![]() |
Saydemir / Etoburlar
5 Eklenti(ler)
Vftler,
|
Galiba resimlerin devamı gelecek,çok sağlıklı görünüyorlar bol sinekli günler.
|
Çok güzel vftleriniz yaprakların dik olarak çıkmasının sebebi var mı?
|
Teşekkürler şenol bey evet resimlerin devamı var.
Dik çıkması türüne göre değişiyor bazı türlerin daha dik olabiliyor. Güneşte tabi bunda bir etken. |
5 Eklenti(ler)
Drosera ailesi,
Drosera adalea ve spathulata Eklenti 228188 Drosera aliciae Eklenti 228189 Drosera capensis ve binata Eklenti 228190 Drosera filiformis Eklenti 228191 Byblis ve cüce droseralar, Eklenti 228192 |
5 Eklenti(ler)
Byblis liniflora ve drosera scorpiodes,
Eklenti 228193 Drosera madagaskariensis, Eklenti 228194 Roridula gorgonias, Eklenti 228195 Drosera rotundifolia; Türkiye'de de ender bulunabilen etobur türlerinden. Eklenti 228196 Scorpiodes yavrular, Eklenti 228197 |
4 Eklenti(ler)
Nepenthes ampullaria
Eklenti 231550 Eklenti 231551 Pinguicula Eklenti 231552 Heliamphora pulchella Eklenti 231553 |
Sayın saydemir nepentes in saksı harcı hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba,ayrıca heliamphora pulchella çok hoş duruyor benimde edinmek istediğim bir tür.
|
Nepenthes saksı harcında coco chips, sphagnum, torf, perlit, sünger ve köpük parçalarından oluşan bir karışım var.
Pulchella, minor, heterodoxa heliamporalar içerisinde çok zor türler değiller. |
Bu güzel koleksiyon içinde sar türleriden yok mu acaba.
|
Sarracenialar da var ama bahar öncesi eski kuru yaprakları kestiğim için yeni yeni tam formuna gelmeye başladılar.
|
Sayın saydemir heliamphora'ya nasıl bir bakım uyguluyorsunuz ?
|
Bol nemli terrarium ortamında alttan sulayarak yaşamına devam ediyor. Canlı sphagnum içerisinde duruyor. Ara sıra üsttende suluyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Drosera filiformis dormancy bittiğini haber veriyor,
Eklenti 272530 Her sene açarak beni mutlu eden mini orkidem, Eklenti 272531 Nepenthes Judith Soper, Eklenti 272532 Nepenthes ampullaria harlequin, Eklenti 272533 Nepenthes globosa, Eklenti 272534 |
3 Eklenti(ler)
Nepenthes x hybr.
Eklenti 272535 Nepenthes bicalcarata, Eklenti 272536 Nepenthes campanulata, Eklenti 272537 |
Gözlerimiz resmen bayram etti :)
Çok güzel bir kolleksiyon olmuş... Bu güzelliğin bir de külfeti olmalı, mantar için hangi ilaçları kullanıyorsunuz? |
Nepenthes ler çok güzel,bu arada merak ettim elinizde olmayıp edinmek istediğiniz bir tür varmı acaba.
|
Teşekkürler denizakvaryumu, uzun zamandır toparlamaya çalışıyorum bu koleksiyonu. Tabi bitkiler şu an için yaklaşık akvaryumdan bozma terrarium içinde. Genelde küçük nepenthes türlerini toplamaya çalışsam da, bicalcarata gibi devasa boyutlu olanları da beni cezbettiği için koleksiyona dahil ettim. Büyüdüğünde sanırım sığmayacak terrariuma. Bu türleri malesef türkiye de bulmak biliyorsunuz ki pek mümkün değil. Genelde yurtdışından temin etmeye çalışıyorum. ****** de belli bir külfeti var. Ama gelişimlerini izlemek mutluluk verici, o kadar olsun.
