![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
|
3. mesajımı düzenleyerek kompoze gübre eklemeyi anlattım. http://www.agaclar.net/forum/760938-post3.htm arada bir program hata veriyor, ppm degerleri istenilen şeklinde cıkmıyor; bizim formülasyona eklediğimiz gübrelerden dolayı. böyle durumlarda kendimiz kalemi elimize alıp hesaplayacagız ![]() marul için npk 15'li formülasyon için ben 300lt için hesap yaptım NPK 15 den 183 gr (NPK içindeki Fosfat için kullandım. P: 40 ppm) Potayum Sülfattan 69.56 gr (180 ppm) Kalsiyum Nitrattan 175 gr ( 100 ppm olarak hesapladım isteyen degiştirebilir.) üçü yeterli azotda 160 ppm cıkıyor. Aşagıdakilerin öceki hesaplamalardakinden pek farkı yok. Mg - 37 ppm S - 93 ppm (ortalamada kalıyor pek sorun olmaz) B - 1,2 ppm Cu -0 ,12 ppm Fe - 2,4 ppm Mn - 0,5 ppm Zn - 0,5 ppm Mo - 0,01 ppm Düzenleyen the_mc : 05-04-2012 saat 19:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Sevgili the mc Bende bu programı indirdim, kullanmaya başladım,ancak kudret hocamın verdiği formüllerle uyumunu test edemedim. Sen bu programa göre uygun gramajlarda gübreleri karıştırıp bitki besleme denemesi yaptınmı, bitkilerin gelişimi nasıl işe yarıyormu? Birde burda NPK diye bir gübre yazmışsın bu gübre MKP olmayacakmıydı (Mono potasyum fosfat). Kolaylıklar dilerim, programıda bize kazandırdığın içinde ayrıca teşekkür ederim. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
|
Alıntı:
ilk önce kendin hesaplamasını ögrenmen gerekli. NPK kompoze gübredir. mono potasyum fosfat, di potasyum fosfat vb.. fosfatlı gübreleride karışıma dahil etmen gerekli. ben kompoze gübreyi seçtim, büyük ihtimal değişen bir farklılı olmaz. Düzenleyen the_mc : 06-04-2012 saat 13:44 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Sevgili arkadaşım the mc Biz bu konuları öğrenmeye çalışıyoruz. Sanırım topraksız tarımda 'Besin Eriyiği' konusunu fazla ciddiye aldım, sen ise programı çok kafana takma felan demişsin, ancak unutulan bir 'çinko' gübresinin bile ne yaralar açtığını aylardır inceliyorum. Kusura bakma belkide ben fazla ciddiye alıyor olabilirim. Yukarıda 300 litre marul için bir eriyik hazırlamışsın, iz elementleride yani yukarıdaki gübrelerin tamamını birkeredemi harmanlıyorsun. Benim aldığım kitler 3 parça şöyleki; A Kiti+ B Kiti+ İz element şişesi (sıvı) ve bu sıvı şişe sadece A kiti ile karıştırılıyor. Sen bu karışım olaylarını nasıl yapıyorsun, yani Potasyum Nitratı 100 gr'ı 1 litre suyun içine koyun karıştırın ve ondan sonra pipetle şukadar alın gibi bir anlatırmısın, açıklama bekliyorum. Neden olsa her yiğidin yoğurt yemesi farklıymış, birde senden dinleyelim. Saygılar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2022
|
Selam bu ppm cinsi değilde EC değeri verseniz nasıl olur kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|