |
|
|