Nepentheslerde mantar sorunu pek yaşamadım. Yüksek nem zaten istedikleri bir ortam. Mantar için captan var. Gerek gördüğümde onunla müdahale ediyorum. |
Şenol bey, aklımda hep bir liste vardı zaten. Tamamlandı diyemem ama ev koşulları ve maddi imkanlar ölçüsünde eklemelerim oluyor. Birkaç kez denediğim uygun koşullarını sağlayamadığım veya başka sebeplerle kaybettiğim bitkilerim oluyor. Ama bende inatçıyım biraz bu konuda :) Şu an aklımdaki türler mesela, darlingtonia, drosera regia ve nepenthes jamban ve hamata.
|
20 pc - Drosera binata
30 pc - Drosera rotundifolia 30 pc - Drosera intermedia 20 pc - Drosera anglica Adetleriyle birlikte alacaklarım tohumlar bunlar abi . Bana toprağından sulamasına kadar genel bir bilgi verebilir misin acaba ? Ne zamana çıkar bu tohumlar ? Ek olarak neler yapabilirim vs . Şimdiden çok teşekkürler :) Ayrıca bitkileriniz çok güzel görünüyorlar. |
Verebilirim ****** de ama forumda bunlar zaten yazılmış.
http://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/1366.htm bu bölümü biraz oku. Kısaca şunu söyleyebilirim alacağın tohumlar soğuk bölgelerin drosera türleri. Bu tohumları çimlendirmeden önce 1-2 ay kadar buzdolabında durdurman ve sonradan ekmen gerekir ki doğadaki soğuklama ve sonradan baharla beraber çimlenme olayını taklit edebilsinler. Yoksa çimlenme oranın azalır. Etobur bitkilerle ilgileniyorsan toprak ve sulama sorununu önceden halletmen gerekir. |
Alıntı:
|
Sn saydemir merak ettiğim şey şu, komik gelebilir ama merak ediyorum, bu bitkiler etobur ya, sinek vs ... birşey olmadığında da yaşıyorlar mı? bir de elinizi değdiğinizde veya bir müddet tutuğunuzda zarar veriyorlar mı? teşekkürler...
|
Toprak konusunu tam okumamışsın galiba. Tohumları ekmeden o bölümü biraz daha oku. Azı ile bir deneme yapabilirsin tabi o sana kalmış.
Etobur bitkiler için sinek **** böcekler gübre gibidir. Bitkileri gübrelemezseniz de gelişir ama çok verimli olmazlar. Yani sinek böcek bulmasa da yaşayabiliyor. Etobur da olsalar menülerinde insan yok. İstediğiniz kadar tutun hiçbir zarar vermez. |
Abi öyle yazıyor yanlışım var sanırım . Nedir gerek li olan ?
|
Çimlendirme torfu diye bir torf yok. Kullanacağın toprak karışımı yarı yarıya karıştıracağın perlit ve özel etobur bitki torfu. Forumda satan üyeler vardı satış bölümünden bulabilirsin.
|
2 Eklenti(ler)
Terrariumu düzenlerken nepenthes globosa dan genel birkaç poz çekmek istedim. Kökleri saksının altından çıkmış sanırım büyütmem gerekecek.
Eklenti 307092 Eklenti 307093 |
sayfanızı gezerken tüylerim diken diken oldu ,,,, çok farklı bitkileriniz var , belki bir çok insanın yetiştirmeye cesaret edemediği bitkiler
|
Bunlar korku filmi dekoru değil ki, onlar da yetiştirdiğimiz diğer bitkiler kadar normal. Belki bunları pek sık görmüyoruz, biraz farklı özellikleri var ama yine de onlar bitki. Çok masumlar sadece yaşamak için böcek yemek zorundalar. Hatta böcek bulamadan bile yaşayabiliyorlar.
|
3 Eklenti(ler)
Nepenthes için terrarium ortamının gerekli olmadığını kanıtlayan bir tür nepenthes x miranda. Tabi her tür bu kadar toleranslı olmasa da miranda kapalı balkonda ibrik oluşturabiliyor. Zaten şu aralar havaların seyri tropikal iklimleri aratmayacak kadar nemli. Biz ne kadar bunalsak da nepenthesler bu durumdan çok hoşnut.
Eklenti 322284 Eklenti 322285 Tillandsia ionantha; Eklenti 322286 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025